Inhoud blog
  • Mission (almost) completed!
  • Mama in Finland
  • Pulla-baking-prinsesjes
  • Hoog bezoek uit België!
  • Lucia de ijsbeer!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Finse avonturen
    Parempi voida hyvin
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pulla-baking-prinsesjes
    Tijd om nog eens iets typisch Fins te doen! Pulla bakken!
    Wat is pulla? Wel, zoals je in Amerika 'coffee & donuts' hebt, en in Frankrijk 'café & des croissants', hebben ze hier in Finland: 'Kahvi & pulla'! Pulla zelf is de naam voor het deeg, dat verdacht veel weg heeft van melkbrood (zo zoet sandwichdeeg), met een ton kardemom en kaneel in.  Met dit deeg kan je vanalle soort zoete broodjes bakken; ofwel echte pulla (gewoon bolletjes met suiker op), ofwel Munkki (een soort van donuts, maar dan met veel lekkerder deeg!) ofwel mijn favoriet: lekkere Korvapuusti (dit lijkt nog het meest op een soort boterkoek).

    But first things first! Voor we van al dit lekkers konden snoepen, moest er gekeukenprinsest worden! We waren met een groep van wel 20 man, verdeeld in 4 groepjes per keuken. Mijn personeel bestond uit een Hongaarse, een Estse (van Estland, hoe zeg je dat :)), en een Tsjech :) Nee, geen chefkok en hulpjes, iedereen werkte samen om de lekkerste Pulla aller tijden te bakken.  Na wat melk, gist, bloem, suiker en eieren bijeen gezocht te hebben, konden we beginnen.



    Als je iets van koken afweet, dan kan je al raden dat al deze ingrediënten samen een plakkerig mengsel vormen...waar wij met onze handjes in mochten ploeteren! :) Echt super, het leukste onderdeel van het pulla-bakken vind ik! (buiten het opeten natuurlijk!) :)







    Na al dit geploeter en gekneed was het deeg wel even aan rust toe, dus na een uurtje rijzen (wat een eeuwigheid duurt als je honger hebt en heel de keuken naar kaneel ruikt!) konden we aan het 2de deel beginnen. We verdeelden het deeg in verschillende bollen en haalden onze deegrollen boven... klaar voor de aanval!




    Korvapuusti heeft het grootste snoepgehalte, en was dus ook het leukste om te maken. Na het deeg heel fijn open-gedeegrold te hebben, moest je het besmeren met een dikke laag boter, een laagje suiker over strooien, dan nog een laagje kaneel, en tenslotte oprollen tot een lange worst.  Deze snij je dan verder in kleine rolletjes, bestrooi ze met dikke parelsuiker, en hup...de oven in voor een mooi bruin kleurtje!










    Daarna tijd voor de Munkki's! Hoewel ik niets moet hebben van echte donuts, zo'n Amerikaanse met flashy kleurtjes als topping, vond ik deze Finse donuts wél overheerlijk! Je maakt met hetzelfde pulla-deeg kleine donutjes, die je dan bakt in speciale Munkki-boter.  Dan rol je ze door de suiker en klaar is kees!







    Dan heb je uiteindelijk nog Pulla zelf, de kleine bolletjes met suiker op. Inmiddels voelden we ons echter al als volleerde pulla-bakkers, dus die simpele bolletjes vonden we iets te eenvoudig voor ons keukenprinses-niveau.  We besloten er een echte Pulla-vlecht van te maken! Het resultaat zie je hieronder...
    En pas op, je scherm aflikken kan schadelijke gevolgen hebben...








    17-04-2008 om 23:28 geschreven door luske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 26/09-02/10 2005

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn foto's
  • De eerste dagjes in Finland
  • Stammtisch party- Gipsy!!
  • City-tripje Tampere-Helsinki-Leivonmaki
  • Ice-swimming!
  • Stammtisch 2 - Sport
  • Hoog bezoek uit België
  • Pulla Baking
  • Bezoekje van Mama en tante Agnes
  • Vappu - 1 mei
  • Kano tripje

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Hmmm (Lief)
        op Pulla-baking-prinsesjes
  • hölökön kölökön (Rafmies)
        op Welkom - Tervetuloa
  • Ijsbeer? (Lief)
        op Lucia de ijsbeer!
  • wauw! (catherine)
        op Industrie, water en natuur!
  • Reisje (Lief)
        op Industrie, water en natuur!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs