Inhoud blog
  • Pompoentaart met noten
  • Key lime pie
  • Eigenzinnige pasta carbonara
  • Pikante kip
  • Advocaat
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekker thuis
    Koken met ons
    Ik ga regelmatig op zoek naar lekkere recepten zowel uit oma's tijd als meer recent. Ik was door omstandigheden mijn notities(gelukkig slechts tijdelijk) kwijt. Toen kreeg Sara het idee van deze blog... Zet zeker iets in ons gastenboek... SUCCES! Sara en Elke. Topblogs met recepten
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenzinnige pasta carbonara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten 4 à 5 p, speciaal voor Sara:Laughing
    1/2 kg pasta
    500 ml kookroom
    300 gr spekblokjes
    1 doosje smeerkaas of 2 goudkuipjes
    2 blokjes kippenbouillon
    ongeveer 3 kopje water

    Bereidingswijze:
    kook de pasta gaar.
    kook de room laat de kaas erin smelten en voeg de bouillon en het water toe (let op dat het niet te waterachtig wordt).
    de gebakken spekblokjes erbij en de kindvriendelijke carbonara is klaar voor consumptie...



    Cool   Smakelijk!!! 

    04-09-2013 om 21:27 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten (4 à 5p):
    100 gr spekblokjes
    5 à 6 sjalotten
    6 teentjes look
    2 zoete punten 
    2 paprika's naar keuze
    bakje champignons
    4 kipfilets 
    tomatenpuree
    1flinke el bloem
    eventueel chilipepertjes naar eigen smaak
    350 ml kippenbouillon
    150 ml witte wijn
    room (mag light zijn)
    djintan (komijnzaad)
    ketoembar  (koriander)
    fajitakruiden (kan een zakje mix zijn maar dat bevat veel zout) 
    fajitakruiden maak je zelf zo:
    - 1 tl chilipoeder
    - 1 tl zout
    - 1 tl uienpoeder
    - 1 tl lookpoeder
    - 1 tl suiker (kan ook met tagatesse)
    - 1/2 tl komijn
    - 1/2 tl cayennepeper

    Werkwijze:
    In een grote kookpot de sjalotten stoven met de uitgeknepen knoflook. De kleingesneden zoete punten en paprika's bijvoegen en verder stoven op een laag vuurtje. Champignons in plakjes snijden en bij de groenten voegen.
    Ondertussen  in een pan de spekblokjes krokant bakken, als deze klaar zijn bij de groenten voegen. De kip in stukken snijden en aanbraden in wat boter of olie en bestrooien met de bloem. De kip wordt in de pot bijgedaan net zoals  het blikje tomatenpuree (de chilipepertjes) en de fajitakruiden.
    De pan, waar de kip in werd gebakken, wordt gedeglaceerd met de wijn en ook die mag in de pot, gevolgd door de kippenbouillon (warm).
    20 minuten laten pruttelen en binden en afwerken met djintan en ketoembar. De room naar smaak toevoegen en opdienen met rijst of brood.


    04-09-2013 om 21:13 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    Ingrediënten:
    200 ml alcohol (colruyt)
    10 eidooiers
    20 gr vanillesuiker
    1 blik geëvaporiseerde melk (nestlé)
    300 gr extra fijne suiker voor koude bereidingen

    Bereidingswijze:
    •  eigeel en suiker 10 minuten mixen
    •  geëvaporiseerde melk toevoegen en nog even mixen
    •  alcohol toevoegen en even mixen, je voelt de binding al ontstaan
    • in potten verdelen en dan het moeilijkste werk...
    • 3 dagen laten opstijven in de koelkast!!!
    Dit is ongeveer voor een liter.

    lekker voor zo maar ook in een heerlijke advokaattiramisu...Very Happy

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    4 vanillestokjes
    180g eigeel
    135g suiker
    300g room
    suiker om te karameliseren
    brander

    Werkwijze
    Doe alle ingrediënten in een kookpot,
    klop het dan met een garde tot het kookpunt bereikt is.
    Haal de kookpot van het vuur en verdeel het in de kommen.
    Laat het afkoelen op kamertemperatuur, dek het af met folie
    en laat verder afkoelen in de koelkast.

    Voor het opdienen, strooi er suiker over en karameliseer de suiker met een brander.


    Smakelijk! 

    01-09-2013 om 18:30 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisgemaakte marsepein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    250g gemalen amandelen
    250g bloemsuiker
    1 eiwit
    een paar druppels oranjebloesemwater

    Werkwijze
    ingrediënten mengen met blote handen

    eventueel bolletjes van maken en in een mengeling van cacao en bloemsuiker rollen (marsepeine patatjes)




    Smakelijk! 


    01-09-2013 om 18:15 geschreven door Elke&Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Archief per week
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fietsplezier
    www.bloggen.be/fietspl


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs