Wil je recepten vinden, dan ben je bij het juiste adres.
18-05-2013
Deegflapjes met aardappelpuree...
Goedendag ik kom met een nieuw recept..
Deegflapjes met aardappelpuree...
Ingrediënten :
- 2 middelgrote aardappelen - 1 fijngesneden ui - 50g kaas (gruyère of Goudse kaas) - 5 vierkantjes roomkaas - 1 eetl. fijngesneden bieslook - 250g deegvellen - zout en peper - een beetje meel opgelost in water of beter nog één losgeklopte eidooier - olie om te frituren
Bereiding:
De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. De aardappelen met de ui in zout water gaar koken, ze afgieten en vervolgens pureren. De bieslook, de kaas en de vierkantjes verse roomkaas toevoegen. Zout en peper erbij doen en alles goed mengen.
Op de werkplek de deegvellen uitleggen en ze in brede repen snijden. Op iedere reep een eetl. puree leggen. De reep in driehoekjes zo opvouwen zodat er een driehoek ontstaat.
Zet op het laatste stukje van het deegreepje dat je niet verder kunt vouwen plak dat op de driehoek met het meelapje of met losgeklopte eidooier...
Leg de driehoekjes in de pan met olie om te frituren...
Laat het jullie smaken en smakelijk eten idereen...
- Verwarm de oven op 200°C. - Laat intussen de artisjokharten goed uitlekken in een zeef. Duw er voorzichtig het vocht uit en het in stukjes. - Meng de artisjokken met de olijfolie, het paprikapoeder, het gedroogde basilicum en de Provençaalse kruiden. pers er de teentjes knoflook er boven uit. Kruid met peper, zout en het mespuntje cayennepeper. Roer goed en doe in een ovenschotel.
Bereiding (15 min)
1 Zet de artisjokken 20min. in de voorverwarmde oven. 2 Snij intussen de komkommer in blokjes van 1cm. Halveer de kerstomaten. Hak de hazelnoten en de rucola grof en snij de pecorino in schilfers met een dunschiller. Scheur de basilicumblaadjes (hou enkele blaadjes over voor de garnituur). 3 Kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking van de pasta) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de gedroogde tomaten en 3 eetl. olie uit de verpakking onder de pasta. 4 Meng de artisjokharten, kerstomaten, komkommer, rucola, hazelnoten, kappertjes, pecorino en het en het gescheurde basilicum onder de pasta. Versier met de overgebleven basilicum blaadjes...