Eerst ga ik het eens hebben over de muziek in Egypte.
In het oude Egypte waren dans en muziek nogal belangrijk voor hen.
Voor hen was dat een manier om vreugde te bevorderen en om zorgen te vergeten.
Muziek is waarschijnlijk gedurende de hele Egyptische oudheid van belang geweest.
Muziek kwam in alle sociale kringen voor: in tempels, paleizen, werkplaatsen, boerderijen, zelfs ook op slagvelden.
De muzikanten die in tempels speelden, stonden het hoogst op de sociale ladder.
Dus, de muziek was echt héél belangrijk voor hen (Egyptenaren).
Héle goede artiesten werden uitgenodigd door de farao om aan het hof te werken, ze werden daarom ook zéér hard gerespecteerd.
Zij die muziek maakten op feesten, stonden iets lager in de maatschappij.
Kunst
Nu ga ik het eens kort hebben over de oud Egyptische kunst.
De Egyptische kunst is door de tijd heen maar weinig veranderd. Het wordt als een conservatieve kunststroom gezien, wat eveneens in de oudheid door Plato was opgemerkt.
Er was eens een school vol met superhelden. Ik zal ze eens beschrijven: Stan kan alles in ijs veranderen en ijs laten zweven. Lies kan mensen opdrachten geven met haar stem en ze doen het ook. Basile is supersnel, hij loopt 1000 km per uur. Morgane kan supersnel vliegen. Izzy kan met zijn hersenen dingen optillen. Anna kan iedereen vergiftigen. Daan kan messen uit zijn handen halen. Hanne kan zo hard lachen dat je doof wordt. Mathieu kan zich flitsend verplaatsen. Dat zijn ze allemaal!!!
Het begon als een dans van priesteressen en later van tempeldanseressen, die in grote verfijning er mythologische verhalen mee uitbeeldden. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans die oorspronkelijk bedoeld was voor harem vrouwen om de sultan te verleiden. Dit is echter niet waar. Dit idee is ontstaan door oriëntalisme, ofwel hoe men hier dacht of hoopte dat het er aan toe ging in het Midden-Oosten en klopt dus niet. Mensen denken ook vaak aan de zogenaamde 'dans met de 7 sluiers' wat in het Oude Testament zou staan, dit is echter niet waar.
Cleopatra VII Philopator (Januari 69 v. Chr.- 12 Augustus 30 v. Chr.) was koningin van het oude Egypte. Haar familie was oorspronkelijk van Griekse-Macedonische afkomst. Cleopatra ging een verhouding aan met Julius Caesar die haar greep op de troon verstevigde. Na de dood van Caesar verbond ze zich aan Marcus Antonius, bij wie ze een tweeling kreeg. Later trouwde zij met Marcus Antonius en kreeg nog een zoon. Alles bij elkaar had Cleopatra 4 kinderen, 3 bij Antonius en 1 bij Caesar. Haar huwelijken met haar 2 broers leverden geen kinderen op. Toen Caesar Rome tegen Egypte keerde, pleegde Cleopatra zelfmoord op 12 augustus in 30 v Chr..