Deze workshop werd gegeven door Roel Lemmens, chocolatier van CHOCLA-Handgemaakte pralines. Dit jonge bedrijf is gelegen in Helchteren en verwerkt chocolade op ambachtelijke wijze. Alle producten worden met de grootste zorg handmatig vervaardigd. Tijdens deze workshop kregen we eerst een korte beschrijving van wat chocolade is en hoe chocolade gemaakt wordt. Daarna volgde het praktische gedeelte waarbij we mochten meewerken. De gesmolten chocolade moest op de correcte temperatuur gebracht worden. Toen mochten we proberen om vormpjes te vullen en terug leeg te maken zodat enkel een dun buitenlaagje voor de praline bleef zitten in de vormpjes. Dit moest eerst opstijven zodat we het achteraf konden vullen. De vullingen die we maakten waren heel smeuïg. Roel werkt altijd met grondstoffen van superieure kwaliteit. Natuurlijk mochten we van dit alles proeven. Onze smaakpapillen werden optimaal geprikkeld. De correcte samenvatting van deze avond: een echte smaaksensatie!