Inhoud blog
  • Heerlijke chocolade koekjes
  • Pasta met champignoneroomsaus
  • Vogelnestjes
  • Heerlijk gezond tussendoortje: yoghurt met vers fruit
  • Vanaf morgen beginnen we eraan!!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jana Leert Koken

    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Vandaag heb ik vogelnestjes gemaakt! Een oeroud recept, maar super lekker!
    Ik heb het recept van Jeroen Meeus genomen : http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/vogelnestjes

    Ik maak enkel de vogelnestjes, daar ik geen zin heb in tomatensaus. Ik maak er een groenteschotel bij.

    Wat heb ik nodig:

    de vogelnestjes:

    • 600 g gemengd gehakt (ik heb 500 gebruikt omdat dit nu net de hoeveelheid was die ik had!)
    • eieren + 1 extra eitje
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 1 klontje boter
    •  nootmuskaat
    •  peper
    •  zout

    bereiding

    de vogelnestjes:

    • Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten. Hou één ongekookt ei opzij voor de gehaktbereiding.
       
    • Koel de eieren af onder koud stromend water en pel ze. Zet ze even opzij.
       
    • Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in. Voeg een snuifje zout en wat peper van de molen toe.
       
    • Breek het extra ei en voeg het bij het gehakt.
       
    • Strooi het paneermeel over het vlees en rasp wat verse muskaatnoot.
       
    • Was je handen en kneed het gehakt tot een stevig, maar niet te droog mengsel.
       
    • Nu kan je de vogelnestjes maken. Rol een gehaktbal van zo’n 5 à 6 cm dik. Leg de bal in je hand en duw er een kuiltje in, ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed er het vlees rond. Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen, tot je een egale boulet krijgt die het ei naadloos omsluit.
       
    • Leg de vogelnestjes op een groot bord en hou ze even opzij.
       
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
       
    • Zet een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
       
    • Geef de vogelnestjes een goudbruin korstje. Rol de gehaktballen regelmatig even om. De vogelnestjes hoeven binnenin niet gaar te zijn.
       
    • Leg de gekorste vogelnestjes in een ovenvaste schotel en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.
    Doordat ik maar 500 gr had en geen 600 heb ik maar 3 vogelnestjes kunnen maken. 
    Gewoon alles door elkaar gemengd met de handen, een eitje genomen en een goede hoop gehakt er rond gemaakt. 
    Vrij makkelijk om te maken, wel een lekker vettig werkje!

    Het bakken zorgde ervoor dat mijn nestjes niet volledig rond zijn. Proficiat aan degene die dat wel klaar krijgt!!







    06-08-2014 om 11:01 geschreven door driesenjana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs