Inhoud blog
  • Deegflapjes met aardappelpuree...
  • gezonde pasta...
  • Aarbeien cake in hartvorm
  • Pancakes met blauwe bessen...
  • lekker...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekkerste blog
    Wil je recepten vinden, dan ben je bij het juiste adres.
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deegflapjes met aardappelpuree...
    Goedendag ik kom met een nieuw recept..

    Deegflapjes met aardappelpuree...


    Ingrediënten :

    - 2 middelgrote aardappelen
    - 1 fijngesneden ui
    - 50g kaas (gruyère of Goudse kaas)
    - 5 vierkantjes roomkaas
    - 1 eetl. fijngesneden bieslook
    - 250g deegvellen
    - zout en peper
    - een beetje meel opgelost in water of beter nog één losgeklopte eidooier
    - olie om te frituren

    Bereiding:

    De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
    De aardappelen met de ui in zout water gaar koken, ze afgieten en vervolgens pureren.
    De bieslook, de kaas en de vierkantjes verse roomkaas toevoegen.
    Zout en peper erbij doen en alles goed mengen.

    Op de werkplek de deegvellen uitleggen en ze in brede repen snijden.
    Op iedere reep een eetl. puree leggen. De reep in driehoekjes zo opvouwen zodat er een driehoek ontstaat.

    Zet op het laatste stukje van het deegreepje dat je niet verder kunt vouwen plak dat op de driehoek
    met het meelapje of met losgeklopte eidooier...

    Leg de driehoekjes in de pan met olie om te frituren...

    Laat het jullie smaken en smakelijk eten idereen...




    18-05-2013 om 14:00 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezonde pasta...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedendag iedereen,
    ik kom vandaag met een nieuw recept...

    Gezonde Pasta...

    Ingrendiënten:

    voor 4  pers.

    - 250g kerstomaten                                          - 300g farfalle (pasta dat lijkt op een vlinder)      - 1 mespunt cayennepeper
    - 100g rucola                                                   - 50g hazelnoten                                                 - peper en zout
    - 1 komkommer                                               - 780g artisjokkenharten (blik)
    - 1 plantje basilicum                                          - 4 eetl.kappertjes (bokaal)
    - 4 teentjes knoflook                                         - 2 eetl. olijfolie
    - 70g pecorino (blok)                                       - Topaz-kruiden : 1 kofiel.paprika poeder
    - 100g halfgedroogde tomaten + 3 eetlepels olie                           1 kofiel.basilicum
                                                                                                        1 kofiel. Provençaalse kruiden


    Voorbereiding (10 min)

    - Verwarm de oven op 200°C.
    - Laat intussen de artisjokharten goed uitlekken in een zeef. Duw er voorzichtig het vocht uit en het in stukjes.
    - Meng de artisjokken met de olijfolie, het paprikapoeder, het gedroogde basilicum en de Provençaalse kruiden.
       pers er de teentjes knoflook er boven uit. Kruid met peper, zout en het mespuntje cayennepeper. Roer goed en doe in een ovenschotel.

    Bereiding (15 min)

    1 Zet de artisjokken 20min. in de voorverwarmde oven.
    2 Snij intussen de komkommer in blokjes van 1cm. Halveer de kerstomaten.
       Hak de hazelnoten en de rucola grof en snij de pecorino in schilfers met een dunschiller.
       Scheur de basilicumblaadjes (hou enkele blaadjes over voor de garnituur).
    3 Kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking van de pasta) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
      Meng de gedroogde tomaten en 3 eetl. olie uit de verpakking onder de pasta.
    4 Meng de artisjokharten, kerstomaten, komkommer, rucola, hazelnoten, kappertjes, pecorino
       en het en het gescheurde basilicum onder de pasta. Versier met de overgebleven basilicum blaadjes...

    Laat het jullie smaken iedereen...
    Smakelijk...

    18-05-2013 om 13:29 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 18/03-24/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Rondvraag / Poll
    Wat zit er zeker in het recept van de pannekoeken
    A citroenschil
    B vanille extract
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs