Appel in de oven
Ingrediënten (voor 10 personen)
- 12 st. appel golden delicious
- 0,300 kg boter
- 0,250 kg kandijsuiker
- 0,250 l witte wijn
- 0,040 kg poedersuiker
- 0,005 kg kaneel
Bereidingswijze
1. Het klokhuis m.b.v. een appelboor uithalen.
2. Op 2/3 van de hoogte van de appel een lichte inkerving maken.
3. Appelen in een licht ingeboterde braadpan schikken.
4. Boter met kandijsuiker en kaneel mengen.
5. M.b.v. een spuitzak en glad spuitmondje de halte van elke appel met het mengsel opvullen.
6. Met witte wijn overgieten.
7. In een oven bij 200°C gedurende ongeveer 25 minuten gaarstoven.
8. Uithalen.
9. De appel kan eventueel op de volgende manier geschikt worden:
* Op een warm bord schikken.
* Met het braadvocht oversausen.
* Met poedersuiker bestrooien.
* Onder de salamander laten kleuren.
|