Dikke bravo voor Nele, Ella, Ward en Pieter! Zij werden vandaag gekozen tot coole kikkers van de maand december! Het maandpuntje van deze maand was 'Samenwerken'.
De klas vond dat deze 4 vrienden heel goed kunnen:
*luisteren naar elkaar
* ervoor zorgen dat iedereen het leuk vindt
* hun mening geven maar ook kunnen luisteren naar de anderen hun mening
Soep op de stoep... of tomatensoep op de speelplaats van Sint-Norbertus!
Vandaag verkochten we onze zelfgemaakte tomatensoep aan de kinderen, ouders, grootouders en buurtbewoners van de school!
Het 1ste, 3de en 4de leerjaar maakten zelf tomatensoep maar gelukkig konden we
ook rekenen op een lieve sponsor: Bicasso!
Het liefje (verloofde) van juf Ilse heeft namelijk een traitteurzaak die speciaal voor ons ook soep maakte en zo de school sponsorde. Dankjewel, Bicasso!
Ook dankjewel aan de helpers van het 6de leerjaar om de soep te verkopen en zo mee centjes te verzamelen voor Welzijnszorg.
Op deze manier hopen we ons steentje of zeg maar centje bij te dragen tegen armoede in ons land!
Sint houdt van koekjes
Sint houdt van marsepein!
Sint houdt van snoepjes
Sint houdt van mandarijn !
Sint houdt van chips met zout
da's waar de Sint van houdt!
Deze maand leerden we over bedreigde diersoorten.
We maakten onze spreekbeurten over deze dieren en maakten tekeningen.
We leerden een liedje van WWF over de vervuiling en dierenprobleempjes.
We zongen dit voor de grotere kinderen van onze school en vertelden hen al deze droevige weetjes.
Jak jak jak!
Groepswerk 'Boten vroeger en nu' Gisteren zijn we aan een nieuw W0-thema begonnen: Met de stroom mee... We leerden al welke de 3 belangrijkste rivieren van België zijn (Yzer, Maas en Schelde) en hebben ze aangeduid op de kaart van België. We leerden ook dat rivieren beginnen bij een bron en uitmonden in de zee. Ze kunnen stroomafwaarts gaan en stroomopwaarts en hebben een linker- en een rechteroever. Mensen kunnen ook zelf 'rivieren' graven maar dat zijn dan 'kanalen'. Vandaag maakten we 5 groepen. Elke groep onderzoekt een boot uit de geschiedenis. Volgende week houden ze hierover een kleine spreekbeurt. Zo leren we de ontwikkeling van de boot van vroeger tot nu.
Welkom terug, Ward! We vinden het super dat je terug bij ons in de klas bent! Nu heb ik 18 vrienden in mijn klas: 10 meisjes en 8 jongens. We zijn een toffe bende!
Groene ridders in de moestuin! Donderdag trokken we met L3, L4 , L5 en L6 de berg af naar Sint-Norbertus. Na een goede maaltijd en fijn te spelen met de andere kinderen begonnen we aan de herfstschoonmaak van de moestuin. Als groene ridders gingen we ten strijde tegen het onkruid!
Coole kikker: We stellen onszelf voor! Deze week speelden we een bijtjesspel! Bijtjesbingo: Bingobij.... vier op een rij! Aan de hand van het spel leerden we elkaar wat beter kennen! Hou je van voetbal? Van knutselen? Heb je al in een boot gevaren? We vertellen wat over onszelf en komen heel wat van elkaar te weten door goed te luisteren naar elkaar!
Na een maandje beginnen we ons thuis te voelen in de grote Heilig-Hartschool! Hier de zotte bende van L3, L4, L5 en L6! Gelukkig brachten juf Sarah, juf Mieke en juf Birgit ons al een bezoekje met hun vrienden!
Is je deur nog op slot, is je deur nog op slot, van je krr krr krr, doe maar open voor God! Afgelopen dinsdag gingen we met de hele lagere school en de kleuters van juf Sarah naar de misviering in de kapel van het Heilig-Hartinstituut. De deuren stonden open voor groot en klein!
La chenille qui fait des trous! Tijdens ons eerste Franse lesje van dit schooljaar luisterden we naar het verhaal van 'Rupsje Nooitgenoeg'. 'La chenille qui fait des trous' zeggen ze in het Frans. De rups die gaatjes maakt. Klik op de rups om te kijken naar het filmpje! Bisoux! Kusjes!
Hip Hop Hoera Rune ! Vandaag vierden we Rune haar fopverjaardag. Eigenlijk was ze gisteren jarig... dus 2 feestjes voor deze lieve schat! Rune bracht playmobil mee als kadootje voor de klas. Ze had ook lekkere toverstokkoekjes mee die ze met haar mama had gemaakt. Lieve Rune, hopelijk had je een fijne verjaardag! Dikke kus van de juf en je vrienden van L3!
Welkom in onze nieuwe klas ! Nog een week te gaan. Jullie zijn vast razend benieuwd over hoe jullie nieuwe klas er uit zal zien! Zoals jullie weten gaan we eventjes 'op vakantie' naar het Heilig-Hart. Op een grasveld gelegen tussen een voetbalveld, de dreef, de boerderij en de gebouwen van het Heilig-Hart mogen we met onze klas enkele maanden verblijven. Naast onze container is de container van juf Marijke en haar vrienden van het 4de leerjaar. Het 5de en het 6de leerjaar hebben een klas in de Heilig-Hartschool, niet ver van onze container. Hier kan je al eens een kijkje nemen in onze containerklas!
Kom maar binnen!
Het schoolbord.
Uitzicht op de dreef , het voetbalveld en de boerderij.
Het takenbord... voor de vlijtige bijtjes!
De klascomputers, we hebben er 3!
De inkom, hier komen de brooddozen, fruitjes en koekjes.
In de werkwinkel kan je tussendoor een leuk werkje, kleurplaat of spel kiezen. Ieder heeft zijn eigen bakje.
Het WO-thema waarmee we in september beginnen is... een verrassing! Kijk maar eens goed naar de foto!
Jullie gaan al een hoekenwerk mogen doen!
In onze zitkring gaan we fijne babbeltjes doen!
Je kan er ook een boek lezen!
We maken ook een verjaardagskalender! Nu weet je alvast in welke maand ik verjaar!
Ziezo, nu weten jullie al een klein beetje wat jullie te wachten staat! Het is een kleine maar fijne containerklas! En met fijne kinderen zoals jullie wordt het vast een super schooljaar! Tot binnenkort! Juf Liesbeth
Deze vakantie mag onze tuinkabouter Norbert het eventjes rustiger aan doen. Hij krijgt de hulp van verschillende tuinfamilies om het tuintje te onderhouden. Zo helpen de familieleden van Sam, Noah en Lilian van onze klas onder andere mee. De mama van Lilian stuurde ons mooie foto's door van hoe het tuintje er nu uit ziet. Alles is goed gegroeid dankzij onze tuinliefde tijdens het schooljaar en dankzij het harde werk van de tuinfamilies deze vakantie. Heel erg bedankt, lieve tuinkabouters... euh... tuinfamilies! Groe(n)tjes van de juf!
De laatste week van het schooljaar is voorbij. Het was een supermegaleuke week! Een supermegaleuke afsluiter voor een supermegaleuk schooljaar ! Heel erg bedankt voor het fijne jaar, lieve vrienden! Jullie waren steeds enthousiast, dachten mee na over en deden mee met mijn gekke plannen en daardoor hadden we ook een te gek jaartje! Heel erg bedankt voor jullie cadeaubon! Jullie gaven me een bon om te gaan winkelen in HABIBA, een stoffenwinkeltje in Leuven met te gekke stofjes en prulletjes. Echt een cadeau voor mij, jullie kennen jullie juf goed! Deze stofjes heb ik gekocht. Wat ga ik ermee doen? Ik heb al veel gekke ideeën in mijn hoofd! Ik heb nu 2 maanden om er iets leuks van te maken! Ik zal er jullie alles over vertellen in september. Ik wens jullie superveel plezier in het 4de leerjaar! En een superdeluxe vakantie!
Hipperdepip voor juf Sarah! Ze is zaterdag mama geworden van een superschattig meisje: Lou ! We zijn zo blij voor haar en wensen haar gezinnetje dan ook al het moois van de wereld toe! Dikke proficiat namens de (b)engels van het 3de leerjaar !
Joske 80 jaar ! Joske, de juf van de ochtendopvang, wordt deze grote vakantie 80 jaar. 80 jaar, je leest het goed! En ze doet nog altijd met evenveel plezier de opvang op onze school! We zijn haar heel dankbaar voor de liefde en zorg dat ze in onze kindjes stopt. Vandaar dat ze een verrassingsmoment zeker verdiende! Maandagochtend zetten we haar in de bloemetjes. Met een liedje en een geschenk van elke klas hebben we haar eens goed proberen te verwennen! Joske , je verdient het, lieve schat!
We hebben in de luchthaven veeeeeeeeel roltrappen gedaan!
Wij zijn aangekomen!
Juf Marijke meldt ons aan aan de balie.
Welkom in België!
Waar gaan we naartoe?
We zijn bijna in Leuven, bijna in Gent, bijna in Brugge, bijna in Mechelen, bijna in Antwerpen... Wat een voordeel dat België zo klein is! We zijn overal dichtbij!
Iedereen kreeg een badge van de gids, hiermee mogen we overal binnen in het luchthavengebouw!
Aan de inkomsthal maken we kennis met onze gids, Willem.
Willem werkt al heel zijn loopbaan bij de luchthaven. Hij heeft al superveel gevlogen! Ook zijn kinderen werken in de luchthaven! Het is er fijn werken.
Op het grote bord kan je de gegevens van je vlucht nakijken. Waar gaan we naartoe? Welk vluchtnummer heb je? Om hoe laat vertrekt het vliegtuig? In welke gate moet je zijn? Heeft je vliegtuig vertraging? Dan staat er 'Delayed' achter en staat er een nieuw vertrekuur bij.
In het luchthavengebouw vind je ook heel veel winkeltjes!
Hier zijn we aan de incheckbalie.
Heb je je boardingpass bij?
Je krijgt een bagagelabel.
De bagage gaat via een rolband naar de bagageruimte. Met een bagagebusje wordt het naar het vliegtuig gebracht.
Op naar de juiste gate !
Weer op een roltrap... dag juf Marijke!
Van hieruit kunnen we goed naar de vliegtuigen kijken !
Dit vliegtuig gaat opstijgen! Een klein wagentje brengt het vliegtuig eerst naar de juiste plaats op de startbaan! Dat noemen we 'Taxiën'! Inderdaad, zoals met een taxi rijden! De motor van het vliegtuig mag pas opgezet worden vanaf hij voldoende ruimte heeft op de baan!
Wauw!
Hier vinden de passagiers hun bagage terug als het vliegtuig is geland. Ze moeten hun koffers hier van de bagageband halen!
Met een busje krijgen we een rondleiding rond het luchthavengebouw. Plezier in de bus!
We leerden ook heel wat bij over de luchthaven door middel van een hoekenwerk!
De kinderen konden zelf kiezen in welke volgorde ze de hoekentaakjes deden!
Hier maken Mattias en Thomas een boardingpass! Een instapkaart dus! Want zonder instapkaart raak je niet in het vliegtuig!
Welke stappen moet je allemaal ondernemen voordat je vliegtuig opstijgt? Jezelf inchecken, je bagage inchecken, paspoortcontrole, door de detectiepoort, ... Joepie, alles gevonden ! We kunnen bijna vertrekken !
Op een zoekplaat zoeken onze detectives koffers, vliegtuigen, een piloot, ...
Op de luchthaven zie je heel veel mensen en er werken ook veel mensen! Welke beroepen zijn er en wat houdt dit beroep in?
Hier zijn Dorien, Lilian en Maud een memoryspel aan het spelen waar ze de pictogrammen ontdekken van op de luchthaven. Na de memory tekenen onze kunstenaars zelf een pictogram en schrijven ze er de betekenis bij.
In een kruiswoordraadsel passen al de moeilijke nieuwe woorden!
17 heksen bij elkaar maken een leuke heksenpop klaar ! Ze dansen om de ketel maar wat een pech eentje neemt een slok... FLOEPS! nou is ze weg ! Spinnenkop met spruitjes krekel met kandij! Wat een vieze soep, daar moet nog iets bij !
In 'Oosterborg' hebben we geslapen. We hebben in stapelbedden geslapen.
Er was een jongens- en een meisjesslaapzaal.
We hebben wel veel gebabbeld. Het was wel even wandelen van Oosterborg naar de zoo. We deden de laatste avond ook een dierenquiz. Tijdens de quiz kregen we chips en een sapje.
Toen we aankwamen dachten we dat het superleuk ging worden.Dat was het ook.
We zagen heel veel dieren tijdens de rondleiding:beren, wolven, doodshoofdaapjes (er liepen er
zelfs 2 vrij rond in de zoo), makis, zebras, En nog veel meer dieren !
Meester Marc helpt ons bij het vierkantmeter-tuinieren !
Deze voormiddag kregen we wat hulp in onze moestuin! Meester Marc kwam ons wat meer vertellen over hoe je op een ecologische manier kan tuinieren in een vierkantemetertuintje. Ecologisch? Dat is goed voor het milieu: voor de dieren en de planten! En dus ook goed voor ons!
Lieve mama's, een gelukkige moederdag aan jullie allemaal! Hopelijk hebben jullie al kunnen genieten van jullie dag en hebben jullie het geschenkje al kunnen ontvangen. Jullie schatten hebben er met liefde aan gewerkt! Heel veel liefs! Juf Liesbeth
Als je op deze prent klikt kan je op youtube kijken naar het filmpje van de 6 heksen. Je kan meezingen met het liedje waar we op het schoolfeest iets leuk mee gaan doen ! Dikke vieze heksenzoenen! Opperheks juf Liesbeth
Onkruid wieden, onkruid wieden en nog eens onkruid wieden !
Opletten voor de aardbeienplantjes ! En de rabarber mag je ook laten staan !
Plaatsen van de vierkantemetertuintjes met behulp van onder andere deze sterke krachtpatsers !
We hebben een pompoenplantje overgeplant en pompoenzaadjes gezaaid... benieuwd of de muisjes de zaadjes niet gaan opeten ! We hebben ook aardappels geplant en Afrikaantjes (Stinkertjes) gezaaid.
Uit het mooiste ei komt de mooiste kip ! De juf las voor uit het prentenboek 'Het mooiste ei van de wereld'. De kippen deden een wedstrijd bij de koning... wie legde het mooiste ei? Wij dachten al verder na... uit zo'n mooie eieren moeten wel hele mooie kippen komen! We kliederden eerst lekker met krantenpapier en behangerslijm... een likje verf en welgeplaatste pluimen... en voilà ! Zijn ze geen kroontje waard?
Wandelen voor Water Walk For Water Vandaag hebben nog steeds 783 miljoen mensen geen veilig drinkwater bij hun in de buurt en leven er 2,5 miljard mensen zonder propere badkamer of toiletten. Daarom wilden wij vandaag, op Wereldwaterdag (op 22.03.2013) met onze school ons respect tonen met een Walk For Water- wandeling en dit doen we niet alleen! Meer dan 170 000 mensen verdeeld over 25 landen waaronder België, Bangladesh, Nigeria, Colombia stappen reeds mee. We willen allemaal denken aan de vrouwen en kinderen die elke dag grote afstanden moeten lopen om drinkbaar water te hebben. Via een wandeling van 6 km , de afstand die kinderen soms moeten lopen voor proper water, beseften de kinderen hoe moeilijk dit wel is.
Rekenen hoeft niet steeds saai te zijn, dat weten we in onze klas maar al te goed! Vandaag hebben we onze rekenvaardigheden kunnen oefenen in een hoekenwerkje.
Hier oefenen we onze cijferkunsten. We kunnen al cijferend optellen en aftrekken. Deze week leren we ook cijferend vermenigvuldigen!
Juf Els hielp ons in de bouwhoek. We maakten aan de hand van foto's een blokkenbouwsel. Dan moesten we de hoogtecijfers, het voor-, achter en zijaanzicht nog tekenen.
In de computerhoek oefenden we nogmaals op blokkenbouwsels. De computer gaf ons de hoogtecijfers en wij moesten het blokkenbouwsel bouwen.
De rekenblaadjeshoek was eigenlijk het saaiste... hier moest je op een werkblaadje oefenen op hoofdrekenen. Iedereen deed dit wel supergoed want we maakten weinig foutjes op het werkblad!
In de tafelhoek deden we een spelletje waar we oefenden op onze tafels. Michiel was vandaag de winnaar, hij had de hoogste score, bravo Michiel ! Benieuwd of er volgende week iemand een hogere score haalt!
Wat een timing! De jeugdboekenweek is nog maar net begonnen en ons klasvoorleesboek is uit! We lazen voor uit 'Superjuffie !' van Janneke Schotveld. Een supergrappig en spannend boek ! We knutselden elk onze eigen Superjuffie en Supermeessie!
Wil je nog eens luisteren naar een stukje uit het verhaal? Klik dan op deze link en luister naar een stukje waar Janneke Schotveld zelf voorleest uit Superjuffie. http://www.youtube.com/watch?v=c7ScY7xRqNY
Er is ook een Superjuffie 2: Superjuffie komt in actie!
De juf leest tijdens de jeugdboekenweek voor uit verschillende boeken en prentenboeken. Maar binnenkort moeten we wel beslissen welk ons volgende voorleesboek zal worden. Zal het 'Superjuffie komt in actie!' worden of toch een ander boek?
Weten jullie van wie de juf een supergrote fan is? Van Stefan Boonen! Ja, je leest het goed! STEFAN Boonen, niet Tom Boonen! Juf is meer dol op boeken dan op wielrennen. Stefan Boonen is een schrijven van kinderboeken en komt uit Kessel-Lo. Hij nam de tijd om vrijdag te komen vertellen op onze school. De juf was niet de enige die aan zijn lippen hing! Hij heeft vast en zeker nog fans bijgemaakt!
Benieuwd naar zijn boeken? Surf maar eens naar zijn website! www.stefanboonen.be
Om de jeugdboekenweek op een leuke manier te starten speelden enkele juffen en mevrouw Martine vorige week een toneeltje. Het thema van de jeugdboekenweek is 'Een zee van tijd' en dat is nu net waar de personages in het toneeltje het moeilijk mee hadden! De twee kindjes in het toneeltje waren namelijk te laat voor de schooluitstap naar de bibliotheek. De juf ging zoooo boos zijn! Gelukkig is hun oma professor en was ze net klaar met haar laatste uitvinding: een teletijdsmachine. Er liep wel het één en ander mis: ze kwamen in de oertijd, in de tijd van de Romeinen, in de Middeleeuwen en in een oorlog tussen de soldaten. Met de telecommunicator konden de kindjes gelukkig communiceren doorheen tijden en kreeg oma de professor hen nog net op tijd naar school geflitst. Ze konden gelukkig nog mee naar de Bibliotheek! Eind goed, al goed !
LEUVEN - De leerlingen van het Sint-Norbertusschool in Heverlee hebben hun kunstwerken per opbod verkocht in het Leuvense museum M.
Tal van kleurrijke kunstwerkjes staan in Museum M klaar om verkocht te worden tijdens de eerste veiling van kinderkunst in het Leuvense kunsthuis. Alle schilderijen, beelden en installaties zijn gemaakt door de leerlingen van basisschool Sint-Norbertus uit Heverlee. Kandinsky en Mondriaan gelden als de lichtende voorbeelden. 180 leerlingen van 2,5 tot 12 jaar hebben in onze school de handen in elkaar geslagen om samen hun meest artistieke beentje voor te zetten', zegt Stephanie Claerhout, de zorgcoördinator van de school. Het geld dat we met dit initiatief inzamelen gaat naar een project voor een betere schoolomgeving.' Met meer dan 100 gasten werd de veiling een succes, vooral omdat in totaal 1.135 euro werd ingezameld. Benoit Bollen van serviceclub Kiwanis, dat de veiling mee op touw zette, is verheugd. Met deze kinderveiling willen we de drempel voor kinderen om naar een museum te gaan kleiner maken. Hun enthousiasme voor kunst motiveert om ons verder te blijven inzetten voor het Leuvense kind.'
Vandaag, op dikke truiendag, kwam er geen schaapje ons opwarmen...maar een geitje! Het babygeitje van Maud en Merel bracht ons een bezoek. Knuffels , aaitjes en lieve woordjes dat het geitje kreeg! Zooooooooooooooooo schattig !
Op 14 februari, op Valentijn , was Indra jarig. Maandag vierden we haar fopverjaardag in de klas met een superlekkere cake! Vandaag kregen we ook keitoffe strips kado. Dankjewel, Indra! Nog een fijne fopverjaardag !
Test je geschiedenis ! Op 2 februari organiseerden we voor de ouders en sympatisanten van onze school een schoolquiz. De kinderen van onze klas hielpen de juf mee met de geschiedenisronde. Weten jullie over welke personen of gebeurtenissen deze foto's gaan?
Antwoorden: Columbus ontdekt Amerika - moord op Caesar - Neil Armstrong zet eerste stap op de maan - Ambiorix - Beeldenstorm - Osama Bin Laden - Trouw Filip en Mathilde - Slag bij Waterloo - Martin Luther King - ontdekking van het vuur
Muziekronde ! Test je muziekkennis door naar deze zangtalenten te luisteren! Weet je over welke zanger, zangeres, liedje... het gaat? Klik op de afbeelding en geniet van het filmpje!
Carnaval op internet ! We hebben ons in de klas ook virtueel verkleed! Via een link op onze blog leerden de kinderen hun eigen foto bewerken. Zo werden we ook een beetje iemand anders: een leeuw, een soldaat, een duiker...
Hoe gaat het met de verschillende soorten tuinvogels in Vlaanderen? Om een antwoord te vinden op die vraag organiseert Natuurpunt het Grote Vogelweekend op 2 en 3 februari. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van zoveel mogelijk mensen die de vogels in hun eigen tuin willen tellen en uitzoeken welke vogels daar rondvliegen.
Wij hebben al knutselend ontdekt hoe we bepaalde vogels kunnen herkennen als we dit weekend vogeltjes gaan zoeken in onze tuin. Op deze website kan je ook ontdekken over welke vogel het gaat: http://www.tuinadvies.be/dieren_soorten_vogels.htm
Dinsdagnamiddag maakten we deze werken. We werden geïnspireerd door Marianne Y Naerebout, kijk maar eens verder op onze blog voor haar werken! Het werd een werkje van de meisjes en een werkje van de jongens. Echt teamwork, heerlijk om bezig te zien en prachtig resultaat!
Warhol in M ! Maandag maakten verschillende kinderen uit de verschillende klassen in ons druk-atelier deze werken: Het zijn bijna echte 'Warhol'-schilderijen geworden!
We zijn volop bezig met een kunstproject over de hele school. Vrijdag maakten we met de canvasjes van de papa van Sam (waarvoor dikke merci!) , verf, zand , telefoonboekenpapier, lijm en dominosteentjes volgende werkjes:
ECHTE KUNSTENAARS ZIJN WIJ !
ps: binnenkort kunnen jullie de werkjes in museum M gaan bekijken en eventueel kopen op de kunstveiling!
Andy Warhol in M ! Deze voormiddag mochten de kinderen bij verschillende juffen in diverse ateliers werken. Er was een houtatelier, een vingerverfatelier, een vouwatelier, een drukatelier, een woordatelier , een schilderatelier en een bekende kunstenaarsatelier. In onze klas kon je bij onze juf lekker druk doen... Lekker druk met verf! We hebben namelijk een druktechniek geleerd. Kijk maar hoe 'druk' we aan het werk waren!
Wanneer we op tijd klaar waren mochten we nog enkele kunstwerken maken op de computer.
Miss en mister 'sneeuw' - verkiezing ! We deden gisteren , na ons bezoekje aan Gasthuisberg, een wedstrijdje. Welk team kon de mooiste, grootste, liefste, coolste, creatiefste,... sneeuwman of sneeuwvrouw maken?
Hihihi , hahaha, .... Norbert en Schrikkie stonden erbij en keken ernaar...
Vandaag kregen we een rondleiding in ziekenhuis 'Gasthuisberg'.
We kregen eerst een beetje uitleg en mochten ons koekje opeten. We kregen een beker fruitsap of een beker water.
Dan vertelde de juf ons wat meer over Gasthuisberg: de plaats, het ontstaan en hoeveel mensen er werken en zo.
Meester Herman , Herman Verbruggen, was onze gids. Hij toonde ons bijvoorbeeld de bibliotheek waar de werknemers maar ook de patiënten boeken, strips of tijdschriften kunnen lenen om te lezen.
Dit is een maquette van Gasthuisberg. Links onderaan komt nog een heel groot kinderziekenhuis. Dat zal normaal gezien binnen 2 jaar in orde zijn. Het wordt een groot, mooi en modern kinderziekenhuis!
Gasthuisberg is supergroot. Daar loop je dus gemakkelijk verloren! Daarom bedachten ze een simpele oplossing: gekleurde pijlen! Lopen de kleurenblinden dan verloren in Gasthuisberg? Neen! De kleur staat ook in woorden op de pijl! Op de rode pijl staat het woord 'rood'.
Hier zijn we in het kinderziekenhuis!
De kindjes komen hier op consultatie, dat is een afspraak bij de dokter.
Andreas, ben je ziek? We zullen even in je oren kijken!
In het ziekenhuis begin je bij de inschrijfbalie of bij het inschrijvingsapparaat. Met je siskaart kan je je gemakkelijk inschrijven!
Hier zijn we in de röntgenkamer.
Meester Herman was 25 jaar lang hoofdverpleger. Hij reed mee in de MUG: Mobiele Urgentie Groep.
Hier zien we wat er allemaal in de koffer van een MUG-auto zit.
CHEESE .... kan je zien wie er lacht met die maskers?
Hier zijn we op de afdeling 'chirurgie'... in de wachtkamer hebben ze een speelauto gezet...
Effe proberen!
Hier worden de kindjes klaargemaakt om te opereren... In het ziekenhuis helpen ze je om geen pijn meer te hebben! Bedankt meester Herman, je was een toppie-gids!
Op stap terug naar school... Het was weer een superleuke uitstap!
De leerlingen luisteren geboeid naar uitleg over de natuur.
LEUVEN - Het derde leerjaar van Sint-Norbertus kreeg een koesterburenkit van de provincie. De kinderen leren aan de hand van die kit meer over de lokale fauna en flora.
In de speeltuin van basisschool Sint-Norbertus in Heverlee wordt de moestuin van de school duchtig onder handen genomen door de kinderen van het 3de leerjaar. Onder toezicht van juf Liesbeth leren ze hoe belangrijk het is om lokale planten en dieren te koesteren. Uit handen van Luc Robijns, gedeputeerde voor Leefmilieu, kregen ze een koesterburenkit overhandigd, de honderdste al in Vlaams-Brabant.
Aan de hand van de kit willen we de kinderen aanleren dat je meer buren hebt dan je denkt', stelt Robijns. Samen werken we aan de bescherming van lokale biodiversiteit en ontwikkelen we acties om lokale fauna en flora, de zogenaamde koesterburen', meer kansen te geven.'
De verschillende klassen van de school, die naar het MOS-logo (Milieuzorg Op School) streeft, werken al jaar en dag rond biodiversiteit.
Maandelijks wordt er in het moestuintje gewerkt. Het levert vruchten voor confituur en groenten voor soep op. Alle leerlingen worden dus geregeld aangemoedigd om hun handen vuil te maken, want enkel zo krijg je groene vingers', zegt juf Liesbeth Lambrechts lachend.
We hebben de luxe van een groene speelplaats, maar brengen de kinderen ook in contact met de imker in de abdij van 't Park of de natuurpracht van de omliggende bossen. Het is immers belangrijk om de band met de plaatselijke natuur niet te laten verwateren.'
Vandaag kwam de schepen van leefmilieu onze klas een koesterburenkit overhandigen . In deze kit leert men ons hoe we onze dierenburen kunnen koesteren dus hoe we hen kunnen helpen hun plaatsje in ons milieu te bewaren. Want jammer genoeg zorgen wij er ook voor dat er steeds meer voedsel en schuilplaatsen voor de diertjes verdwijnt. Hoe dat komt en wat we er aan kunnen doen zullen we jullie binnenkort dus kunnen vertellen!
ROB is dit komen filmen, je kan het nu tot morgenochtend bekijken op ROB TV. Kijken dus !