Roer de eieren met de poedersuiker en vanille tot een schuimig geheel. Voeg de olie en advocaat toe en meng er de bloem met het bakpoeder door.
Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand stand 4. Vet een hartvormig bakblik in met boter, bestrooi met paneermeel en giet het cakebeslag erin. Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de room, roer je de roomkaas, het citroensap en advocaat samen. Klop de slagroom stijf en meng dit door het roomkaas-mengsel.
Laat de cake afkoelen, snijd hem daarna horizontaal en vul met de room. Zet de bovenlaag erop, bedek de zijkanten met room en versier met de chocolade rondjes.
Versier de bovenkant van het hart met aardbeien. Verwarm de aardbeienjam (in de magnetron is prima), totdat hij een beetje vloeibaar is. Giet dit over de aardbeien en laat afkoelen alvorens te serveren.
Splits de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop ze samen met de melk, bloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg de suiker toe en klop alles tot een gelijkmatig beslag.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat 30 min. rusten.
Vet de pan in met de gesmolten boter en schenk er, zodra de pan goed heet is, een kleine soeplepel beslag in. Leg een paar bosbessen in het beslag. Draai het pannenkoekje om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant nog 1 min
Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst
Bereidingstijd:
10-20minuten
keuken: Turkse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Grillen
Soort gerecht:
Anders
Uit eigen keuken:
Nee (i)
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram kipfilet
1/4 kopje olijfolie
1/4 kopje frisse lemon sap
een snufje kaneelpoeder
2 teentjes geperste knoflook
zout
peper (zwarte)
een groene paprika in stukjes
2 uien, in ringetjes.
Voorbereiding
Voor de marinade: Doe de olie, het lemonsap, de kaneel, knoflook, zout en peper bij elkaar. Maak de kipfilet schoon en snijdt in blokjes van 1 cm. Doe de kipfiletblokjes door de marinade en zet dit 2 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Grill de gemarineerde kip samen met de ui en de paprika in de oven. De kipkebab is klaar als het een bruin kleurtje heeft.
Serveertips
Lekker bij alle gelegenheden. Eet ze traditioneel in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst. Ook lekker met nootjes erbij.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika's, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes, koriander en het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin
paar takjes platte peterselie, alleen de blaadjes +
olijfolie extra vierge
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
2. Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
3. Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
4. Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
5. Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
6. Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met olie, of bekleed met papieren vormpjes.
Doe 8 aardbeien in een blender en pureer ze glad. Schenk de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen. De puree moet 175 ml zijn. Zet opzij.
Mix in een grote kom de eieren, suiker, olie, 1/2 theelepel vanilleextract, citroenrasp en de aardbeienpuree tot het goed gemengd is. Roer de bloem, bakpoeder, zout, vanillepuddingmix en de rode kleurstof erdoor tot je een mooi roze beslag krijgt. Schep het beslag in de muffinvormpjes, voor 2/3 vol.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot de cupcakes zijn gerezen en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, in ongeveer 23 minuten. Laat de cakejes minstens 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
Om de roomkaasglazuur te maken mix je de roomkaas met de boter met een handmixer in een kom tot een glad geheel. Mix de poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract erdoor en zorg ervoor dat je glazuur geen klontjes heeft. Besmeer (of spuit) elke cupcake met ongeveer 2 eetlepels van het glazuur en druk op elke cupcake een plakje aardbei ter decoratie.
Sla de eiwitten tot schuimend in een grote glazen of metalen mengkom. Voeg geleidelijk aan suiker en vanille toe, blijf slaan tot het zachte pieken vormt. Vouw voorzichtig de zure room erdoor, tot het goed vermengd is Vouw op dit moment ook eventuele andere smaken erbij.
Plaats het mengsel in de vriezer en roer het iedere 30 min, tot het bevroren is. Het kan ook zonder roeren, maar dan is het harder ijs in plaats van roomijs. Als je wel een ijsmachine hebt, kun je die gebruiken en de aanwijzingen in de handleiding volgen.
Smakelijk eten idereen en hopelijk is het niet te koud voor een ijshoofd hahaha.
Klop de eidooiers los en voeg hier 1 eetlepel suiker aan toe, klop goed door tot de suikerkorreltjes verdwenen zijn en het eigeel glanzend is.
Verwarm de slagroom met 1 eetlepel suiker en de citroenrasp in een steelpannetje op laag vuur, net tegen het kookpunt aan.
Schenk de warme room bij de eierdooiers en roer goed door met een garde zodat alles gemengd is.
Verdeel het roommengsel over twee crème brûlée schaaltjes. Zet deze schaaltjes in een grotere ovenschaal (of siliconen bakvorm).
Kook wat water in de waterkoker. Zet de ovenschaal met de crème brûlée bakjes in de oven op het middelste rek. Vul nu de ovenschaal met heet water, ongeveer tot halverwege de rand van de schaaltjes.
Laat de crème brûlée in het waterbad in de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. De crème mag nog wel een beetje wiebelen als je de bakjes beweegt, maar moet wel stevig zijn. Haal ze uit de oven om af te koelen.
Zet de bakjes minstens 4 uur in de koelkast om helemaal koud te worden.
Strooi vlak voor het serveren op elk bakje een eetlepel suiker en draai de bakjes rond om de suiker goed te verdelen. Verhit nu met een gasbrandertje (of in de oven op grillstand) de suiker tot het gaat karameliseren. Laat daarna de bakjes een momentje afkoelen zodat het suikerlaagje weer hard wordt en serveer ze.
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
In een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder schenken en tot een gladde saus roeren. Laten afkoelen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.
Voor de vulling: mix de kokos, suiker en ricotta kaas in een kom en vorm er een deeg van. Verdeel in 16 porties.
Rol van elke portie een balletje en druk 1 amandel in het midden van elk balletje: leg 20 minuten in de vriezer om af te koelen.
Doe de witte chocola in een grote rvs kom en zet die op een sauspan met nauwelijks kokend water. Terwijl de chocola smelt, roer je de room erdoor. Gebruik een cocktailprikker of vork om de truffels in de chocola te dopen. Leg de in chocola gedoopte truffels op een bakplaat. Strooi de overgebleven kokos over de truffels op het moment dat de chocola nog gesmolten is. Koel af in de koelkast tot de chocoladelaag is gestold.
Doe de droge ingrediënten in de mok en roer goed door.
Breek een ei en doe dat in de mok. Mix dit heel goed zodat er geen klontjes bloem in de hoekjes achterblijven. Schenk de melk en de olie erbij en roer goed door. Voeg het vanille extract toe.
Zet je mok in de magnetron en verwarm drie minuten op maximaal vermogen (1000 watt. Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig wordt in de mok.
Indien nodig, haal een mes langs de rand van de mok, en haal de nog warme cake uit de mok en leg op een bordje.
Hey hoi ik ben er weer met een nieuw recept en het is ....
chocolade salami .... yes!!!
Ingrediënten
Porties : 24
90 gr rozijnen
4 eetlepels cognac, in gedeelten
400 gr maria biscuits
150 gr geblancheerde amandelen
375 gr boter, gesmolten
220 gr cacaopoeder
1 (397 gr) blikje gezoete gecondenseerde melk
poedersuiker, om te garneren
Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min Extra tijd: 8uur in de koelkast Klaar in:8uur30min
Laat de rozijnen 10 minuten weken in 2 eetlepels cognac.
Breek de koekjes met je handen in kleinere stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg de amandelen, boter, cacao, de rest van de cognac en de gecondenseerde melk toe. Voeg de geweekte rozijnen toe en meng alles goed door elkaar. Dit wordt een erg stijf deeg en het mengen gaat dan ook het makkelijkst met je handen. Het lijkt misschien alsof het niet goed wil mengen, maar hou vol, blijf kneden tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en een donker, vochtig deeg vormen.
Leg een dubbele laag plasticfolie op een schoon oppervlak en leg 1/3 deel van het deeg in het midden van de folie. Vorm met je handen van het deeg een 'worst' van ongeveer 5 tot 7 cm doorsnee. Rol de chocolade'worst' stevig in het folie en draai de uiteinden samen.
Herhaal deze stappen voor nog eens twee chocoladerollen. Leg ze een nacht in de koelkast.
Als je ze wilt serveren, bestuif ze dan nog met wat poedersuiker en snij met een scherp mes in plakken.
Tip
Je kunt dit goed invriezen. In theorie zou je er ook 1 grote chocoladerol van kunnen maken, maar het deeg is gewoon makkelijker te verwerken in kleinere porties en zo heb je meerdere porties, waarvan je een deel kan invriezen.
Strooi de gist in het warme water en laat het 5 minuten staan totdat het gaat schuimen.
Doe het gistmengsel, melk, suiker, zout, eieren, 75 gr boter en de helft van de bloem in een grote kom en roer met een mixer of houten lepel 2 minuten door. Klop de resterende bloem er beetje bij beetje door totdat het deeg niet meer plakt aan de kom. Kneed het deeg in 5 minuten tot een glad en elastisch deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af. Zet het op een warme plaats en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Het deeg is klaar als het een beetje terugveert wanneer je het indrukt.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het voorzichtig uit tot een plak met een dikte van 1 cm. Prik er met een rond vormpje donuts uit en laat ze wederom rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Dek ze lichtjes af met een doek.
Smelt de resterende boter in een steelpannetje op middelmatig vuur. Roer de poedersuiker en vanille-extract erdoor tot een glad mengsel. Zet het vuur uit en roer lepel voor lepel het hete water erdoor totdat de glazuur dun maar niet waterig is. Zet weg.
Verwarm in een frituur of zware pan de olie tot 175 graden Celsius. Laat de donuts in de hete olie glijden met behulp van een brede spatel. Keer de donuts om als ze boven komen drijven. Frituur de donuts aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de olie en laat ze op een rooster uitlekken. Doop de donuts in de glazuur als ze nog warm zijn en leg ze op een rooster zodat het teveel aan glazuur eraf kan lopen. Leg een bakplaat onder het rek zodat zodat je het afgedropen glazuur kunt opvangen en minder hoeft schoon te maken.