Dicht bij het huis was een Mc. Donalds ( dit gold ook als herkennings punt om het adres te vinden ) en daar zouden wij dan gaan eten. Daar wilde onze gastheer niets van weten: Want Maastricht had zoveel meer te bieden!!!!!. Hij bracht ons de stad in en we konden bellen als we opgehaald wilden worden.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
We hebben gegeten aan het Mariaplein en ons op laten halen van het Freithof.
De nachtrust werd enigszins verstoord door de er aan vast gebouwde bakkerij. De bewoner had dit pandje pas gekocht, maar vroeg zich nu af of de buurman / bakker wel alles mocht doen, wat de hinder betrof. Nou ik wist het wel. Volgens 'de gemeente' aldaar zou het in orde zijn. Gezien de kleden langs de muur om geluid te weren heb ik mijn twijfels..., maar we zijn op vakantie!!! en in het zuiden des lands.
27 / 5 Zaterdag. Op weg met stralend weer . Nu zijn we begonnen met de route zoals die is beschreven in het boekje. 'De Groene weg naar de Middellandse zee'.( Overigens een Almeloer heeft ook nog een bijdrage aan het tot stand komen van dit boekje meegewerkt.) De route ging nu over de grens met België over een zeer smal weggetje door de Voerstreek.
Te beginnen bij het station van Maastricht stadsdeel Wijck.
Komende over de grens van Ned. naar België vielen de mooie woningen op met auto's voorzien van een Ned. kenteken. Verder de wat eenvoudiger woningen van de Belgen.
De route ging ook langs de St. Pietersberg. Door de Ardennen met nogal wat steile hellinkjes - veel klimmen en dalen.
In Gravenvoeren hebben we ons eerste buitenlandse koffie gedronken op deze reis.
Onderweg hebben we twee mannen ontmoet die ook dezelfde route volgden. Maar zij werden door hun vrouwen uit Zuid Frankrijk opgehaald.
De gedachten van ons dat we de enige fietsers op deze route waren was niet juist. Later hebben we met meer mensen kennis gemaakt
Met de route beschrijving hadden we hier enige problemen: Bij Abbaye Val-Dieu li. af.Vervolgens had er moeten staan. Terug naar route en weg vervolgen. De genoemde Abdij ligt in een schitterende omgeving. Bos / dal van de Berwinne. Een geschiedkundig verhaal is beschreven bij de route. Franse revolutie en de gevolgen...
Een mooie stadspoort gepasseerd in Clermont.
Na 70 km. te hebben gefietst vonden we het welletjes en volgens de kaart is er in de omgeving verschillende mogelijkheden voor overnachting. Na eerst nog een bult hebben opgefietst, kozen we toch maar voor een eerder gepasseerde camping. Dus weer naar beneden. Camping bij Royompré. Een boeren camping. Géén warm water / géén toilet met waterspoeling . Tenminste bij de heren - 'boven' een beek. Tent op gezet en eten gebrouwd. Dit alles in de zon. Op deze camping maakten we kennis met een 60+ echtpaar uit Emmeloord, die ook de route deden en er 6 week voor hadden uitgetrokken. Later zouden we ze weer ontmoeten.
28 / 5 Zondag . Vertrek om 9.00 uur. Stralend weer. De route van Royompré naar Lierneux,(Et.2) begon met een klim, maar dat wisten we van de dag er voor.! Vervolgens golvend en een 5 km. afdaling. in La Gleiza na 20 km. koffie. Leuke lokatie met wit bloeiende rotsplanten aan een muur. Dan weer verder, door een mooi landschap richting Lierneux. Met mooie uitzichten en bossen. En dan is het zover de 'honger' slaat toe. Inmiddels is het ca. 13.00 uur. Er openbaard zich op een mooi gelegen punt een soort restaurant aan een visvijver. Het leek ons goed om daar forel te gaan eten. Dat zou moeten kunnen, al zittend op de picknick bankjes in de zon. Maar..... nee, geen vis, wel patat. ( Belgisch )
Onderweg een processie-stoet op de gevoelige plaat vastgelegd. (Deden we tenslotte ook op Bali) Wij hebben de route verlengd en 26 km. erbij gedaan
|