Wat is Master-of-Cycling Een initiatief van 5 vrienden die gebeten zijn door de wielermicrobe.We hopen een leuke en spannende wielerpronostiek aan te bieden aan gelijkgezinden in een eerder beperkte kring.Alle inschrijvingsgelden worden uitsluitend aangewend voor uitbetaling van de winnaars. De Algemene spelregels
Daags na de SP Gavere is master-of-cycling reeds terug wat bekomen. Enerzijds hadden we af te rekenen met de elementen die eigenlijk best meevielen, vrijwel windstil, droog maar toch vrij koud. Gelukkig konden de vele kraampjes ons voorzien met het nodige om onze energie-voorraad op peil te houden. Anderszijds was het nagelbijtend toekijken hoe zich een spannende strijd voor onze ogen voltrok. Het moet gezegd dat het opzwepende geluid door de microfoon en de massahysterie hier nog verder aan bijdroegen. Neen, we waren helemaal niet alleen naar park Grenier afgezakt. Van bij aankomst omstreeks 11u bleek reeds dat dit een topjaar zou worden kwa bezoekersaantal. Op sportief vlak bleek gelukkig hetzelfde. Daags voordien had Nys zich laten in de tang nemen van het fidea duo Pauwels-Stybar. Als je weet dat Nys hier reeds 9 maal de overwinning had behaald, dan moest je vandaag niet lang nadenken over wie favoriet was. Enkel Wellens en Stybar hebben 2 x de hegemonie kunnen doorprikken. Ondanks de zware regen in de voorbije weken lag het parcours er prima bij. Zeker geen ideale omstandigheden voor Nys. Doch, de zwaarte van het parcours zou zeker de besten onderscheiden. Bij de eerste 2 rondes was het Wellens die indruk maakte. Helaas had hij pech en moest daarna terugknokken uit een verloren positie. Het was voornamelijk Nys die de wedstrijd droeg. Niels Albert en Pauwels waren echter in staat het wiel van de meester bij te houden. Eenmaal het snel ging moesten Vantornout en Stybar passen. Uiteindelijk kraakte ook Niels Albert, waardoor het net als gisteren op een spurt uitliep. Hierbij werde de vinnige Pauwels op de meet geklopt door Nys, die hier netjes de 10de overwinning boekt. In de pronostiek blijft het immer spannend. Terwijl de top-7 netjes bij elkaar ligt, moeten de plaatsen daarna al tegen een achterstand van 100 of meer punten aan kijken. Nu is het wel zo dat minder dan een derde van het seizoen erop zit. Alle kansen kunnen nog keren. De top-10:
Na weken van aanhoudende regen krijgen we toch wel een heel ander type cross als in het begin van het seizoen. De hegemonie van Stybar is al een tijdlang doorbroken. Meer nog, met rug- en knieklachten lijkt het lang niet zo flink meer te vlotten. Ook in de tussenklassering van de superprestige voelt hij reeds nattigheid. Nys heeft hem netjes bijgebeend en achtergelaten. Nys is eventjes de sterke man. Toch was het smullen om te zien hoe sterk Vanthornout voor de dag kwam. De voorbije weken lukte het hem niet zo. Nu staat hij er volledig terug. Dit bewijst dat de top in het veldrijden toch behoorlijk breed kan zijn. Pauwels, Albert, Vantornout, Nys, Stybar.... het scheelt allemaal zo veel niet. Wie weet krijgen we straks daar ook nog Wellens, Aernouts en ... terug bij... In de pronostiek blijft het dan ook uiterst spannend. Rechts kunt u de volledig uitslag downloaden, hieronder de top-10:
Hallo, hallo, Waarschijnlijk zullen menig crossliefhebbers -samen met Sven Nys- vandaag opgelucht hebben ademgehaald tijdens en na de cross op de bult van Melden. Reeds de 8ste keer kon Sven Nys er terecht zegevieren. Blijkbaar kan hij met de combinatie van ervaring, kracht en technisch vernuft best zijn power overzetten op de blubberige grond op en rond de Koppenberg. Voor de eerste keer dit jaar moest Stybar duidelijk zijn meerdere erkennen, en dit zowel in Nys, Pauwels en Albert. Het heeft er dus alle schijn van dat Stybar zeker niet alle crossen zal overheersen. In het snelle werk bleek hij tot zover de beste, op het zware modderwerk blijkt dit niet noodzakelijk zo. Hiermee kijken we dan ook sterk uit naar de volgende crossen. In de tussenstand is het inmiddels ook bijzonder spannend geworden... hmmm, iedereen lijkt wel een sterk ploegje te hebben ingezonden... top 10 hieronder:
beste wielervrienden, Op 21 november is deel van het MoC-bestuur zinnens zijn opwachting te maken op het kasteeldomein Grenier. Op deze heuglijke dag kijken we alvast sterk uit naar de prestaties van de Belgische toppers tijdens de SP te Asper-Gavere. Benieuwd of Stybar van zijn troon kan worden gehaald. Misschien moet hij wijselijk een prijsje laten liggen. Indien niet, dan krijgen we potentieel terug onsportieve taferelen zoals tijdens de hegemonie van Groenendaal. Wij hopen alvast van niet, en rekenen op een eerlijke strijd. Indien jullie zin hebben ons te vergezellen, stuur dan graag een meeltje.
notabene, de uitslag na Pilzen staat online.. en kunt u rechts terugvinden (top 10:)
Zo, dit jaar lijkt Stybar onoverwinnelijk. Meer nog, met 6 op 6 is hij dat ook. We zullen eventjes aan zijn heerschappij moeten wennen. Ik denk dat de volgende wedstrijden ook de zijne zijn, tenzij er achter de schermen iets wordt afgesproken. In de tussenstand krijgen we een lichte wijziging. Op het eerste zicht lijkt dit het gevolg van de goeie prestaties van Niels Albert. Doch, wie iets nader kijkt zal opmerken dat dit eerder het resultaat is van het effect vanthourenhout (Dieter en Sven) en Chainel. Anderszijds is dit ook het gevolg van een slechte nys en de pech van Aetnouts. Volgende afspraak : Pilzen top 10:
Hallo, hallo, De crossers gingen in zondag voor de eerste keer dit seizoen terug aan de slag. Het werd dan ook tijd. persoonlijk vind ik wel dat die mannen een schoon leven hebben. 4maanden werken, 8maanden conge. Dit is iets waar velen vrede zouden kunnen mee nemen. Hoedanook, de eerste wedstrijd betrof de GVA trofee te Namen. Dit parcours werd uitgestippeld door Erwin vervecken (of mede door hem). Nu ja, wier er ook zou mogen achterzitten, je kon er van uitgaan dat er veel zou moeten worden geklommen. Gezien de MTB ervaring van Nys was hij zeker een van de te kloppen manne... zo dacht men. Helaas, Sven Nys mistte zijn start , maar iets later bleken dat hij gewoon over vieze papieren beschikte. Toegegeven, de warmte speelde zeker wel in zijn nadeel. Toch kan dit de enige reden niet zijn... beetje ziekjes misschien. Van al de rest toonde wereldkampioen Stybar zich uiteindelijk de beste op de citadel. Door zijn technisch meesterschap kon hij zich op het einde vrij makkelijk ontdoen van Vantornhout, die kwa sterkte wel zijn evenknie bleek. De pechvogel van de dag was Pauwels. Toch kon hij nog als laatse op het podium plaatsnemen. Geizen de kleine verschillen belooft het best wel een spannen crossjaar te worden. Uiteraard hopen we volgende keer op werwerk van Nys, en binnenkort terug van Niels Albert... Zo , we zijn klaar voor de winter se
Voor de pronostiek hebben we weer veel inschrijvingen gekregen, we zijn terug met 32 ploegen. Het belooft dus terug een spannende pronostiek te worden. Na 1 wedstrijd nam Ulrike Debie de beste start, de top-3 ziet er momenteel zo uit:
1. Debie Ulrike 155ptn 2. D'Hondt Steven 154ptn 3. Goeminne Eric 153ptn
Terwijl de meeste renners stilaan toeleven naar het WK en de koers van de vallende bladeren (ronde van Lombardije), bleef de strijd in de Vuelta spannend tot de voorlaatste dag. De winnaars van de sprinterstrui (Cavendish) en klimmerstrui (Moncoutie) waren al een tijdje gekend. Doch draait het hem allemaal om wie de vuelta nu eigenlijk wint. Tijdens de lange tijdrit op vlakke wegen rondom Penafiel kregen we enkele opmerkelijke resultaten. Vooral het verlies van Cancellara was vreemd. De gedoodverfde favoriet werd pas derde, een feit dat wordt toegeschreven aan de draaiende wind. Verder was het uiterst opmerkelijk hoe de jongeling Velits de tijdrit naar zijn hand kon zetten, en zo een anonieme top15 plaats kon ombuigen naar een plaats op het podium. Zeker een naam om in de gaten te houden dus. Het omgekeerde konden we noteren bij Joaquin Rodriguez. In de eerste 14 dagen kon hij echt imponeren. Tijdens de tijdrit was het pijnlijk toekijken hoe hij zich niet kon plaatsen binnen de top-100. Verder zagen we ook een sterke Hoste (6e) en Gilbert (9). De laatste lijkt meer dan ook klaar te zijn voor het WK, hetwelke hij bevestigde in de zware 19de rit, waarbij hij andere WK-favorieten Farrar en Pozzato vloerde. Voor de rest noteren we een boeiende en leuke vuelta, spijtig genoeg ietwat ontsiert door valpartij van enkele favorieten als Igor Anton. Doch, waarschijnlijk hoort dit nu eenmaal bij de dramatiek van deze sport:
In de pronostiek noteren we volgende top-10. Proficiat aan Kristof met de overwinning en de Morre's voor de dichtste ereplaatsen:
Na een eerste echte bergrit lijkt Igor Anton zichzelf te overstijgen. Tijdens de rit naar Andorra kon hij zijn koelte bewaren, waarbij de ervaren Euskaltel mannen het peleton konden mennen tot de laatste 5km. Toch blijft het een straffe prestatie hoe hij tijdens de laatste zware kilometers aanvallers als Nibali en Mosquera terug kon bij de kraag vatten en een schijnbaar verloren positie rechtzetten. Eindelijk lijkt Anton over de nodige portie geluk en nodige matureit te beschikken. Toch blijft het allemaal kantje boord. Er volgt nog een zware eindreeks van zware en halfzware bergritten, alsook een pijnlijk lange tijdrit. Wel staat vast dat gedoodverfde favoriet -Menchov- geen derde vuelta overwinning op zijn palmares zal toevoegen. Wat de sprinters betreft lijkt het vrij duidelijk ondertussen, jaja, cavendish is de beste... wordt hij een kandidaat Wereldkampioen????
Pronostiek:
1
Kevin Demeestere
1434
2
Frederic Morre
1426
3
Henk Vandermeersch
1399
4
Steven Dhont
1356
5
Lieven Demeestere
1354
6
Annick De Laere
1311
7
Ulrike Debie
1294
8
Kristof Benoit
1241
9
Anthony Rogiers
1239
10
Ariadne Kourias
1177
wijzen. Met een ervaren mennend Euskaltel team lijkt hij zijn kalmte te kunnen bewaren tot het goeie moment. Op die manier kon hij
Hallo hallo, Na 6 ritjes hebben de klasementsrenners zich genoodzaakt gezien zich te tonen tijdens een mini Waalse pijl. Toch zijn het vooral de sprinters die het klappen van de zweep bepalen. Hierin leken Cavendish en Farrar de sterke mannen van dienst. Toch leken vandaag de kansen zich te keren. Met een behoorlijk zware aankomst waren het nu Hushovd en Bennati die hun WK-vorm etalleerden. Enkel Freire blinkt uit met zijn afwezigheid. Hoedanook, de komende dagen zullen aantonen wie de beste sprinter van deze vuelta wordt.
In onze pronostiek volgt hier de top -10. merk op: de volgende dagen geen update wegens weekenduitstap van enkele voorname bestuursleden :
Zo, terug met 25 ploegen zijn we onderweg in de vuelta pronostiek. Het belooft een Vuelta de worden met een vrij lange aanloop, mar toch met enkele boeiende etappes in het begin. Gisteren bewees Philippe Gilbert alvast zijn klasse tijdens een eerder -heel- zware overgangsetappe, waarbij hij de andere toppers op achterstand kon zetten. Philippe lijkt nu al klaar voor het WK. Desalniettemin is dit ritje een leuke aanwinst op zijn reeds rijk gevulde palmares. benieuwd hoe lang hij het klassement zal kunnen aanvoeren. Voorlopige tussenstand in de pronostiek (heel verdienstelijk overigens hoe annick Hutarovish heeft opgenomen in haar ploeg....):
Vandaag kregen we uiteraard de klassieke sprint op de Champs-Elyssees, netjes afgewerkt door Cavendish. Hoewel de winnaar van de ronde al een tijdje was gekend keken we ongetwijfeld allen uit naar de eindstand in de pronostiek. Hoewel de tussenstanden wellicht al ietwat duiding gaven over de sterkste ploegen was het toch bang afwachten hoe het eindklassment nog alles kon overhoop halen. Wel, hierbeneden volgt de top-10 (volledige uitslag rechts). Verder heten we jullie allen uiteraard terug heel graag welkom bij een van de volgende pronstiekjes. Tot dan...
mvg,
master-of-cycling
1Ulrike Debie 3685 2Jos Van Der Maarel 2 3547 3Anthony Rogiers 3487 4Jos Van Der Maarel 1 3442 5Elise Vandenberghe 3426 6Filip Rogiers 3398 7Kristof Benoit 3377 8Lucie Vaernewijck 3362 9Joost Dewaele 3356 10Filip Rogiers 2 3320
Hallo, Tijdens de eerste pyreneeen - etappe waren er weinig verrassingen te bespeuren. Zij die het mooie weer uitmaakten in de Alpen bleken ook nu weer paraat. Jurgen Van Denbroeck kwam terug heel sterk voor de dag en kon heel overtuigend zijn 5de plaats verdedigen. Mits een zwakke dag lijkt het er steeds beter uit te zien. Enkele voorname concurrenten, met name Leipheimer en Basso moest wat tijd prijsgeven. Tijdens de pronostiek is het Ulrike Debie die de fakkel heeft overgenomen van Theo Lapierre en Jos Van Der Maerel.
Na een tweetal bergetappes in de Alpen, en een veredelde rustdag onder de vorm van een etappe die was getekend voor een lange ontsnapping lijkt het klassement stilaan in een plooi te vallen. De voornaamste slachtoffers in het klassement zijn de mensgeworden Lance Armstrong en de blaiter-pur-sang Cadel Evans. Vergeef me even deze oneerbiedigheid. Beide renners waren slachtoffer van een valpartij en hun valt eigenlijk niks te verwijten. Doch, ook dit hoort bij het drama van de tour. Verder konden we wel noteren hoe Michael Rogers, Carlos Sastre en Bradley Wiggings blijkbaar niet in staat zijn om de favorieten te volgen bergop. Zij moeten dus toch wel even in eigen boezem kijken en zich afvragen of ze het kopmanschap van hun ploeg wel kunnen dragen.
Verder konden we noteren hoe sterk Kevin De Weert (en niet Francis de greef- vergeef me deze fout in eerdere berichtgeving) eigenlijk wel kan klimmen. Zijn prestaties zijn een resultaat van een blijkbaar vlekkeloze voorbereiding gecombineerd met een onmiskenbare portie talent. Hopelijk krijgt deze jongen de kans om dit talent binnen Quick-Step verder te ontplooien, wie weet samen met zijn jonge ploegmakkers Devenyns, Seeldraeyers en Vandewalle. Stilaan lijkt immers een jonge lichting belgen op te staan die kan optornen tegen de klimmers uit italie en Spanje. Uiteraard rekenen we hiervoor ook en vooral op de nieuwe vdb... Jurgen Van Denbroeck.
In de pronostiek blijft het koffiedik kijken hoe het eindklassement zal doorwegen, maar daarvoor moeten we eerst nog de Pyreneen over. Eerst volgen enkele overgangs- en sprintetappes, gevolgd door een eerste mooie pyreneenetappe op zondag, met aankomst in Ax-3provences... Wie kijkt mee .
Met de klim naar Morzine hebben de wielrenners een zwaar 8-daagse achter de rug. Niet voor niks begint de vermoeidheid toe te slaan, en blijven enkel nog de allersterksten in het klassement vooraan standhouden. De rustdag is meer dan verdiend. Hoewel Andy Schleck de sterkste leek van alle klassementsrenners kan men onmogelijk zeggen dat dit verhaal reeds geschreven is. Er volgen nog enkele serieuze hoofdstukjes en ongetwijfeld een mooi slotstuk. Een 10-tal renners lijkt aan elkaar gewaagd, en niet zonder trots moeten we vaststellen dat daar ook een belg bij behoort, jurgen Van den Broeck. Dit zijn we al lang niet meer gewoon, en ergens weten we er ook geen raad mee. Ja hoor, op het tourjournaal krijgt hij wat extra aandacht, maar een echte hype is die jongen nog niet geworden. Waar wachten we op? Eigenlijk moeten we nu met zijn anllen de tricoore gaan uithangen in de Alpen en onze jongen wat steun gaan bieden.
Wat gezegd trouwens over Francis de Greef. na de helft van de etappe Sylvain Chavanel bij te staan slaagt hij erin om in de slotklim het peleton te naderen tot op 1min30. Benieuwd of hij vandaag met de besten de madelaine over kan.....Inmiddels is Armstrong moeten afhaken, voornamelijk wel door zijn val. Hoedanook lijkt zijn zwanenzang nu definitief ingezet.
Hallo, gisteren stond de fameuze mini parijs-Roubaix op het dagprogramma van de renners. Terwijl velen onder hun nog hun wonden aan het likken waren van daags voordien was vooraf duidelijk dat dit een sleuteletappe zou worden. terwijl tijdens deze rit heel weinig te verdienen stond voor de klassementsrenners was het vooral oppassen om geen of weinig tijd te verliezen. Verliezer van de dag was uiteraard Franck Schleck, die gewond werd afgevoerd. Zijn broertje Andy deed het in het spoor van Cancellara echter voortreffelijk. De grote winnaar van de dag was echter Cadel Evans. Ook hij kon zich vastbijten in het spoor van de Zwitser om op die manier de beste te worden der klassementsrenners. Dit is een ideale situatie voor hem. Aanvallen in de bergen is immers niet zijn ding, maar nu moet dat ook niet. Verder konden ook Van Den Broeck, Menchov, Contador en Armstrong (ondanks pech) de schade stevig beperken, Wie wel zal moeten aanvallen zijn de geslagenen van de dag. In de eerste plaats denken we aan Basso en Sastre. Met hen zullen ook de mannen van High Road (Rogers, Martin) , Gesink en Samuel Sanchez nu wel uit hun pijp moeten komen. Afwachten wat het wordt in de bergen, maar nu eerst nog een aantal sprintdagen. Inmiddels Kon Hushovd het groen stevig naar zich toetrekken. Benieuwd of Cavendish, Petacchi, Freire, McEwen en/of Roelandts nog voor wat weerwerk kunnen zorgen.
