Ik ben paul, en gebruik soms ook wel de schuilnaam de prater.
Ik ben een man en woon in ninove (België) en mijn beroep is uitstapregeling MVG.
Ik ben geboren op 29/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-muziek beluisteren- planten-tuinieren-kaligrafie-tekenen.
André NOYELLE - Olympisch kampioen op de weg 1952- HELSINKI.
Patrick SERCU - Olympisch kampioen 1km 1964 -TOKYO.
Pascale RICHARD- Olympisch kampioen op de weg 1996- ATLANTA.
Paolo BETTINI - Olympisch kampioen op de weg Athene 2004.
SPORTS FACTORY - Wielrennen-Actueel sportgebeuren
Wielergeschiedenis-Hedendaags wielrennen en veldrijden Klassiekers-Grote Ronden-Kampioenschappen.
26-04-2006
RONDE VAN ROMANDIÃ
Deze week wordt de ronde van romandië verreden. Een moeilijke wedstrijd en min of meer toch een voorbereiding op de "Giro" d'Italia die toekomende week zaterdag start in Seraing. De Discovery ploeg heeft met Polleke Savoldelli een stevig leider, en ook de man die verleden jaar de giro op zijn naam schreef. Vandaag een ritje voor de spurters, en door een kapitale fout van de Italiaanse kampioen Gasparotto, kon Mc Ewen de zege pakken.Vrijdag komt er een zware rit, en zal de wedstrijd wel in een definitieve plooi gegoten worden. Toch rekening houden met Alejandro Valverde, want die is in the winning mood !
De spits van Illes Baleares Alejandro VALVERDE heeft op schitterende wijze Luik-Bastenaken-Luik gewonnen en voegt zich bij een select groepje van renners die de dubbelslag lukten. Boogerd heeft deze keer schitterend gereden, maar moest de klus min of meer alleen klaren. Zijn vluchtgezel, een ploegmaat van Valverde deed wel kopbeurten, maar ging duidelijk niet door. Een selecte groep zou voor de zege spurten, een kolfje naar de hand van Valverde. Polleke Bettini werd tweede en Damiano Cunego werd derde.
Vandaag zondag 23 april wordt de 92ste Luik-Bastenaken-Luik verreden.Een van de zwaarste klassieke wedstrijden na de kasseikoersen.De Waalse Pijl is al geen makkie, maar Luik is nog wat anders, en daarboven nog 60 km er boven op.Zoals in de meeste palmaressen van klassieke wedstrijden, vind je hier ook alleen grote naman op de tabel.Eddy Marckx won hem maar liefst 5maal en zelfs 3maal achtereenvolgens. Leon Houa won de eerste 3 edities. Ook onze landgenoot Alfons Schepers won de wedstrijd 3maal maar niet achtereenvolgend. Er zijn ook een klein eminent groepje van renners die Waalse Pijl en L-B-L wonnen : In 1951 en 1952 won de Zwitser Ferdi Kübler beide. In 1955 lukte ook Stan Ockers de dubbel. In 1972 deed Eddy Merckx dit over. In 1991 deed de Italiaan Moreno Argentin deze krachtproef over en de laatste dubbele winnaar is Davide Rebellin in 2004.
Wie zijn nu de favorieten voor zondag ? Normaal gezien verwachten we Vinokourov, Ivan Basso, Karsten Kroon, Michael Boogerd, Frank Schleck, Paolo Bettini en Alejandro Valverde, die voor de eerste Spaanse dubbel zou kun nen zorgen. Vanmiddag weten we meer. Vanaf 14h20 live te volgen op TV.
Frank Van Den Broucke had een plan voor de Ronde van Vlaanderen. Naar ik gehoord heb, heeft hij driemaal moeten loslaten, en in de eindafrekening heb ik hem niet teruggevonden. Wie kan mij vertellen wat zijn plan zou geweest zijn.Mag ik enkele reacties verwachten ? Ik ben benieuwd.
Vandaag werd in redelijk slechte weersomstandigheden de "Amstel Gold RAAS" verreden. Jan Raas won een keer of vijf de wedstrijd met zijn TI-RALEIGH ploeg met Kneteman Zoetemelk, Rubberding, Kuiper, en nog enkele anderen. De Rabobank probeerde voor de zoveelste maal de koers naar hun hand te zetten, maar dit bleek andermaal te hoog gemikt.Naar het einde kon een selecte groep zich afscheiden met een schitterende Steffen Wesemann, Polleke Bettini, de toekomstige winnaar Schleck, zijn ploegmaat Karsten Kroon, en nog enkele anderen waaronder de Nederlander Boogerd, die naar eigen zeggen "niet lang genoeg naar school geweest is", maar dat wisten we al veel lan ger. Karsten Kroon van zijn kant, haalde nog een oude koe uit de gracht door te zeggen dat Boonen en Hoste in de ronde gepiloteerd werden door de moto's. Ik denk dat Kroon toen al, alle sterren van het firmament gezien had en hopeloos in de vernieling gereden werd. De CSC-ploeg is een goed team, maar niet uit het hoofd verliezen dat Bjarne Rijs ploegleider, indertijd als renner in de profkoers van Ninove het laatste bergske niet opraakte, en twee jaar later de "TOUR" won met een hematocriet van 61. Dat wil zeggen dat je ongeveer met confituur van aalbessen in je aderen aan het rondrijden bent, juist genoeg om "steendood" te vallen!!!Eens je bij het beestje geslapen hebt, krijg je ook dezelfde manieren. Hopelijk voor Kroon doet hij het serieus. Om dan maar te zwijgen van die knotsgekke Michel Wuyts, die dertig keer verandert van gedacht, die Boogerd een "aanvaller" vind, daar waar hij na vijf meter op de kop gereden te hebben reeds driemaal achteromgekeken heeft. Om terug te keren naar de wedstrijd, Schleck glipte weg en bleef voorop voor Weseman en een andermaal tekortschietende(?) Boogerd.
De Quick-Step formatie heeft vandaag het peleton aan flarden gereden van in het begin. Een kopgroep van 23 renners waaronder 7 Q-S reden naar de finale. Boonen won eerder gemakkelijk deze Scheldeprijs in zijn regenboogtrui, iets wat enkel Eddy Merckx hem een dertigtal jaar geleden kon voordoen.Nu volgt er een periode van rust, en dan terug opbouwen voor het grote werk, namelijk de ronde van Frankrijk.Spijtig voorval, de bruine van Brakel brak zijn sleutelbeen en zal een tijdje buiten strijd zijn.
Wie er Parijs- Roubaix, editie 2006 zou winnen zou ik niet kunnen zeggen hebben, maar bij het nakijken en opzoeken van het palmares van de "helleklassieker" valt het op dat de grootste wielrenners aller tijden hem wel 1 of meerdere malen hebben gewonnen. Roger De Vlaeminck blijft nog altijd recordhouder met 4 overwinningen. Dan volgen een resem renners met 3 overwinningen zoals O. Lapize, Gaston Rebry, Rik Van Looy, Francesco Moser, Eddy Merckx en Johan Museeuw.Met 2 overwinningen vinden we Hipp. Aucouturier en Luc Lesna , Maurice Garin, Georges Claes, Rik Van Steenbergen en Duclos-Lasalle terug. In de kranten werd er nogal wat afgeschreven wie wel en wie niet in de regenboogtrui Parijs-Roubaix gewonnen had. Hat is simpel : Rik VAN LOOY won hem tweemaal in de "arcoboleno" (61&62), Eddy Merckx deed dat in 68, Moser in 78, en Hinault in 81. U ziet dat enkel de allergrootsten tot grootse prestaties in staat waren.Op de foto ziet U Rik Van Looy bij het behalen van zijn 2de Parijs-Roubaix in de regenboogtrui.
Madrid 2005. In een zwaar wereldkampioenschap, zetten de Belgen alles op Tom Boonen. Het ziet er de laatste 2 km niet al te goed uit, wegens zware aanvallen van Vino en Bettini, maar Peter Van Peteghem rijdt de snelste km uit zijn ganse loopbaan en brengt de groep Boonen teug in het spoor van de koplopers. Boonen wringt zich uit de groep en wordt wereldkampioen.Vandaag 2 april was de 2de kans voor Tom om een klassieker te winnen in zijn regenboogtrui, en het lukte hem waarlijk ! Dankzij een beresterke Baguet, een zeer sterke Pozzato, en een overtuigende Bettini kon Tom Boonen vandaag de Ronde voor de 2de maal winnen. Hij doet hiermee evengoeg als Louison Bobet , Rik Van Looy en Eddy Merckx . Rik won zelfs in dezelfde week nog Gent-Wevelgem en de zondag daarop kwam hij alleen in Roubaix op de piste. Tom schrijft wel geschiedenis. Leif Hoste reed ook een beresterke wedstrijd, maar is niet zo snel als Tom.
Vandaag werd de 90ste Ronde van Vlaanderen verreden. Tom BOONEN verbaal zeer sterk, maar ook met de benen. Op de koppenberg reed Tom het peleton aan flarden, en Leif Hoste gooide een bom op de Valkenberg. Ze gingen met 2 door en in de spurt won Tom zonder veel problemen.
Edgard De Caluwé een monument in de wielergeschiedenis, in Denderwindeke geboren , en na zijn loopbaan in Ninove wonende in de Burchtstraat, waar hij een busbedrijf leidde. De zaak werd later overgenomen door zoon Jacques en die maakte er een reisbureau van. Als wielrenner een klasbak. Als onafhankelijke won Edgard de Ronde van Vlaanderen en Brussel-Luik. Edgard werd de koning van de onafhankelijken genoemd. Als prof deed hij het zeker niet slecht met volgende groet overwinningen: 1935 : 1ste in Parijs-Brussel voor Hardiquest en Frans Bonduel. 1ste Bordeaus-Parijs in recordtempo voor J Moineau en J Merviel. 1938 : 1ste Ronde van Vlaanderen voor Sylveer Maes en Marcel Kint (werd later op het jaar wereldkampioen). zijn verscheidene ereplaatsen : 1934 : 2de in Parijs-Brussel 393 km na Frans Bonduel en voor Romain Maes(die in 1935 de Tour de France won) 1936 : 2de in Ronde van Vlaanderen na F Hardiquest en voor Fr Neuville. 1937 : 3de in Parijs-Tours na Gust Danneels en Frans Bonduel. Nog vermelden dat Edgard in 1945 de profkoers in eigen Ninove won. De koers kreeg later de Naam : Grote Prijs Beeckman-De Caluwé.. Op de foto ziet U Edgard zegevieren in Bordeaux-Parijs.
In de twee berichten hieronder vind u "ode" aan : - Romain Gijssels - Edgard De Caluwé Zij wonnen samen 3 uitgaven van de "Ronde van Vlaanderen" Niet slecht voor een stadje zoals Ninove. We mogen terecht fier zijn op deze twee klasbakken. Romain Gijssels, Achiel Buysse, Eric Leman en Tom Boonen wonnen 2 jaar achtereenvolgens. Fiorenzo Magni deed het 3 jaar achtereenvolgens. Johan Museeuw miste de "triple" toen hij door Bugno met één banddikte gevloerd werd.