Aardappelkroketten
Ingrediënten (voor 10 personen)
- 1,500 kg aardappelen
- 0,030 kg boter
- 4 st. eiwit
- 0,100 kg bloem
- 0,050 l maïsolie
- 0,500 kg paneermeel
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1. Hertoginnenaardappelen bereiden.
2. Een spuitzak zonder spuitmondje met de warme aardappelmassa vullen.
3. Op boterpapier langwerpige cilinders van 2 cm dikte spuiten.
4. Laten afkoelen en met plasticfolie afdekken.
5. De porties paneren op z'n Engels:
* Met bloem bestuiven.
* Nadien door een 'anglaise' halen (losgeklopt eiwit, peper en zout, scheutje olie en eventueel een scheutje water).
* Door het paneermeel wentelen.
6. In een friteuse bij 180°C gedurende ongeveer 3 minuten goudgeel bakken.
|