Inhoud blog
  • winter 2020 (corona)
  • eerste poging Ravioli
  • nieuw leven
  • herfst 2020
  • 55 jarig huwelijksfeest oma en opa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Love Italia
    The Italian Way of Life !
    14-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy sunday 13/09/2020 (of zelfs weekend)
    half september 2020.
    nog steeds middenin corona-tijden. voorlopig wordt ons leven nog steeds bepaald door allerlei maatregelen. 
    dus we zoeken het "vertier" nog altijd thuis en bij aankondiging van de laatste zonnig dagen (met temp boven 30°) moest een het top-weekend worden. 

    12/09/2020 zaterdag : opstart van de muziekschool "corona-proof". 
    's avonds verrassing van mijn ventjen : hij was thuis om 10u30 ! lekker gezellig gemaakt met netflix, prosecco en een bitterballetje. 
    zondag eerst naar de repetitie en daarna de laatste bbq van het seizoen. 
    heel gezellig met de kids en Gianni. lekker buiten aan de ton. 
    allerlei lekkers op de bbq. gewoon maar wel zeer smakelijk. kippeboutjes (op voorhand gegaard), worstjes, zalm met koude en warme groentjes, patatjes. 
    lekker gebabbeld onder een schitterend zonnetje. 

    's avond vertrokken margot en gianno terug naar kot voor de start van hun 2e jaar lerarenopleiding. 
    Hes en ik hebben gewoon gezellig verder gebabbeld over de afgelopen zomer : corona, de lange tijd thuiswerk, de reis naar Sicilië, het weekje Ardennen met Jana (Vielsalm) het 55 jarig huwelijksfeest van oma en opa (tevens reunie fam van den akker), het ingekorte huwelijk van Glenn en Lobke (broer v Gianni, feest is op 30/04/2021) . ook wat aan de toekomst gedacht : werken aan het huis, reis volgend jaar (?) , kerstdagen (jawel). 

    ook de jaccuzi aangezet. met 31° de max. zo goed dat Hes er ook in gegaan is :) 
    heel vele plezier gehad en ook wel diepzinnig gepraat (compositie terug opnemen)

    zoals Hes het zelf zei : crazy sunday ! 
    zeer ontspannend en was nodig …………..op MUDA loopt het weer niet goed voor Hes en ikzelf ben aan het solliciteren ! (op dit moment VLAMO en Guislain). weg bij KBC - bijna niet te bevatten na 30 jaar. 

    Conclusie was wel dat het een leuke zomer geweest is (veel beter dan rampjaar 2019). verhouding met Jana is beter en aangenaam. 
    maar velen v ons staan volgens mij op een kruispunt. wie weet waar we allen heengaan ? 

    14-09-2020 om 10:57 geschreven door Patricia68  


    07-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschiedenis in Kaprijke : de Onze Lieve Vrouwkerk
    juni/juli 2020 : 

    in onze kerk wordt een nieuwe vloerverwarming geplaatst en dat leidt tot een onderzoek door archeologisch bedrijf BAAC Vlaanderen. 
    En blijkt dat onze kerk gebouwd is in de 18e eeuw, deels op haar voorganger, deels op het oude kerkhof. 
    Van de situatie voor de 18e eeuw is bijzonder weinig gekend. Tijdens het onderzoek vonden ze funderingen van de oude kerk en opgravingen op het oude kerkhof. 

    foto 1 : oude fundering vd oude kerk
    foto 2 : bewerkte steen van een deur of raam van de oude kerk
    foto 3 : opgravingen op het oude kerkhof 
    foto 6 : de huidige kerk en zijn voorganger 














    07-07-2020 om 11:11 geschreven door Patricia68  


    22-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire verwennerij 21/06/2020
    21/06/2020 : Vaderdag in Nederland dus ook nog een beetje bij ons. Cool
    Geen cadeautjes meer maar wel een nieuw uitprobeersel op de bbq ! 

    ditmaal een mini-beenhammetje op de Weber Spirit. 

    Het woord "mini" is relatief want zo'n klein hammetje is toch al vlug voor 5 personen. 
    Ditmaal zijn wij maar met z'n drieën dus we gaan er nog lang kunnen van genieten......

    Het hammetje zit vacuum verpakt (Delhaize). Eerst breng je een pot met water aan de kook. Daarna dompel je het verpakte hammetje onder en zet het in de oven op 80° voor 2 uur om te garen en mooi warm te worden vanbinnen. 
    tot nu geen enkel probleem en is het zelfs behoorlijk makkelijk. 

    Dan volgt de bereiding vd marinade : 2 eetlepels olijfolie, vermengen met 2 eetlepels mosterd (graan) en 1 eetlepel honing (mag wat meer zijn als je het zoeter wil). Voeg provinciaalse kruid toe. 

    Na 2 uur gegaard te hebben is het hammetje mooi op temperatuur gebracht en mag het uit de verpakking. 
    En daarna lekker insmeren met de marinade. 

    Ondertussen heeft de husbie gezorgd voor het aansteken van de weber en met de schoorsteen gaat dit heel vlot (alsook met de Cubaanse kolen). 
    Het hammetje erop maar in de koude zone want bij teveel hitte gaat het vel makkelijk aanbranden. keer regelmatig om. 
    Zo'n 25 min op de bbq is voldoende om hem mooi gekleurd te hebben. En wat een geur !!!!! 

    Ik serveerde er ditmaal zelf gesneden frietjes bij, koude groentjes en een stroganoff-sausje. 

    pure verwennerij (en dit nog een hele week....) 






    22-06-2020 om 12:55 geschreven door Patricia68  


    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeinen in Kaprijke (foto's)
















    18-06-2020 om 09:59 geschreven door Patricia68  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeinen in Kaprijke !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    In oktober 2018 bereikte ons het bericht dat op het veld achter de Kleine Zuidstraat, welke men wil gebruiken om een nieuwe wijk te bouwen, archeologische vondsten gedaan waren. 
    De vondst betrof een Romeinse boerderij + woning en een waterput. 
    Van de boerderij is zelf nog weinig over gezien men toen woningen bouwde met hout. Dit is natuurlijk door de jaren heen weggerot maar de archeologen hebben duidelijk de contouren kunnen afzetten + enkele waardevolle voorwerpen kunnen opgraven. 

    De site zelf is niet te behouden dus wordt ze nu , na afgraving, vrijgegeven voor bebouwing. 

    De gevonden voorwerpen zijn : scherven v potten, maalstenen en (het meest bijzondere) een gesp om kleding vast te maken. 

    10/10/2018 mocht de bevolking een kijkje gaan nemen met uitleg vd archeologen zelf. 

    Veni, vidi, vici ! 

    18-06-2020 om 09:56 geschreven door Patricia68  


    15-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag 14/06/2020
    Dit jaar moest ik extra mijn best doen om onze papa een mooie Vaderdag te bezorgen ! 
    Na zijn fantastisch cadeau voor mijn Moederdag (pastamachine v Marcato) mocht ik dit jaar niet onderdoen Laughing

    Ik had 2 maand geleden wel al geluk gehad door aan tickets te geraken voor een concert v Chick Corea. dit concert zou in april plaatsvinden maar door Corona (alweer) ging dit niet door. Het werd wel verschoven naar 16/11 en vooral : een wijziging aan het programma. Niet de electric band maar wel de acousticband komt met Johan Patitucci op bas en Dave Weckl (of all people!) op drums. Met geduld en volhouding uiteindelijk aan 2 tickets geraakt, joepie ! 1e cadeau binnen. 

    Het blijft natuurlijk een "uitgesteld" cadeau en je moet nog maanden wachten vooraleer het zover is, dus toch nog op zoek gegaan naar een 2e geschenk. 
    Gezien de papa een fervent horlogeliefhebber is, viel mij de add v Vincero Watches op facebook onmiddellijk op ! perfecto : veni, vidi, vici als spreuk op de achterzijde, stijlvol design en ditmaal een donker groene uitvoering. Een schot in de roos, bleek het Razz

    Gelukkige was het ook een mooie , zonnige dag dus de green egg mocht niet ontbreken. 
    Terug spannend want het aansteken van dat ding verliep de laatste tijd niet zo vlot. Hessel had wel een idee nl om de starter vd Weber te gebruiken en ja hoor, dit bleek de oplossing voor ons greenegg-probleem te zijn. 
    een mooie rosbief erop (wel in de gaten houden want het gaat soms hard op de green egg) vooraf ingewreven met olijfolie en paprika/satékruiden. Kroketjes, rauwe groentjes en een heerlijke champinion-roomsaus. tesamen met de nodige cava.....meer moet dat niet zijn !  

    oh ja, ook de kids hebben aan hun papa gedacht : de vingeropstekende kabouter, ditmaal in het groen van AxeswarDesign te Gent ! 




    15-06-2020 om 13:52 geschreven door Patricia68  


    04-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.my dreamplace : Amalfikust
    Het was liefde op het eerste gezicht : Napels, golf van Napels, de Amalfikust en Gocce di Capri in Massa Lubrense. 

    Voor het eerst daar geweest in augustus 2018 als 25 jarig huwelijksverjaardag-reis en (tot nu toe) nog niet overtreft geweest. 

