Mijn zusje belde mij en vroeg als ik mee wou naar onze zus. Vind ze dat goed? Ja,zei mijn zusje,als je wilt ben jij welkom. Nou, dan ga ik mee. mijn zus en ik hebben vijf jaar geen contact gehad.
Op 28 juli 2007 gingen mijn zusje en haar man en ik naar onze zus. Ik voelde me niet zo happy, want in mijn lichaam zat een tumor van 4 centimeter In augustus zou de behandeling beginnen in Daniel Den Hoed. Ik was echt bang om dood te gaan, want ze konden geen garantie geven als de tumor zou verdwijnen met chemokuur. Misschien zag ik mijn zus wel voor het laatst spookte het door mijn hoofd. We waren blij dat we elkaar weer zagen en het werd ook een fijne dag.
's Middags gingen we de stad in en we hadden veel plezier. Mijn zus had een ernstige longziekte waardoor ze zuurstof nodig had en de scootmobiel gebruikte om ergens naar toe te gaan.Samen waren we fijn aan het praten. Ondanks haar ziekte was ze altijd vrolijk. We maakten nog een aantal foto's, ook eentje waar mijn zus opstaat met een tijgervel. wij hadden allemaal lol.Ik was op dat moment mijn ziekte vergeten. Het was een fijne dag en was blij dat ik ze allemaal weer had gezien.
In augustus ging ik naar Daniel Den Hoed voor chemokuur en 36 bestralingen. Het werd voor mij een lange lijdensweg en hoopte zo dat het zal aan slaan. Vier lange maanden, dan kunnen ze pas zeggen als het wel of niet genezen is. Voor mij waren die vier maanden vier jaar.
Mijn zus en ik hadden via telefoon gesprekken en smsjes wel contact met elkaar.Ze kon mij dan heel goed stimuleren en gaf dan altijd aan dat het met mij wel goed zal komen.
Paar maanden later moest ik naar Daniel Den Hoed voor de uitslag. Met lood in de schoenen stapte ik bij de dokter binnen. Ze begroette mij en zei, ik wil jou gelijk onderzoeken voor we met vragen beginnen.Toen kwam het antwoord waar ik zolang op heb moeten wachten.De tumor was weg.Ik heb heel erg gehuild van blijdschap. Een zware last was ik kwijt en ik begon gelijk te ontspannen.
Maar de noodlot sloeg weer toe.Twee dagen later moest ik voor controle naar de longarts.Ja,ik heb ook aandoening aan mijn longen. Hij controleerde mijn zuurstof en hij schrok heel erg want het was erg laag, Er werden gelijk foto's gemaakt, bloed afgenomen en van alles wat. De longarts zei, jij hebt longembolie. Nee, zei ik,ik ben moe van de chemo en bestralingen. Ik werd de hele middag vast gehouden in het ziekenhuis en tegen zeven uur kwam de longarts vertellen dat ik geen longembolie heb. Dus ik kon naar huis maar moest thuis aan de zuurstof. Ik zei het toch dat het geen longembolie was. Het was vermoeidheid,ik was uitgeput van de chemo en bestralingen.
Paar dagen later stonden mijn zusje met haar dochter op de stoep. Het ging heel slecht met mijn zus en ze vroegen als ik mee wou naar mijn zus. Ik wilde wel,maar ik kon het niet opbrengen.Ik was te zwak en te moe om mee te gaan
Volgende morgen hoorde ik dat mijn zus was gestorven. Weer een zus kwijt.
Op de condoleance avond en ook de dag toen wij afscheid namen van mijn zus,was ik aanwezig.
in maart 2008 mocht ik van de zuurstof af.Het ging weer wat beter met mij. Ook kreeg ik een nieuwe woning waar ik erg blij mee was
Op de verjaardag van mijn zus 2008 gingen we met ons drieen naar mijn zwager. De urn van mijn zus staat thuis.Ik had een plant gekocht en zette dat bij mijn zus neer. Kreeg een warm gevoel van binnen,Een heerlijk gevoel zelfs, want ze was bij me. Ook heb ik mijn ouders niet meer en ook twee broers en een zus waren overleden en bestrooid. Je hebt geen plekje om even bij hun te kunnen zijn. Maar bij mijn zus was een moment van een fijn gevoel,net als ze er nog was.
Plots kreeg ik van iemand te horen dat ik voorheen geen interesse toonde in de familie waardoor het niet mogelijk kan zijn dat het nu ineens familie voor en na is.Ook had ik een foto op hyves gezien van mijn zus ,die ik heel mooi vond en gedownload heb. Men werd hierdoor heel erg boos en schreef me dat wanneer ik een foto wil hebben,ik dat eerst moet vragen.Hoezo vragen......Waarom publiceer je dan de foto op hyves.Dat kan toch iedereen zien en dus downloaden. Ik snap dus niet wat de fout hier van is. Trouwens deze foto is gemaakt in de tijd dat ik bij mijn zus was en toen kende ik die persoon niet eens. Al die toestanden dat nergens op slaat.
Ik ben immers niet eens van bewust,wat ik verkeerd heb gedaan. Ik heb immers het verleden achter mij gelaten en weer een goede band opgebouwd met mijn zus. Hoezo geen interesse in de familie.
Als je het verhaal boven leest,dan is het toch menselijk dat ik met al die lichamelijke toestanden niet bereid ben om langs te komen bij mijn zus of wie dan ook. Mijn zus en ik hadden immers al telefonisch contact. Hoe kan men nu aangeven dat de band tussen mij en mijn zus niet close was. Wat weet een ander daar nou van,daar is men immers niet bij als wij contact met elkaar hebben gehad. Gelukkig kan niemand de mooie momenten die ik met mijn zus heb gehad meer afpakken.
En als ik terug denk aan 28 juli 2007 en de woorden hoor van mijn zus. Het is maar goed dat jij haar niet kent. Wat er toen tussen mijn zus en diegene is geweest wil ik niet eens weten. Zoals ik mij niet bemoei met wat er tussen diegene en mijn zus is gebeurd, wil ik ook niet dat diegene zich bemoeid met wat ertussen mij en mijn zus in het verleden is gebeurd. Diegene heeft er niets mee te maken.
Waar gaat dit eigenlijk over,het gaat immers alleen maar om een foto van mijn zus die ik echt met heel mijn hart lief had.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!