Koken met ons Ik ga regelmatig op zoek naar lekkere recepten zowel uit oma's tijd als meer recent. Ik was door omstandigheden mijn notities(gelukkig slechts tijdelijk) kwijt. Toen kreeg Sara het idee van deze blog... Zet zeker iets in ons gastenboek...
SUCCES!
Sara en Elke.
04-09-2013
Eigenzinnige pasta carbonara
Ingrediënten 4 à 5 p, speciaal voor Sara:
1/2 kg pasta
500 ml kookroom
300 gr spekblokjes
1 doosje smeerkaas of 2 goudkuipjes
2 blokjes kippenbouillon
ongeveer 3 kopje water
Bereidingswijze:
kook de pasta gaar.
kook de room laat de kaas erin smelten en voeg de bouillon en het water toe (let op dat het niet te waterachtig wordt).
de gebakken spekblokjes erbij en de kindvriendelijke carbonara is klaar voor consumptie...
fajitakruiden (kan een zakje mix zijn maar dat bevat veel zout)
fajitakruiden maak je zelf zo:
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl zout
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl lookpoeder
- 1 tl suiker (kan ook met tagatesse)
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
Werkwijze:
In een grote kookpot de sjalotten stoven met de uitgeknepen knoflook. De kleingesneden zoete punten en paprika's bijvoegen en verder stoven op een laag vuurtje. Champignons in plakjes snijden en bij de groenten voegen.
Ondertussen in een pan de spekblokjes krokant bakken, als deze klaar zijn bij de groenten voegen. De kip in stukken snijden en aanbraden in wat boter of olie en bestrooien met de bloem. De kip wordt in de pot bijgedaan net zoals het blikje tomatenpuree (de chilipepertjes) en de fajitakruiden.
De pan, waar de kip in werd gebakken, wordt gedeglaceerd met de wijn en ook die mag in de pot, gevolgd door de kippenbouillon (warm).
20 minuten laten pruttelen en binden en afwerken met djintan en ketoembar. De room naar smaak toevoegen en opdienen met rijst of brood.