Inhoud blog
 • Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!
 • jgv fluit milquet terug
 • pers bericht noordzuid
 • WELKOM
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  ldd-houthalen
  durven denken doen
  02-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!

  Wegpesten van alleenstaande vrouw is geen geïsoleerd feit!

  Lijst Dedecker maant de burgemeester aan ernstig werk te maken van de veiligheid!

   

  Niet het misdrijf moet geïsoleerd worden, maar de boefjes!

  In de media verscheen het schrijnende verhaal van een alleenstaande vrouw in de wijk Meulenberg te Houthalen-Helchteren. Zij wordt al maanden door jongeren geterroriseerd, waarbij niet alleen haar tuin en haar gevel het moesten ontgelden, maar nu zelfs ook brandstichting als afschrikmiddel wordt gebruikt! De wijk, die ooit de integratieprijs kreeg, staat bekend voor allerhande misdrijven van enkele jongeren. We hadden laatst nog de incidenten met de bussen van De Lijn, nu het terroriseren van een alleenstaande vrouw!Vlaams volksvertegenwoordiger John Vrancken: “Dit is de manier waarop bepaalde inwoners door enkele amokmakers uit hun wijk weggepest worden! Zij bepalen het imago van hun wijk en zorgen voor een demonisering van de jongeren in het algemeen, terwijl de meeste van hun leeftijdgenoten het best voorhebben met onze leefgemeenschap: zij gaan naar school of werken en willen aan een degelijke toekomst werken voor zichzelf en hun gezin! De echte boefjes moeten daarom op een kordate manier geïsoleerd worden door hen op te pakken en een gepaste straf te geven! En hoe zit het eigenlijk met de werking van de buurtvaders?” 
  Burgemeester Yzermans mag de zaak weer niet herleiden tot een alleenstaand feit!
  Het feit dat deze dame al maanden het slachtoffer is van pesterijen doet de burgemeester weer af als een geïsoleerd feit. De politie van Houthalen-Helchteren grijpt blijkbaar niet in en verklaart doodleuk dat de klachten van het slachtoffer tegenover het wederwoord van de ‘daders’staan!? Vergeet de politie dan dat brandstichting een misdaad is en de daders vóór assisen moeten berecht worden? Deze feiten tolereren is dus onverantwoord en getuigt van slecht bestuur! De burgemeester bewijst met zijn lakse houding de verschillende gemeenschappen geen dienst en zorgt voor het deficit van het integratiemodel
  De verziekte toestand is de som van al deze alleenstaande feiten!

  Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid John Vrancken reageerde tijdens de laatste gemeenteraad nog op de beleidsbrief en de begroting, waarin geen bijkomende centen voorzien waren voor meer politietoezicht, dit naar aanleiding van het busincident en de brandstichting in Houthalen-Oost… John Vrancken: “Omdat in de discussie de incidenten in Meulenberg en Houthalen Oost weer aan bod kwamen en ik over ‘gekende boefjes’ sprak, brak de hel zowat los en wilde de burgemeester mij woorden in de mond leggen, die ik niet had gebruikt. De burgemeester is baas van de politie en als zodanig verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn burgers. Elk misdrijf in zijn gemeente reduceren tot een alleenstaand feit is een loopje nemen met de ernst van de situatie! Hij kan en mag niet langer de ogen sluiten en de zaken laten verzieken! Hij heeft het heft in handen om het tij te doen keren! De verziekte toestand is de som van al deze ‘alleenstaande’ feiten!” Lijst Dedecker maant de burgemeester aan tot actie over te gaan!

  Lijst Dedecker overweegt een demonstratieve steunactie te ondernemen op de plaatsen waar deze feiten zich voordoen en maant de burgemeester en de korpschef van de politie aan om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de feiten op een ernstige manier te onderzoeken en de daders vóór de rechtbank te brengen.  “Of moeten wij terreur en brandstichting blijven tolereren tot er doden vallen?”, zo stelt Vrancken nog.

  02-01-2009 om 15:08 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  20-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jgv fluit milquet terug

  Jong Gezond Verstand (JGV) zal op donderdagavond 20 november duizenden fluitjes uitdelen in de Vlaamse studentensteden onder de slogan: “Jong Gezond Verstand fluit Milquet terug!”. Het voorstel van Minister van Arbeid Joëlle Milquet (cdH) om studentenarbeid enkel toe te staan in de zomermaanden betekent voor Jong Gezond Verstand een grote stap achteruit. Jong Gezond Verstand neemt het op voor de 300.000 studenten die vandaag bijklussen en wil hen met deze actie informeren rond het thema.

   

   

  Huidige toestand

   

  Vandaag mogen studenten slechts 23 dagen werken tijdens de zomermaanden en 23 dagen daarbuiten. Deze wetgeving beantwoordt helemaal niet aan de vraag naar flexibele studentenarbeid die er vandaag onder studenten en werkgevers bestaat. Een versoepeling en vereenvoudiging van de huidige wetgeving dringt zich op. Echter, Joëlle Milquet wil de vrijheid van studenten, die een centje bijverdienen, nog verder inperken. In een voorstel pleitte de Minister van Arbeid er immers voor om studentenarbeid te beperken tot de zomermaanden, en dat met een maximum van 33 dagen. Een kaakslag voor de werkwillige Vlaamse jeugd!

   

  Voorstel Jong Gezond Verstand

   

  Jong Gezond Verstand strijdt voor een ingrijpende hervorming van de wetgeving inzake studentenarbeid. Wij schuiven een vereenvoudigd systeem naar voor, waarbij jongeren jaarlijks tot maximaal 7.500 euro bruto kunnen bijverdienen, zonder betuttelende maatregel die het aantal dagen beperkt. Wordt dit plafond overschreden, dan geldt de huidige wetgeving die bepaalt dat de werknemersbijdrage wordt verhoogd tot 13,07%, maar enkel op de bedragen vanaf de overschrijding. Op dat ogenblik verliest de jobstudent ook zijn rechten op kinderbijslag en studietoelagen .

   

  Op deze manier kan de vereenvoudiging en de bijkomende vrijheid, voor studenten een extra motivatie vormen om langer te studeren. Ook de werkgever wordt gemotiveerd om tijd en energie te investeren in flexibele, jonge werkkrachten. Kortom, een win-winsituatie!

   

  Het voorstel van Jong Gezond Verstand werd reeds omgezet door Lijst Dedecker in een wetsvoorstel en ingediend in het Federaal parlement door volksvertegenwoordiger Martine De Maght. Ook de andere parlementsleden van Lijst Dedecker ondersteunen dit voorstel en zullen mee actie voeren in de studentensteden.

   

  20-11-2008 om 23:50 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  14-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pers bericht noordzuid

  Meerderheid en oppositie stemmen in het Vlaams parlement tegen de versnelde uitvoering van de Limburgse Noord-Zuidverbinding

   

   

  Kritiek op de regeringsbeslissing

   

  In het Vlaams parlement vond vandaag de stemming plaats over de diverse moties, die de meerderheid en de oppositie hadden ingediend met betrekking tot de beslissing van de regering om voor de omleidingstracé te kiezen in de Noord-Zuidverbinding van Limburg.

   

  Vlaams parlementsleden Jan Peumans (NVA) en Rudi Daems (Groen!) uitten hun kritiek op de snelle beslissing van de regering om de omleidingsweg naar voren te schuiven.

   

  Zij hekelden onder andere het feit dat de tijdswinst in de doortocht van de gemeente Houthalen-Helchteren tussen beide oplossingen van zo’n kleine grootorde is dat het doortochttracé zeker als alternatief kan weerhouden worden. Bijkomend werd het voorliggende MER-rapport in vraag gesteld.

   

  Beide parlementsleden stelden zich ook vragen bij het feit dat de meerderheidspartijen nu voor een omleidingstracé kozen, in tegenstelling tot historische stellingnames van hun vroegere ministers voor een doortochttracé.

   

  Naar Europa: uitvoering Noord-Zuid nu verder vertraagd

   

  Peumans en Daems gaan de zaak nu op het Europese niveau aankaarten met de bedoeling het omleidingstracé alsnog af te schieten en het doortochttracé te forceren.

   

  Volksvertegenwoordiger John Vrancken van Lijst Dedecker betreurt het feit dat - zonder afbreuk te willen doen aan het democratische rechtsprincipe - beide volksvertegenwoordigers hiermee het dossier vertragen.

   

  “ Het feit dat beide parlementairen zich ook beroepen op vroegere verklaringen van meerderheidsministers, doet hier nu niet terzake. Zij gaan voorbij aan de lokale politici, die in het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren de meerderheid vormen – o.a. de Sp.a, Open VLD en Groen! – en die er zich in een charter toe verbonden hebben om loyaal de beslissing van de minister te respecteren, welke die ook moge zijn…” zo besluit Vrancken.  Deze meerderheidscoalitie maakt zich overigens sterk hiervoor het nodige draagvlak te hebben.  De motie voor een snelle realisatie van de Noord-Zuid werd weggestemd

   

  De motie van parlementslid John Vrancken van Lijst Dedecker lag vandaag in het Vlaams parlement  ter stemming: hierin vroeg hij de regering de Noord-Zuid verbinding zo snel mogelijk te realiseren, en dit in het belang van alle Limburgers, die nu al jaren op een oplossing wachten voor de snelle ontsluiting van het noorden van de provincie. Hij stelt vast dat deze eenvoudige vraag door alle partijen, meerderheid en oppositie, Vlaams Belang incluis, werd weggestemd. “De partijen laten de

  politieke spelletjes primeren op het gezond verstand: hiermee bewijzen ook de Limburgse parlementairen van meerderheid en oppositie de Limburger helemaal geen dienst!”, zo besluit Vrancken nog.  persbericht van john vracken

  14-11-2008 om 14:23 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
  11-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM
  welkom


  op de blog site van ldd houthalen
  wij proberen je hier op de hoogte te houden over het geen er gebeurd in en rond houthalen helchteren
  wie wij zijn en wat wij doen
  indien jij leuke tips heb mail mij gerust even door

  11-11-2008 om 15:35 geschreven door w.bammens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Over mijzelf
  Ik ben bammens wesley
  Ik ben een man en woon in houthalen (belgie) en mijn beroep is mekanieker en ldd secretaris in houthalen onder voor zitter van jgv limburg.
  Ik ben geboren op 16/12/1984 en ben nu dus 37 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  je kan me gerust contacteren over vragen of inlichtingen ivm lijst dedecker of jong gezond verstand houthalen
  Mijn favorieten
 • ldd limburg
 • ldd nationaal

 • Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 29/12-04/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!