Hipperdepip... Hoera! Donderdag vierden we An-Sofie haar fopverjaardag in de klas ! Eigenlijk was ze gisteren, op 28 december, jarig. Een dikke, dikke, dikke, dikke.... proficiat!
Spreekbeurten: 'Mijn hobby' Vorige week mochten de leerlingen een spreekbeurt houden over hun hobby. We hebben veel bijgeleerd in de klas en over heel uiteenlopende dingen! Kijk zelf maar waarover we allemaal hebben geleerd!
Ballet Zwemmen Vogeltjes Circus ... en circusschool De Scouts
Paardrijden
Romelu Lukaku Lego Technic Viool David Villa Paarden Atlassen en wereldkaarten
Wij zijn vast hele flinke kinderen geweest. De Sint heeft ons veel leuk speelgoed gegeven. Kijk maar: het hele tafeltje lag vol! We hebben er deze namiddag fijn mee gespeeld. Bedankt, lieve Sinterklaas ! Piet moet wel dringend spelling komen volgen in de klas. Zijn berichtje aan het bord stond vol fouten. Foei, Piet! Je bent altijd welkom in onze klas. Op maandag geeft de juf spelling, kom dan maar eens langs!
Wat was het vandaag een leuke dag! We zijn naar de film gegaan, kijk maar eens naar onze gekke brilletjes! Rapunzel was een superleuke film ! In de klas lag er lekkers van de Sint. En in de namiddag hebben we hoekenwerk kunnen doen met Pieten!
Hij komt, hij komt... De lieve, goede Sint! En wij staan al te popelen van ongeduld! We tellen af naar vrijdag 3 december. Ja, de Sint komt al vroeger naar onze school. Hij heeft het op 6 december al druk genoeg!
Om het die dag nog leuker te maken gaan we met het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar naar de film. We gaan naar 'Rapunzel' kijken. En dan nog wel in 3D, we gaan dus met een gek brilletje in de zaal zitten.
Wil je al meer te weten komen over de film? Klik dan op de prent, dan kan je naar een voorfilmpje kijken.
Juf Sofie kwam in de klas op bezoek. En ze bracht iemand mee... haar dochtertje 'Hanne'. We mochten de lieve Hanne allemaal eens pakken en bewonderen! Lief hé, zo'n kleine baby!
We maakten deze namiddag een gezonde maaltijd. Koude schotel ! We verdeelden ons in verschillende groepjes en kregen elk ons taakje: - eitjes koken en van de schaal ontdoen - tomaten wassen en snijden - sla in stukjes doen en wassen - wortels schillen en raspen
Na het harde werk leerde de juf ons ook nog hoe de tafel moest gedekt worden en hoe we servietten kunnen plooien. Dan kregen we allemaal groentjes, hesp en mayonaise om ons bord te schikken. Het werden echte kunstwerken: gezichten, mandala's,... En dan... Smakelijk eten !
Wij weten waar de Sint zijn lekkere chocolade bestelt! Bij Chocolatier 'De Meestere'! Wij zijn vandaag een kijkje gaan nemen hoe die Sinten en Pieten van chocolade juist gemaakt worden. We hebben zelfs mogen helpen!
Voor de winkel... we staan te popelen van ongeduld!
Dit is een cacaoboon... hier wordt chocolade van gemaakt. Cacaobomen groeien alleen in warme streken.
Deze plak chocolade weegt 5 kg... deze wordt langzaam gesmolten.
Er worden vormpjes gebruikt om de chocolade in te gieten. Nu zijn het vormen van Sinten en Pieten .
In de vorm gieten ze de gesmolten chocolade. Wij mochten het ook eens proberen.
Kijk eens wat een grote Sint... njammie... Daar wilden we ook wel een stukje van bijten.
Wanneer de chocolade afgekoeld is wordt de vorm losgemaakt. Ziezo, het chocoladen Sintje is klaar !
We kregen allemaal nog 3 chocoladen figuurtjes om van te snoepen. Het was een leerrijke en lekkere uitstap !
Dag van het brood... met soep ! Donderdag was het 'dag van het brood'. Enkel brood eten zou een beetje droog zijn, daarom maakten we met onze klas lekkere pompoensoep! Na het snijden, huilen (van de ajuin), roeren, koken en mixen was de soep eindelijk klaar. En ze was overheerlijk! De papa van Matthias had ook soepstengels gemaakt. Njammie! Dat smaakte! Kijk zelf maar hoe we smulden!
Tijdens de knutselles mochten we ons eens uitleven met behangerslijm en verf.
Eerst moesten we de behangerslijm over heel ons blad verspreiden met onze handen.
Sommigen onder ons vonden het eerst even vies, maar daarna werd het leuk.
Toen mochten we een kleurtje kiezen. Dit mengden we samen met de lijm en zo tekenden we verschillende dingen in ons handschilderij zoals een clown, hartjes , een boom , onze naam,
Op het einde mocht iedereen zijn kunstwerk maken zoals hij of zij het wou.
Wij vonden het alvast een fijne maar glibberige namiddag.
Sorry aan de mama s en papa s want sommige kinderen hadden wat verf op hun kleren.
Vandaag hadden de kinderen van het 3de leerjaar een kindje extra in de klas. Juf Liesbeth kwam op bezoek met haar baby, Kobe. Eerst kreeg Kobe zijn flesje... hij dronk zeker een kwartier... dat is lang hoor ! Daarna mochten we hem allemaal eens vasthouden. We zijn al goede babysitters, kijk maar !
Wie zien jullie op de foto's? De jongens: Robbe, Astor, Tom, Jef, Jasper en Matthias De meisjes: An-Sofie, Noa, Julie, Manon, Johanna, Merel, Francesca En juf Katrien natuurlijk !
Sinds maandag is juf Katrien onze juf. Juf Sofie moet nu rusten van de dokter zodat haar baby niet te vroeg geboren wordt. Gelukkig hebben we snel een nieuwe juf gevonden! Welkom in onze klas, juf Katrien!
Vanaf nu kunnen jullie via deze blog 'het leven zoals het in de klas is' thuis volgen! Waarom deze blog?
Dit kan je er onder andere allemaal mee doen: - foto's bekijken - onze verhalen lezen - klaskunstwerken bewonderen - spelletjes spelen ... om te leren natuurlijk ! - je les leren - het W.0.-thema volgen - de juf mailen - op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes - ...
Nog niet overtuigd van het nut van deze blog? Neem dan maar eens geregeld een kijkje!
Hallo, ik ben juf Liesbeth. Op de foto zien jullie me met mijn dochtertje Emma. Jullie zien ook mijn zoontje Kobe, hij is nog maar net geboren, op 15 juli 2010. Daarom blijf ik nog even thuis om voor hem te zorgen. Vanaf 20 oktober ben ik terug jullie klasjuf!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!