De beste regionale wijnen.
Châteauneuf-du-Pape.
De beste rode wijnen zijn donker en sterk van smaak, de (zeldzamere) witte wijnen zijn heel fruitig.
Beaumes de Venise.
De zwaarste versterkte dessertwijn van Frankrijk wordt gemaakt van muskaatdruiven.
Côtes-de-Provence.
Vooral bekend om zijn rosés , maar tegenwoordig omvat het aanbod rode en witte wijn.
Gigondas.
Soms wel 'zoon van de Châteauneuf-du-Pape ' genoemd, maar deze stevige wijnen staan zeker ook op zichzelf.
Côtes du Ventoux.
Vooral de rode wijnen zijn heerlijk- hoewel een rosé bij een zomerse picknick ok niet te versmaden is.
Côtes du Luberon.
Deze wijnen worden ook steeds beter, onder meer door investeringen van rijke buitenstaanders.

05-12-2009 om 22:02
geschreven door antares 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
|