Foto
Categorieën
  • aperitiefhapjes (5)
  • dessert (5)
  • nieuw bij tupperware (2)
  • pastagerechten (1)
  • ultra pro recepten (9)
  • visgerechten (2)
  • Over mijzelf
    Ik ben Moerman Marjoke
    Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
    Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Zoeken in blog

    tupperware consulente Moerman Marjoke

    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissantparty


    Ingrediënten :

    4 à 5 sneetjes gekookte ham, 100 g emmenthaler

    1 velletje bladerdeeg

    1 eitje, bloem

    ( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes )

     

    Producten :

    croissantparty, deegrol, kaasmolen

    patisserieborsteltje, deegblad multiflex

    tang soft grip, ruimtespaarder  of patisseriestrooier

     

    Bereidingswijze :

     

    • ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over
    • kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier.
    • beleg met ham
    • maal de kaas met de kaasmolen
    • strooi de gemalen kaas over de ham
    • leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes.
    • laat de oven voorverwarmen op 200 ° C
    • leg het deegblad op de rooster van de oven
    • rol de croissantjes op van groot naar klein
    • smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min

     

     

     

     

     


    24-12-2014 om 14:30 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschelpjes

    Krab-, zalm- of tonijnsalade in witloofschelpjes

     

    Ingrediënten:

    1 zure appel

    2 eetlepels mayonaise

    2 eetlepels zure room

    een klein beetje verse peterselie

    blikje krab, zalm of tonijn

    peper en zout

    dille  

    witloof

     

    Benodigdheden:

    Quick Chef

    Universele Fijnschiller of Groentenmes

    Blikopener

    Siliconen Spatel Small

    Squeeze it

     

    Bereidingswijze:

    In de Quick Chef de geschilde appel fijnmaken.

    Alle andere ingrediënten toevoegen en mengen.

     

     

    De witloofschelpjes opvullen.

     


    24-12-2014 om 14:28 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met bladerdeeg en gerookte zalm


     

    Ingrediënten:

    Bladerdeeg

    Gerookte zalm

    Kaas

     

     

    Benodigdheden:

    Croissant party

    Kaasmolen

    Keukenmes en Kaasmes

     

    Bereidingswijze:

    Ontrol het bladerdeeg.

    Plaats het bladerdeeg op de croissantparty en wrijf er goed over zodanig de groeven zichtbaar zijn

    Maal de kaas met de kaasmolen.

    Snijd de zalm in fijne stukken.

    Leg er een kleine hoeveelheid gerookte zalm op en wat gemalen kaas.

    Rol uw stukjes mooi op.

    Leg op het MultiFlex Deegblad en bak voor 15 min. in de oven op 180 °C.


    24-12-2014 om 14:26 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitief wafeltjes

    Aperitief wafeltjes

     

    Ingredienten:

    5ml bakpoeder

    125g bloem

    2 ml zou

    Peper

    3 eieren

    125ml melk

    75ml bier

    1 potje gedroogde tomaten

    25ml olie uit het potje van de tomaten

    Afwerking:

    90g tapenade

    8 sneetjes parma

    100g rucola

     

    Bereiding:

    Meng in een deegkom 3l het bakpoeder, bloem , zout, peper, de eierdooiers en de melk en klop met behuld van de menger.

    Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en kan ze fijn in de turbomax

    Voeg ze samen met het bier en de toe aan de bereiding en klop tot je een homogeen beslag hebt

    Klop de 3 eiwitten op met behulp van de speedy chef en voeg voorzichtig toe aan het beslag

    Vul de multiflex wafels op en bak ze op 220°c een 15 tal min.

    Ontvorm ze direct en laat afkoelen

    Werk af met een laagje tapenade, parma en rucola.

    Snij ze in stukje en serveer


    08-10-2014 om 12:16 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maya salsa

    maya-salsa

     

    Ingrediënten :

     

    Maja-salsa : 150 ml ketchup, 1 spl tomatenpuree, ½ sjalotje

    ½ stengel groene selder, 1 teentje look, ¼ paprika,

    1 pijpajuintje, klein stukje pili-pili of wat sambal oelek

    enkele drupjes worshestersaus

     

    Bereidingswijze :

     

    • hak alle groentjes van de maja-salsa fijn in de turbochef
    • voeg er de ketchup, tomatenpuree en de worchestersaus aan toe
    • laat enkele uurtjes trekken in de koelkast

    smakelijk


    08-10-2014 om 12:08 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs