Links
 • Psoriasis Vlaanderen
 • Psoriasis Federatie Nederland
 • Psoriasis Vereniging Nederland
 • Psoriasis Nederland
 • Psoriasis.org
 • Psoriasis volgens Wikipedia
 • Daivonex bijsluiter 'opslaan als...'
 • Dovobet bijsluiter 'opslaan als...'
 • Advantan bijsluiter 'opslaan als...'
 • ***Mijn Psoriasis Forum***
  Mijn huidige behandelingen:
  *3 x per week PuvB
  *1 x Daivonex per dag van maandag tem vrijdag
  *1x Dovobet per dag op zaterdag en zondag
  *Huisgemaakte zalf voor een eczema in m'n aangezicht
  *Fucidin bij eventuele krabwondjes


  Dovobet
  Daivonex


  Advantan

  Een interessant adres?
  Mijn Psoriasis

  22-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Border-collie
  Dat is me toch een ras apart hoor! Donderdagavond zijn we voor de 1ste keer samen gaan lopen. Vrijdagavond was ik te moe en gisteren een beeke teveel lekkere dingen gedronken. Dus vanavond toch maar een toerke doen maar zonder Tarkan...ja...dat had je gedacht....'k had amper m'n loopschoenen aan of hij ging al door het dolle heen! Alleen lopen was dus onmogelijk! Slimme honden, die Borders. Was tevreden van het lopen...maar 1 keer gewandeld en duidelijk sneller kunnen lopen. We zijn dus op de goede weg! Met de pso gaat het redelijk goed. In 't weekend gebruiken we Daixonex en da's aangenamer dan de Dovobet. Daivonex droogt veel sneller op en is minder vettig dus kan ik gewoon m'n kleren aandoen en op een normale manier gaan slapen. Morgen een dagje recuup genomen, lekker luieren dus....

  22-10-2006 om 19:04 geschreven door Koen  


  21-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag een nieuw verhaal
  Gisteren, vrijdag, was een drukke dag op 't werk. Veel probleemgevallen enz... En dat geeft snel toch een bepaalde reactie, vooral aan de buitenkant van de vlekken op m'n benen. Raar hoor, maar ondertussen zijn we al wat gewend hé! Ondertussen zijn we nu 2 weken bezig met Dovobet en PuvB. Je ziet natuurlijk al resultaten, ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren binnen enkele weken want deze behandeling is maar tijdelijk. Gisteren noch vandaag gelopen, gisteren was ik te moe en vandaag gerommeld buiten en in de tuin als wintervoorbereiding dus genoeg beweging gehad. Plus enkele whiskey-colas zijn ook niet echt een goede voorbereiding op 'lopen'. Nu is m'n kleinste hond op de loop sedert enkele uren, benieuwd waar hij uithangt. Hopelijk staat hij morgen voor de poort.

  21-10-2006 om 21:15 geschreven door Koen  


  20-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keep on running
  Flink van mezelf, elke avond al m'n afstandje gelopen. Eergisteren een dikke 6km gelopen, dat was wel ver voor amper de 4de poging!! Gisteravond voor de 1ste keer m'n grootste hond meegenomen, Tarkan, een Bordercollie. Ging redelijk goed, toch voor z'n eerste keer. En het is wel leuk, als hij het eenmaal gewend zal zijn komt dit dik in orde! groeten

  20-10-2006 om 08:28 geschreven door Koen  


  18-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Eerste Wereld Psoriasis Dag volgens WWW.MEDINET.BE

  Psoriasis blijft een onderkende, ernstige huidziekte - ook al heeft 1 Belg op 30 psoriasis

  Op 29 oktober vindt de eerste Wereld Psoriasis Dag plaats. Overal ter wereld vinden op deze dag informatieacties plaats om beter en meer te communiceren over deze veel voorkomende, maar onderkende huidziekte.

  1 Belg op 30 heeft psoriasis, een chronische huidaandoening die ook de gewrichten kan aantasten. Naar schatting laat maar 50% van de patiënten zich behandelen – meestal te wijten aan een ontbrekende diagnose, een gebrekkige kennis van de behandelmethoden en een bepaalde ontmoediging. De Belgische patiëntenorganisaties Vlaamse Psoriasis Stichting en GIPSO (Groupe d'aide à la recherche et à l'Information sur le PSOriasis) organiseren ter gelegenheid van de Wereld Psoriasis Dag een reeks informatiesessies doorheen België en willen op deze manier komaf maken met een aantal hardnekkige misverstanden rond de ziekte en de behandeling.

  Wat is psoriasis?
  Psoriasis is een veel voorkomende chronische huidziekte, die zorgt voor allerlei lichamelijke ongemakken: rode plekken op de huid, zilverkleurige huidschilfers, jeuk en pijn. Vooral de zichtbaarheid van de ziekte kan een belasting zijn. Psoriasis kan ernstige psychologische, professionele, familiale of schoolse problemen tot gevolg hebben.

  Psoriasis wordt veroorzaakt door een te snelle vernieuwing van de huid. Bij mensen met psoriasis is dit huidvervangingsproces verstoord en gaat het abnormaal snel. De celdeling van de huid is als het ware op hol geslagen. Zo ontstaan te veel huidcellen en deze krijgen niet de kans om volledig uit te groeien. De huid gaat hierdoor zichtbaar schilferen. De schilfers zijn dus niets anders dan dode, onrijpe huidcellen.

  Psoriasis is niet besmettelijk: je krijgt het dus niet door contact met iemand die het wel heeft. Waarom iemand psoriasis krijgt, is niet precies bekend. Wel staat vast dat erfelijke aanleg een belangrijke rol speelt. Als één van de ouders psoriasis heeft, dan hebben de kinderen 16% kans om dat ook te krijgen. Hebben beide ouders psoriasis, dan hebben de kinderen 50% kans om het te krijgen.

  Naast de genetische aanleg voor psoriasis, blijkt psoriasis ook aangewakkerd te worden door stress, hormonale veranderingen of door de inname van bepaalde medicamenten. Op deze momenten flakkert de huidaandoening vaak (weer) in alle hevigheid op. Meestal beginnen de klachten tijdens de pubertijd, maar je kan op elke leeftijd psoriasis krijgen. Psoriasis is bovendien niet altijd een huidziekte in strikte zin; ook de nagels en gewrichten kunnen worden aangetast bij ernstige vormen van psoriasis.

  Psoriasis mag gerust de onbekende buurman genoemd worden. Ook al treft de huidziekte gemiddeld 1 op 30 mensen die we kennen, toch is de huidaandoening weinig bekend en begrepen. Dit kan leiden tot een laattijdige herkenning (en behandeling) en een gebrek aan begrip.
  Psoriasis behandelen
  Psoriasis is niet te genezen. Eenmaal je psoriasis hebt, heb je het voor de rest van je leven. De psoriasis zal soms opkomen en op andere momenten verdwijnen. Bij sommige mensen is de aandoening mild en beperkt tot enkele kleine plekken. Anderen hebben extreem veel last: zij hebben grote plekken over het ganse lichaam.

  Psoriasis kan behandeld worden op verschillende manieren. Deze behandelingen kunnen er voor zorgen dat de symptomen (tijdelijk) verminderen of verdwijnen. Alle middelen die voor psoriasis worden gebruikt onderdrukken de symptomen, maar nemen niet de oorzaak weg.

  De meeste psoriasispatiënten hebben voldoende baat bij lokale behandelingen. Een groot voordeel van deze behandeling is dat het middel alleen gebruikt moet worden waar het nodig is: op de psoriasisplekken zelf. De aangedane huid wordt rechtstreeks behandeld met zalf, crème of lotion.

  In de lokale behandeling van psoriasis worden vaak corticosteroïden gebruikt. Zij zorgen voor de remming van de ontsteking die in de psoriasisplekken aanwezig is. Corticosteroïden worden in vele gevallen als startbehandeling gebruikt. Ze leveren snel resultaat op en een behandeling van enkele weken volstaat vaak.

  Een andere, nieuwere behandeling is een lokale behandeling met vitamine D3 analogen. Vitamine D3 remt de versnelde huidceldeling af. Daarnaast vermindert het de ontstekingsreactie in de huid. Vitamine D3 is een effectieve behandeling die minimaal 6 tot 8 weken, 2 maal per dag gebruikt moet worden voor een optimaal resultaat. Door de geringe kans op bijwerkingen wordt vitamine D3 vaak gebruikt als onderhoudsbehandeling. In combinatie met corticosteroïden levert vitamine D3 snel een zeer mooi resultaat op.

  “Psoriasis is een huidaandoening waarvan de meerderheid van de Belgen zeer slecht weet wat het is. Als zij iemand met psoriasis ontmoeten, reageren zij soms op een volledig verbijsterende en ongepaste manier. Naast de blikken vol onbegrip, vermijden sommigen elk lichamelijk contact omdat ze denken dat de ziekte besmettelijk is. Informatie op grote schaal over de ziekte verstrekken, is dan ook onontbeerlijk,” verklaart Paul De Corte, president van de Vlaamse Psoriasis Stichting. “De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt in de behandeling van psoriasis – en het is belangrijk erover te praten. Vroeger keerde een deel van de psoriasispatiënten hun rug naar elke behandelingsvorm. Die voldeden niet aan de verwachte resultaten. Voor die patiënten betekenen de nieuwe behandelingsmiddelen hoop. Als patiëntenorganisatie brengen wij niet enkel personen met psoriasis met elkaar in contact. Wij bieden ook informatie over de ziekte en de mogelijke behandelingen. De werelddag heeft als doel de ziekte en de behandeling in de kijker te zetten, wat een belangrijke steun betekent voor alle personen die lijden aan psoriasis. De campagne is ook bestemd om politieke, medische en sociale instanties op lokaal, europees en mondiaal niveau te sensibiliseren over de beschikbare en betaalbare behandelingen voor deze chronische ziekte. Wij hopen natuurlijk dat de WGO, de Wereld Gezondheid Organisatie, de 29ste oktober zal erkennen als Werelddag voor Psoriasis. “


  Vlaamse Psoriasis Stichting: http://www.psoriasis-vl.be
  Informatie over psoriasis: http://www.leo-pharma.be - www.psoriasis,nl
  GIPSO: http://www.netplusultra.com/gipso

  18-10-2006 om 08:29 geschreven door Koen  


  17-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed bezig
  3de dag op rij gelopen!!!! M'n vriendin heeft m'n attributen naar 't werk gebracht en ben via een omweg naar huis gelopen, zonder 'wandel'stroken!!! Drukke dag op 't werk, pffff, een hoop rariteiten en zaken waar we op zoek naar moesten....niet simpel maar zolang m'n collega en ik samenwerken als een team krijg ik geen stress. Raar hoor, ik krijg dus nooit stress van drukte of veel werk maar heel snel van de sfeer waarin ik werk. Heb dus nooit begrepen waarom mensen moeilijk doen tegen elkaar...druk of niet...problemen of niet...het helpt toch niet als we elkaar het leven beu maken hé!? Maar ja...een lekke band noem ik bijv niet een probleem...een kapotte verwarming is geen probleem voor mij... Wat noem ik een probleem? Psoriasis noem ik een probleem...zieke kinderen noem ik een probleem...een sterfgeval is een probleem...maar niet een auto in panne..nee...sorry

  17-10-2006 om 20:12 geschreven door Koen  


  16-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse bezigheden
  In de weekends gebruik ik momenteel dus Daivonex wat minder sterk is dan Dovobet. Dit merk ik dus wel hoor, 's maandags begint de jeuk sterker te worden. Effe op 't werk m'n linkervoet bloot gelaten, die heeft 2 weken geleden een aanval gehad waarbij op enkele dagen zo'n 20 vlekjes tevoorschijn kwamen. Gelukkig heb ik de volle steun op 't werk en krijg ik geen opmerkingen wanneer ik problemen heb met de 'pso'. Het wondje dat ik vrijdag had is nog steeds niet genezen, speciale zalf gebruikend of niet. Vanavond zoals 3 avonden in de week naar de lichttherapie geweest, PuvB voorlopig, dus zonder Mopsoralen, dit zijn pilletjes om extra licht op te nemen. Bij PuvA moet je die pilletjes wèl nemen! Ook, heel flink van me, opnieuw gaan lopen! Jaja, goed bezig! Ik voelde me vandaag toch iets sterker. Zoals vorige week kon ik géén langere tijd blijven rondlopen, beetje zelfdestructief. Volgende week heb ik een afspraak met de nieuwe psychologe. Het meisje waar ik van sept 05 tot enkele maanden geleden ging is nu in zwangerschapsverlof. Effe afwachten of het met dit meisje ook 'klikt'. De meesten zullen misschien raar opkijken dat ik een psychologe bezoek maar neen, ik ben niet gek. Ik had een moeder die me 'gebrainwashed' heeft gedurende jaren en het is moeilijk om me te 'herbronnen'. Ik ben al heel veel veranderd het laatste 1.5 jaar maar door die 'pso' kan ik wel wat hulp gebruiken. Mensen die geen pso hebben kunnen moeilijk begrijpen hoe sterk dit je leven beinvloed: de jeuk, het uitzicht, de zalven, de behandelingen, de speciale zeepjes, je beddegoed alsmaar verversen,.... Dit alles zorgt voor een fysisch ongemak en een psychische hel. Maar kom, ik voelde me vandaag al een stuk beter. Morgen proberen even sterk te zijn!

  16-10-2006 om 22:35 geschreven door Koen  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Samen met dit blog en het forum ben ik nog met een 3de initiatief gestart: LOPEN Zaterdag een paar goede schoenen gekocht en broeken en T-shirts. Gisteren was de 1ste loopdag, vandaag een beetje last in m'n rug en m'n rechtervoet. Maar het valt wel mee, ik had het erger verwacht. Het het rustig aan gedaan en gestapt wanneer m'n hartslag te hoog ging. Ben bang van m'n knieen, heb vroeger nog gelopen maar moest stoppen omwille van die knieen. Daarom ook een deftig paar Adidas gekocht! Het gaat niet alleen omwille van het lichamelijke aspect van het lopen maar ook omwille van het psychologische gedeelte. Na het lopen ben ik rustiger, moeilijk uit te leggen.

  16-10-2006 om 08:21 geschreven door Koen    Inhoud blog
 • Eind 2006
 • Nieuw jaar, nieuwe job, nieuw gebouw.
 • Vlekken en andere dingen
 • "Andere" vlekken
 • De invloeden

  Archief per week
 • 25/12-31/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006

  Psoriasis Blog


  Gastenboek
 • kop omhoog
 • www.bloggen.be/havva_site
 • ook patient
 • hoi koen
 • ben eens komen lezen,....


  Blog als favoriet !

  Rondvraag / Poll
  Ken jij Psoriasis?
  ja
  nee
  Bekijk resultaat


  Diverse Links
 • Danny's Forum


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!