    Cultuur, geschiedenis (Pompeii) eten, het prachtige weer, de natuur...........je hebt er gewoon alles ! 

    Droom : mijn eigen plekje daar bezitten............wie weet.........ooit (04/06/2020) 











    04-06-2020 om 00:20 geschreven door Patricia68  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feel good food : gegrild kalfvlees met aardappeltjes piccatta
    Soms word je instant gelukkig van nog maar het uitzicht van een "lekker gerechtje" en dit is er zo eentje ! 

    als je die pan met aardappeltjes ziet vallen onmiddellijk de mooie kleuren op. Italiaanse gerechten hebben dat trouwens enorm, vind ik : een pracht aan kleuren. Denk maar aan de italiaanse drievuldigheid : wortelen, selder en ui - prachtige kleurcombinatie en DE basis voor een spaghetti al ragu. 

    dit gerecht is doodsimpel klaar te maken en smaakt zo vol, zo lekker ! 
    voor de eerste keer gemaakt op 24/05/2020 en een schot in de roos. 




    04-06-2020 om 00:12 geschreven door Patricia68  


    03-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.my first time : pizza ! (29/05/2020)



    met een husbie die niet van kaas houdt, geen evidentie om dan pizza te willen maken. 

    tot wij vorige jaar in Napels de pizza marinara ontdekten : een pizza met enkel tomatensaus en geen kaas ! 

    nu met een green egg en een pizzasteen in mijn bezit moest het er van komen : my first time making pizza  ! 

    Gezien ik kort daarvoor mijn eerste ervaring had opgedaan met pastadeeg maken, was het maken van pizzadeeg redelijk makkelijk. 
    bloem, water en gist en kneden maar. daarna mooi laten rijzen. dit laatste duurde wat langer dan verwacht maar na 1.5 uur kreeg ik toch een mooi gerezen bol. 
    Gezien ik nog niet in het bezit ben van een deegrol moest een lege fles wijn deze rol maar vervullen om van die mooie ronde schijven te krijgen. 
    De kantjes wat omhoog gezet (een paar iets teveel en tehoog maar ja....) en mooi bestrijken met een tomatensaus gemaakt van mooie vleestomaten van groeten en fruit Vincent te Lembeke. 
    Een tweede pizza kreeg ook wat parmaham erop, kwestie van wat te varieren voor de husbie Laughing

    En dan op de green egg. Bleek nog niet zo evident te zijn. En toen kwam er ook nog telefoon van tante Dorette en lap.......eerste aangebrande pizza was een feit. 
    Dan maar met de tweede geprobeerd en die ging gelukkig wel goed. 
    Ook heb ik er eentje in de heteluchtoven gestopt om ook deze uit te proberen (zonder steen) en ook deze ging prima. 

    Het was een start. Nu nog uitproberen met kaas en andere varieteiten........op naar de volgende ! 














    03-06-2020 om 20:37 geschreven door Patricia68  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e poging pastamaken
    Moederdag 2020,

    Midden in Corona-tijden en de lockdown krijg ik van mijn husbie op moederdag een pastamachine. 
    de Marcato Atlas 150 ! (de naam alleen al)

    Op 22/05/2020 (hemelvaartweekend) ga ik er helemaal voor en ga voor de 1e keer zelf pasta maken. 
    Het begint goed : deeg afmeten en uitstrooien, bergje maken en daarin een kuiltje voor de eieren. 
    daarna voorzichtig mengen. 
    Buiten het feit dat mijn vulkaan plots begint in te storten en ik bijna mijn ganse keukenvloer bedelf onder een pastamengsel (nog op tijd kunnen opvangen) gaat het goedWink
    Het deeg kneden met de vingers is in het begin een grote knoeiboel en alles plakt aan mijn handen. ik zie er niet uit. 
    maar door lang genoeg te blijven kneden en voldoende te bestrooien met bloem , vormt er zich uiteindelijk toch een mooie bol pasta-deeg. 

    En dan mag de marcato zijn werk beginnen doen of althans, ik laat de eerste platte schijf deeg op stand nul door de machine glijden. dit lukt wonderwel dus we doen naarstig voort op de volgende standen. 
    daarna de ultieme test : de mooie lap door de snijstand en wonder boven wonder : daar komt mijn eerste fettucini tevoorschijn ! Me happy ! 
    Het bijhorende pastarek v Marcato is absoluut een super hulpmiddel en toont mooi mijn vorderingen. 

    die avond heeft de pasta nog nooit zo goed gesmaakt ! en de husbie........die is ook content (alsook de pasta-minnende kids ! ) 











    03-06-2020 om 17:28 geschreven door Patricia68  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/patricia1968

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    03-06-2020 om 16:40 geschreven door  




    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs