Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Varkensoren te koop
  • Aïdi
  • Afghaanse windhond
  • Affenpinscher
  • Voor het goede doel: help de natuur!
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rondvraag / Poll
    hoe goed is mijn blog ?
    super
    vrij goed
    goed
    kan beter
    slecht
    afschuwelijk
    iets ergers bestaat niet
    Bekijk resultaat

    Startpagina !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • op vakantie met je hond
  • medpets
  • Wacky walker
  • Gratis kittens
  • Honden en hun gedrag!
    Wat een hondenleven!
    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontwikkelt probleemgedrag zich?
    Leerprocessen zijn de belangrijkste omgevingsfactoren voor ontwikkeling van gedrag. Zo krijgt het gedrag van de hond zijn uiteindelijke vorm. Het gedrag van de hond verandert voortdurend zolang er kans is om iets te leren en dit is levenslang. Niet alleen jonge honden kunnen leren. Dit is begrijpelijk, hoe zouden ze zich anders in de natuur moeten redden als ze zich niet kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dieren die dit niet kunnen, hebben minder kans om te overleven en zich voort te planten. Er is dus geselecteerd op dieren die goed kunnen leren.

    Bij het leren van huisdieren speelt de eigenaar een cruciale rol, ook als het om probleemgedrag gaat. De hond ontvangt van hem opdrachten en andere signalen en de eigenaar reageert op wat de hond doet. De hond benut hierbij zijn ervaringen. Aan en afleren van probleemgedrag gebeurt via prettige en onprettige ervaringen. De hond leert gedrag aan waarvoor hij wordt beloond en leert gedrag af waarvoor hij wordt gestraft. Dit laatste geldt echter als de straf effectief is.

    Het milieu speelt een grote rol bij de ontwikkeling van de hond. Een onevenwichtige omgeving kan er voor zorgen dat een stabiele hond onstabiel wordt. Ook ervaringen tijdens de socialisatieperiode en rangordeperiode spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van probleemgedrag. In deze periodes kan de hond probleemgedrag ontwikkelen zoals angst en agressie naar mensen en/of andere honden. Een traumatische ervaring kan zo’n impact hebben op een hond, dat hij deze situatie wil vermijden en hierdoor angstig en ander ongewenst gedrag gaat vertonen. Of de hond de situatie als traumatisch gaat ervaren hangt ook af van de reactie van de omgeving.

    07-01-2012 om 00:00 geschreven door lilicat  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:probleemgedrag
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontstaat probleemgedrag?
    Elk gedrag, inclusief probleemgedrag, wordt op een gelijkaardige manier veroorzaakt; namelijk door factoren (gebeurtenissen of situaties) in de omgeving van het dier. De belangrijkste veroorzaker van het gedrag bij de hond is de eigenaar, maar ook een prikkel vanuit het dier zelf kan aanleiding geven tot probleemgedrag (W. Knol).
    Elk hondenras kan gedragsproblemen ontwikkelen. Dit afwijkend gedrag ontstaat doorgaans in de socialisatiefase. Deze periode vindt plaats in de 5de tot 14de levensweek van de hond. Tijdens deze fase leert men de hond nieuwe dingen kennen. Als de hond in deze fase slechte ervaringen meemaakt of niet leert om te wennen aan deze nieuwe situaties kan er gedrag ontstaan dat moeilijk te herstellen is, dat kan evolueren in probleemgedrag.

    Ook stress kan een oorzaak zijn tot gedragsproblemen. Dit kan door spanningen in het gezin, de hond teveel alleen laten,… Stress kan zich dan uiten in ongewenst gedrag als vernielzucht, verlatingsangst, onzindelijkheid,…
    De inwendige oorzaken spelen echter een veel kleinere rol dat de uitwendige.
    Bijvoorbeeld: Een kat van de buren zet de hond aan tot jagen, idem voor de eenden in de vijver. Wanneer u dan een andere hond aangelijnd tegenkomt tijdens de wandeling kan het zijn dat uw hond begint te trekken en te blaffen. Als de hond op iets reageert wat de mens niet graag heeft, gaat de eigenaar bijna altijd en vrij onmiddellijk reageren. Dit heeft als gevolg dat wanneer de eigenaar reageert op ongewenst gedrag, de hond dit gedrag zal blijven vertonen en dit gedrag zelfs kan toenemen, wat de eigenaar juist niet wilt. De meeste mensen gaan er vanuit dat als je reageert en/of de hond straft, de hond dan maar moet stoppen met dit gedrag. Voor de hond betekent deze boodschap echter dat dit gedrag beloond wordt met aandacht.

    07-01-2012 om 00:00 geschreven door lilicat  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:probleemgedrag
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is probleemgedrag abnormaal?
    Ongewenst gedrag of probleemgedrag is gedrag dat niet voldoet aan de verwachtingen van de eigenaar.
    De eigenaar ziet dit als gevaarlijk of hinderlijk gedrag, doordat de hond dit gedrag te vaak of te hevig vertoont.
    Gedrag dat in onze normen past en voldoet aan onze verwachtingen wordt gezien als normaal en aanvaardbaar, daar waar gedrag dat te ver afwijkt van deze waarden gezien wordt als onaanvaardbaar of abnormaal.

    Een voorbeeld hiervan is overmatig blaffen.
    Voor de hond behoort blaffen tot zijn dagelijks leven en is dus in zijn ogen "normaal", maar als dit dier dit te vaak doet, soms zelfs onophoudend, is dit onaangenaam gedrag voor de eigenaar.

    Hieruit blijkt dat honden ondanks hun probleemgedrag zelden een ziekte of afwijking hebben.
    Meestal gaat het om normaal gedrag waar de eigenaar niet mee om kan gaan, waardoor dit voor hem een probleem vormt.
    Het is dus een probleem voor de eigenaar en niet voor de hond.


    07-01-2012 om 00:00 geschreven door lilicat  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:probleemgedrag
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedragsproblemen door verkeerde raskeuze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de hondenwereld wordt vaak over gedragsproblemen gesproken.
    Vaak is het voor mensen niet helemaal duidelijk wat een gedragsprobleem juist inhoud en waardoor het ontstaat.
    De meeste van deze gedragsproblemen ontstaan doordat men voor een verkeerd ras kiest.
    Een ras dat eigenlijk niet goed past bij hun persoonlijkheid of omdat ze er te weinig informatie over hebben opgezocht.
    Vaak weet men niet wat voor werk hun hond vroeger deed en men houdt hier vandaag de dag dan ook geen rekening mee.
    Vandaag de dag zijn bijna alle honden huishonden geworden, maar dit wil niet zeggen dat men geen rekening moet houden met wat er in de genen van de hond aanwezig is.

    07-01-2012 om 00:00 geschreven door lilicat  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:probleemgedrag
    Tags:hond, gedrag
    27-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/hondengedrag

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    27-09-2011 om 21:21 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdershonden en veedrijvers
    In dit artikel vind u meer informatie over herdershonden en veedrijvers. Welke gedragsproblemen het meest voorkomen bij deze rassen en wat u eraan kunt doen.

    Bijlagen:
    http://dier-en-natuur.infoyo.nl/huisdieren/24517-herdershonden-en-veedrijvers.html   

    27-09-2011 om 00:00 geschreven door lilicat  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hondenrassen
    Tags:hond, gedrag, puppy, training, gedragsproblemen


    Categorieën
  • cartoons en verhaaltjes (3)
  • honden links (6)
  • Hondengedrag (2)
  • Hondenrassen (5)
  • probleemgedrag (6)
  • Reizen (0)
  • Weetjes (1)

  • Archief
  • Varkensoren te koop
  • Aïdi
  • Afghaanse windhond
  • Affenpinscher
  • Voor het goede doel: help de natuur!
  • wacky walk'r: stop het trekken van uw hond!
  • medpets: uw online dieren apotheek
  • Hondenbed: alles voor uw hond
  • Gratis kittens
  • Waarom zijn sommige kleine honden zo stoer tegen grote honden?
  • Alles voor uw hond!
  • Werkhonden
  • Gegrom
  • Een triest verhaal!
  • De evolutie van werkhonden: de genetische aspecten van hondengedrag
  • Heeft probleemgedrag een doel?
  • Leerprocessen
  • Hé mens, ik probeer je iets duidelijk te maken!
  • Communicatie tussen mens en hond
  • Hoe ontwikkelt probleemgedrag zich?
  • Hoe ontstaat probleemgedrag?
  • Is probleemgedrag abnormaal?
  • Gedragsproblemen door verkeerde raskeuze
  • Proficiat!
  • Herdershonden en veedrijvers

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    sponsors

  • Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kissarmy
    www.bloggen.be/kissarm

    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs