Inhoud blog
 • Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!
 • jgv fluit milquet terug
 • pers bericht noordzuid
 • WELKOM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  ldd-houthalen
  durven denken doen
  20-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jgv fluit milquet terug

  Jong Gezond Verstand (JGV) zal op donderdagavond 20 november duizenden fluitjes uitdelen in de Vlaamse studentensteden onder de slogan: “Jong Gezond Verstand fluit Milquet terug!”. Het voorstel van Minister van Arbeid Joëlle Milquet (cdH) om studentenarbeid enkel toe te staan in de zomermaanden betekent voor Jong Gezond Verstand een grote stap achteruit. Jong Gezond Verstand neemt het op voor de 300.000 studenten die vandaag bijklussen en wil hen met deze actie informeren rond het thema.

   

   

  Huidige toestand

   

  Vandaag mogen studenten slechts 23 dagen werken tijdens de zomermaanden en 23 dagen daarbuiten. Deze wetgeving beantwoordt helemaal niet aan de vraag naar flexibele studentenarbeid die er vandaag onder studenten en werkgevers bestaat. Een versoepeling en vereenvoudiging van de huidige wetgeving dringt zich op. Echter, Joëlle Milquet wil de vrijheid van studenten, die een centje bijverdienen, nog verder inperken. In een voorstel pleitte de Minister van Arbeid er immers voor om studentenarbeid te beperken tot de zomermaanden, en dat met een maximum van 33 dagen. Een kaakslag voor de werkwillige Vlaamse jeugd!

   

  Voorstel Jong Gezond Verstand

   

  Jong Gezond Verstand strijdt voor een ingrijpende hervorming van de wetgeving inzake studentenarbeid. Wij schuiven een vereenvoudigd systeem naar voor, waarbij jongeren jaarlijks tot maximaal 7.500 euro bruto kunnen bijverdienen, zonder betuttelende maatregel die het aantal dagen beperkt. Wordt dit plafond overschreden, dan geldt de huidige wetgeving die bepaalt dat de werknemersbijdrage wordt verhoogd tot 13,07%, maar enkel op de bedragen vanaf de overschrijding. Op dat ogenblik verliest de jobstudent ook zijn rechten op kinderbijslag en studietoelagen .

   

  Op deze manier kan de vereenvoudiging en de bijkomende vrijheid, voor studenten een extra motivatie vormen om langer te studeren. Ook de werkgever wordt gemotiveerd om tijd en energie te investeren in flexibele, jonge werkkrachten. Kortom, een win-winsituatie!

   

  Het voorstel van Jong Gezond Verstand werd reeds omgezet door Lijst Dedecker in een wetsvoorstel en ingediend in het Federaal parlement door volksvertegenwoordiger Martine De Maght. Ook de andere parlementsleden van Lijst Dedecker ondersteunen dit voorstel en zullen mee actie voeren in de studentensteden.

   

  20-11-2008 om 23:50 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Over mijzelf
  Ik ben bammens wesley
  Ik ben een man en woon in houthalen (belgie) en mijn beroep is mekanieker en ldd secretaris in houthalen onder voor zitter van jgv limburg.
  Ik ben geboren op 16/12/1984 en ben nu dus 36 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  je kan me gerust contacteren over vragen of inlichtingen ivm lijst dedecker of jong gezond verstand houthalen
  Mijn favorieten
 • ldd limburg
 • ldd nationaal

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 29/12-04/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!