Inhoud blog
  • Deegflapjes met aardappelpuree...
  • gezonde pasta...
  • Aarbeien cake in hartvorm
  • Pancakes met blauwe bessen...
  • lekker...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekkerste blog
    Wil je recepten vinden, dan ben je bij het juiste adres.
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deegflapjes met aardappelpuree...
    Goedendag ik kom met een nieuw recept..

    Deegflapjes met aardappelpuree...


    Ingrediënten :

    - 2 middelgrote aardappelen
    - 1 fijngesneden ui
    - 50g kaas (gruyère of Goudse kaas)
    - 5 vierkantjes roomkaas
    - 1 eetl. fijngesneden bieslook
    - 250g deegvellen
    - zout en peper
    - een beetje meel opgelost in water of beter nog één losgeklopte eidooier
    - olie om te frituren

    Bereiding:

    De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
    De aardappelen met de ui in zout water gaar koken, ze afgieten en vervolgens pureren.
    De bieslook, de kaas en de vierkantjes verse roomkaas toevoegen.
    Zout en peper erbij doen en alles goed mengen.

    Op de werkplek de deegvellen uitleggen en ze in brede repen snijden.
    Op iedere reep een eetl. puree leggen. De reep in driehoekjes zo opvouwen zodat er een driehoek ontstaat.

    Zet op het laatste stukje van het deegreepje dat je niet verder kunt vouwen plak dat op de driehoek
    met het meelapje of met losgeklopte eidooier...

    Leg de driehoekjes in de pan met olie om te frituren...

    Laat het jullie smaken en smakelijk eten idereen...




    18-05-2013 om 14:00 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezonde pasta...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedendag iedereen,
    ik kom vandaag met een nieuw recept...

    Gezonde Pasta...

    Ingrendiënten:

    voor 4  pers.

    - 250g kerstomaten                                          - 300g farfalle (pasta dat lijkt op een vlinder)      - 1 mespunt cayennepeper
    - 100g rucola                                                   - 50g hazelnoten                                                 - peper en zout
    - 1 komkommer                                               - 780g artisjokkenharten (blik)
    - 1 plantje basilicum                                          - 4 eetl.kappertjes (bokaal)
    - 4 teentjes knoflook                                         - 2 eetl. olijfolie
    - 70g pecorino (blok)                                       - Topaz-kruiden : 1 kofiel.paprika poeder
    - 100g halfgedroogde tomaten + 3 eetlepels olie                           1 kofiel.basilicum
                                                                                                        1 kofiel. Provençaalse kruiden


    Voorbereiding (10 min)

    - Verwarm de oven op 200°C.
    - Laat intussen de artisjokharten goed uitlekken in een zeef. Duw er voorzichtig het vocht uit en het in stukjes.
    - Meng de artisjokken met de olijfolie, het paprikapoeder, het gedroogde basilicum en de Provençaalse kruiden.
       pers er de teentjes knoflook er boven uit. Kruid met peper, zout en het mespuntje cayennepeper. Roer goed en doe in een ovenschotel.

    Bereiding (15 min)

    1 Zet de artisjokken 20min. in de voorverwarmde oven.
    2 Snij intussen de komkommer in blokjes van 1cm. Halveer de kerstomaten.
       Hak de hazelnoten en de rucola grof en snij de pecorino in schilfers met een dunschiller.
       Scheur de basilicumblaadjes (hou enkele blaadjes over voor de garnituur).
    3 Kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking van de pasta) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
      Meng de gedroogde tomaten en 3 eetl. olie uit de verpakking onder de pasta.
    4 Meng de artisjokharten, kerstomaten, komkommer, rucola, hazelnoten, kappertjes, pecorino
       en het en het gescheurde basilicum onder de pasta. Versier met de overgebleven basilicum blaadjes...

    Laat het jullie smaken iedereen...
    Smakelijk...

    18-05-2013 om 13:29 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeien cake in hartvorm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey iedereen,

    ik ben er weer met een nieuw recept...

    Aardbeien  cake!!!

    Ingrediënten

    Porties : 4 

    • Voor de taart
    • 3 eieren
    • 150 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eetlepels olie
    • 4 eetlepels advocaat
    • 175 gr witte bloem
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • boter en paneermeel voor het bakblik
    • Voor de room
    • 200 gr roomkaas
    • sap van een 1/2 citroen
    • 2 eetlepels advocaat
    • 400 gr slagroom, geklopt
    • Voor de vulling
    • 1-2 bakjes aardbeien (afhankelijk van de grootte van het bakblik)
    • 4-8 eetlepels aardbeienjam
    • Voor de decoratie
    • Chocolade rondjes

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Roer de eieren met de poedersuiker en vanille tot een schuimig geheel. Voeg de olie en advocaat toe en meng er de bloem met het bakpoeder door.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand stand 4. Vet een hartvormig bakblik in met boter, bestrooi met paneermeel en giet het cakebeslag erin. Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Voor de room, roer je de roomkaas, het citroensap en advocaat samen. Klop de slagroom stijf en meng dit door het roomkaas-mengsel.
    4. Laat de cake afkoelen, snijd hem daarna horizontaal en vul met de room. Zet de bovenlaag erop, bedek de zijkanten met room en versier met de chocolade rondjes.
    5. Versier de bovenkant van het hart met aardbeien. Verwarm de aardbeienjam (in de magnetron is prima), totdat hij een beetje vloeibaar is. Giet dit over de aardbeien en laat afkoelen alvorens te serveren.
    Smakelijke eten iedereen!!!

    10-05-2013 om 17:01 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pancakes met blauwe bessen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey hoi ik heb een nieuw recept bij me...

    Pancakes met bessen...

    Ingrediënten voor 6 pannenkoekjes

    100 g150 ml120 g1 tl2 2 el20 g
     bosbessen
     melk
     bloem
     gedroogde gist
     eieren
     suiker
     boter, gesmolten voor het bakken

    Bereiden:

    Splits de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop ze samen met de melk, bloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg de suiker toe en klop alles tot een gelijkmatig beslag.

    Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat 30 min. rusten.

    Vet de pan in met de gesmolten boter en schenk er, zodra de pan goed heet is, een kleine soeplepel beslag in. Leg een paar bosbessen in het beslag. Draai het pannenkoekje om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant nog 1 min

    08-05-2013 om 18:30 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw recept voor jullie...

    Muffins met bessen...

    Ingrediënten

    110 g frambozen
    110 g blauwe bessen
    400 g bloem
    2 kl bakpoeder
    300 g suiker
    310 g boter
    480 g karnemelk

    bereiden:

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

    Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker en het bakpoeder toe. Smelt de boter en roer er de karnemelk door. Meng daarna met de bloem en de eieren.

    Voeg de vruchten en chocoladestukjes toe. Vet de muffinvormen in en verdeel het beslag over de vormpjes.

    bak af:

    Bak gaar in 25 à 30 minuten.



    08-05-2013 om 18:23 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Kebab...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu een Turkse recept heel lekker...

    Kip Kebab...

    Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst

    Bereidingstijd:
    10-20minuten                                                                                                                                                                                                               

    keuken:
    Turkse keuken
    Smaak:
    Hartig
    Techniek:
    Grillen
    Soort gerecht:
    Anders
    Uit eigen keuken:
    Nee (i)

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 gram kipfilet

    1/4 kopje olijfolie

    1/4 kopje frisse lemon sap

    een snufje kaneelpoeder

    2 teentjes geperste knoflook

    zout

    peper (zwarte)

    een groene paprika in stukjes

    2 uien, in ringetjes.

    Voorbereiding

    Voor de marinade: Doe de olie, het lemonsap, de kaneel, knoflook, zout en peper bij elkaar.
    Maak de kipfilet schoon en snijdt in blokjes van 1 cm.
    Doe de kipfiletblokjes door de marinade en zet dit 2 uur in de koelkast.

    Bereidingswijze

    Grill de gemarineerde kip samen met de ui en de paprika in de oven.
    De kipkebab is klaar als het een bruin kleurtje heeft.

    Serveertips

    Lekker bij alle gelegenheden. Eet ze traditioneel in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst.
    Ook lekker met nootjes erbij.

    Het recept is genoeg voor 8 p

    08-05-2013 om 14:24 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filodeegdriehoek met witte kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nieuw marokaans recept...

    Ingrediënten

    • 1 el olijfolie + extra om te bestrijken +
    • 1 rode paprika, in kleine blokjes +
    • 1 gele paprika, in kleine blokjes +
    • 1 teen knoflook, fijngesneden +
    • 1 tl gemalen komijn +
    • 100 g witte kaasblokjes (bakje 200 g) +
    • 2 el koriander, fijngesneden +
    • 1/2 el citroensap +
    • 5 vellen filobladerdeeg (pak 10 vellen, diepvries) ontdooid +
    • sesamzaad

      Bereiden

      1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika's, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes, koriander en het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin

        Samkelijk eten iedereen...

    08-05-2013 om 14:15 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokaanse recept...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw Marokaans recept...

    Ingrediënten

    • 1 rode paprika +
    • 2 rode uien, in kwarten +
    • 1 venkelknol, in 8 parten +
    • olijfolie +
    • 1 scharrelkip (ca. 1.5 kg), op kamertemperatuur +
    • 2 citroenen, schoongeboend +
    • paar takjes tijm +
    • 250 g couscous +
    • 425 ml groentebouillon, heet (van tablet) +
    • paar takjes munt, alleen de blaadjes +
    • paar takjes platte peterselie, alleen de blaadjes +
    • olijfolie extra vierge


      Bereiden

      1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
      2. 2. Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
      3. 3. Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
      4. 4. Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
      5. 5. Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
      6. 6. Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
       

    08-05-2013 om 14:09 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen recept maar een vraag???
    Dag iedereen nu ben ik niet gekomen met een recept...

    Maar met een heel grote vraag...

    Ik ken al vele recepten maar ken jij er nog meer???

    Help me A.U.B als je een recept kent stuur het met een e-mail...

    Mijn e-mail is heel lang maar makelijk...                          mohssine_cool_15@hotmail.com

    voila da's mijn e-mail dust blijf e-mailen A.U.B

    dan wordt ik blij dank jullie wel iedereen...


    Dank u.   
                       Groetjes Chef Kok Ben Messaoud...

    08-05-2013 om 14:04 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yam Yam Aardbeien cupcakes lekker...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey iedereen ik heb een nieuw receptje bij en het is...

    Aardebeien cupcakes...

    ingrediënten... 

    Porties : 12 

    • 8 grote, verse aardbeien, of meer indien nodig
    • 2 eieren
    • 200 gr kristalsuiker
    • 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1/2 theelepel rasp van een citroenschil
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eetlepels custardpoeder, of mix voor vanillepudding (optioneel)
    • 1 druppeltje rode kleurstof voor voeding (optioneel)
    • Roomkaasglazuur
    • 175 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 30 gr boter, op kamertemperatuur
    • 60 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 3 grote, verse aardbeien, in plakjes

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met olie, of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Doe 8 aardbeien in een blender en pureer ze glad. Schenk de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen. De puree moet 175 ml zijn. Zet opzij.
    3. Mix in een grote kom de eieren, suiker, olie, 1/2 theelepel vanilleextract, citroenrasp en de aardbeienpuree tot het goed gemengd is. Roer de bloem, bakpoeder, zout, vanillepuddingmix en de rode kleurstof erdoor tot je een mooi roze beslag krijgt. Schep het beslag in de muffinvormpjes, voor 2/3 vol.
    4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot de cupcakes zijn gerezen en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, in ongeveer 23 minuten. Laat de cakejes minstens 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
    5. Om de roomkaasglazuur te maken mix je de roomkaas met de boter met een handmixer in een kom tot een glad geheel. Mix de poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract erdoor en zorg ervoor dat je glazuur geen klontjes heeft. Besmeer (of spuit) elke cupcake met ongeveer 2 eetlepels van het glazuur en druk op elke cupcake een plakje aardbei ter decoratie.

    08-05-2013 om 13:59 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oooh lekkere roomijs...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey een nieuwe dag en een nieuw recept...
     

    lekkere roomijs Lekker...

    Ingrediënten

    Porties : 4 

    • 4 eiwitten
    • 160ml zure room
    • 100 gr ruwe rietsuiker
    • vanille

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Sla de eiwitten tot schuimend in een grote glazen of metalen mengkom. Voeg geleidelijk aan suiker en vanille toe, blijf slaan tot het zachte pieken vormt. Vouw voorzichtig de zure room erdoor, tot het goed vermengd is Vouw op dit moment ook eventuele andere smaken erbij.
    2. Plaats het mengsel in de vriezer en roer het iedere 30 min, tot het bevroren is. Het kan ook zonder roeren, maar dan is het harder ijs in plaats van roomijs. Als je wel een ijsmachine hebt, kun je die gebruiken en de aanwijzingen in de handleiding volgen.
    Smakelijk eten idereen en hopelijk is het niet te koud voor een ijshoofd hahaha.

    08-05-2013 om 13:52 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuw recept maar op de zelfde blog...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey en welkom op onze blog.
    Vandaag ga ik iets lekkers uitdelen.
    simpel en leker... het is...

    Crème Brûlée heel lekker...

     

    Ingrediënten

    Porties : 2 

    • 235 ml slagroom
    • 2 eidooiers
    • 2 eetlepels suiker
    • rasp van 1/2 citroen (biologisch, of boen de schil goed schoon)
    • 2 eetlepels suiker (om er brûlée van te maken)

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160° C.
    2. Klop de eidooiers los en voeg hier 1 eetlepel suiker aan toe, klop goed door tot de suikerkorreltjes verdwenen zijn en het eigeel glanzend is.
    3. Verwarm de slagroom met 1 eetlepel suiker en de citroenrasp in een steelpannetje op laag vuur, net tegen het kookpunt aan.
    4. Schenk de warme room bij de eierdooiers en roer goed door met een garde zodat alles gemengd is.
    5. Verdeel het roommengsel over twee crème brûlée schaaltjes. Zet deze schaaltjes in een grotere ovenschaal (of siliconen bakvorm).
    6. Kook wat water in de waterkoker. Zet de ovenschaal met de crème brûlée bakjes in de oven op het middelste rek. Vul nu de ovenschaal met heet water, ongeveer tot halverwege de rand van de schaaltjes.
    7. Laat de crème brûlée in het waterbad in de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. De crème mag nog wel een beetje wiebelen als je de bakjes beweegt, maar moet wel stevig zijn. Haal ze uit de oven om af te koelen.
    8. Zet de bakjes minstens 4 uur in de koelkast om helemaal koud te worden.
    9. Strooi vlak voor het serveren op elk bakje een eetlepel suiker en draai de bakjes rond om de suiker goed te verdelen. Verhit nu met een gasbrandertje (of in de oven op grillstand) de suiker tot het gaat karameliseren. Laat daarna de bakjes een momentje afkoelen zodat het suikerlaagje weer hard wordt en serveer ze.

    En smakelijk eten Daag...

    07-05-2013 om 17:56 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gaat het eerst maken???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey iedereen nu ga ik een nieuw recept delen het is lekker, zoet, romig wat is het
    het                is                    ........

    Pure chocoladecake heel lekker...
     

    Ingrediënten

    Porties : 12 

    • 475 ml kokend water
    • 75 gr cacaopoeder
    • 350 gr witte bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 450 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
    2. In een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder schenken en tot een gladde saus roeren. Laten afkoelen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
    3. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
    4. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.

      En smakelijk iedereen hihi

    07-05-2013 om 17:49 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.besneeuwde truffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey hoi en welkom in onze blog.
    Vandaag ga ik een nieuw recept delen en het is...

    Besneeuwde Truffels YAM YAM
     

    Ingrediënten

    Porties : 16 

    • Vulling
    • 100g gemalen kokos
    • 60g glaceersuiker
    • 100g ricotta kaas
    • 16 hele amandelen
    • Ganache
    • 70g in stukjes gehakte witte chocolade
    • 3 eetlepels slagroom
    • 50g gemalen kokos, of genoeg om mee te garneren

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Voor de vulling: mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van. Verdeel in 16 porties.
    2. Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje: leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
    3. Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water. Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor. Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen. Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat. Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is. Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.
    Eet smakelijk...

    07-05-2013 om 17:42 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ooooh lekker receptje zeg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey en welkom op onze blog...
    ik ben hier met een nieuw receptje.... 

    chocoladecake in een mokje


    Ingrediënten

    Porties : 1 

    • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels cacao
    • 1 ei
    • 3 eetlepels melk
    • 3 eetlepels boter of olie
    • ¼ theelepel vanille (of pepermunt) extract
    • 1 eetlepel chocolate chips (stukjes chocolade)
    • 1 grote mok

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Doe de droge ingrediënten in de mok en roer goed door.
    2. Breek een ei en doe dat in de mok. Mix dit heel goed zodat er geen klontjes bloem in de hoekjes achterblijven. Schenk de melk en de olie erbij en roer goed door. Voeg het vanille extract toe.
    3. Zet je mok in de magnetron en verwarm drie minuten op maximaal vermogen (1000 watt. Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig wordt in de mok.
    4. Indien nodig, haal een mes langs de rand van de mok, en haal de nog warme cake uit de mok en leg op een bordje.

    07-05-2013 om 17:32 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yam yam chocolade salami zo lekker...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey hoi ik ben er weer met een nieuw recept en het is .... 

    chocolade salami .... yes!!!


    Ingrediënten

    Porties : 24 

    • 90 gr rozijnen
    • 4 eetlepels cognac, in gedeelten
    • 400 gr maria biscuits
    • 150 gr geblancheerde amandelen
    • 375 gr boter, gesmolten
    • 220 gr cacaopoeder
    • 1 (397 gr) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • poedersuiker, om te garneren

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Laat de rozijnen 10 minuten weken in 2 eetlepels cognac.
    2. Breek de koekjes met je handen in kleinere stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg de amandelen, boter, cacao, de rest van de cognac en de gecondenseerde melk toe. Voeg de geweekte rozijnen toe en meng alles goed door elkaar. Dit wordt een erg stijf deeg en het mengen gaat dan ook het makkelijkst met je handen. Het lijkt misschien alsof het niet goed wil mengen, maar hou vol, blijf kneden tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en een donker, vochtig deeg vormen.
    3. Leg een dubbele laag plasticfolie op een schoon oppervlak en leg 1/3 deel van het deeg in het midden van de folie. Vorm met je handen van het deeg een 'worst' van ongeveer 5 tot 7 cm doorsnee. Rol de chocolade'worst' stevig in het folie en draai de uiteinden samen.
    4. Herhaal deze stappen voor nog eens twee chocoladerollen. Leg ze een nacht in de koelkast.
    5. Als je ze wilt serveren, bestuif ze dan nog met wat poedersuiker en snij met een scherp mes in plakken.

    Tip

    Je kunt dit goed invriezen. In theorie zou je er ook 1 grote chocoladerol van kunnen maken, maar het deeg is gewoon makkelijker te verwerken in kleinere porties en zo heb je meerdere porties, waarvan je een deel kan invriezen.

    07-05-2013 om 16:29 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige, Romige en heerlijke donuts hihi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey bezoekers ik kom met een nieuwe recept in mijn handen...
    Het zijn.....

    Donuts yeaeaeaeah!!! 

    ingrediënten...


    Porties : 18 

    • 2 zakjes (7 gr) gedroogde actieve bakkersgist
    • 4 el warm water (45 graden Celsius)
    • 350 ml lauwe melk
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 tl zout
    • 2 eieren
    • 75 gr boter
    • 575 gr bloem
    • 1 liter plantaardige olie om in te frituren
    • 75 gr boter
    • 200 gr poedersuiker
    • 1,5 tl vanille-extract
    • 4 el heet water, of zoveel als nodig

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Strooi de gist in het warme water en laat het 5 minuten staan totdat het gaat schuimen.
    2. Doe het gistmengsel, melk, suiker, zout, eieren, 75 gr boter en de helft van de bloem in een grote kom en roer met een mixer of houten lepel 2 minuten door. Klop de resterende bloem er beetje bij beetje door totdat het deeg niet meer plakt aan de kom. Kneed het deeg in 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af. Zet het op een warme plaats en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Het deeg is klaar als het een beetje terugveert wanneer je het indrukt.
    3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het voorzichtig uit tot een plak met een dikte van 1 cm. Prik er met een rond vormpje donuts uit en laat ze wederom rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dek ze lichtjes af met een doek.
    4. Smelt de resterende boter in een steelpannetje op middelmatig vuur. Roer de poedersuiker en vanille-extract erdoor tot een glad mengsel. Zet het vuur uit en roer lepel voor lepel het hete water erdoor totdat de glazuur dun maar niet waterig is. Zet weg.
    5. Verwarm in een frituur of zware pan de olie tot 175 graden Celsius. Laat de donuts in de hete olie glijden met behulp van een brede spatel. Keer de donuts om als ze boven komen drijven. Frituur de donuts aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de olie en laat ze op een rooster uitlekken. Doop de donuts in de glazuur als ze nog warm zijn en leg ze op een rooster zodat het teveel aan glazuur eraf kan lopen. Leg een bakplaat onder het rek zodat zodat je het afgedropen glazuur kunt opvangen en minder hoeft schoon te maken.

    07-05-2013 om 16:23 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw receptje hihi :)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Porties : 4 

    • 200g pure chocola (70% cacao smaakt het best)
    • 284 ml slagroom

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Breek de chocola in stukjes en smelt au bain marie.
    2. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Als de slagroom te stijf wordt, zal de mousse wat dikker worden.
    3. Schenk de gesmolten chocola bij de slagroom en geef dan de chocoladekom aan man of kinderen zodat ze kunnen uitvechten wie de kom mag uitlikken.
    4. Meng de chocola voorzichtig door de slagroom, zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.
    5. Giet het geheel in een doorzichtige kom and zet in de koelkast (ongeveer 30 minuten) om het stijf en koud te laten worden.
    6. Serveer jezelf en eventueel nog drie anderen.

    07-05-2013 om 16:13 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcake recept

    Goedendag lieve bezoekers,
    ik had vorige keer een recept van pannekoeken gegeven en nu over.....
    CUPCAKES YEAH!!!!!
    hier  is het recept

    Ingrediënten voor 12 cupcakes

    -Biscuit laagje
    180 gram biscuit kruimels
    8 eetleples gesmolten boter

      -Chocolate Cupcakes
      150 ml zonnebloem olie
      200 gram zelfrijzend bakmeel
      200 gram lichtbruine basterdsuiker
      2 eieren, op kamertemperatur
      6 eetlepels cacaopoeder
      150 gram donkere chocolade
      100 ml zure room
      1 theelepel vanille extract

        -Meringue Frosting
        125 gram fijne kristal suiker
        5 eiwitten, op kamertemperatuur
        2 theelepels vanille extract
        2 theelepels citroensap

          Methode

          Maak de biscuit kruimels:

          Doe de biscuitkruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een geheel. Zet een bakblik met papieren bakvormpjes klaar. Maak nu een biscuitlaagje in elk bakvormpje, gebruik ongeveer een eetlepel van het kruimelmengsel in de bakvormpjes en druk stevig aan. Zet het bakblik nu ongeveer 10 minuten in de oven.

          -Chocolade cupcakebeslag

          Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken. Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom. Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag.



          Voeg nu de room en vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.

          Vul de bakvormpjes met onderin de gebakken biscuitlaag tot 2/3 vol. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes compleet afkoelen op een rekje.



          -Frosting
          Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten, citroensap, vanille en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.

          Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde. Het mengsel mag niet koken, dus hou de temperatuur goed in de gaten. Zet de warmtebron eventueel lager. Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron.

          Mix het mengsel nu 5 tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stijve, glanzende pieken. Maak nu met de frosting een mooie spiraalvormige swirl. Met een keukenbrandertje maak je een mooie geroosterde structuur. Schaaf wat chocolade met een scherp mesje of rasp en strooi dit over de frosting.

          smakelijk iedereen en niet teveel smossen he??? daag

          23-03-2013 om 22:33 geschreven door chef-kok15  

          0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eertse recept haha
          Klik op de afbeelding om de link te volgen

          Goedendag bezoekers,
          vandaag leer ik jullie de recept van ..... pannekoeken!!!

          Goed kennen jullie het wacht dan maar op voor de volgende recepten die zijn ook goe...
          Kennen jullie het nog niet dan ben je op het juiste adres om de recepten te volgen

          Ok we gaan beginnen handjes wassen he hihi... (beslag voor 24 pers.) (voor het beslag voor 12 pers doe je gewoon alles :2 ok)

          - 1kg bloem
          - 10 hele eiren
          - 6 pakjes vanille suiker
          - 1l melk
          - 4 eetlepels olie
          - 2 snuifjes zout

          Ok we beginnen eerst met de 1kg bloem(fijn geklopt)
          we doen er de 10 eieren bij (eiwit en de dooier) we gieten de 1liter melk bij en dan mixen.
          Is alles goed en flink gemixst dan doen we de 6 pakjes vanille suiker bij, 2 snuifjes en de 4 eetlepels olile.
          Dan mixen we nog alles heel goed is het beslag nog steeds te dik voeg er dan nog melk bij dat het lichtjes is en lekkerder.

          Giet dan het beslag in  de pan maar voor je het giet doe je op de pan wat water of boter voor de water giet h=je het gewoon er op
          en giet je het er terug uit.
          Giet daarna het beslag en laat je het bakken en kijk je eronder of het al wat goudbruinige kleur heeft.
          Doe het op je bord rustig en let op je handen.
          En kies wat ge erbij doet hihi.

          23-03-2013 om 19:18 geschreven door chef-kok15  

          0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

          Archief per week
        • 13/05-19/05 2013
        • 06/05-12/05 2013
        • 18/03-24/03 2013

          E-mail mij

          Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


          Gastenboek

          Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


          Blog als favoriet !

          Rondvraag / Poll
          Wat zit er zeker in het recept van de pannekoeken
          A citroenschil
          B vanille extract
          Bekijk resultaat



          Blog tegen de wet? Klik hier.
          Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs