Koken met Bregje
De leukste en lekkerste recepten
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Categorieën
  • Aardappelen (2)
  • Groenten (0)
  • Nagerechten (1)
  • Sausen (0)
  • Soep (1)
  • Vis (0)
  • Vlees (0)
  • Voorgerechten (0)
  • 31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Appel in de oven

    Ingrediënten (voor 10 personen)

    - 12 st. appel golden delicious
    - 0,300 kg boter
    - 0,250 kg kandijsuiker
    - 0,250 l witte wijn
    - 0,040 kg poedersuiker
    - 0,005 kg kaneel

    Bereidingswijze

    1. Het klokhuis m.b.v. een appelboor uithalen.
    2. Op 2/3 van de hoogte van de appel een lichte inkerving maken.
    3. Appelen in een licht ingeboterde braadpan schikken.
    4. Boter met kandijsuiker en kaneel mengen.
    5. M.b.v. een spuitzak en glad spuitmondje de halte van elke appel met het mengsel opvullen.
    6. Met witte wijn overgieten.
    7. In een oven bij 200°C gedurende ongeveer 25 minuten gaarstoven.
    8. Uithalen.
    9. De appel kan eventueel op de volgende manier geschikt worden:
    * Op een warm bord schikken.
    * Met het braadvocht oversausen.
    * Met poedersuiker bestrooien.
    * Onder de salamander laten kleuren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    31-12-2012, 11:37 geschreven door Breggie  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsoep met broodkorstjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelsoep met broodkorstjes

    Ingrediënten (voor 10 personen)

    - 0,500 kg aardappel
    - 0,300 kg ui
    - 0,400 kg preiwit
    - 0,300 kg bleekselder
    - 0,100 kg wortel
    - 3,500 l blanke fond
    - 0,200 kg boter
    - Toastbrood
    - Kervel
    - Peper
    - Zout

    Bereidingswijze

    1. Blanke fond bereiden.
    2. Ui, preiwit en bleekselder in grove stukken snijden. Het preiwit (1/4), ui en enkele bleekselderstengels worden afzonderlijk gehouden voor de garnituur.
    3. Aardappelen in grove stukken snijden.
    4. Grove groenten (3/4) aanstoven in boter zonder te kleuren.
    5. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
    6. Aardappelen toevoegen.
    7. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
    8. Soep door een roerzeef zeven of mixen.
    9. Soep op smaak brengen met peper en zout.
    10. Door een puntzeef zeven.
    11. Terug aan de kook brengen en afschuimen.
    12. Met boter afwerken.
    13. Als garnituur zijn hier broodkorstjes en kervelpluksels van toepassingen.
    14. Broodkorstjes:
    * Toastbrood ontkorsten en in dobbelsteentjes van 5 mm3 snijden.
    * Brooddobbelsteentjes in geklaarde boter goudgeel bakken.
    * Uit de pan scheppen en op keukenpapier leggen om het overtollige vet te verwijderen.
    * Broodkorstjes afzonderlijk doorgeven.
    15. Kervel: Plukken en in koud water bewaren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soep
    31-12-2012, 11:29 geschreven door Breggie  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aardappelpuree

    Ingrediënten (voor 10 personen)

    - 2,500 kg aardappelen
    - 0,300 l melk
    - 0,150 kg boter
    - Peper
    - Zout
    - Nootmuskaat

    Bereidingswijze

    1. Natuuraardappelen bereiden.
    2. Door een roerzeef zeven.
    3. Melk aan de kook brengen.
    4. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
    5. Boter toevoegen.
    6. De aardappelen m.b.v. een spatel met de gekruide melk mengen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    31-12-2012, 11:18 geschreven door Breggie  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelkroketten

    Ingrediënten (voor 10 personen)

    - 1,500 kg aardappelen
    - 0,030 kg boter
    - 4 st. eiwit
    - 0,100 kg bloem
    - 0,050 l maïsolie
    - 0,500 kg paneermeel
    - Peper
    - Zout

    Bereidingswijze

    1. Hertoginnenaardappelen bereiden.
    2. Een spuitzak zonder spuitmondje met de warme aardappelmassa vullen.
    3. Op boterpapier langwerpige cilinders van 2 cm dikte spuiten.
    4. Laten afkoelen en met plasticfolie afdekken.
    5. De porties paneren op z'n Engels:
    * Met bloem bestuiven.
    * Nadien door een 'anglaise' halen (losgeklopt eiwit, peper en zout, scheutje olie en eventueel een scheutje water).
    * Door het paneermeel wentelen.
    6. In een friteuse bij 180°C gedurende ongeveer 3 minuten goudgeel bakken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    31-12-2012, 11:08 geschreven door Breggie  
    Archief per dag
  • 31-12-2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Over mijzelf
    Ik ben Bregje Schampers
    Ik ben een vrouw en woon in Lommel-Kolonie (België) en mijn beroep is Student.
    Ik ben geboren op 24/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken.

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs