Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng
daarin suiker, boter, ei, vanille extract en zout. Meng beetje bij beetje het
zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en
laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en
rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een
vork.
Vulling:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste
de bloem door.
Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Zet de
plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met kaneelsuiker.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en
gaar en laat hem afkoelen.
Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.Bovenkant
formulier
Verwarm de oven voor op
180 ˚C. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout en de helft van de suiker.
Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot zachte pieken. Spatel het
bloemmengsel door de eiwitten. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Bak de cake
in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake na het bakken in de vorm op
zijn kop op een rekje afkoelen. Maak odertussen de frosting: 500g mascarpone
goed mengen met 150g bloemsuiker. Als de cake afgekoeld is in 2 plakken snijden
en vullen met een laagje mascarpone en aardbeien. De ganse cake besmeren met de
mascarpone frosting en versieren met aardbeien. 50g chocolade au bain-marie smelten,
wat laten afkoelen en met behulp van een klein spuitzakje streepjes over de
taart aanbrengen. Smakelijk!