Categorieën
 • Biography (7)
 • discography (4)
 • interviews taped (8)
 • interviews written (15)
 • Jay Boland (0)
 • Kodaline (29)
 • Live (7)
 • Lyrics (18)
 • Mark Prendergast (3)
 • Scrapbook (24)
 • Steve Garrigan (2)
 • Vinny May Jr. (0)
 • Laatste commentaren
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  yarnotte
  www.bloggen.be/yarnott
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  svetlanasrecepten
  www.bloggen.be/svetlan
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rina_en_luc
  www.bloggen.be/rina_en
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  buffalooooo
  www.bloggen.be/buffalo
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  thrillers
  www.bloggen.be/thrille
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  thrillers
  www.bloggen.be/thrille
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  animaties
  www.bloggen.be/animati
  Kodaline Fansite
  Jouw informatiebron voor Kodaline interviews, foto's, songteksten,.. allemaal op 1 site
  23-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve en Mark


  Mark en Steve van Kodaline mogen bier proeven in een interview..
  Good boys! :)

  23-07-2013 om 19:13 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kodaline
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kodaline @ Pukkelpop
  Bericht aan alle pukkelpoppers!!

  Vanaf vandaag staat het uur schema van Pukkelpop online.
  Voor al de Kodaline fans in België (en Nederland) of voor alle mensen die een uitstekende
  live band aan het werk willen zien: van 16.10 tot 17 uur staan de jongens van Kodaline
  in de Marquee. Voor wie we nog moeten overtuigen, bovenstaande filmpjes zeggen alvast
  genoeg over hun zang kwaliteiten.

  Wij zullen alvast paraat zijn!

  23-07-2013 om 18:14 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kodaline
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Prendergast


  Source: twitter

  23-07-2013 om 02:34 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Mark Prendergast
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Garrigan
  Ben ik de enige die dit grappig vind? :D

  23-07-2013 om 02:32 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Steve Garrigan
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Interview met Kodaline

  Picture of Kodaline

  Jullie EP is nog maar pas uit. Daar is twee jaar tijd in gekropen. Dat is langer dan normaal. Hoe komt dat?
  Steve: We moesten gewoon een beetje opgroeien. De songs handelen over het leven en dingen die echt met ons gebeurd zijn. Daar gaat altijd wel wat tijd over.

  Steve, je hebt ook je universiteit studies overboord gegooid om je hiermee bezig te houden. Zorgt dat voor extra druk?
  Steve: Niet echt, Ik zou zoiezo altijd muziek zijn blijven spelen net zoals de rest van de band. Het is wat we altijd al gedaan hebben. Ik heb één jaar gestudeerd en ik kon er niet meer tegen en was toen al de hele tijd met muziek bezig. Dus heb ik het besluit genomen om muziek te spelen en de rest vaarwel te zeggen.

  Hier zit je dan, zonder studies maar met Kodaline. Wat is het doel van de groep?
  Mark: Simpel: muziek maken en op plaatsen komen waar we nog nooit zijn geweest. We hebben de laatste vier maanden al zoveel kunnen reizen en hebben daardoor al voor zoveel mensen kunnen spelen. Al mag daar nog altijd bijkomen natuurlijk. Het is altijd fijn om nieuwe plaatsen te ontdekken.

  Wil je Ierland daarmee ontvluchten?
  Mark: Daar zijn we misschien een beetje in geslaagd. Ach, hoewel het altijd leuk is om terug thuis te komen heeft het toch wat om eens vier maanden weg te zijn. We hebben er enkele uitverkochte optredens in Nederland opzitten. Binnenkort staan er ook not België, opnieuw Nederland, Duitsland, Frankrijk en heel van in het Verenigd Koninkrijk op het programma. We gaan gewoon naar waar we kunnen.
  Steve: We hebben ook voor het eerst optredens in New York en L.A, das toch ook iets waar je naar uitkijkt. Het is cliché en mooi tegelijk. We zijn een gloednieuwe groep, niet veel mensen kennen ons tot nu toe, maar toch komen ze massaal naar onze optredens kijken. Daar doe je het als band voor. We zijn al blij dat we voor mensen mogen spelen. Daarna is het aan hen om te bepalen of ze ons tof vinden.

  Kodaline is nieuw, maar tegelijkertijd ook niet, want jullie hebben eigenlijk al een verleden in de muziekwereld?Steve: Inderdaad. Wat we deden als 21 demands is wel helemaal niet te vergelijken met wat we nu doen. Het verschil is dat we volwassen zijn geworden. Iedereen schaamt zich wel voor de dingen die hij deed toen hij 17 was. We hadden een song die het tot nummer één in de hitlijst schopte maar eigenlijk was dat een verschrikkelijk lied. Ach, we hebben er tenminste plezier aan beleefd, maar daar blijft het wel bij. Je moet geen songs uit de periode in één van onze optredens verwachten, bijvoorbeeld. We hebben een beetje aan 'soul searching' gedaan. Kodaline is wie we nu zijn, 21 demands behoort tot ons verleden. Stel je voor dat je op je 17de een dagboek schrijft en je zou dat nu opnieuw lezen, hoe zou je daarover denken?

  Jullie hebben heel persoonlijke teksten, over stukgelopen relaties en meer universele thema's. Is er een grens aan hoe diep jullie willen gaan met jezelf bloot te geven?
  Steve: niet echt. Eigenlijk onderwerpen we in onze muziek ons dagboek aan het oordeel van de mensen. Daar dient muziek toch voor?

  Is het een doel om 16 jarige meisjes aan het huilen te brengen?
  Jay: Dat is slechts een neveneffect. (lacht)
  Steve: Het spijt ons als het gebeurd. We schrijven gewoon op wat we voelen, zo eerlijk mogelijk. Dat is ook hoe je muziek vers en origineel houdt. Elke relatie en elke persoon die daardoor gaat heeft zijn of haar eigen visie. Ik zie mezelf niet in staat om over andere dingen te schrijven. Je hebt nergens zo'n goede voeling mee als met je eigen gevoelens. Voor ons is dat ook helemaal niet cliché.

  Probeer je daarmee ook persoonlijke wraak te nemen? Als je zingt over stukgelopen relaties, denk je dan bij jezelf: 'Ah, kijk eens waar ik al sta!'
  Jay: Das is dan weer een beetje vijandig en zo zijn we helemaal niet. We beschrijven gewoon hoe we ons voelen op een bepaald moment, zonder het in het gezicht van die persoon te willen wrijven. We proberen eerlijk te blijven tegenover onszelf.

  Een krantenartikel omschreef jullie als een mix tussen Coldplay, Mumford & Sons en de vroegere naïviteit van U2. Nogal wat adelbrieven, hoe staat jullie daar zelf tegenover?
  Mark: we hebben die vergelijking nog al gehoord. We liggen daar niet meer echt wakker van. Het gaat altijd wel zo: als er een nieuwe band opduikt dan moet doe plots vergeleken worden met andere groepen. Ik denk dat mensen een soort houvast zoeken wanneer ze iets nieuws horen, een ankerpunt. Ons steken ze in die hoek, we staan er niet voor te springen maar het stoort ons ook niet.
  Steve: ik snap het ook wel. Niet veel mensen kennen ons, en ze weten sneller waarover het gaat als ze ons ergens mee kunnen vergelijken. Da''s tof, dat zijn allemaal grote bands, dus is het wel een eer om daarmee vergeleken te worden. Onszelf valt die link eigenlijk niet op. Wanneer we in de studio zitten, denken we bijvoorbeeld niet hoe het volgende nummer als Coldplay zal klinken.

  'All I want' groeit langzaam uit tot een radio hit. Komt dat als een verrassing?
  Jay: toch wel, het kan succes niet voorspellen. Je denkt bij het maken van een EP niet: 'dat zal onze eerste hitsingle worden.' Je brengt ze gewoon uit en je ziet wat er gebeurd.
  Mark: Succes voorspellen is een riskante bezigheid; Alles komt neer op persoonlijke smaak en die is zo divers dat je dat onmogelijk vooraf kunt inschatten. We hadden zelfs niet verwacht dat 'All I want' een single zou worden. We hebben een EP gemaakt met een video voor 'All I want' en plots pikten enkele radio deejays die op. We zijn onder meer langs geweest bij BBC radio 1, en dat heeft absoluut geholpen. Nadien is het langzaam maar zeker op gang gekomen in de UK.

  Zou je een jaar geleden voorspelt hebben dat je nu persdagen zou houden in België?
  Steve: niet echt, België is een geweldige stad trouwens. We verwachtte niet dat..
  Mark: Zei je nu dat België een schitterende stad is?
  Steve: Excuseer, ik ben al sinds zeven uur op vanmorgen. We zijn nooit echt bezig geweest met waar we binnen afzienbare tijd zouden staan of hoe populair we zouden kunnen zijn. Opnieuw, het enige wat we ons voorhielden was gewoon de hand op het hart leggen en vertellen wat we te zeggen hebben. Voor al de rest ben je afhankelijk van persoonlijke smaak van mensen. Dan blijf je gewoon beter jezelf in de hoop dat andere mensen dat appreciëren.

  Wanneer zijn jullie door een groot label als Sony opgepikt?
  Mark: ergens in de zomer. We werden eind 2011 opgepikt door een klein indielabel 'B-unique, en daar heeft sony ons opgemerkt. Veel verschil geeft dat niet. Mensen vinden leuk wat we doen en dat proberen we zolang mogelijk vol te houden.
  Steve: Het leuke is ook dat we volledige controle behouden over wat we doen. We kunnen dus niet meepraten over grote labels die je vrijheid afnemen.
  Jay: Ze duwen ons ook niet in een bepaalde hoek. Geen idiote discussies over wat we mogen dragen en wat niet, geen problemen met plaatsen waar we willen optreden enzovoort. Sony was trouwens ook al onze verdeler toen we nog bij B-unique zaten dus op dat vlak is er niet veel veranderd.

  Jullie hebben ook op het eurosonic-showcase festival in Groningen gespeeld. Is dat een goede manier om je als band bekend te maken met het grote publiek?
  Steve: dat is niet zeker, maar het was alleszins een geweldige ervaring. 300 acts speelden daar dus je kon altijd en overal naar een groep gaan kijken. We hebben negen optredens op twee dagen gespeeld. Dat was hectisch maar wel fijn. De reactie van het publiek was meer dan behoorlijk, dus we zouden het gerust een miljoen keer opnieuw doen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om op te vallen tussen zo een groot aanbod, maar meer dan het beste van jezelf geven kan je toch niet doen.

  We hebben in de coulissen opgevangen dat een meisje in de catering bij iedereen wel in de smaak viel maar dan Dan Smith van Bastille ermee ging lopen. Is die klap al verwerkt.
  Steve: Daar willen we niet over praten! (lacht)
  Vinny We spreken niet meer met Bastille.
  Mark: We hebben eigenlijk niet eens met Bastille kunnen spreken. Dat is het probleem van een festival met zoveel bands. Het is onmogelijk om iedereen te ontmoeten terwijl dat net het fijne is aan festivals. Maar we hebben genoeg kunnen eten en drinken met andere artiesten.
  Steve: En heel wat goede groepen gezien: de villagers, die net als wij Iers zijn of Bastille was ook zeer goed. En nog een groep maar de naam ontglipt me even. Waren ze Nederlands? Nee, ze waren Engels.. Nee, sorry, vergeten. Kijk uit naar een goede Engelse groep! (lacht)

  Heeft Dublin een bruisende muziek scene?
  Mark: wel, zoals gezegd heb je de Villagers, daar hebben we tonnen respect voor.
  Steve: Het tweede album stond non-stop op terwijl we onderweg waren op onze tournee. Geweldige plaat.
  Mark: Ierland is zo'n klein land dus iedereen kent al snel iedereen in de muziekwereld. Als er een goede, nieuwe groep opkomt, praat iedereen daar vrijwel meteen over. Er is nog zo'n nieuwe groep 'Little green cars', zij stonden ook op Eurosonic en zijn zeker het uitchecken waard.
  Steve: In Ierland heb je als band op een week tijd zowat elke goede zaal bezocht, met een weekendje rust tussenin.
  Vinny: de markt is klein en dus is de sector dat ook. Toch bied de Ierse muziekbranche nog veel kwaliteit. Ik vind dat we redelijk wat goede groepen hebben.
  Steve: Al zijn wij meer op het Verenigd Koninkrijk gericht. We wonen daar ook, er zijn meer zalen en het is er groter. Als band heb je meer mogelijkheden. Het is dan ook in de UK dat we echt opgepikt zijn.

  Steve, ik heb je zowel de piano als de gitaar zien spelen, welk instrument verkies je?
  Steve: Dat is zo'n moeilijke vraag. Ik schrijf het meeste van de songs op de piano dus misschien dat ik dat verkies. Ik weet het niet, ik speel ook heel graag gitaar en andere instrumenten. Maar ik speel het meeste op de piano. Het is zelfs voor Mark een hele moeilijke vraag en jij bent onze guitarist!
  Mark: Ja, ik zou niet goed kunnen kiezen. Een mooie piano sound is heel moeilijk te kloppen.
  Steve: Ik zie mezelf nog wel een piano-gitaar aanschaffen, een keytar noemen ze dat. Verschrikkelijk is dat. Degene die dat heeft uitgevonden moet van zichzelf gedacht hebben dat hij een geweldige ingeving had. Maar hoe belachelijk is dat?
  Ze zijn enkel goed voor Stevie Wonder en Matt Bellamy!
  Vinny: Die kan spelen met wat hij wilt en er nog mee wegkomen, dat is geen eerlijke vergelijking.

  Dus je kan de nieuwe Matthew Bellamy worden?
  Steve: Niet te veel druk, asjeblieft! (lacht)


  Source: Indiestyle
  Interview: 25-02-2013

  23-07-2013 om 00:15 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:interviews written
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In a perfect world


  Live vesie van 'In a perfect world'.

  Voor diegene die zich afvragen wat het lied op het laatste is, geen idee.
  Ik veronderstel een nog niet uitgebracht lied.
  Hier is alleszins het stukje lyrics ervan:

   Leave this place for good when your daddy's dead.
  So I walked trough the streets and I felt into those cracks
  Oh, surrounded by good, Oh yeah, but I never looked back
  I felt victim of a whole in my heart, the girl never mentioned me
  Pray for me, oh now her daddy's dead.
  She said: 'son, don't leave, you're a kid still sleeping with the lights on.'
  'Son, don't leave, you're a kid sleeping with the light on.'
  just you remember what your daddy said:
  Leave this place for good when your daddy's dead.

  23-07-2013 om 00:00 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
  Categorie:Live
  22-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interview

  Interview met Steve Garrigan

  Kodaline, Stephen Garrigan, King Tuts

  Who are your heroes?
  Bruce Springsteen, Paul McCartney, Dave Groh, Sam Cooke, to name a few.

  What is your favourite place in Ireland?
  Swords is a great town, we also spend a lot of time at the Old Bailey in Howth. It's beautiful. Anywhere in Galway or Kerry, my nana will be happy I mentioned Kerry.

  What is your most treasured possession?
  My phone, I lost it a few times and lost a lot of notes and lyrics I write, which is a killer.

  What makes you angry?
  Animal cruelty, racism, small mindedness in general. But on a lighter note: stepping on a plug barefooted first thing in the morning.

  What book influenced you the most?
  Bob Dylan's 'Chronicles' really opened up my eyes to the power of music. It also made me fall in love with New York without ever being there.

  If you could change one thing in your life, what would it be?
  There are too many things to mention, I wish I wasn't so insecure.

  What gives your life meaning?
  Music, family, friends

  Can you tell me a joke?
  What's big, red and will kill you it it falls out of a tree?
  A firetruck.
  It's not a very good joke, sorry about that.

  Can you recommend an interesting website?
  Www.huffingtonpost.com, for all your non-real word news. When everything else gets a little bit too heavy, I'd recommend a look at that.

  What's the best advice you've ever been given?
  Listen to and take in advice but follow your own instincts.

  When did you last cry?
  I got a bit emotional at a gig a few weeks ago. I was singing one of our songs and it just hit me hard, really didn't see it coming.

  What do you see when you look in the mirror?
  A shy, blonde haired boy in desperate need of a haircut.

  What is your favourite film and why?
  It's a wonderful life. It really is the simple things in life that matter the most. It's very easy to get caught up in things that don't matter. Just watch it.

  What is your passion?
  Music

  What do you have hanging on your walls at home that you like looking at most?
  A few landscape paintings and a big photograph of New York City skyline in the nighttime. There are also a few famous quotes of general encouragement stuck in random places.

  What was your most formative experience?
  Probably being heartbroken or dropping out of college. Until then I really hated what I was doing but I was too scared to drop out, it was soul destroying.

  What do you believe in?
  Ghosts, God and aliens, anything that can't be proved or disproved. I'm a true believer in following your own instincts.

  What trait do others criticise you about?
  I can obsess over things if they're not right. Sometimes it's frustrating for others.

  What is the funniest thing you've even seen or heard?
  It changes from time to time. Youtube is a gold mine for random videos.

  What is your favourite word one-liner of retort?
  'Yeah, that' cool man' or 'nah man'.

  What would your motto be?
  Positive thinking is the most powerful think in the world.

  As a child, what did you want to be when you grew up?
  I think a fireman or a lawyer but I think those choices where put into my head by other people. Music was and is what I love

  What are the best and the worst things about where you live?
  We live in Moselei in Bermingham at the moment. Although we haven't got to see the place properly as we've never there, but it's a very cool vibe about it.

  Which Irish work of art would you recommend most highly?
  Astral weeks by Van Morrison

  The best thing about the past 12 months was?
  Meeting new people, travelling to new places, playing sold out shows and writing music.

  My biggest goal over the next 12 months is?7
  That we play to as many people as possible or that music reached the ears of many people as possible.


  Source: Irishpost
  Photo: Contactmusic
  Interview: 1-04-2013


  22-07-2013 om 20:22 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:interviews written
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kodaline BBC redio Nottingham

  Interview met Steve en Mark van Kodaline:

  Kodaline, good to see you. I was privileged some of the soundcheck there. Pretty amazing stuff going on at the moment.
  Mark: Yeah, it's a good sounding venue. The rescue rooms. We've played here before, supporting 'We are augustines' and the sound was good then and it's good now. Now we're back to do our own show.

  We've been playing you since, I guess, Last autumn. And at the time I started playing you, it seemed like only a few people have heard of you but now everybody seems to know your name. How does that feel for you?
  Steve: We're just really excited about releasing our album whish is out on june but eum.. It's great that.. Thanks a million for playing us.  

  I wasn't saying it to get you to thank me!
  Steve: No, I know, that's really, really cool. People seem to be slowly discover us, getting behind us. So it's really great.

  High hopes is the current single. Tell us a little bit about the history about High hopes.
  Mark: It's a pretty old song.
  Steve: Yeah, it's.. High hopes is our oldest song on the album. It's about two and a half, almost three years old, yeah. It's just a song about when times are tough and nothing seems to be going right, the best thing that you can do - in our opinion - is think positive so, I mean, or try the best to think positive. So High hopes, that's why it's called High hopes. It's a very personal song for us but the reaction for us so far has been great so it's really cool.

  Now I'm aware of the massive succes that you had in Ireland. And it does feel like things are building really quickly for you at the moment as well. Cause you have a slice of succes there and now the same things are happening over her. So does that feel any different here?
  Mark: I think we kind of started with both theratories but it's just that we're Irish. And when an Irish band does well or put some music out, Irish people just really, really get behind it, so that could be the reason for that.

  What is life like on the road? Because I just glimpsed into your little window in your dressing room for a few minutes and when I walked and it was like one big mess. Is it ike that the whole time?
  Mark: It's like: look at that big mess. We've been here for about an hour and the place is fithy. My suitcase's just open and my clothes are everywhere. because you live out of your suitcase. There's no point in outpacking if you stay for a night. I don't really know who that person is who just walked in..
  Steve: For the most part, it's just travelling, so I mean it's not as exciting as you think it would be but you walked in at a busy time with  the soundcheck and everybody's running around but for the most part it's just pretty chilled.

  The album is 'In a perfect world' and to my mind it must be complete now, it must be finished and yet you where in the studio yesterday, so what's that all about?
  Mark: We just write a ridiculous amount of songs whenever we have time off. We just write and instead of sitting in our hotel we just, we were near the studio where we started the album in, Veil studios, it's in Worcester. So we just thought we just roll out there for a day and put down some stuff.

  Which part do you enjoy the most? Is it writing songs? Is it recording them? Is it standing in front of a crowd and being adored? Which part of it really does it for you?
  Steve: Being adored as.. I don't know.. I mean.. I don't know that. That's not my answer. But I'd say the best thing is writing songs cause expecially because we travel a lot now and like with all the new experiences and new people we meet and new places we see.  There's so much to write about. It's all cool, music is great, really. Isn't it?

  No it's great, it is great. I mean, it's great when it's working for you. It definitely is at the moment. We thank you very much indeed, have a really great gig tonight. The release date for the album it's somewhere in june, I think?
  Mark: It's out on the 10th of June, yeah. It could be the sound of our summer because we're playing the album every single day.

  Voor het audio interview kan je naar deze tumblr gaan:
  http://kansdfjkfhashjfk.tumblr.com/post/47370473407/interview-with-kodaline-on-beat-bbc-radio
  Source: Radio Nothingham, Tumbr
  Interview: 6-04-2013

  22-07-2013 om 18:52 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:interviews written
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kodaline Taratata


  Notitie 1: We houden van de schattigheid van Steve
  Notitie 2: We houden van de bromance tussen Steve en Mark op 1:35
  Notitie 3: We houden van deze prachtige cover die Kodaline gemaakt heeft!

  22-07-2013 om 18:01 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kodaline
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interview

  een interview met Steve Garrigan

  Congrats on making the BBC's sound of 2013 shortlist. Did the Sound of 2013 nomination come as a suprise?
  Cheers, yeah we didn't expect it. It means a lot. Hopefully it gets our music out and into the ears of more people. It's pretty cool.

  The song and video for your track 'All I want' has been quite a success. How bad should I feel if I exactly looked  like the guy in the video?
  Well, the old age saying answers that question: 'Beauty is in the eye of the beholder'. As cliché as that quote is, I hope it cheers you up.

  How did the Grey's Anatomy song feature come about? And - not to be sexist - but as a guy, do you even like Grey's anatomy?
  We went over to L.A a few months back and we played for a few people, they liked us and decided to put 'All I want' on the show. Funnily enough, we ran into Billy Joel in a bar over there too.. But I suppose that's another story. We've never watched Grey's Anatomy but we do like the music they have on the show, so it's a cool feeling that they chose a song of ours for it

  As the music industry changes, bands are now licensing their music to television and commercials? This used to be considered sell outr territory. Having done this yourself with Greys Anatomy, do you think fans' views are changing and more understanding?
  I've been introduced to alot of great music through films and television programmes, it's a great way to discover new music, for instance I discovered a guy caled Warren Zevon and his song 'keep my in your heart' from the film funny people. In short, it's a way to discover music.

  Complete this sentence: All I want..
  Are gloves and scarves, before the cold tears me apart. The heavy snow in Birmingham, was not a part of my weekend plan. I'm cold and I have to walk to rehearsals.

  Becoming succesful with only 1 EP must make the set lists for live shows a little repetitive. How excited are you to have new songs that the crowds will know?
  Playing gigs is fun in general. Although I can't wait to release the album. It's out on the 25th of March, it will be interesting to see how people will react to it. Hopefully they like it.

  Why is your next EP being released a week before your debut album? You're not afraid of Kodaline Overload?
  We write a lot of songs so we decided to put a few on another EP before the album.

  2013 promises to be another busy year for the band. What do you hope to get out of 2013?
  To play to as many people as possible, that's pretty much it. Well, also to write more and buy a decent pair of gloves.

  The question every band loves - What does the name 'Kodaline' mean?
  It's very personal, we'd like to keep it a secret if that's ok.

  WHat's the biggest misconception about Irish music or Ierland's music scene?
  That every one knows each other. It's not that small of a place

  Besides Kodaline, what bands should people rushing to check out?
  Tame Impala are great, Lianne La Havas, Little green cars, Hudson Tayor and Gabrielle Aplin to name a few.

  Source: Petehatesmusic.com
  Interview: 30-01-2013

  22-07-2013 om 17:52 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:interviews written
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.What it is


  So you're standing in the parkinglot of life
  And you're trying to figure out your face tonight
  And you hear a sound coming out of the car radio
  Saying 'Son, if you don't learn, you never know'
  So you try to drag your feet down to the bar
  When you starting to forget just who you are
  And they told you it was written in the stars
  But you never had a chance to look that far

  Yeah that's just the way it goes
  Maybe you die young before your old
  Yeah, that's just the way it is
  Nobody's gonna tell you how to live

  In a world that changes everyday
  It's easy to get lost along the way
  In a world that's never as it seems
  Where people try to buy and sell their dreams
  Where people try to buy and sell their dreams

  Yeah, it just the way it goes
  Maybe you die young before you're old
  Yeah, that's just the way it is
  Nobody's gonna tell you how to live
  Nobody's gonna tell you how to live

  Nobody's gonna tell you how to live
  Nobody's gonna tell you how to live
  Cause nobody understands just what it is

  22-07-2013 om 17:06 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Way back when


  We never had that much to do so we just lay around in some one's house
  Someday I'll have it all again, just like way back when
  Back then we sleep until the afternoon, then we just get up and get outside
  Open up a window, let the summer blow in, forget everything

  Those will be the days that I'll be missing
  When I'm old, when I'm grey and when I stop working
  I hope that I can say when all my days are done
  We were just having fun

  Well, we go drinking in the afternoon, lie into the grass and fall asleep
  Will I ever see that girl again, the girl from way back when
  We used to share a cigarette, throw together everything we had
  And then go driving in my parents car, we never strayed too far

  Those will be the days that I'll be missing
  When I'm old, when I'm grey and when I stop working
  I hope that I can say when all my days are done
  That I had my fun

  Yeah Time can move so fast,
  Some things aren't made to last
  So here's to you, my dear old friend
  from way back when

  Those will be the days that I'll be missing
  When I'm old, when I'm grey and when I stop working
  I hope that I can say when all my days are done
  That I had my fun

  22-07-2013 om 16:58 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The answer


  Watch your step or you might fall
  You act like you're a know it all
  Yeah I used to do that
  I used to be like that
  I'm still a bit like that

  You might think you found the one
  untill your heart gets ripped and torned
  Yeah I used to feel bad
  I used to feel like that
  Still feel a bit like that

  But I'm not searching for the answer
  I'm not looking for the truth
  I'm just talking through a speaker
  Because that's all that I have ever learned to do

  Use your mind and make it talk
  Cause in this world it's all you've got
  And we all fall down from the highest cloud to the lowest ground

  Loneliness is worst of all
  When you got no one else to call
  Feeling kind of sad when the times are bad, times are getting bad

  But I'm not searching for the answer
  I'm not looking for the truth
  I'm just talking through a speaker
  Because that's all that I have ever learned to do

  What about you
  What about you
  What about you
  What about you
  What about you
  What about you
  What about you
  What about you

  So watch your step or you might fall
  You act like you're a know it all
  Yeah I used to do that
  I used the be like that
  I'm still a bit like that

  22-07-2013 om 16:51 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talk


  I can remember the good old days
  When you and me we used to hide away
  Where the stars were shining and the sun was burning our eyes
  You filled up my glass
  With promises that would never last
  And I still find pieces of me in the back of my mind

  And all of the things that we ones said
  Are not in my heart, there in my head
  That was the time to say goodbye
  Let's put it to rest, yeah let it die

  Cause we don't, we don't need to talk about this now
  We've been down that road before
  But that was then and this is now
  The crowds in my heart they've been calling out your name
  But it just don't feel the same
  I guess it's over, yeah we're done

  I heard you made your way downtown
  To the place I've been hanging around
  I was searching for your face in the crowd
  But trying to keep my head down
  Over time our wires crossed
  But you changed and the truth got lost
  All the things I could change if we could only rewind

  You were a moment in life that comes and goes
  A riddle, a rhyme and no one knows
  A change in the heart, A twist of fate
  Couldn't fix it, it's too late

  Cause we don't, we don't need to talk about this now
  We've been down that road before
  But that was then and this is now
  The crowds in my heart they've been calling out your name
  But it just don't feel the same
  I guess it's over, yeah we're done

  We don't, we don't need to talk about this now
  We don't, we don't need to talk about this now

  22-07-2013 om 16:44 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pray


  How many nights do you lie dreaming
  I'm counting the days since you went away
  When I lost my heart, life lost all meaning
  What I would give to see you again

  I'll pray for you
  Will you pray for me
  I'll pray for you

  And you slipped away from me without talking
  The look in your eyes was stronger than this
  I drink alone to stop me from weeping
  What's left of my heart is forever yours
  Forever yours

  I'll pray for you
  Do you pray for me
  I'll pray for you

  22-07-2013 om 16:34 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfect world


  touch gloves yeah it'll be alright
  I Always knew you had a heavy heart
  Brother, Brother
  You're taking me back to the start
  I saw your face in a photograph
  Painting a picture of a better time
  Brother, brother
  You'll Always be on my mind

  In a perfect world
  In a perfect world
  In a perfect world
  A perfect world

  Touchdown to reality
  It's not exactly what you had in mind
  Brother, brother
  Was it ony a matter of time
  Maybe you got to let it be
  maybe time will tell you
  Maybe you will see
  Brother, brother
  You really shouldn't take it too hard

  In a perfect world
  In a perfect world
  In a perfect world
  singing

  Oh

  It'll be okay
  It wouldn't have to be this way
  In a perfect, a perfect world

  22-07-2013 om 16:27 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.One day


  One day it's there and then it's gone
  How are you still holding on
  How are you still holding on
  You've felt this way for way to long
  Waiting for a change to come
  You know you're not the only one

  Yeah Life passes you by
  So don't waste your time on your own

  You Always try to see yourself
  Through the eyes of some one else
  Through the eyes of some one else
  To shy to say that you need help
  You and everybody else
  You and everybody else

  Yeah Life passes you by
  So don't waste your time on your own

  Yeah Life passes you by
  So don't be waisting your time all alone

  As your heart gets bigger
  As you try to figure out
  Whats it all about
  And your skin gets thicker
  As you try to figure out
  What's it all about

  Yeah Life passes you by
  So don't waste your time on your own
  How are you still holding on
  Why are you still holding on

  22-07-2013 om 16:20 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midnight


  De songtekst staat genoteerd in de video

  22-07-2013 om 16:14 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love like this


  Running through the heat heart beat
  You shine like silver in the sunlight
  You light up my cold heart
  It feels right, in the sun, the sun
  We're running round and round
  Like nothing else could matter in our lives
  But wait, but wait, but wait
  The sun will stop shining soon
  And you'll be gone out of my life
  Yeah you'll be gone
  It's as simple as a change of heart
  But I'm not gonna think about the future

  A love like this won't last forever
  I know that a love like this won't last forever
  But I, I don't really mind, I don't really mind at all

  Step into the night life
   It goes dark but you don't mind
  Hiding in the back streets
  Yeah, you'll never notice me
  All that I was thinking about
  Was cleaning up my conscience
  Lost in the memories
  As is shakes up the corners of my heart
  Was it my mistake
  Or maybe it was just as simple as a change in your heart
  Yeah, just as simple as a change in your heart

  A love like this won't last forever
  I know that a love like this won't last forever
  But I, I don't really mind, I don't really mind at all

  22-07-2013 om 16:10 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lose your mind


  Loosen up and lose you mind
  You never know what you could find on the other side
  A houndred Thousand butterflies
  Foating in the orange skies above my head
  I wander lonely as a cloud
  Floating high above the ground like aeroplanes
  I hear the sound of humming birds
  The sweetest sound I've ever heard, I can't describe

  Oh, Oh, Oh
  I'm dreaming of a world with you
  Oh, Oh, Oh
  And all the things that we can do

  Feeling like a plastic bag
  Spinning round but slowly going nowhere fast
  Waterfalls inside my eyes
  Am I on the other side, am I dreaming
  Holding on to a dolphin's fin
  He helps me swim where I can't swim, he's friendly
  Loosen up and lose your mind
  you never know what you could find on the other side

  Oh, Oh, Oh
  I'm dreaming of a world with you
  Oh, Oh, Oh
  And all the things that we can do

  Waking on a tightrope wire
  Dropping poison pills of fire
  Hypnotised
  Euphornia will be here soon
  Turn the lights down,
  Let the answers fill the room

  Oh, Oh, Oh
  I'm dreaming of a world with you
  Oh, Oh, Oh
  And all the things that we can do

  A hundred Thousand butterflies
  floating in the orange skies above my head
  Loosen up and lose your mind
  you never know what you could find on the other side

  All the things that make you feel better
  you should write it all down and put it in a letter

  All of the things that make you feel better
  you should write it all down and put it in a letter  22-07-2013 om 15:59 geschreven door Kodaline Fansite  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Lyrics


  Message!

  Leave a message for us!  Dropbox

  Seen an interesting interview you wanna share? a photo? A lyrics of Kodaline? Send it to us!


  Mailinglijst

  Leave your email adress here,and we'll contact you if we've post something new  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Wil je links uitwisselen met je eigen site?
  E-mail me!


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  levend_geloof8
  www.bloggen.be/levend_
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  joggerke
  www.bloggen.be/joggerk
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  belgiumkayakvisser
  www.bloggen.be/belgium
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hdb
  www.bloggen.be/hdb
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  levend_geloof8
  www.bloggen.be/levend_
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  turre
  www.bloggen.be/turre
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  1407
  www.bloggen.be/1407

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!