Foto
Categorieën
  • aperitiefhapjes (5)
  • dessert (5)
  • nieuw bij tupperware (2)
  • pastagerechten (1)
  • ultra pro recepten (9)
  • visgerechten (2)
  • Over mijzelf
    Ik ben Moerman Marjoke
    Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
    Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Zoeken in blog

    tupperware consulente Moerman Marjoke

    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met broccoli en champignons

    Pasta met broccolisaus en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 500 gr pasta naar keuze

    • 1 ui, fijngesnipperd

    • 250 gr champignons

    • 2 el olijfolie

    • 250 gr spekblokjes

      Voor de broccolisaus

    • 1 broccoli, in roosjes verdelen (stronk verwijderen of eventueel fijnhakken)

    • 1 flesje room (250ml)

    • peper

    • zout

      Prijscategorie : 6 à 7 euro

       

      Bereiding

      Kook de pasta beetgaar in de pastakoker..

      Doe de ui + spekblokjes en de champignons in de ultrapro en doe deze gedurende 8b min in de microgolf op 850 W.

      De broccoliroosjes in de microgourmet gaarstomen gedurende 18 min. Pureer de broccoli (houd eventueel enkele broccoliroosjes apart voor de garnering) en vermeng met room, kruid met peper en zout. Pureer de broccoli.

      Vermeng de pasta met de champignon, spekblokjes en broccolisaus.

       

      SMAKELIJK!!!


    10-10-2014 om 08:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen

    Mosselen

     

    Ingrediënten voor 2 personen :

                                                                   

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui 

    Ingrediënten voor 2 personen :

     

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui

    2 takjes selder

    150 ml droge witte wijn

    1 laurierblad

    zout en peper

    4 eetlepels magere room

    2 eetlepels gehakte peterselie

    een beetje bloem

     

    Doe de mosselen in een bad gezouten water in de MengKom 3,5 l, en voeg een beetje bloem toe. Maak elke mossel schoon en laat ze uitlekken in de Dubbel Vergiet

     

    Snij de ui en de takjes selder fijn.

     

    Doe de olie, de ui, de selder, de wijn en het laurierblad in de MicroCook 2,25 l en kook tijdens 4 minuten op 800 watt in de microgolf-oven en meng een keer tussendoor met de Menglepel.

     

    Doe de mosselen in de MicroCook en kook tijdens 4 à 5 minuten op 800 watt in de microgolf-oven tot de schelpen helemaal open gekomen zijn. Schud 2 keer tussendoor.

     

    Breng op smaak met zout en peper en voeg de room en de peterselie gehakt in de TurboChef aan toe.

     

     

    Je kan de mosselen ook klaar maken de steamer: 15 a 20 min in de microgolf op 800Watt


    10-10-2014 om 08:44 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde courgette

    Gevulde courgettes

     

    Ingredienten:

    2 grote courgettes

    harissa of tabasco

    350gr gehakt

    200gr geraspte gruyère

    8 eetlepels ketchup

    2 eieren

    een snuifje knoflookpoeder, beetje zout en peper

    slaolie

    6 eetlepels paneermeel

     

    Benodigdheden:

    Keukenmes of Chefsmes

    Quick Chef

    Kaasmolen

    UltraPlus Lasagneschaal

     

    Bereidingswijze:

    Snij de courgettes in de lengte door en lepel ze gedeeltelijk uit.

    Strooi er wat tabasco en 1/3 van de gruyère over.

    Bereid het gehakt in de Quick Chef met de ketchup, de eieren, 2 eetlepels paneermeel en weer 1/3 van de gruyère.

    Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

    Vul de courgettes met het gehakt.

    Strooi er de rest van de gruyère en het paneermeel op en giet er een goede scheut slaolie over.

    Leg de courgettes in de UltraPlusschaal.

    Zet de schaal gedurende 30 min op 180 °C in een voorverwarmde oven.

     

                                         

    Dit kan je ook serveren met rijst als hoofdschotel.


    10-10-2014 om 08:43 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofvlees, blinde vinken , konijn

    Recepten voor de ultraplus(pro)kommen

     

    Stoofvlees :

    Braad 1 kg vlees af in de pan tot het vlees bruin is, snij een ajuin in schijfjes en bak dit bij het vlees. Doe er wat bruin bier bij en doe alles in de ultrapluskom. Laat alles opkoken.

    Voeg er een paar blaadjes laurier bij, wat mosterd enz.

    Plaats het deksel erop en plaats de kom in de oven op 150 ° C gedurende minstens 1u30 u à 2 uur.  Voor het indikken van de saus gebruik je maïzena bruin roux, strooi dit bij het stoofvlees en laat 2 x 1 min. dikken in de microgolf zonder deksel.

    Blinde vinken :

    Voor het afbraden van het vlees idem stoofvlees.

    Op 4 blinde vinken is de bereidingstijd : 30 min. op 150 ° C.

    Voor het binden van de saus idem stoofvlees.

    Konijn :

    Voor het afbraden idem stoofvlees.

    Je kan ook naar wens wat gerookt spek laten meebraden.

    Op een konijn van 1.2 kg is de bereidingstijd : 1u30 op 150 ° C.

    Voor het binden van de saus idem stoofvlees.

    Varkenshaasje op een bedje van kruidenkaas met Gandaham :

    Braad het varkenshaasje af in een pan tot het bruin is aan beide kanten.

    Neem het vlees uit de pan, smeer dit volledig in met kruidenkaas en doe er Gandaham rond.

    Plaats dit in de ultrapluskom en doe er een beetje water bij de jus en giet dit over het vlees. Op een gewicht van 750 gr laat 30 min bakken op 150 °C met deksel. Haal het vlees uit de kom en snij dit in stukken. Hou warm in de Iso-duo.

    Kip in de microgolf (zonder vet of vocht)

    Kruid de kip met veel kippekruiden boven en onder. Leg ze in de ovale ultrapluskom van 3 l. Plaats gedurende 25 min op 750 Watt onder gesloten deksel in de microgolf wanneer de kip ongeveer 1.5 kg weegt. Voor een kip van ongeveer 1.25 kg volstaat 20 min. Het resultaat is botermals !!!


    10-10-2014 om 08:42 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mexicaanse kippenfilet

    Mexicaanse kippenfilet

     

    Ingrediënten voor 6 personen :

     

    2 dubbele kippefilets ( 800 gr )

    2  uien, 400 gr rode paprika

    200 ml ketchup

    1 doosje room

    Kippenkruiden

     

    Producten :

    Ronde microplus 2,25 L of ultrapro 3.5 l

    Vier in een kan, snijplank, koksmes

    Klopper of menglepel, siliconenspatel

    quickchef plus, turbochef

     

    Bereidingswijze :

     

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de microgolfkom doen en bestrooien met veel kippenkruiden.

    Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel.

    De room en de ketchup mengen.

    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.

    Terug goed mengen.

    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.

    (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)


    10-10-2014 om 08:41 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koninginnehapje

    Koninginnehapje

     

    Ingrediënten :

    500 g kippenfilets – kippenkruiden

    250 g champignons – 300 g gemengd gehakt

    250 ml melk – 200 ml verse room

    5 eetlepels bloem (vloeiende) – 1 vel bladerdeeg – 1 ei – ½ citroen

    Verse peterselie

     

    Producten :

    Ultrapro 3.5 l – croissant party – citruspers – snijplank – koksmes – quickshaker- menglepel – patisserieborsteltje – deegblad multiflex – turbochef - deegkom

     

    Bereidingswijze :

    • Snij de kippenfilet in stukjes en doe ze in de ultrapro met een eetlepel kippenkruiden.

    • Draai balletjes van het gehakt en voeg die bij de kip.

    • Borstel de champignons schoon en snij ze in 4 en voeg bij de kip.

    • Zet in een gesloten ultrapro in de microgolf gedurende 9 min op 750 Watt.

    • Shake de melk met de room en de bloem met eventueel wat peper en zout en giet het mengsel over de kip.

    • Zet nog 2 min terug onder deksel, roer om en zet nog 2 terug zonder deksel.

    • Maak met de croissant party punten van het bladerdeeg.

    • Strijk in met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven op 180 ° C.

    • Pers de halve citroen met de vruchtenpers en voeg het sap toe.

    • Leg op elk bordje een bladerdeegpuntje en schep de vol-au-vent over.

    • Werk af met wat gehakte peterselie.


    10-10-2014 om 08:40 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitief wafeltjes

    Aperitief wafeltjes

     

    Ingredienten:

    5ml bakpoeder

    125g bloem

    2 ml zou

    Peper

    3 eieren

    125ml melk

    75ml bier

    1 potje gedroogde tomaten

    25ml olie uit het potje van de tomaten

    Afwerking:

    90g tapenade

    8 sneetjes parma

    100g rucola

     

    Bereiding:

    Meng in een deegkom 3l het bakpoeder, bloem , zout, peper, de eierdooiers en de melk en klop met behuld van de menger.

    Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en kan ze fijn in de turbomax

    Voeg ze samen met het bier en de toe aan de bereiding en klop tot je een homogeen beslag hebt

    Klop de 3 eiwitten op met behulp van de speedy chef en voeg voorzichtig toe aan het beslag

    Vul de multiflex wafels op en bak ze op 220°c een 15 tal min.

    Ontvorm ze direct en laat afkoelen

    Werk af met een laagje tapenade, parma en rucola.

    Snij ze in stukje en serveer


    08-10-2014 om 12:16 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maya salsa

    maya-salsa

     

    Ingrediënten :

     

    Maja-salsa : 150 ml ketchup, 1 spl tomatenpuree, ½ sjalotje

    ½ stengel groene selder, 1 teentje look, ¼ paprika,

    1 pijpajuintje, klein stukje pili-pili of wat sambal oelek

    enkele drupjes worshestersaus

     

    Bereidingswijze :

     

    • hak alle groentjes van de maja-salsa fijn in de turbochef
    • voeg er de ketchup, tomatenpuree en de worchestersaus aan toe
    • laat enkele uurtjes trekken in de koelkast

    smakelijk


    08-10-2014 om 12:08 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.advocaat slagroom

    advocaat slagroom


    Artikelen

    • Speedy Chef

    • Mando Chef - Messenreeks

    • Blikopener Plus

    • Menglepel

    • Mengkom / Vier-in-één-kan / Deegkom

    • Vergiet Pro

       

    Benodigdheden

    • Room

    • Advocaat

    • Blik ananas of ander fruit (volgens smaak)

    • Verse ananas of ander fruit (volgens smaak)

       

    Bereidingswijze

    • Indien fruit uit blik gebruikt wordt, open de blikken met de Blikopener Plus en giet in het vergiet uit.

    • Indien vers fruit gebruikt wordt spoel en schil het fruit indien nodig met behulp van een mes uit de messenreeks.

    • Versnijd vervolgens het fruit naar kleine partjes met behulp van een mes uit de messenreeks of gebruik de Mando Chef.

    • In de Speedy Chef de room opkloppen.

    • Breng de slagroom in de Mengkom / Vier-in-één-kan / Deegkom en breng volgens smaak de advocaat toe, meng dit met de menglepel.

       

    • Serveer dit en voeg het fruit toe.


    08-10-2014 om 12:07 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met garnalen

    Pasta met garnalen, zalm en groene pesto

    Ingrediënten:

    1 doos pasta

    1 doos room

    Ev. wat gedroogde pasta kruiden (bv van oil en vinagre)

    1 potje garnalen

    200 gr gerookte zalm

    pesto

     

    Benodigdheden:

    Turbo chef

    Lookpers

    Kaasmolen

    ultrapro

    Keukenmes + snijplank

    Tomatenmes

    Allegra kom

    Pak-n-schaar

     

    Bereidingswijze:

    •          Kook de pasta beetgaar.

    •          Doe daarbij de room en de pesto (en ev. wat gedroogde pastakruiden).

    •          Doe de garnalen bij de pasta.

    •          Snij de zalm in kleine stukjes met de schaar.

    •          Alles goed door elkaar roeren.


    02-10-2014 om 20:07 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart met speculoos

    Perentaart met speculoos

     

    Ingrediënten :

     

    1 rol bladerdeeg (voor princess), 2 rollen voor tarteletten

    1 grote blik peren op sap

    2 zakjes vanillesuiker

    80 g suiker

    2 eieren en 3 dl room

    Snuifje kaneel

    ½ pakje speculoos van 250 gr

    eventueel 1 l vanilleijs

     

     

    Producten :

     

    Multiflex princess of 2 tarteletten

    Quickshaker

    Blikopener, vergiet

     

    Bereidingswijze :

     

    • Doorprik het deeg en leg het met het bakpapier in de vorm.
    • Maak het blik open met behulp van de blikopener
    • Laat ondertussen de peren uitlekken in het vergiet.
    • Maal de koekjes fijn en verdeel over de bodem.
    • Snij de peren in kleine stukken en verdeel ze over de vorm
    • Shake de eieren, de room en de suikers en giet over de peren.
    • Strooi wat kaneel over de peren.
    • Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 45 min.

     

    Smakelijk !!


    02-10-2014 om 19:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoostaart

    Speculoostaart

    Ingredienten:

    1 vel kruimeldeeg

    3 eieren

    100g suiker

    1 el bloem

    40g speculoos

    2el amaretto

    500g platte kaas

     

    Bereiding:

    • Verwarm de oven op 210 °c

    • Leg het kruimeldeeg in uw multiflex

    • Splits de eieren

    • Klop in de mengkom uw eigeel en suiker los, voeg erna de bloem ook eraan toe

    • Maal de speculoos fijn in de turbomax en voeg toe aan het eiermengsel

    • Voeg de amaretto toe

    • Meng er ook de platte kaas onder

    • Doe uw eiwit in de speedy chef en klop het eiwit stijf

    • Voeg toe aan het eiermengsel, zeer voorzichtig en luchtig

    • Doe uw mengsel in de vorm en bak uw taart af 35 min

    • Laat afkoelen en serveer

    Smakelijk


    02-10-2014 om 19:46 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promotiefolder en gastvrouwgeschenken oktober







    01-10-2014 om 12:55 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuw bij tupperware
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen

    Mosselen

     

    Ingrediënten voor 2 personen :

                                                                   

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui 

    Ingrediënten voor 2 personen :

     

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui

    2 takjes selder

    150 ml droge witte wijn

    1 laurierblad

    zout en peper

    4 eetlepels magere room

    2 eetlepels gehakte peterselie

    een beetje bloem

     

    Doe de mosselen in een bad gezouten water in de MengKom 3,5 l, en voeg een beetje bloem toe. Maak elke mossel schoon en laat ze uitlekken in de Dubbel Vergiet

     

    Snij de ui en de takjes selder fijn.

     

    Doe de olie, de ui, de selder, de wijn en het laurierblad in de MicroCook 2,25 l en kook tijdens 4 minuten op 800 watt in de microgolf-oven en meng een keer tussendoor met de Menglepel.

     

    Doe de mosselen in de MicroCook en kook tijdens 4 à 5 minuten op 800 watt in de microgolf-oven tot de schelpen helemaal open gekomen zijn. Schud 2 keer tussendoor.

     

    Breng op smaak met zout en peper en voeg de room en de peterselie gehakt in de TurboChef aan toe.

     

     

    Je kan de mosselen ook klaar maken de steamer: 15 a 20 min in de microgolf op 800Watt


    01-10-2014 om 10:34 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini pizzatjes

    Mini pizza

     

    Ingrediënten:

     

    1 rol pizzadeeg

    1/2 bolletje mozzarella

    Een stukje kaas om te malen

    Naar keuze: 1 à 2 sneden gerookte zalm, gekookte ham, chorizo, salami  

    Naar keuze: met champignons,paprika,ajuin.

    3 grote koffielepels tomatensaus van “SACLA” (smaak naar keuze)

    Oregano kruiden

     

    Benodigdheden:

     

    Turbo chef

    kaasmolen

    Multiflex mini tartelet + snijder

    Lepeltje van croissant party

    Smalle spatel

     

    • Haal de rooster uit de oven en verwarm die voor op 180°
    • Maal de kaas met de kaasmolen
    • Ontrol de pizzadeeg en doorprik hem hier en daar
    • Snij met de grootste kant van de snijder cirkeltjes uit het deeg
    • Zet de multiflex vorm op de koude rooster en leg de cirkeltjes deeg in de vormpjes
    • Doe in de turbo chef de mozzarella, de tomatensaus en de zalm of ham of salami en hak alles tot een grof papje
    • Vul met de mengeling de vormpjes van de multiflex en doe er nog wat oregano op en wat gemalen kaas
    • Zet de vorm gedurende 12 tot 15 min op 180° in de oven

     

    Smakelijk !!


    01-10-2014 om 10:33 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini-appelcake

    Mini-appelcake

     

    2 eieren – 80 g zelfrijzende bloem – 80 g boter – 80 g suiker

    1 zakje vanillesuiker – 1 appel

     

    mengkom – klopper – speedychef – dunschiller – groentemesje of turbochef

    siliconenspatel – microplus kannetje – patisseriestrooier – squeeze-it

     

    • haal de rooster uit de oven, verwijder alle andere bakplaten en verwarm de oven voor op 180 ° C
    • plaats de koude siliconenvorm op de koude rooster
    • meng de eierdooiers met de suiker in de mengkom met de klopper
    • smelt de boter in het microplus kannetje gedurende 20 sec
    • voeg de gesmolten boter toe, meng er de gezeefde bloem onder
    • klop de eiwitten op met de vanillesuiker in de speedychef
    • hou de speedychef wat schuin want 2 eiwitten is weinig en zo gaat het vlugger
    • voeg de eiwitten luchtig onder de mengeling
    • spoel de multiflexvorm met koud water en droog niet af
    • doe een eetlepel deeg in de vormpjes (of met de squeeze-it) en leg er een paar kleine schijfjes appel bovenop
    • zorg dat de randjes van de multiflexvorm proper zijn
    • bak gedurende 15 min op 180 ° C in een voorverwarmde oven
    • haal met de rooster uit de oven en laat minstens 8 min rusten vooraleer ze te willen ontvormen
    • bewaar in een scharnierdoosje

     

     


    01-10-2014 om 00:00 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/moermanmarjoke

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    28-09-2014 om 21:05 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs