Wat is Master-of-Cycling Een initiatief van 5 vrienden die gebeten zijn door de wielermicrobe.We hopen een leuke en spannende wielerpronostiek aan te bieden aan gelijkgezinden in een eerder beperkte kring.Alle inschrijvingsgelden worden uitsluitend aangewend voor uitbetaling van de winnaars. De Algemene spelregels
Een tijdrit, overgangsetappe, en 2 ritten over het parcours van Luik-Bastenaken-Luik verder heeft Denis Menchov het roer overgenomen. Tijdens de 62km lange tijdrit wist Menchov zich de betere van Levi Leipheimer terwijl een verrassende Garzelli zich op het podium werkte. Overigens bleven de tijdsverschillen "beperkt" tot een minuutje of 3 op enkele contenders zoals Simoni en/of Armstrong. Na deze rit lijkt het eindklassement meer dan ooit te gaan tussen Menchov, Leipheimer en Di Luca. Tussen hen zijn de tijdsverschillen immers echt nauw terwijl enkele andere favorieten nu toch echt wel vuurwerk gaan mogen brengen om de tijdsverschillen in hun voordeel om te draaien.
Zaterdag en zondag werd er inderdaad reeds aangevallen. Vooral zondag toonden Garzelli en Basso zich heel bedrijvig. Zoals verwacht lieten de echte favorieten echter niet begaan. De algemene verwachting is dat maandag de eigenlijke beslissing moet vallen. Als iemand uit de achtergrond nog ambities heeft, dan moet het hier gebeuren. Na enkele zware dagen rijden er zeker enkele klassementsrenners tegen hun grens aan. Dat leek gisteren immers reeds het geval toen Simoni binnenkwam op 17 minuten van de winnaar... game over voor hem.
Maandag is de algemene verwachting dat Pellizotti en vooral Sastre hun aanval zullen plaatsen. Vooral die laatste heeft bewezen dat hij dit kan. Vorig jaar kon hij in een van de laatste bergetappes "makkelijk" wegrijden van jan en alleman en zo zijn klassering omtoveren van een mooie ereplaats tot DE winnaar van de ronde. Niks lijkt hem in de weg te leggen om dergelijke stunt te herhalen. Tot nu toe leek hij op reserve te rijden. Maar het zou mij niet verbazen dat Menchov en Di Luca ook nog wat brandstof in hun tank over hebben....
Di Luca heeft na de koninginne-etappe van gisteren meer en meer de teugels in handen. Tijdens quasi elke rit ment hij een kudde schijnbaar tamme schaapjes richting slachtbank. Na gisteren lijkt bij enkelen het besef gekomen dat er zal moeten worden aangevallen. De aanval is immers de beste verdediging naar het schijnt. Alhoewel, tijdens het Armstrong tijdperk werden wel meer van dergelijke boute uitspraken gedaan door de Ullrich's, Mayo's en Beloki's van diens tijd. Uiteindelijk kwam van dat aanvallen nauwelijks iets in huis. Ontegensprekelijk was het vertrouwen van die opponenten best groot, en was hun opzet gemeend. Helaas moesten ze zich telkens - en elke dag opnieuw- neerleggen bij het meesterschap van de grootmeester zelve.
Of dit ook het eindverdict wordt van de Giro is echter nog iets te vroeg. Morgen wordt de reeds befaamde tijdrit verreden over 62km, en de algemene verwachting is dat enkele troonpretendenten (met name Leipheimer, Rogers en Mechov) aanzienlijk tijd zullen terugpakken.
Voor de meer gevleugelde renners zoals Basso, Pellizotti, Simoni en wordt het vooral uitkijken tot de bergrit van maandag. Hoewel zaterdag en zondag ook behoorlijk lastige ritten zijn, betekent maandag een aaneenschakeling van steile klimmetjes en cols tot 1400m hoogte. Daar dit zowat de laatste ernstige beproeving vormt zal het daar wel moeten gebeuren. Desalniettemin moeten we vaststellen dat de giro dit jaar misschien wel iets te weinig "echte" kleppers heeft ingebouwd. Met de enige col van +2000 meter in Sestriere gisteren lijkt een ideale kans gemist om het Di Luca echt lastig te maken. Garzelli had dit wel begrepen maar niemand anders leek zijn oordeel te volgen.
Verder wil ik graag meegeven dat de meest recente MoC-ranking en all times ranking is ge-update in de rochterkolom van deze blog. Ik moedig graag iedereen aan om die eens te raadplegen en vast te stellen hoe jij wordt ge-quoteerd als ploegleider door het MoC-bestuur. Je doet het vast niet slecht... maar misschien kan je nog beter....
Na 9 ritten is Cavendish er eindelijk in geslaagd om zijn etappe mee te grabbelen. De vraag is of hij nu nog lang in de giro zal blijven. Eerst moeten immers de zware rit van dinsdag en de Turchino-klim van woensdag worden overleefd. Daar donderdag de lange tijdrit op het programma staan zou het woensdag wel eens rustig kunnen worden, en dan kunnen we misschien nog een sprintje zien. Vrijdag wacht een typische spurtersetappe, en waarom dan ook niet het afscheid van Cavendish - in schoonheid...
Ondertussen zijn we idd 9 ritten ver, maar nog niet veel wijzer over wie de giro gaat winnen. Vooral Menchov, Di Luca en Leipheimer hebben zich laten opmerken. MEt de tijdrit in het verschiet blijven zij de topfavorieten, maar verder is er eveneens nog heel wat vuurwerk te verwachten vanuit Liquigas kamp met Basso en Pellizotti en High-Road kamp met Rogers en Lovkvist. Verder kunnen we beter ook nog de namen van Sastre, Horner en Arroyo vermelden om de top 10 volledig te maken. Tevens lijkt me numero 11, Simoni zeker ook nog niet uitgespeeld. Hij blijft vlot klimmen, en weet beter dan wie dan ook hoe je een ronde van Italie kunt winnen, al is dat al eventjes geleden.
Ook in de pronostiek is het klusje nog niet geklaard. De top 3 luidt: 1. Dieter Goeminne 2. Lieven Demeestere 3. Frederic Morre Daar de klassementspunten pas op het einde worden toegekend kan alles nog op zijn kop komen te staan. Mijn favoriet op basis van wat ik nu weet hiervoor is, wie anders, Frederic Morre... Verder is het vermeldenswaardig datwe 31 deelnemers hebben voor de giro, wat meteen een record betekent. Bedankt voor de deelname... en success in het verdere verloop van de pronostiek!!
Na 3 lange ritten over gemengd zwiters, oostenrijks en italiaans grondgebied zal de vermoeidheid zeker beginnen mee te spelen. Morgen wacht de renners een criterium van 10 rondes in Milaan over 165km. Daarna worden ze getrakteerd op een verdiende rustdag alvorens de koninginne-etappe naar hun lonkt van 262km, over 3 cols, met de klim naar Sestriere en naar Pinerolo.
Over de voorbije 3 etappes valt niet al te veel te zeggen. Dit waren typische overgangsetappes, gekenmerkt door tal van aanvalspogingen van in het begin van elke etappe, met uiteindelijk een groepje die erin slaagt weg te rijden. Donderdag was het Scarponi die erin slaagde om de ritoverwinning te pakken. Na een zwakke dag in de bergen mocht hij zijn klassementsambities opbergen. Hij wist de bittere pil echter direct door te slikken en koos onmiddellijk de dag erna de aanval.
Vrijdag kon Boasson Hagen de rit pakken geheel in zijn eigen stijl. Net zoals hij Gent Wevelgem kon winnen op een dag waar alle kopmannen verstek bleken te geven, bleken ook de ambities tijdens deze rit van de kopmannen beperkt. Een rit die voorbestemd leek om een sprintersduel te worden tussen Petacchi-Cavendish werden immers gesist door het aanvals werk van Boasson zelf. Toen hij ging was het niet meer aan zijn team om de dans te leiden en het peleton te mennen in dienst van zijn ploegmaat Cavendish. Het moet wel gezegd, hij was de sterkste van het ontsnapte groepje en wist toch wel niemand minder dan Robert Hunter te vloeren in de sprint.
Vandaag, zaterdag was het opnieuw een high road renner, Siutsou die de rit wist te pakken. Met toppers als Lovkvist, Boasson, Rogers en Cavendish lijkt deze ploeg heel sterk gewapend voor de giro. Tevens moesten we ook vaststellen dat niemand minder dan Boasson opnieuw 2de werd in de rit. In de voorbije ritten werd hij dus opeenvolgend 2de-1ste-2de.... Na dit huzarenstukje wordt hij reeds gebombardeerd tot een toekomstig rondewinnaar, althans volgens zijn naaste omkadering. Of zijn talent zover rijkt valt af te wachten... Voor de rest werd de rit gekleurd door een aanval van Astana op de roze trui, en viel vooral de val van Horillo op. Deze Spaanse renner viel in een ravijn van 60m en hield er een resem breuken aan over. Hopelijk kan hij spoedig herstellen... Verder blijven we uiteraard duimen voor Seeldraeyers die nog altijd stevig vasthoudt aan zijn 15de plaats in het klassment. Met zijn klimmerscapaciteiten zou hij mijn insziens moeten in staat zijn die te handhaven tot in Rome... laten we hopen
De voorbije 2 dagen in Italiaans berggebied hebben toch wel gebracht wat ervan werd verwacht, misschien wel meer.
Tijdens rit 4 zagen we vooral hoe een elitegroep van een 20-25 man overbleef op de laatste kol van 14km. Dit was volledig in de lijn van de verwachtingen. Dit was een gevolg van natuurlijke selectie, en bracht niemand van de vooraf genoemde favorieten hoegenaamd in de problemen, tenzij dan die dekselse... Armstrong. Yep, "the boss" zelve moest kleur bekennen en erkennen dat zijn form nog niet deze is waarmee hij zoveel jaren de tour heeft gedomineerd. De Astana trein (rubiera, brajkovic) bleef voornamelijk aan zijn zij in plaats van op de plaats waar ik die had verwacht... helemaal voorin. Hiermee is ook de ploegorde duidelijk geworden. Leipheimer is de nieuwe boss, terwijl Horner en Popovych een vrije rol krijgen. Hiermee is ook meteen duidelijk dat Astana geen machtsvertoon zal tentoonspreiden in de eerste weken, dit om Armstrong zo weinig mogelijk achterstand aan te smeren. Verder toonde Di Luca zich de meest explosieve van dit keurgezelschap, terwijl de jonge Lovkvist de roze trui kon aanspelen (na een spijtig akkefietje tussen Rogers en Cunego die uit zijn pedalen klikte in de spurt). Met het podium Di Luca, Garzelli, Pellizotti kregen we een volledig typische giro-uitslag...wordt het dan toch terug een italiaanse giro???
Van rit 5, een korte etappe van 125km met aankomst op een 25km-lange bergtop werd een scherpere selectie verwacht. Met enige vermoeidheid in de benen was het aan de favorieten om hun rol op te eisen. Team LPR, Liquigas en High Road namen hun verantwoordelijkheid op en werkten deze etappe aan bliksemsnelheid af. niet in het minst om opnieuw Armstrong terug in de problemen te brengen. Op de kol waren 7 renners in staat op licht afgescheiden te strijden voor de overwinning. Di Luca moest moest zijn meerdere erkennen in Denis Menchov, terwijl Lovkist opnieuw kon verrassen met een derde stek. Hiermee moest hij toch nipt zijn leiderstrui prijsgeven aan de immer aanwezige Di Luca. In hun schaduw werden andere topfavorieten Basso en Leipheimer op zuinige wijze 4de en 5de. Horner werd verrassend 6de (wat een belangrijke pion voor leipheimer...of wordt het omgekeerd) terwijl Sastre 7de werd na een mislukte aanval op de ritoverwinning. Arroya, Rogers en kessiakoff moesten het minst tijd prijsgeven en werden eervol 8,9 en 10de.
Van de favorieten hebben we gezien hoe Pellizotti en Simoni wat kleur moesten bekennen, hoe Armstrong, Bruseghin, Cunego en Popovych belangrijke tijd zijn verloren, en hoe vooral Garzelli volledig voor de bijl is gegaan. Het is nu aan hen om in de volgende 3 ritten over lange kronkelige wegen in het italiaanse (en zwitsers-oostenrijks) hinterland voor een kentering te zorgen. In het spoor van de aanvalslustige Visconti, Voight, Voeckler, Bosisio, Pinotti, Pozzato en andere Ludo Diercxksen's kan 1 van hun (Cunego?) misschien terug wat tijd terugpakken of eventueel voor een ritoverwinning zorgen.
Beste wielerliefhebber, Na 3 dagen Giro kunnen we besluiten dat de echte proloog erop zit. Na de ploegentijdrit en 2 "vlakke" ritten begint morgen reeds het klimwerk in de "Dolomiti". Of die rit reeds beslissend zal zijn voor het eindklassement is twijfelachtig. Desalniettemin, met een laatste colletje van 14km zullen de klimmers de benen echt wel kunnen testen. Voor die renners met een slechte dag wordt het heel hard nadenken. Ik ben benieuwd...
Ondertussen moeten we ook vaststellen dat de "gentlemen sprinter" Petacchi nog steeds de wereld kan verrassen. Ondanks de afwezigheid van zijn vaste trein gaf hij Cavendish zondag echt wel het nakijken. Na een schorsing, blessures en extra jaren blijken zijn snelle benen geen snelheid te hebben verloren. Integendeel, zelden spreidde hij dergelijk vertrouwen tentoon. Over zijn toekomst is hij al even duidelijk: hij wil verder gaan tot hij 40 wordt! Voor dergelijk gedrag, in tijden waar Boonen en andere jonkies reeds over stoppen spreken als ze 30 zijn, kunnen je enkel respect uiten. Cavendish van zijn kant wist zijn verlies niet te apprecieren, maar toonde zich toch een waardige verliezer. Helaas kon hij omwille van een valpartij in het peleton ook de dag erna geen revanche nemen. De vraag is maar of hij deze giro nog met een overwinning kan uitpakken. Indien niet, dan heeft hij aan zijn roze trui -met dank aan de ploeg- toch een leuke souvenir. Ondertussen blijkt Farrar de voornaamste uitdager voor de puntentrui. Verder melden we nog enkele tijdsverliezen: Basso op maandag wegens opgehouden... Menchov, Soler, Brajkovic, Fothen, Van Goolen, Szmydt, Cioni op maandag ... en een vroege opgave van Christian Vande Velde door een valpartij.
Morgen start de 100-ste Giro d'Italia, de "Centennial", en dit moet een absoluut feest worden. De startlocatie -Venetie- is zeker al niet minnetjes. Onder een stralend Italiaans zonnentje werden de renners voorgesteld op het San Marco plein. Onder toezicht van wielerminnend Italie en tal van verraste toeristen werden enkele favorieten per gondel naar het podium gebracht (Basso, Armstrong, Di Luca en Simoni). Mij blijft het vooral verrassen hoe een dergelijke prachtorganisatie niet op nog meer aandacht kan rekenen, en dat mensen zich altijd maar blijven blindstaren op de tour.
Vast staat wel dat de renners dit wel reeds hebben ingezien. Met de aanwezigheid van Sastre, Armstrong, Menchov, Leipheimer, Soler, Gilbert, Cancellara lijkt de giro meer dan ooit aan belang te hebben gewonnen. Tuurlijk wil iedereen wel graag die 100-ste editie op zijn naam palmares zien staan, maar toch bedenk ik me dat de dagen van een italiaans onderonsje Simoni, Garzelli, Di Luca definitief voorbij zijn.
Natuurlijk mogen we de italianen niet vergeten. De daarnet gemeldde namen krijgen we zeker te zien, samen met een Basso, Cunego, Bruseghin, Pellizotti, Scarponi en menig nieuwkomend klimtalent. Vraag zal zijn of zij kunnen optornen tegen de kleppers van het recentelijke tourverleden. Vorig jaar moesten die reeds kleur bekennen tegen de eenmansacties van Contador. Ik verwacht dit jaar niks anders onder het goedkeurend oog van Bruyneel. De Astana-trein Popovych, Rubiera, Brajkovic, Armstrong, Leipheimer zou moeten in staat worden geacht om de tegenstand bergop in ademnood te brengen, waarbij ik enkel mannen met een grote motor (Basso, Sastre,..?) in staat zie dergelijk tempo te kunnen volgen.
Deze giro wordt zeker interessant om te volgen. Ik hoop vooral op de afwezigheid van dopingverhalen waarmee we de voorbije jaren werden geteisterd. De Sella's, Piepoli's en Ricco's van weleer kunnen we best wel missen. Hierbij kijk ik vooral naar de kleinere ploegen die vaak aan dopingcontroles kunnen ontsnappen, of naar het Diquigiovanni van Simoni die recentelijk nog met Rebellin in slecht daglicht werd geplaatst. Met renners als Serpa, Jackson Rodriguez en Scarponi kwamen die recentellijk met goeie prestaties naar voor. Laten we hopen dat die prestaties een resultaat zijn van hard werken en het nodige talent.
Na een spannend voorjaar rest ons nog de pronostiekwinnaars op gepaste wijze te lauweren. Wederom wist Frederic Morre (mijn schoonbroer en getrouwe PR-man van master of cycling) te imponeren en de pronostiek naar zijn hand te zetten. Intussen moeten we erkennen dat ouwe getrouwe Davide Rebellin naar verluid doping (CERA) heeft gebruikt, en kunnen we enkel maar hopen dat Frederic naderhand niet van hetzelfde goedje heeft geproefd. Desondanks wil ik mij hierbij volledig distancieren van enige verdachtmakingen.
Verder vinden we Annick Delaere terug op de 2de plaats. Ondanks haar eerder kort verleden als deelnemer bij MoC wist ze reeds eerder mooie klasseringen te verzilveren. Deze 2de plaats voor deze mooie blonde loopatelete is meer dan verdiend. De zilveren medaille is gepast de hare.
De derde plaats werd ingenomen door Dieter Goeminne. Als ik mij niet vergis is dit zijn eerste deelname. Beginnersgeluk of het begin van een mooie reeks?
ter volledigheid de top-10 (de volledige uitslag kun je downloaden de de knop in de rechterkolom)
Wij hopen dat jullie evenzeer hebben genoten van de Vlaamse en Waalse klassiekers als onszelf. Het was opnieuw een boeiend voorjaar. Enigszins bijna een kopie van het jaar ervoor.
In Omloop het volk kon Hushovd een eerste keer uitpakken. De Cervelo mannen waren alom vertegenwoordigd. Toen al liet Australier Heinrich Haussler zich opmerken. Hij -en hij alleen- werd de revelatie van het voorjaar, maar kon geen enkele wedstrijd op zijn naam schrijven. In Kuurne kon Boonen zijn "iets verminderde?" sprintkwaliteiten etaleren en kon reeds een eerste overwinning noteren (of was het reeds zijn 4de na de ritten in Qatar? ) . Ook de rabobank mannen lieten een mooie collectieve prestatie zien tijdens het openingsweekend. Later bleken ze allen toch een maatje te klein. Tijdens de driedaagse van west-vlaanderen onthouden we een jonge Johnny Hoogerland.... zowat de kevin Ista van vorig jaar (maar nu een hollander), terwijl in Nokere de sprintbenen van Graeme Brown de snelste waren.
Na dit opwarmertje was het vooral weer wachten op Milaan-San Remo. En het bleef weer wachten... Vooraf werd er vooral met modder gesmeten en iedereen ging weer winnen. Het bleek achteraf echter weer een koerske van niemendal. Dit jaar kon of wou niemand op de Poggio... en was het Cavendish die terecht met de overwinning ging lopen. Snel vergeten... verder kon Kevin Van Impe met de eer gaan lopen in dwars door Vlaanderen en Anthony Geslin in de Brabantse Pijl. Ondertussen had Pozzato reeds indruk gemaakt in de E3 prijs en wisten we samen met de winnaar van de driedaagse van de Panne Bradley Wiggins reeds wier er klaar waren voor de koningsklasssiekers.
De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix waren een complete deja-vu. De overwinningen van Devolder en Boonen dronken we echter met volle teugen. Het zij hen gegund. Tommeke heeft bewezen een gevestigde waarde te zijn en weet perfect raad met alle laster en kritiek. In de luwte kon Devolder weer uitpakken in Vlaanderen. Hij wordt toch wel vaak onderschat. Hierbij dient te worden gemeld dat Chavanel toch zowat de transfer van het jaar is. Hij bleek van onschatbare waarde in de Quick-step trein. Ondertussen kon ook Boasson Hagen zich laten opmerken in gent-Wevelgem waar de grote mannen allen zich hadden gespaard.
In de Scheldeprijs toonde Petacchi dat hij niet versleten is, terwijl men nu volop uitkeek naar het Ardens drieluik. Oude krijger Sergei Ivanov wist zich daar de sterkste van Karsten Kroon, die toch opnieuw een opmerkelijk voorjaar heeft gereden. In de Waalse Pijl was het een nog oudere krijger, Davide Rebellin die opnieuw alle tegenstand te slim en snel af was. Hier heeft hij de Valverde's en Cunego's nog lekker eens een poepie laten ruiken. Wat een heerlijke renner. Geen woorden maar daden. Tot slot was het Andy Schleck die zch op 22-jarige leeftijd heeft ontpopt tot de nieuwe prins, of is hij reeds koning van de waalse klassiekers. Gilbert heeft met lef gereden maar moest zijn meerdere erkennen in die jonge Zwitserese snaak.
Helaas moesten we dit jaar Fabian Cancellara en Allessandro Ballan missen. Met hen erbij volgend jaar krijgen gegarardeerd opnieuw spektakel. Nu is het echter tijd voor het grote rondewerk. Ik kijk benieuwd uit wie het hart van de Italianen kan veroveren. Kunnen de Pellizotti's, nibali's en Simoni's Pantani voor altijd doen vergeten? Krijgen we na Van Nuffel en Jurgen Van den Broeck opnieuw Belgische bevestiging op italiaans grondgebied?
het wielrenner is een volgend relletje rijker. De Nederlandse belofte sprinter Theo Bos zou de leider uit de Ronde van Turkije Impey in volle sprint opzettellijk tegen de grond gekwakt hebben. Volgens Impey is Bos een groot idioot maar de dader zegt dat het gewoon om een ongeluk gaat. Oordeel zelf op onderstaande slow motion beelden.
Zelfs Lance Armstrong heeft op zijn Twitterpagina al gereageerd op dit feit.
Alhoewel Parijs - Roubaix reeds een week achter ons ligt kon ik het toch niet laten dit filmpje te posten. Amateurbeelden van de passage op Carrefour de l'arbre van de kopgroep maar dan wel op de plaats waar Thor de kasseien van heel dichtbij wil bewonderen.
Niet dat Tom Boonen niet tevreden is over zijn voorjaar maar ik denk dat hij zijn laatste wedstrijd van april toch anders had voorgesteld. (idem voor Van Avermaet en McEwen hoor). Bekijk hieronder de laatste kilometers (met de valpartij) van de scheldeprijs in Schoten.
na de ronde van Vlaanderen vorige week zondag, was het vandaag de beurt aan die andere helleklassieker: Parijs-Roubaix. 206Km stof eten, met onderweg nog ongeveer 53km kasseien!
De hel lag er droog en stoffig bij en bood een 1ste keer spektakel in het Bos van Wallers. Boonen voerde op de gevreesde strook het peleton aan, achter hem werden veel renners opgehouden door valpartijen. Maar na het bos kregen we toch een omvangrijke groep in achtervolging van 10 leiders met oa Knaven, Klier en Posthuma.Op ruim 60km van Roubaix trok Boonen stevig door. Zo onstond er een kopgroep van 17 renners. Opvallende afwezigen daarbij waren Hincapie, Maaskant en Devolder. Op de lastige strook van Mons-en-Pevèle duwde Boonen nog eens het gaspedaal in. Hij kreeg Pozzato, Hushovd, Flecha en de silence Lotto-mannen Hoste en Vansummeren mee. Boonens gebeuk loonde: Cancellara, Haussler en co moesten passen. Met 3 Belgen in de kopgroep brak de finale aan, maar na een val van Flecha vielen Hoste en Vansummeren vooraan letterlijk weg. Boonen was samen met Hushovd weg, maar ook de Noor viel. Pozzato probeerde nog de Belg bij te halen, maar Boonen was ontketend en won afgetekend. Pozzato werd 2de, Hushovd 3de, Hoste 4de en Vansummeren 5de.
In de tussenstand komt alles weer wat dichter te liggen. Met de klimklassiekers in zicht belooft het een spannende eindstrijd te worden. De dagoverwinning vandaag was voor Frederic Morre. Hierdoor sluipt hij terug dichter naar de 1ste plaats. De top-3 ziet er momenteel zo uit:
Willaert Steven 2192ptn
Morre Frederic 2096ptn
Delaere Annick 1914ptn
Klik hiernaast in de rechterkolom voor de volledige tussenstand.
Woensdag wordt het klassieke vlaams voorjaar afgesloten met de Grote scheldeprijs in Schoten. Vanaf zondag zien we dan andere renners op het toneel verschijnen voor de Amstel Goldrace,
Tussenstand voorjaarsklasiekers na Ronde van Vlaanderen
Hallo iedereen,
Na talloze voorbereidingskoersen en wedstrijdprognoses was het gisteren dan eindelijk zo ver, Vlaanderens wielerhoogdag: de Ronde van Vlaanderen. Frank en Sabine toverden een prachtige lentedag uit hun weerhoeden.
De renners hadden er zin in en hielden er een zeer strak tempo op na, wat resulteerde in een gemiddelde snelheid van 43,4 km/h op het einde van de rit. Na goed 100km kozen 4 renners, onder wie de Belgen Wim Devocht en Filip Meirhaeghe, het hazenpad. Het peloton liet hen niet te ver voorop rijden zodat na de eerste hellingen zich een interessantere kopgroep kon losrukken. Hierin zaten met Chavanel en Hoste 2 kandidaat winnaars vooraan. Maar het peloton liet hen ook niet begaan en zat de leiders constant op de hielen. Op de berendries gooide Tom Boonen een bommetje. Hij kreeg, net als in heel de wedstrijd, zijn schaduw Pozatto en Devolder mee. Met hun drieën reden ze naar de kopgroep toe, maar net op het moment van samensmelting gingen Quinziato en Chavanel ervan door. Stijn Devolder plaatste net als vorig jaar op de eikenmolen zijn demarrage en reed samen met Preben Vanhecke naar de 2 leiders toe. Hun 4-tal begon met een minuut voorsprong aan de muur. Op de muur stond er geen maat op Stijn Devolder. Hij bereikte alleen de top en bouwde na de muur en de bosberg gestaag zijn voorsprong uit. Zo won hij voor het 2de jaar op rij vlaanderens mooiste. Haussler was een mooie tweede en Gilbert won de pelotonspurt voor de 3de plaats.
In de tussenstand van de pronostiek is het één en ander veranderd. Na de 3-daagse van de Panne had Steven Willaert de leiding overgenomen. Na de ronde van Vlaanderen heeft hij zijn voorsprong op de 2de in de stand vergroot. De dagoverwinning in de ronde was voor Mario Peeters. De top-3 ziet er momenteel zo uit:
Willaert Steven 1532ptn
Morre Frederic 1381ptn
Morre William 1286ptn
Klik hiernaast op de lichtblauwe knop voor de volledige tussenstand.
De gebuisden van afgelopen zondag hebben nog 2 herkansingen met Gent-Wevelgem woensdag en Parijs-Roubaix zondag.
met de E3-prijs en de Brabantse pijl zijn we de laatste rechte lijn ingeslagen richting de Ronde van Vlaanderen. De renners kunnen de laatste procentjes aanscherpen in de 3-daagse van de Panne.
Zoals reeds gezegd stond zaterdag de E3-prijs, wel eens de mini-ronde van Vlaanderen genoemd, op het programma. Een ideale waardemeter voor wie top wil zijn in de ronde. Al vroeg in de wedstrijd kregen we een ontsnapping van 4 renners die zo'n 6min voorsprong bij elkaar fietsten. Maar naarmate de bergzone naderde, slonk die voorsprong snel. Op de hellingen toonde de quick-stepploeg zich, met Tom Boonen als speerpunt. Op de knokteberg trok tornado Tom nog eens alle registers open. Enkel Pozzato en Iglinsky konden volgen. Onder hun drieën maakten ze ook uit wie met de overwinning ging lopen. Het was verrassend Pippo Pozzato die Tom Boonen versloeg in de spurt. Iglinsky werd mooi 3de. Thor Hushovd won de spurt van het achtervolgend groepje, voor Stijn Devolder.Vandaag stond dan de Brabantse pijl op het programma. Daarin trok Geslin aan het langste eind. Hij won de spurt van een selectief groepje voor Pineau en Wegmann.Net zoals in de andere wedstrijden was er van ons Silence-lotto mannen geen spoor in de finales. Hopelijk kunnen ze zich snel herpakken.
In de tussenstand is niet zoveel veranderd. De top-3 zier er net hetzelfde uit van voor het weekend. De dagzege was zaterdag voor Morre William en vandaag pakte Nico Casteleyn de bloemen.De top-3 ziet er momenteel zo uit:
Deze week staat dan met de 3-daagse van de Panne de ultieme aanloopwedstrijd van de Ronde op het programma, met aan het einde van de week dan de Ronde van Vlaanderen.
Tussenstand voorjaarsklasiekers na Milaan- San Remo
Hallo iedereen,
vandaag begon het voorjaar voor de meeste renners echt. Milaan-Sanremo kondigt niet enkel de lente aan, maar ook het klassieke voorjaar. Een belangrijke waardemeter voor Boonen, Gilbert, Van Avermaet, ...
Milaan-Sanremo is meestal een wedstrijd die kort is samen te vatten en dit jaar is dit niet anders. Vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 11 man die een maximale voorsprong bijeen fietsten van om en bij de 11 min. Op de eerste belangrijke afspraak van de dag, de cipressa, ging Scarponi ontzettend te keer. Hierdoor kwamen er geen ontsnappingspogingen. Ook op de poggio bleef het heel lang windstil tot Pozzato zijn duivels ontbond, maar ook deze aanval was niet snedig genoeg om de sprintersploegen te ontregelen. Dus kwam het tot een voorspelbare sprint. Hierin trok Haussler de sprint aan voor Hushovd, maar de sterke Noor liet Haussler al dan niet moedwillig gaan. Cavendish was de enige die nog kon reageren en klopte Haussler op de meet. Hushovd werd nog mooi 3de voor Davis en Petacchi.
In de tussenstand van de pronostiek is het één en ander toch veranderd na Milaan-Sanremo. De ploegen met sprinters in hun gelederen, maken een mooie sprong voorwaarts. De dagoverwinning was voor Steven Willaert, die zo ook de top-3 komt binnengesprongen. De top-3 ziet er momenteel zo uit:
Vanaf komende woensdag strijken de renners neer in onze contreien. Woensdag staat dwars door Vlaanderen op het programma en komende zaterdag staat de algemene repetitie voor de ronde van Vlaanderen op het programma: de E3-prijs in Harelbeke.
Net voor hij vandaag start in Milaan - San Remo heeft Tom Boonen deze week het WK parcours in Mendriso (CH) gaan verkennen. Dit was zijn mening erover :
Nog eens tijd voor een poll; laat maar horen wie er zaterdag als eerste over de streep bolt in San Remo. (indien iemand anders mag je steeds zijn naam in de reacties van dit bericht laten.)
Sedert enkele jaren hebben de Italianen hun eigen versie van Parijs-Roubaix. De Monte Paschi Eroica is een wedstrijd in Toscanië die grotendeels wordt gereden grintwegen met op het einde een supersteile slotklim. Vorig jaar was Cancellara de sterkste en gisteren (zaterdag 7/3/2009) werd de derde editie van deze wedstrijd gereden. Het was Thomas Lovkvist van Team Columbia die het best de slotklim naar boven opstormde. Hieronder zie je het uitgebreide overzicht van de wedstijd (+/- 30 minuten verdeeld in twee filmpjes.)
last updated : 23/04/2013 (ps, na klikken op de knop helemaal onderaan gaan op de nieuwe pagina om vervolgens de file met de tussenstand te downloaden op jouw pc)
De 5 pronostieken - Ding mee naar de titel van de: -Klassiekers (maart) -Ronde van Italie (mei) -Ronde van Frankrijk (juli) -Ronde van Spanje (sept.) -Het veldrijden (oktober) en wordt Master-of-Cycling