21/06/2020 : Vaderdag in Nederland dus ook nog een beetje bij ons. 
Geen cadeautjes meer maar wel een nieuw uitprobeersel op de bbq !
ditmaal een mini-beenhammetje op de Weber Spirit.
Het woord "mini" is relatief want zo'n klein hammetje is toch al vlug voor 5 personen.
Ditmaal zijn wij maar met z'n drieën dus we gaan er nog lang kunnen van genieten......
Het hammetje zit vacuum verpakt (Delhaize). Eerst breng je een pot met water aan de kook. Daarna dompel je het verpakte hammetje onder en zet het in de oven op 80° voor 2 uur om te garen en mooi warm te worden vanbinnen.
tot nu geen enkel probleem en is het zelfs behoorlijk makkelijk.
Dan volgt de bereiding vd marinade : 2 eetlepels olijfolie, vermengen met 2 eetlepels mosterd (graan) en 1 eetlepel honing (mag wat meer zijn als je het zoeter wil). Voeg provinciaalse kruid toe.
Na 2 uur gegaard te hebben is het hammetje mooi op temperatuur gebracht en mag het uit de verpakking.
En daarna lekker insmeren met de marinade.
Ondertussen heeft de husbie gezorgd voor het aansteken van de weber en met de schoorsteen gaat dit heel vlot (alsook met de Cubaanse kolen).
Het hammetje erop maar in de koude zone want bij teveel hitte gaat het vel makkelijk aanbranden. keer regelmatig om.
Zo'n 25 min op de bbq is voldoende om hem mooi gekleurd te hebben. En wat een geur !!!!!
Ik serveerde er ditmaal zelf gesneden frietjes bij, koude groentjes en een stroganoff-sausje.
pure verwennerij (en dit nog een hele week....)


22-06-2020 om 12:55
geschreven door Patricia68 
|