Inhoud blog
 • Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!
 • jgv fluit milquet terug
 • pers bericht noordzuid
 • WELKOM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  ldd-houthalen
  durven denken doen
  20-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jgv fluit milquet terug

  Jong Gezond Verstand (JGV) zal op donderdagavond 20 november duizenden fluitjes uitdelen in de Vlaamse studentensteden onder de slogan: “Jong Gezond Verstand fluit Milquet terug!”. Het voorstel van Minister van Arbeid Joëlle Milquet (cdH) om studentenarbeid enkel toe te staan in de zomermaanden betekent voor Jong Gezond Verstand een grote stap achteruit. Jong Gezond Verstand neemt het op voor de 300.000 studenten die vandaag bijklussen en wil hen met deze actie informeren rond het thema.

   

   

  Huidige toestand

   

  Vandaag mogen studenten slechts 23 dagen werken tijdens de zomermaanden en 23 dagen daarbuiten. Deze wetgeving beantwoordt helemaal niet aan de vraag naar flexibele studentenarbeid die er vandaag onder studenten en werkgevers bestaat. Een versoepeling en vereenvoudiging van de huidige wetgeving dringt zich op. Echter, Joëlle Milquet wil de vrijheid van studenten, die een centje bijverdienen, nog verder inperken. In een voorstel pleitte de Minister van Arbeid er immers voor om studentenarbeid te beperken tot de zomermaanden, en dat met een maximum van 33 dagen. Een kaakslag voor de werkwillige Vlaamse jeugd!

   

  Voorstel Jong Gezond Verstand

   

  Jong Gezond Verstand strijdt voor een ingrijpende hervorming van de wetgeving inzake studentenarbeid. Wij schuiven een vereenvoudigd systeem naar voor, waarbij jongeren jaarlijks tot maximaal 7.500 euro bruto kunnen bijverdienen, zonder betuttelende maatregel die het aantal dagen beperkt. Wordt dit plafond overschreden, dan geldt de huidige wetgeving die bepaalt dat de werknemersbijdrage wordt verhoogd tot 13,07%, maar enkel op de bedragen vanaf de overschrijding. Op dat ogenblik verliest de jobstudent ook zijn rechten op kinderbijslag en studietoelagen .

   

  Op deze manier kan de vereenvoudiging en de bijkomende vrijheid, voor studenten een extra motivatie vormen om langer te studeren. Ook de werkgever wordt gemotiveerd om tijd en energie te investeren in flexibele, jonge werkkrachten. Kortom, een win-winsituatie!

   

  Het voorstel van Jong Gezond Verstand werd reeds omgezet door Lijst Dedecker in een wetsvoorstel en ingediend in het Federaal parlement door volksvertegenwoordiger Martine De Maght. Ook de andere parlementsleden van Lijst Dedecker ondersteunen dit voorstel en zullen mee actie voeren in de studentensteden.

   

  20-11-2008 om 23:50 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  14-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pers bericht noordzuid

  Meerderheid en oppositie stemmen in het Vlaams parlement tegen de versnelde uitvoering van de Limburgse Noord-Zuidverbinding

   

   

  Kritiek op de regeringsbeslissing

   

  In het Vlaams parlement vond vandaag de stemming plaats over de diverse moties, die de meerderheid en de oppositie hadden ingediend met betrekking tot de beslissing van de regering om voor de omleidingstracé te kiezen in de Noord-Zuidverbinding van Limburg.

   

  Vlaams parlementsleden Jan Peumans (NVA) en Rudi Daems (Groen!) uitten hun kritiek op de snelle beslissing van de regering om de omleidingsweg naar voren te schuiven.

   

  Zij hekelden onder andere het feit dat de tijdswinst in de doortocht van de gemeente Houthalen-Helchteren tussen beide oplossingen van zo’n kleine grootorde is dat het doortochttracé zeker als alternatief kan weerhouden worden. Bijkomend werd het voorliggende MER-rapport in vraag gesteld.

   

  Beide parlementsleden stelden zich ook vragen bij het feit dat de meerderheidspartijen nu voor een omleidingstracé kozen, in tegenstelling tot historische stellingnames van hun vroegere ministers voor een doortochttracé.

   

  Naar Europa: uitvoering Noord-Zuid nu verder vertraagd

   

  Peumans en Daems gaan de zaak nu op het Europese niveau aankaarten met de bedoeling het omleidingstracé alsnog af te schieten en het doortochttracé te forceren.

   

  Volksvertegenwoordiger John Vrancken van Lijst Dedecker betreurt het feit dat - zonder afbreuk te willen doen aan het democratische rechtsprincipe - beide volksvertegenwoordigers hiermee het dossier vertragen.

   

  “ Het feit dat beide parlementairen zich ook beroepen op vroegere verklaringen van meerderheidsministers, doet hier nu niet terzake. Zij gaan voorbij aan de lokale politici, die in het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren de meerderheid vormen – o.a. de Sp.a, Open VLD en Groen! – en die er zich in een charter toe verbonden hebben om loyaal de beslissing van de minister te respecteren, welke die ook moge zijn…” zo besluit Vrancken.  Deze meerderheidscoalitie maakt zich overigens sterk hiervoor het nodige draagvlak te hebben.  De motie voor een snelle realisatie van de Noord-Zuid werd weggestemd

   

  De motie van parlementslid John Vrancken van Lijst Dedecker lag vandaag in het Vlaams parlement  ter stemming: hierin vroeg hij de regering de Noord-Zuid verbinding zo snel mogelijk te realiseren, en dit in het belang van alle Limburgers, die nu al jaren op een oplossing wachten voor de snelle ontsluiting van het noorden van de provincie. Hij stelt vast dat deze eenvoudige vraag door alle partijen, meerderheid en oppositie, Vlaams Belang incluis, werd weggestemd. “De partijen laten de

  politieke spelletjes primeren op het gezond verstand: hiermee bewijzen ook de Limburgse parlementairen van meerderheid en oppositie de Limburger helemaal geen dienst!”, zo besluit Vrancken nog.  persbericht van john vracken

  14-11-2008 om 14:23 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
  11-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM
  welkom


  op de blog site van ldd houthalen
  wij proberen je hier op de hoogte te houden over het geen er gebeurd in en rond houthalen helchteren
  wie wij zijn en wat wij doen
  indien jij leuke tips heb mail mij gerust even door

  11-11-2008 om 15:35 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Over mijzelf
  Ik ben bammens wesley
  Ik ben een man en woon in houthalen (belgie) en mijn beroep is mekanieker en ldd secretaris in houthalen onder voor zitter van jgv limburg.
  Ik ben geboren op 16/12/1984 en ben nu dus 36 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  je kan me gerust contacteren over vragen of inlichtingen ivm lijst dedecker of jong gezond verstand houthalen
  Mijn favorieten
 • ldd limburg
 • ldd nationaal

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 29/12-04/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!