Inhoud blog
 • Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!
 • jgv fluit milquet terug
 • pers bericht noordzuid
 • WELKOM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  ldd-houthalen
  durven denken doen
  02-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!

  Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!

  Lijst Dedecker maant de burgemeester aan ernstig werk te maken van de veiligheid!

   

  Niet het misdrijf moet geïsoleerd worden, maar de boefjes!

  In de media verscheen het schrijnende verhaal van een alleenstaande vrouw in de wijk Meulenberg te Houthalen-Helchteren. Zij wordt al maanden door jongeren geterroriseerd, waarbij niet alleen haar tuin en haar gevel het moesten ontgelden, maar nu zelfs ook brandstichting als afschrikmiddel wordt gebruikt! De wijk, die ooit de integratieprijs kreeg, staat bekend voor allerhande misdrijven van enkele jongeren. We hadden laatst nog de incidenten met de bussen van De Lijn, nu het terroriseren van een alleenstaande vrouw!Vlaams volksvertegenwoordiger John Vrancken: “Dit is de manier waarop bepaalde inwoners door enkele amokmakers uit hun wijk weggepest worden! Zij bepalen het imago van hun wijk en zorgen voor een demonisering van de jongeren in het algemeen, terwijl de meeste van hun leeftijdgenoten het best voorhebben met onze leefgemeenschap: zij gaan naar school of werken en willen aan een degelijke toekomst werken voor zichzelf en hun gezin! De echte boefjes moeten daarom op een kordate manier geïsoleerd worden door hen op te pakken en een gepaste straf te geven! En hoe zit het eigenlijk met de werking van de buurtvaders?” 
  Burgemeester Yzermans mag de zaak weer niet herleiden tot een alleenstaand feit!
  Het feit dat deze dame al maanden het slachtoffer is van pesterijen doet de burgemeester weer af als een geïsoleerd feit. De politie van Houthalen-Helchteren grijpt blijkbaar niet in en verklaart doodleuk dat de klachten van het slachtoffer tegenover het wederwoord van de ‘daders’staan!? Vergeet de politie dan dat brandstichting een misdaad is en de daders vóór assisen moeten berecht worden? Deze feiten tolereren is dus onverantwoord en getuigt van slecht bestuur! De burgemeester bewijst met zijn lakse houding de verschillende gemeenschappen geen dienst en zorgt voor het deficit van het integratiemodel
  De verziekte toestand is de som van al deze alleenstaande feiten!

  Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid John Vrancken reageerde tijdens de laatste gemeenteraad nog op de beleidsbrief en de begroting, waarin geen bijkomende centen voorzien waren voor meer politietoezicht, dit naar aanleiding van het busincident en de brandstichting in Houthalen-Oost… John Vrancken: “Omdat in de discussie de incidenten in Meulenberg en Houthalen Oost weer aan bod kwamen en ik over ‘gekende boefjes’ sprak, brak de hel zowat los en wilde de burgemeester mij woorden in de mond leggen, die ik niet had gebruikt. De burgemeester is baas van de politie en als zodanig verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn burgers. Elk misdrijf in zijn gemeente reduceren tot een alleenstaand feit is een loopje nemen met de ernst van de situatie! Hij kan en mag niet langer de ogen sluiten en de zaken laten verzieken! Hij heeft het heft in handen om het tij te doen keren! De verziekte toestand is de som van al deze ‘alleenstaande’ feiten!” Lijst Dedecker maant de burgemeester aan tot actie over te gaan!

  Lijst Dedecker overweegt een demonstratieve steunactie te ondernemen op de plaatsen waar deze feiten zich voordoen en maant de burgemeester en de korpschef van de politie aan om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de feiten op een ernstige manier te onderzoeken en de daders vóór de rechtbank te brengen.  “Of moeten wij terreur en brandstichting blijven tolereren tot er doden vallen?”, zo stelt Vrancken nog.

  02-01-2009 om 15:08 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Over mijzelf
  Ik ben bammens wesley
  Ik ben een man en woon in houthalen (belgie) en mijn beroep is mekanieker en ldd secretaris in houthalen onder voor zitter van jgv limburg.
  Ik ben geboren op 16/12/1984 en ben nu dus 36 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  je kan me gerust contacteren over vragen of inlichtingen ivm lijst dedecker of jong gezond verstand houthalen
  Mijn favorieten
 • ldd limburg
 • ldd nationaal

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 29/12-04/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!