voor de tussenstand in de pronostiek, zie rechts (of top-10 hieronder):
Beste wielerliefhebbers, We zijn begin juli, en tijdens deze warme zomermaand is het terug tijd om te genieten van de Ronde van Frankrijk. Voor velen onder ons kan dan vanop een of andere luie stoel, hangmat of warme zomerbestemming. Voor anderen is het nog eventjes uitkijken naar de start van de vakantie. Voor de renners is het zeker geen pretje. Dit jaar tekenen alle toppers present. Het wordt een ware titanenstrijd. Het is echter al duidelijk dat de echte favorietenrollen zijn weggelegd voor slechts 2 man. Het jonkie Contador die inmiddels aan maturiteit heeft bijgewonnen, en de oude Armstrong die als berekende meester terug zijn oude conditie lijkt te hebben gevonden. Voor alle anderen lijkt eerder een schaduwrol te zijn weggelegd. Ok, Gesink, Menchov, Evans, frank & andy Schleck, Vandevelde, Wiggins, kreuziger, Basso, Rogers, Leipheimer, Sanchez,... enz zijn steengoede renners, maar de ronde winnen, hmmm, dit jaar toch nog eventjes niet lijkt me. Met een ritje in de ardennen en in de hel van de noorden zal ook het begin van de tour stevig worden gekleurd. Daarna duiken de renners al snel de alpen in. hier verwacht ik gezien de zwaarte van de ritten reeds een behoorlijke afscheiding. Toch is het de algemene verwachting dat de echte verschillen pas zullen worden gemaakt in de steilere Pyreneeen. We zullen wel zien, ik hoop op een spannende en vooral eerlijke strijd.
Beste Wielerliefhebbers, De ronde van Italie is reeds afgelopen. Na een heel zware laatste week restte ons vandaag enkel de afsluitende tijdrit te verona. Niet geheel onverwachts is het terug iemand uit de rangen van Bjarne Riis die deze proef kon winnen. Gustav Larsson had 20min 19sec nodig over de 15km. Ondertussen stond wel reeds vast dat ivan Basso deze ronde zou winnen. Hij was wel degelijk de beste. Na een moeizame start toonde hij zich telkens de beste in de zwaarste bergetappes, en kreeg de beste steun van zijn ploeg. Andere Liquigasser Vincenzo Nibali, in extremis opgeroepen om de geplaagde Peliizotti te vervangen, haalde dan ook verdiend de derde plaats. Arroyo kon voortreffelijk als wisselkopman fungeren voor Bruseghin en werd zowaar 2de in deze Giro. Enkele gedoodverfde favorieten als zijnde Scarponi, Evans, Vinokourov en Sastre moesten vrede nemen met een respectievelijke 4de, 5de, 6de en 8ste plaats. Daartussenin, 7de, kon Richie Porte iedereen verrassen en zich de jongerentrui toe-eigenen. Een jongen om in de gaten te houden dus.
Wat de pronostiek betreft kun je de volledige uitslag rechts downloaden. Het is Freddy Debie die de pronostiek kon winnen voor Henk Vandermeersch en Filip Rogiers... proficiat mannen!!!
Yo, yo, wegens een vakantietje is de webmaster van master-of-cycling een tijdje afwezig geweest, en heeft aldus niet op tijd en stond dit blogje kunnen vullen met enige zinvolle proza over het verloop van de ronde van italie en/of de pronostiek. Gelukkig was onze PR-man altijd paraat om blijvend de deelnemers op de hoogte te houden van de stand via email. Wat de koers zelf betreft kan ik niet echt oordelen. Vanop het strand aan de Turkse Riviera heb ik de giro volledig laten aanm e voorbijgaan, terwijl ik toch hier en daar een korte samenvatting heb kunnen zien. Toch blijft het me een raadsel hoe het huidige tussenklassement er nu eigenlijk zo kan uitzien. Ik herinner me vooral nog de heroische rit naar Montalcino op grave, op een toscaans moddercircuit. Deze rit werd gewonnen door Cadel Evans. Dit was dan ook gemaakt op de maat van de echte mountainbikers. Toen werd er reeds -dacht ik- definitief afgerekend met Basso, Nibali en Sastre. Nibali verloor toen veel tijd door een val, terwijl Basso en Sastre over echt wel slechte benen leek te beschikken. Dat Sastre slechte benen had werd later bevestigd. Op de Zoncolan bleek verrassend genoeg net Basso de meest gevleugelde klimmer uit de Giro, terwijl Evans er wat lijkt doorheen te zakken. De Zoncolan bevestigde eveneens dat Vinokourov een uistekend klimmer is, maar dat een klim van 10k met stijgingspercentages boven 20% net boven zijn theewater rijkt. Het blijft me echter verbazen hoe die Sastre nu toch op een of andere manier terug vooraan in het klassement staat, net als de vreemde eenden Arroyo en die Richie porte. Op zich lijkt het me toch wel best een vreemde giro, die ook is gekenmerkt door de vele opgevers door ziekte. Beniewd wie echter aan het langste eind zal trekken. Basso lijkt de favoriet te worden, zeker met de Mortirolo op vrijdag die op zijn maat is gemaakt. Maar toch, een slechte dag zoals naar Montalcino kan nog roet in het eten werpen. Sastre, Evans, Vinokourov en Scarponi zullen gebrand zijn hiervan te profiteren. Tevens wordt het uitkijken naar Arroyo en Porte. Kunnen zij zich vastklampen aan een podiumplaats, of zal dit hun nog ontglippen... ik denk het alvast wel. Ook zaterdag op de gavia wordt het een moordende strijd.
De pronostiek. Hoewel het onduidelijk is hoe het eindklassement alles kan hershikken is hier de voorlopige top-10:
Zo, zaterdag stond reeds de giro-proloog geprogrammeerd. Over een afstand van een goeie 8km was het niet zo eenvoudig om de winnaar de voorspellen. Vooraf werden vooral specialisten zoals Bradley Wiggins en David Millar getipt. Toch was het ook uitkijken wat andere tijdrijders als Vinokourov en Evans hier reeds uit de benen konden toveren. Geheel volgens verwachting werd het echter Wiggins die de eerste roze trui kon dragen. Op zondag werd het uitkijken naar de eerste massaspurt. Die werd gewonnen door Farrar, voor Matthew Goss en de verrassende Sabatini. Door een valpartij wordt Evans de nieuwe leider.
In de pronostiek is het Frederic Morre die de leiding neemt:
Tijdens de laatste voorjaarsklassieker waren terug alle ogen gericht op Philippe Gilbert. Gezien hij uit deze regio afkomstig is maakt hij er al langer geen geheim van dat hij er alles aan doet om ooit eens deze klassieker op zijn naam te schrijven. Of dit vandaag zou kunnen hangt deels af van de sterkte van zijn ploeg. Het koersverloop kende een heel trage start. We kregen een resem vluchters maar het peleton liet heel lang begaan. Voor mensen met een grote motor gelijk Gilbert, maar ook voor de Schlecks leek dit zeker al niet ideaal. Slechts 25km van de aankomst, op de redoute, begon de echte koers. Andy Schleck maakte een sprong met Gilbert in zijn wiel. Alle anderen konden enkel toekijken, maar tijdens de afdaling kon een keurgroep terugkomen en kon de koers terug herbeginnen. Het regende aanvallen, en het leek dan ook een loterij te worden van wie ooit weg zou raken. Gilbert kon onmogelijk alle aanvallen alleen terughalen. Zo bleek dan ook. Vinokourov raakte alleen weg, en werd iets later bijgehaald door kolobnev. Gezien beide renners sterke tijdrijders zijn leek het heel moeilijk om hun terug te halen. Toch deed Gilbert er alles aan. Hij reed weg met Valverde, en werd iets later bijgehaald door Evans. Helaas waren zij niet opgewassen tegen het sterke duo op kop. Wel indrukwekkend om te zien hoe Vinokourov van op kop kon wegdemarreren van Kolobnev. Een verrassend winnaar die hier zijn gram thuishaalt. Vino is back...
Ook in de pronostiek is de strijd gestreden (de volledige uitslag kun je rechts downloaden).
last updated : 23/04/2013 (ps, na klikken op de knop helemaal onderaan gaan op de nieuwe pagina om vervolgens de file met de tussenstand te downloaden op jouw pc)
De 5 pronostieken - Ding mee naar de titel van de: -Klassiekers (maart) -Ronde van Italie (mei) -Ronde van Frankrijk (juli) -Ronde van Spanje (sept.) -Het veldrijden (oktober) en wordt Master-of-Cycling