Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • pizza salami
  • lasagne
  • stoofvlees
  • eitjes met zalm
  • prei gerechtje
    Foto
    Foto
    Foto
    receptjes
    voor thuis
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appeltaart
    Recept: Appeltaart
    Soort taart: Vruchtentaart
    Appeltaart

    Benodigdheden

    200 gr Zelfrijzend bakmeel
    20 ml Water
    3 gr Zout
    150 gr Boter
    6 Appels
    250 gr Rozijnen
    80 gr Suiker
    100 gr Abrikozenjam

    Bereidingswijze

    Verwarm de boter even in de magnetron of een pannetje. Meng dit samen met het bloem, water, zout en 50 gram van de suiker in een kom. Maak hier een grote bal van en zet dit even in de koelkast.
    Vet een springvorm in met boter, en bekleed deze met het deeg, zowel de bodem als de rand, maar zorg dat je wat overhoud voor de bovenkant.
    Snij de appeltjes fijn en meng deze met de rozijnen en de suiker, en vul hiermee de taart.Bedek de taart met diagonale stroken gesneden uit het overgebleven deeg. Bak de taart nu ongeveer 45 minuten op 200 graden (hetelucht 180) gaar.

    Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en strijk dit over de taart zodra deze uit de oven komt. Laat het geheel afkoelen voordat u de springvorm open doet.

    16-03-2010 om 18:40 geschreven door katleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met scampis in tomateroomsaus

    Tagliatelli met scampis in tomatenroomsaus

    Ingrediƫnten

    • 500 gr tagliatelli
    • 500 gr scampi's
    • 30 gr boter
    • 1 ajuin, fijngesnipperd
    • 2 el geconcentreerd tomatenpuree
    • 1 flesje room (ong 250ml)
    • 4 teentjes knoflook uit de knijper
    • tabasco
    • 1 kl gedroogde dille

    Prijscategorie : 6 Ć  7 euro

    Handig

    Ontdooi de scampi's niet alvorens ze te pellen.

    Ontdooi ze lichtjes onder koud stromend water. Halfontdooide scampi's zijn zo gemakkelijker te pellen.

    Bereiding

    Kook de tagliatelli beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

    Pel de scampi's en dep ze droog.

    Laat de boter smelten in een pan. Fruit de ajuin op een middelmatig vuur gedurende 10min, voeg de scampi's toe. Bak de scampi's enkele minuten op een hoog vuur, af en toe roeren. Als de scampi's gebakken zijn, room + 2 el tomatenconcentraat + knoflook + tabasco + dille toevoegen. Goed mengen. De saus een 3-tal minuten op een middelmatig vuur verwarmen.

    Klaar !

    16-03-2010 om 18:17 geschreven door katleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo hier ben ik met enkele receptjes

    12-03-2010 om 00:00 geschreven door katleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010


    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs