koud roken
Inhoud blog
  • Het koud roken
  • Het drogen
  • het pekelen
  • Pekelen, drogen en roken van vlees
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het pekelen
    Eerst beginnen we met het vlees te pekelen, hiervoor neem ik een stuk varkensrug van 2kg met vel.
    Persoonlijk heb ik het vlees graag goed gezouten, maar dat hangt van ieders smaak af, en gebruik ik hiervoor volgende ingredieënten :
    600gr colorozozout, te verkrijgen bij de slager
    150gr bruine suiker (Graeffe)
    3 laurierblaadjes
    10 kruidnagels
    Enkele takjes rosemarijn, naar smaak
    5gr Koriander
    5gr thym
    Een handjevol gedroogde jeneverbessen
    3l water
    Dit alles doe ik in een kom met 1l water en breng aan de kook, dit mengsel laten doorkoken tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
    Nu van het vuur nemen en de rest van het water bijvoegen en laten afkoelen,daarna voor een nacht in de frigo.s'Anderendaags het vlees erin voor5 dagen,of als je het minder zout wil voor 3 of 4 dagen weeral naargelang smaak.Wel ervoor zorgen dat het vlees goed onder de pekel gedompeld blijft door bvb.een diep bord omgekeerd erop te leggen. 
    Het vlees nu goed afdrogen en goed naspoelen en ontdoen van alle onzuiverheden.
    Verder wordt het vlees nu voor enkele dagen gedroogd.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    26-03-2010, 21:03 geschreven door ristepit  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pekelen, drogen en roken van vlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze blog gaat zoals de titel al doet vermoeden over het zelf roken van vlees. U vraagt zich vast af waarom zelf roken als je net hetzelfde kan kopen, wel ik kan je verzekeren dat dit helemaal anders en beter is. Eenmaal je het onder de knie hebt, het gaat heus niet vanzelf hoor, dan wil je echt niets anders meer. Je kunt er alle eigen smaken aan geven, je kan zelf bepalen hoe zoet of zout het vlees moet zijn en zelf hoe en met wat voor houtzaagsel je rookt, kortom roken en pekelen is iets zeer persoonlijk.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (76 Stemmen)
    26-03-2010, 00:00 geschreven door ristepit  
    Archief per week
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs