Nostalgie alom, zo kun je het wel noemen. Bart Schijns kroop voor enkele uren terug in de kleren van leerkracht en wij waren weer terug voorbeeldige leerlingen.
We leerden uitnodigingen maken met Word, Paint en het Knipprogramma. Het maken van een uitnodiging begint altijd vanuit een idee, basisafbeeldingen en teksten. Dit vind je natuurlijk massaal op het internet. Je haalt het af en je kan beginnen: aanpassingen doen, tekstvakken invoegen, foto's toevoegen, ... Het was een heel gepuzzel, maar iedereen had op het einde van de avond een mooie uitnodiging af.
Bedankt Bart voor de voorbereidingen en de begeleiding die avond.
Het is alweer even geleden, maar op 1 april hadden we een super-lekkere kookles: "Taarten zonder oven". Mia maakte weer heerlijke dingen klaar, zoals de kaastaart met limoen, sinaasappel-straciatellataart met Pim's, zachte boterwafels met aardbeienroom en kletskoppen met tobleronemousse. Iedereen heeft echt moeten smullen, zelfs de lepels en kloppers werden afgelikt ! Een heel gezellig onderonsje was het!
Dit zijn de sfeerbeelden van onze workshop 'Ballonnendecoratie' in Opoeteren. Iedereen heeft weer ideeën om feestzalen te decoreren. De dames gingen allemaal naar huis met een mooie bloem die ze zelf hebben mogen maken! Nogmaals hartelijk bedankt aan Ann en Marie om deze avond in te kleden.
Het belang van slapen voor je gezondheid. Wat je altijd al wilde weten over slapen en niet kunnen slapen. Wat doet slapen met je lichaam? Hoeveel slaap heb je nodig? Welke slaapmythes zijn ware fabels? Hoe ontstaan slaapproblemen? Helpt een slaapmiddel? En nog andere slaap-vragen. Deze infosessie hielp ons op weg naar een gezonde nachtrust en een uitgerust leven. Annemie Bogers, vormingswerkster KVLV/Consulente Voeding, Gezondheid en Levenswijze, gaf ons inzicht in hoe je slaap in elkaar zit en welke fabels men onterecht voor waar aanneemt. Aan de hand van eenvoudige tips leerden we vaardigheden om je slaap positief te beïnvloeden. Ook ontdekten we er meer over het ontstaan van slaapproblemen en wat je kunt doen als slaapproblemen je leven dreigen te overheersen. Wist je dat het ongeveer 5 uur duurt om een halve kop koffie uit je lichaam te krijgen? Wie goed en voldoende slaapt, wordt minder snel ziek, kan zich beter concentreren en voelt zich beter in zijn vel. We eindigden de lezing met een relaxatie/ademhalingsoefening; heerlijk ontspannend.
Op 4 februari mochten we in Dorne deelnemen aan een workshop. Na wat uitleg van de ervaringsdeskundige Tanja Mulders, mochten we het uittesten op elkaar. Plezant!
Met een glaasje wijn of fruitsap, aangeboden bij het binnenkomen, zat de stemming er meteen in. Een drink op het nieuwe jaar, een leuke babbel, een onverwachte ontmoeting, een bakdemonstratie, dit waren de ingrediënten van een gezellige avond.
Na een welkom van Rina werd het bestuur voorgesteld, met daarbij een speciale dank aan Mia Mulders en Finneke Schrijvers voor hun meer dan 35 jaren inzet voor KVLV Opoeteren. Daarna kreeg Noël Cuppens, gekend als bakker en schrijver van 'Het grote regionale bakboek', de eer en het genoegen om ons wegwijs te maken in het bakken. Hij trakteerde ons op overheerlijke lekkernijen en wist ons goed te entertainen. Anny en Marleen waagden het om een handje toe te steken.
Ondertussen deelde Heidi het nieuwe KVLV-programma uit. Met veel enthousiasme werden de verschillende activiteiten overlopen. Er staan heel wat leuke activiteiten op de agenda: uitstap naar 'Goed Gevoel Ladies Fair' te Gent, de ontbijtwandeling op Paasmaandag, de kookles 'Taarten zonder oven', tips en trics from mother nature, de meiboomplanting i.s.m. de Schutterij, een workshop juwelen maken: glascabochon, een ijstaart maken, welness@home... Kortom: een heel ruim aanbod waarin iedereen zich kan vinden.
En dat het een gezellige avond was, bleek uit het feit dat onze jongere leden en het bestuur nog lang bleven nababbelen.
12 december was het feestmoment van het jaar. Na een korte opening door Rina en mezelf, werden onze smaakpapillen enorm geprikkeld door allerlei heerlijke gerechtjes gemaakt door de kok Maarten Gerits, professioneel gekend als Chef Martin. Dit was echt subliem, woorden schieten tekort! Toen onze buikjes al goed gevuld waren, stond er nog een desserten-buffet klaar, gemaakt door onze talentvolle bestuursleden. Tussendoor was er nog onze tombola, en ja hoor, iedereen had prijs . Op het einde van deze sfeervolle avond ging iedereen zeer tevreden naar huis.
Op 10 december ging deze leuke workshop make-up door ten huize van Yolanda Kuppens. Het was er zeer plezant! We kregen tips en tricks om ons zo natuurlijk mogelijk op te maken en om huidverkleuringen of oneffenheden te camoufleren. Birgit Verlaak van YouniQue begeleidde ons zeer professioneel en de producten waarmee we mochten werken, waren van zeer hoge kwaliteit. Het was echt de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar! Vervolg gegarandeerd! Hierbij enkele sfeerbeelden!
Deze workshop werd gegeven door Roel Lemmens, chocolatier van CHOCLA-Handgemaakte pralines. Dit jonge bedrijf is gelegen in Helchteren en verwerkt chocolade op ambachtelijke wijze. Alle producten worden met de grootste zorg handmatig vervaardigd. Tijdens deze workshop kregen we eerst een korte beschrijving van wat chocolade is en hoe chocolade gemaakt wordt. Daarna volgde het praktische gedeelte waarbij we mochten meewerken. De gesmolten chocolade moest op de correcte temperatuur gebracht worden. Toen mochten we proberen om vormpjes te vullen en terug leeg te maken zodat enkel een dun buitenlaagje voor de praline bleef zitten in de vormpjes. Dit moest eerst opstijven zodat we het achteraf konden vullen. De vullingen die we maakten waren heel smeuïg. Roel werkt altijd met grondstoffen van superieure kwaliteit. Natuurlijk mochten we van dit alles proeven. Onze smaakpapillen werden optimaal geprikkeld. De correcte samenvatting van deze avond: een echte smaaksensatie!
Het was een uitdaging deze workshop, een heel gepruts amai....maar zoals jullie zien, is het resultaat toch prachtig. Anna Croimans en Marie-Jeanne Geebelen zijn 2 creatieve KVLV-dames. Zij namen de uitdaging aan om ons te begeleiden tot het creëren van een prachtige armband met kleine pareltjes. Met heel veel geduld hebben ze ons alles in detail uitgelegd. Bedankt hiervoor lieve dames!
Op 2 oktober hadden we een fantastische kookles. We konden proeven van een romige velouté van cougette, courgettepannenkoekjes met een kruidensausje, pompoengratin met rozemarijn, knoflook en rode ui, en we eindigden met heerlijke courgettebrownies. Heerlijk!
Op 10 september hadden we een workshop 'Sjaaltjes knopen'. We leerden op korte tijd zo'n 30-tal manieren, zoals de konijnenoortjes, de cowboy-knoop, de scoebidoe, noem maar op.