Hier vindt u heel veel links, onderverdeeld in categoriën als bijbelorganisaties, bijbel en gezin, bijbel en jongeren, pastoraat, Heel goed bruikbaar voor al wie als leerkracht, vrijwilliger, jeugdwerker, vanuit zijn/haar beroep, te maken heeft met het brengen van godsdienst naar kinderen/jongeren/volwassenen toe.
Een site van het Nederlands Bijbelgenootschap, waarop passages uit de bijbel kunnen opgevraagd worden. U kan ook links in het menu klikken op een boek uit het Oude of Nieuwe Testament. U hebt de keuze om uit verschillende Bijbelversies een tekst op te vragen (Nieuwe Bijbelvertaling, Statenvertaling, NBG-vertaling, Willibrordvertaling of Groot Nieuws Bijbel).
Hier vindt u heel interessante informatie over waarom kloostertuinen zijn ontstaan. Verder kan u het ontstaan van kloostertuinen mee beleven in verhalen, of door een bezoek te brengen aan voorgestelde kloostertuinen. In de rubriek samen aan tafel krijgt u recepten die passen bij specifieke periodes in het kerkelijk jaar. U kan zich in dit onderwerp ook verder verdiepen via voorgestelde boeken en links.
Deze website heeft tot doel elkaar te helpen aan ideeën om het gebruik van milieuvriendelijke bloemen en materialen te bevorderen en zo als gelovige een dienst te bewijzen aan het welzijn van de aarde en haar bewoners. Zij wordt gevoed door vrijwilligers en is niet commercieel gericht.
U kan er ook informatie vinden over kerktuinen en kloostertuinen.
Op dit web-log verschijnen teksten en verslagen over actuele of andere interessante onderwerpen met betrekking tot het Katholicisme. Zo worden o.a. actuele gebeurtenissen, boeken, kerk en samenleving, kerkelijke organisatie aan bod.
Deze Engelstalige website is een site van Jesus Online. Y-Jesus is een tijdschrift, waarvan bepaalde artikels op de website te vinden zijn in PDF-formaat.
Y-Jesus probeert het bewijs voor Jezus identiteit te presenteren op een evenwichtige en onpartijdige manier en stelt de ietwat moeilijke vragen over Jezus Christus. Er wordt grondig onderzoek gedaan vooraleer de artikels worden geschreven.
U kan de artikels, die beschikbaar zijn op deze website, ook in een Nederlandse vertaling lezen op het blog www.bloggen.be/medjugorje
Deze website is opgezet door het Katholiek Nieuwsblad en geeft een overzicht van katholieke tijdschriften uit Nederland en Vlaanderen. U kan de tijdschriften zoeken op type (tijdschrift of organisatieblad), of op kenmerk (bijvoorbeeld nieuws, bezinning, bisdom, gezin, ).
Wie graag borduurt of naait in kruissteek komt op deze site goed aan zijn / haar trekken. Van heel wat heiligen zijn patronen in kruissteek beschikbaar. Per heilige krijgt u ook een mooie uitleg over de betekenis van de naam van de heilige, zijn of haar leven, afbeeldingen van de heilige en mannen- en vrouwennamen die afgeleid zijn van de naam van de beschreven heilige.
Op deze website kan u gebeden vinden, oa het rozenkransgebed, maar ook de kruiswegrozenkrans, de Pater Pio Rozenkrans en andere rozenkransgebeden. Daarnaast kan u er noveengebeden en bedevaartimpressies terugvinden. Wil u meer te weten komen over wat er nog allemaal te vinden is ? Surf naar de website !
Op heel wat vragen over de wereld, God, Jezus, de bijbel, de Kerk, regels, enz. wordt een duidelijk antwoord gegeven naar kinderen toe. Je kan ook luisteren naar een verhaal of zelf een boekje lezen.
Beleef de verhalen uit de bijbel en ga al surfend doorheen een Bijbelverhaal. Onderweg kom je vragen tegen. Je kan punten scoren, een spel spelen en nog veel andere dingen doen.
Dit is een product van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Onesiforus, de persoon uit de bijbel van wie de naam Joris is afgeleid, was iemand die naar mensen toe ging om naar hen te luisteren, voor hen te bidden en hen te bemoedigen. Deze website voor kinderen en tieners wil hen leren ook een Onesiforis te zijn voor mensen in hun omgeving.
Deze site is een mooi initiatief waarbij kinderen en tieners bij de medewerkers terecht kunnen voor gebedsaanvragen, de gebedslijn, een e-mail of een sms. Iedereen krijgt persoonlijk antwoord.
Joris geeft ook 2 gebedskranten uit en een gebedskalender. Kijk op de website voor meer uitleg over dit alles.
Een website voor kinderen, tieners en hun ouders, maar ook voor leerkrachten en vrijwilligers in kinderwoorddiensten. Iedereen kan hier terecht voor vragen rond geloof. Er is informatie voor de ouders, voor kinderen, over de verschillende themas, wat je aan nieuwe dingen kan vinden op de site, er is een gastenboek, muziek en gedichten. Hele overzichtelijke site met veel informatie.
Dit is de website voor leiding en vrijwilligers in kinderneven- en kinderwoorddiensten. Hier is van alles te halen, op te zoeken, te vragen: van theologische toelichting tot een concordantie van liedjes en verhalen. U kan hier ook boeken bestellen.
Hierop staan podcasts voor zoekende en gelovige jongeren. Wat is er zoal te vinden aan podcasts ? Christelijke muziek, getuigenissen, bezinningen en nieuwsberichten zijn nog maar enkele van de vele zaken die aan bod komen.
Het gezinsboek Ons dagelijks brood is er voor wie met geloofsopvoeding van kinderen actief aan de slag wil gaan. Het is een kleurrijk boek waarin op een duidelijke manier het leven van Jezus verteld en meebeleefd wordt.
Er is ook een adventversie en een boek over de veertigdagentijd.
Ons dagelijks brood wil een boek zijn voor dagelijks gebruik in de opvoeding van kinderen, thuis, op school en in de kerk bij de kinderwoorddienst.
Op de website vindt u nog meer informatie over het boek en alles wat u moet weten om het boek te bestellen.