Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is. Klop het ei goed los en meng de suiker en de boter er door. Zeef de bloem boven dit mengsel en ga alles goed doorkneden met je handen (lekker knoeien!). Bestuif hiervoor het aanrecht met een beetje bloem, want het deeg kan nogal plakken. Rol met de deegroller de bal uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik.Steek de koekjes uit met je favoriete vormpjes en leg zo op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes op 150 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Haal ze voorzichtig van het bakblik en laat ze afkoelen. Smelt de witte chocolade en teken gezichtjes met een sateprikker op de koekjes.
Ingredienten
100 gram chocolade, puur 80 gram witte bastardsuiker, 100 gram boter, 1 ei, klein 50 gram chocolade, wit, om te versieren 1 zakje vanille suiker, 170 gram bloem,
Heerlijke koekjes die van binnen nog redelijk zacht zijn. Heel makkelijk om te maken!
Vandaag heb ik pasta met champignoneroomsaus gemaakt. Recept komt van budgetkoken.be.
Pasta met kip en champignonroomsaus
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr pasta (500 bij mij)
400 gr kippenfilet in blokjes gesneden
6 el olijfolie (arachideolie, daar olijfolie ongezonder is verhit)
1 grote ui, fijngesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 flesje room (ong 250ml)
500 gr champignons, in schijfjes gesneden
1 groentebouillonblokje
2 teentjes knoflook uit de knijper (fijn gesneden daar ik geen perser heb)
peper
peterselie, fijngehakt (heb ik niet)
parmezaan, in schijfjes geraspt
Prijscategorie : 7 à 8 euro
Bereiding
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olijfolie en bak de ui + paprika gaar (10min), voeg het kippevlees bij en bak deze in 10 à 15 min lichtbruin. Af en toe de ingrediënten omscheppen. Doe de champignonschijfjes erbij, bak ze een 5-tal min, overgiet met de room + verkruimeld bouillonblokje + knoflook + peper + peterselie. Roer alles goed dooreen. Laat de roomsaus wat indikken.
Bestrooi de pasta met kip en champignonroomsaus met parmezaan.
Klaar
Ik heb er wel wat maizena bij gedaan omdat het te lopend was.