Zijn vrouw ligt al meer dan een maand in een diepe coma.
Verpleegsters wassen dagelijks haar lichaam.
Eén van hen wast echter haar "privé domein" en merkt
dat er reactie op de monitor verschijnt
telkens weer als ze de vrouw daar aanraakt.
's Middags komt haar man op bezoek en wordt ingelicht
Over het ontdekte feit.
"Hoe raar het ook klinkt meneer, wij denken dat wij uw vrouw met een
klein beetje orale seks uit haar coma kunnen halen.
Aangezien het uw vrouw is, willen wij u vragen
of u hier voor kunt zorgdragen?
Haar man ziet dat in eerste instantie niet zo goed zitten maar de
verpleegsters beloven hem alle privacy door o.a. de gordijnen te sluiten
en op een discrete afstand plaats te nemen.
De man stemt er uiteindelijk in toe en gaat de kamer van zijn vrouw binnen.
Enkele minuten later zien de zusters op de monitor alleen nog een platte lijn, geen puls meer, dus ook geen hartslag meer.
De verpleegsters rennen de kamer binnen terwijl het alarm luid afgaat!
.... Daar zien ze de man staan. Hij trekt vlug zijn broek naar boven en zegt...
"Ik denk dat ze gestikt is................
13-07-2007 om 23:06
geschreven door Hans
Rijke Vlamingen
Zelf heb ik het nog niet ondervonden.
Vlaming is rijkste Europeaan
Drie Belgen op de tien hebben meer dan 50.000 euro in hun spaarpot. In Europa doen enkel de Zwitsers nipt beter. Vlaanderen geeft iedereen het nakijken met 37 procent relatief welgestelde gezinnen.
Hoogste peil Met 37 procent portefeuilles van 50.000 euro, vastgoed niet inbegrepen, halen de Vlamingen het hoogste peil sinds onderzoeksbureau GfK met zijn enquêtes begon. Twee keer per jaar peilt het bureau op vraag van The Wall Street Journal naar het vermogen van Europeanen en Amerikanen.
Walen De Vlamingen klommen in een jaar tijd van 32 naar 37 procent, terwijl de Walen van iets minder dan een kwart terugvielen tot 19 procent. Maar in vergelijking met het West-Europese gemiddelde van 12 procent presteren ze meer dan behoorlijk. De zwakke broertjes zijn Spanje (5 procent), Duitsland (6 procent), Oostenrijk (10 procent) en Frankrijk en Italië (elk 11 procent).
Spaargedrag De Belgen hebben hun positie bij de Europese top vooral te danken aan hun spaargedrag. Bijna één op de vier verwacht de volgende maanden meer te kunnen sparen. Een jaar geleden dacht één Belg op de vijf dat.
Britney Spears (25) heeft een nieuw lief. De 'gelukkige' is vastgoedmagnaat John Sundahl (38), die ze leerde kennen in de AA-groep waarvan hij voorzitter is. Sundahl, zelf een ex-verslaafde, noemt de zangeres "zijn rots" en aan het Amerikaanse roddelblad National Enquirer zei hij dat hij wel zeker is dat Britney hun romance ernstig neemt want "ze hielp me herstellen na mijn darmoperatie". Volgens Sundahl zijn hij en Britney al twee maanden een stel, maar slaagden ze er al die tijd in hun romance geheim te houden.
Warme bakker Het voorbije weekend heeft Sundahl de nacht doorgebracht in het huis van Britney, waar hij 's ochtends werd opgemerkt toen hij naar de bakker ging. Naar verluidt zouden de twee ook samen een musical hebben bezocht, waarna ze het bont maakten in het Four Seasons Hotel.
Darmoperatie "Toen ik in het ziekenhuis lag, zat Britney naast mijn bed en heeft ze de hele nacht mijn hand vastgehouden. Ze zong zelfs voor me terwijl ik maar half bij bewustzijn was. Ik ben graag in haar buurt. Ze is zo'n lief, zorgzaam meisje en een goede moeder", verklaarde Sundahl.
Nog volgens Sundahl was het Britney die hem contacteerde nadat ze eerder dit jaar de afkickkliniek had verlaten. Ze vroeg hem haar te begeleiden in de AA-meetings die hij organiseert.
Opgeroepen om tegen Britney te getuigen De welvarende Sundahl geeft toe dat zijn romance met Britney roet in het eten zou kunnen gooien voor Kevin Federline. Diens advocaten hadden Sundahl immers opgeroepen om in de scheidingsprocedure te getuigen tegen Britney, wat hij nu dus niet zal doen.
Hoe slim is je rechtervoet? Dit is een leuk geintje dat je hersens kraakt. Je kunt het zeker 50 keer of meer proberen, maar je zult zien dat je je rechtervoet niet te slim af kunt zijn.
1. Als je achter je bureau zit of aan tafel, til je rechtervoet op van de vloer en draai rondjes naar rechts (met de klok mee).
2. Blijf draaien en teken nu met je rechterhand een "6" in de lucht. Je voet draait nu in de andere richting.
Zie je!!! En niets wat je daar aan kunt doen!
07-07-2007 om 20:41
geschreven door Hans
06-07-2007
Geen finale voor Henin
Geen finale voor Henin
Justine Henin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het grandslamtoernooi in Wimbledon. Henin won overtuigend de eerste set tegen Marion Bartoli (WTA 18), maar zakte nadien volledig weg. Bartoli won de volgende twee sets met 5-7 en 1-6. In de finale neemt Bartoli het op tegen Venus Williams.
Sterke start Henin begon overtuigend en ging in de eerste set al meteen door de opslag van Bartoli. Na enkele minuten stond onze landgenote al 3-0 voor. Bartoli had tot dat moment amper één bal goed geraakt. Bartoli slaagde er dan toch in om haar eigen opslagspel te winnen, maar meer zat er in de eerste set niet in. Aan een verschroeiende snelheid liep Henin uit tot 5-1. Met een blanco game mocht ze na een goede twintig minuten de eerste set achter haar naam schrijven.
Vechtlust In de tweede set haalde Bartoli haar sterkste wapen boven: haar vechtlust. Ze kon niet verhinderen dat Henin meteen door haar opslag ging, maar ze reageerde meteen. Henin verloor drie spelletjes op rij en kwam zo 1-3 achter. Toch liet het nummer één van de wereld zich niet ontmoedigen. Henin bleef agressief spelen en kwam al snel terug tot 3-3. Bartoli begon de set wel meer te domineren en Henin moest keer op keer een achterstand goed maken. Bij 5-5 kreeg Henin een grote kans om op een cruciaal moment door de opslag van Bartoli te gaan, maar de Française hield zich overeind. Meer nog, ze brak meteen door de opslag van Henin en dwong zo een derde set af.
Forehand Vooral de forehand van Henin liet het vandaag nogal vaak afweten en dat had Bartoli ook door. De derde set leek sterk op de eerste, maar dan in het voordeel van Bartoli. De Franse liep meteen uit naar 0-3. Bij Henin ging het van kwaad naar erger. Niets lukte nog en Bartoli begon haast perfect tennis te spelen. Al snel keek Henin tegen een verrassende 0-5 achterstand aan. Ze kon nog één opslagspel winnen, maar daarna maakte Bartoli het af met 1-6. De revelatie van het toernooi won zo verdiend tegen een teleurstellende Henin die na een schitterende eerste set maar weinig kon laten zien.
Witte vlek Wimbledon zal dus nog een jaar langer de witte vlek op het palmares van Henin blijven. Bartoli zorgde voor een enorme ommekeer en verraste Henin met uitstekend tennis. Na de eerste set leek Henin nochtans met groot gemak haar finaleplaats te verzekeren. Mogelijk speelde vermoeidheid een rol in deze wedstrijd. De coach van Henin, Carlos Rodriguez, had zijn pupil gewaarschuwd toen ze besloot deel te nemen aan het toernooi van Eastbourne. Daar was Henin in de halve finale nog een maatje te groot voor Bartoli.
Venus Williams In de finale neemt Bartoli het op tegen Venus Williams. De Amerikaanse versloeg eerder op de middag Ana Ivanovic in twee sets. De beide finalisten van Roland Garros moesten vandaag dus buigen op het heilge gras van Wimbledon. (GB)
Het is al jaren zo: elke nieuwe versie van een automodel is weer groter, luxueuzer en zwaarder dan z'n voorganger. Mazda keert met z'n kleinste die trend helemaal om. De nieuwe Mazda2 die eind oktober in de showroom staat, wordt compacter, lichter en vooral zuiniger. En toch gaat het comfort erop vooruit. De prijs die je daarvoor onvermijdelijk betaalt, zit 'm in de koffer.
Ronder Met z'n 3.885 mm lengte (zonder de nummerplaathouder), is de nieuwe Mazda2 inderdaad 40 mm korter. En hij is vooral een heel stuk lager: 70 mm. Ter compensatie is hij anderhalve centimeter dikker in de breedte. Het resultaat is een veel speelser en sportiever ogend autootje dat in niks meer op het 'minibusje' lijkt van de vorige versie. Vooral in profiel is het verschil frappant, met de voor een betere zichtbaarheid vooraan laag uitgesneden schouderlijn, die naar achteren toe sterk oploopt tot boven het ronde 'kontje'. Alles is ronder geworden, wat nog geaccentueerd wordt door de frivole vouw onder in de deuren. Zelfs als hij stilstaat, suggereert dit design beweging. Mooi, zonder twijfel.
Kofferruimte De wielbasis, de afstand tussen voor- en achteras, is niet veranderd. Die bepaalt in grote mate hoeveel binnenruimte je hebt. Die zou niet kleiner geworden zijn. Integendeel: ondanks het lagere dak schermt Mazda met het feit dat de nieuwe 2 zowat de beste hoofdruimte biedt in z'n segment. De Mazda2 is officieel een vijfzitter, maar met drie volwassenen op de achterbank is wellicht wat van het goede te veel. Die achterbank is overigens niet verschuifbaar in de lengterichting, zoals meer en meer gebruikelijk vandaag. Een gemiste kans, want de koffer is met 250 liter volume niet groter dan die van een gemiddelde cabrio! Je boet 18 liter in,vergeleken met de vorige. Zelfs ruim 250 liter als je de ruimte rekent tot tegen het (verlaagde) dak, met de achterbank neergeklapt.
Speels vanbinnen Toch oogt de Mazda2 licht en ruim vanbinnen. Een effect dat men bewust gecreëerd heeft door in dashboard en deuren met breed uitgesmeerde, gebogen horizontale lijnen te spelen. Met cirkelmotieven in luchtroosters, het schermpje voor de boordcomputer, de grote bedieningsknoppen voor de airco krijgt het interieur iets speels. Matmetalen accentjes onderstrepen dat op een sportieve manier. De middenconsole met de schakelpook 'zweeft' voortaan 38 mm hoger, want handiger 'vastgrijpt'.
Opbergvakken De kleinere koffer probeert Mazda de compenseren met voldoende opbergvakken in het interieur. Opvallend is bijvoorbeeld het open kaartenbakje boven het handschoenkastje. In de deuren is voldoende plek voor een halveliterfles of een A4-documentenmap. Tussen de voorstoelen kan je je handtas kwijt, en zijn er ook twee bekerhouders voorzien. Ook hier zijn er weer concurrenten die nog inventiever zijn, maar je hoeft je niet bekocht te voelen.
Erg luxueus Deze Mazda2 is overigens erg luxueus uit te rusten met onder meer cruise control, elektronische airco, licht- en regensensor, zetelverwarming en keyless entry. Wat daarvan in ons land standaard zal aangeboden worden, ligt - net zoals de prijzen- nog niet vast. Hopelijk geeft de nieuwe invoerder, Mazda Belgium, het goede voorbeeld om van het levensreddende ESP ('dynamic stability control' bij Mazda) een standaarditem te maken.
Op dieet Mazda wou met deze nieuwe 2 vooral gewicht besparen, en dat is gelukt: zo'n 100 kg tegenover de voorganger. Zelfs op het gewicht van de luidsprekers in de deuren werd beknibbeld. Maar de grootste winst zit in het gebruik van een nieuw soort flexibel staal, dat tegelijk lichter en sterker is. Dat 'dieet' was verplicht, wou men de eerste doelstelling halen: de auto zuiniger en milieuvriendelijker maken.
Onder de motorkap Onder de motorkap zit naar keuze een 1.3 liter benzine van 75 of 86 pk, of een 1.5 liter van 103 pk. Die kunnen het met zo'n 15% minder brandstof stellen dan vroeger of zo'n 5,4 liter per 100 km in het geval van de kleinste motoren. Dat is een mooie stap vooruit, maar helaas niet genoeg. Want met 129 gram CO2-uitstoot per kilometer zit de Mazda2 nog boven de 115 gramgrens om 3% overheidspremie te halen, laat staan de 105 gramgrens voor 15% subsidie. Hopelijk doet de herwerkte 1.4 diesel beter, die er volgend jaar aan komt. De huidige zit met 124 g/km nog een stuk te hoog. (jvr)
TECHNISCHE FICHE Lengte: 3.885 mm Breedte: 1.695 mm Hoogte: 1.475 mm Wielbasis: 2.490 mm Deuren/zitplaatsen: 5 - 5 Versnellingsbak: 5 manueel Aandrijving: voorwielen Koffervolume : 240 - 787 liter Brandstoftank: 42,8 liter Leeggewicht: 955 - 960 kg
MOTOREN & PRESTATIES benzinemotor 1.3 viercilinder (75 pk / 121 Nm) Prestaties: top 168 km/u, 0 tot 100 km/u: 14,0 s Verbruik: 5,4 l/100 km CO2: 129 g/km Prijs: nog niet bekend 1.3 viercilinder (86 pk / 122 Nm) Prestaties: top 172 km/u, 0 tot 100 km/u: 12,9 s Verbruik: 5,4 l/100 km CO2: 129 g/km Prijs: nog niet bekend 1.5 viercilinder (103 pk / 137 Nm) Prestaties: top 188 km/u, 0 tot 100 km/u: 10,4 s Verbruik: 5,9 l/100 km CO2: 140 g/km Prijs: nog niet bekend
CONCURRENTEN TOYOTA YARIS 1.1 (69 pk): 12.115 euro MITSUBISHI COLT 1.1 (75 pk): 11.490 euro HYUNDAI GETZ 1.1 (63 pk): 10.399 euro
Vakantieuittocht begonnen: vooral files in Antwerpen
De vakantie-uittocht op de Belgische wegen is nog maar net begonnen en op de ring van Antwerpen zit het verkeer al vast. De combinatie spits en vakantieverkeer doet de wegen vollopen, en een ongevallen zoals in Borgerhout, maken het er niet beter op. In Borgerhout moesten drie rijstroken afgesloten worden. "De file in het noorden van Antwerpen heeft zich uitgebreid over de volledige ring", aldus Marc Van Damme van automobilistenvereniging VAB.
Brussel en Luik Op de Brusselse binnen- en buitenring werden de klassieke files gesignaleerd: vertraagd verkeer van Tervuren tot bijna in Groot-Bijgaarden. Maar het is er nog niet zo druk als in Antwerpen. Ook op de E411 in de buurt van de werken in Custinne, in de richting van Luxemburg, is het druk.
Rest van het land Volgens de andere automobilistenvereniging, Touring, is de situatie in België, op uitzondering van Antwerpen, nog redelijk stabiel. "In de rest van het land verloopt het vertrek redelijk verspreid", zegt Jan Van Bellingen, woordvoerder verkeersinformatie van Touring. "Hoe de verkeerssituatie verder zal evolueren, is moeilijk te voorspellen", aldus Van Bellingen.
Duitsland Ook in het buitenland neemt de drukte toe, aldus Touring. Zuid-Duitsland krijgt het grootste deel van de verkeersbrok, met al 100 kilometer file in de deelstaat Beiren alleen. In de richting van München, op de A6 en A8, staan door werkzaamheden en de drukte files. Ook in het noorden van Duitsland, op de A1 Hamburg-Hannover, staan heel wat files.
Frankrijk In Frankrijk is het vooral druk in de regio rond Parijs en in de Rhonevallei. Daar werd op bepaalde ogenblikken een snelheidsbeperking van 110 kilometer per uur en een inhaalverbod voor wagens met een caravan ingevoerd.
In Zwitserland en Oostenrijk is het druk, maar staan er geen grote files. De drukte werd vooral in de richting van Italië gesignaleerd.
Combinatie vakantie-spits De verkeersdrukte is volgens VAB al om 13.30 uur begonnen en vanaf 16.00 uur bereikt de drukte haar hoogtepunt. "De drukte op de wegen is een combinatie tussen de avondspits en de uittocht van de vakantiegangers", zei Van Damme. "Het verloopt jammer genoeg zoals voorspeld."
De organisatie kondigde gisteren al aan dat voor vrijdag en zaterdag heel druk verkeer werd voorspeeld, zeker rond de Brusselse en Antwerpse ring. De drukte op de Belgische wegen zou vrijdag tot 19.00 uur of 20.00 uur kunnen aanhouden.
Zoals verwacht komt ook van de Mercedes C-klasse een supersnelle versie uit. De jongste tijd is er veel gespeculeerd over het vermogen van de C 63 AMG. Zijn grote broer - de E-klasse - heeft 514 pk. De C moet het doen met 457 pk.
Koppel Aan het begin van 2008 start huistuner AMG met de productie van de C63. De auto heeft de bekende 6,2-liter V8 aan boord die zonder turbos of andere hulpmiddelen tot gigantische vermogens komt. De C-klasse heeft 457 pk en daarmee sprint hij in 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De maximale trekkracht is 600 Nm; dat komt vrij bij 6.000 toeren per minuut. AMG meldt trots dat tussen 2.000 en 6.250 toeren per minuut altijd meer dan 500 Nm koppel voorhanden is.
Raceauto De top is zoals gewoonlijk begrensd op 250 kilometer per uur. Daarmee komt deze straatversie akelig dicht bij de C-klasse die als raceauto wordt ingezet in het DTM; die heeft namelijk 470 pk.
Brede spatborden Technisch verschilt de AMG behoorlijk van de vertegenwoordigersversies van de C-klasse. Zo is de vooras verschillend en bovendien 3,5 centimeter breder dan normaal. De brede spatborden zijn dus niet alleen uiterlijk vertoon, maar ook werkelijk noodzakelijk. Verder is de stand van de wielen veranderd, zodat hogere bochtsnelheden mogelijk zijn.
Koeling Om te zorgen voor een goede betrouwbaarheid is veel aandacht besteed aan koeling van de olie van de motor en de transmissie. Verder is ook voor de C-klasse bij AMG het one man, one engine-principe van toepassing. Dat betekent dat één werknemer zich helemaal wijdt aan de bouw van de motor.
Zeventraps automaat De C 63 AMG is voorzien van de zeventraps automaat. Die is voor de gelegenheid voorzien van drie verschillende standen: Sport, Comfort en Manual. Tijdens het terugschakelen geeft het systeem automatisch een beetje tussengas. Das voor het eerst dat AMG deze techniek toepast.
18 inch Standaard staat de C-klasse AMG op 18 inch wielen, maar wie wil kan 19 inch schoeisel bestellen. Aan de voorzijde zijn er remschijven met een maat van 360 x 36 millimeter en aan de achterzijde is dat 330 x 26 millimeter.
Leder In het interieur is het leder wat de klok slaat en de stoelen kunnen zo worden afgesteld zodat de bestuurder ook tijdens gebruik op het circuit op zijn plek wordt gehouden. Het dashboard heeft een nieuw 'nachtontwerp' en de snelheidsmeter loopt tot 320 km/u. Verder kan de bestuurder kiezen welke functies hij op het dashboard wil zien.
Brits onderzoek toont aan dat er meer gesekst wordt tijdens de zomermaanden. Reden is dat mannen en vrouwen zich aantrekkelijker voelen in een warm seizoen en meer open staan voor avontuurtjes. Psychologen onderzochten eerder de invloed van licht op de gemoedstoestand. Wat blijkt? We voelen ons energieker door zonlicht en staan open voor intenser contact met andere mensen.
Geen condoom Keerzijde is dat op vakantie een aantal principes zomaar overboord worden gegooid. Zo laat 50% en meer het gebruik van een condoom bij een nieuwe partner achterwege. Vooral vrouwen vinden het moeilijk om daarover te onderhandelen.
Grenzen Onderhandelen met een vakantielief over condoomgebruik, inschatten of soa op de reisbestemming vaak voorkomt en je eigen grenzen duidelijk stellen. Dat zijn 3 belangrijke themas die iedereen moet nagaan alvorens op vakantie seks te hebben, vindt Boris Cruyssaert van Sensoa, het Vlaamse service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Men vertrekt vaak niet met de intentie om seks te hebben op reis. Nochtans heeft 25% tot 50% seks met een nieuwe partner op vakantie.
Besmettingen Mannen die seksen zonder condoom, lopen vooral besmettingen op met syfilis, genitale wratten of chlamydia. Opvallend is dat 2 op de 3 mannen dacht geen risico te lopen toen hij aan zijn avontuur begon. Vrouwen lopen dan weer een groter gevaar voor chlamydia, genitale wratten en herpes. Het zijn vooral heteroseksuele volwassenen (69%) die een soa oplopen. Slechts zestien procent van de mannen had die vermoedelijk door seksuele contacten met een prostituee. Tips Sensoa geeft aan de vakantieganger een aantal tips om veilig met seks om te springen.
1.Ga op voorhand na of op je vakantiebestemming veelvuldig soas voorkomen. In sommige tropische streken komen een aantal soas (zoals syfilis) meer voor dan bij ons. Volgens Sensoa lopen vakantiegangers beduidend meer risico in landen met een hoog aantal besmettingen bij de lokale bevolking.
2.Neem condooms mee en gebruik ze ook: vrouwen verkiezen in 40% van de gevallen een partner met andere nationaliteit, bij mannen is dit 20%. Hou er rekening mee dat mensen met een andere culturele achtergrond anders over condoomgebruik kunnen denken.
3. Stel je grenzen. Maak van in het begin duidelijk wat je leuk en niet leuk vindt.
Fiat lanceert deze avond in Turijn de nieuwe 500. Exact een halve eeuw na zijn legendarische voorganger wil de Italiaanse constructeur de vlotte stadsauto verheffen tot een nieuw cultvoorwerp. Fiat wil van de nieuwe 'Cinquecento' de iPod van de automarkt maken, liet Sergio Marcionne, gedelegeerd bestuurder van Fiat, zich ontvallen in de krant La Stampa.
Gloriemoment Op het lanceringsfeest zijn 7.000 gasten uitgenodigd. Het spektakel langs de rivier Po wordt door een aantal Italiaanse tv-zenders live uitgezonden. De geschreven media besteden ruime aandacht aan de gloriemomenten van de Fiat 500 die de recente nationale geschiedenis kleurde.
Think different Dat imago wil Fiat uitspelen door de nieuwkomer samen in de spots te brengen met personaliteiten zoals rechter Falcone, ex-president Carlo Ciampi of motorpiloot Valentino Rossi. Fiat-topman Marchionne verheelt niet dat Apple een inspiratiebron vormt. "Ik heb me laten inspireren door hun slogan 'think different' (denk anders). De 500 zal onze iPod zijn: een makkelijk te hanteren hebbeding".
Retro De Fiat 500 - 3,55 m lang en 1,65 m breed - werd in 18 maanden ontworpen en kreeg een retro look aangemeten die inspeelt op nostalgische gevoelens. Eén groot verschil: met 100 pk is de nieuwkomer aanzienlijk krachtiger dan de eerste Cinquecento die amper 13 pk onder de kap had.
In 1957 rolde de eerste 500 Nuova van de lopende band in Turijn. Deze 500 was de opvolger van de al even legendarische Fiat 500 "Topolino" die van 1936 t/m 1955 werd geproduceerd.
Evenals de Topolino is "ons" vijfhonderdje een ontwerp van Dante Giacosa, een man die bij zijn ontwerpen het design niet uit het oog verloor. In de 18 jaar dat de 500 werd geproduceerd verveelde het model niet en zelfs nu nog wordt het rugzakje geroemd om z'n vormgeving.
Zoals gezegd werd de 500 vanaf 1957 geproduceerd. Het eerste model was de Nuova 500, ook wel "N" genoemd. Deze 500 werd "kaal" gehouden om niet te veel te concureren met de Fiat 600 en had bv geen verwarming, geen achterbank en geen draaibare zijramen in de portieren. Verder had deze 500 een open dak tot aan de achterklep en een geheel ander thermostaathuis bij de motor.
Vanaf 1960 verscheen de 500 D. Deze had nog wel de deuren die aan de voorzijde opengingen, de "kruizekijkers", maar was luxer uitgerust en het motorvermogen werd wat opgekrikt. Verder ontbraken bij de "D" de ventilatiesleufjes op het voorscherm en verdwenen de "katteogen", de grote knipperlichten op de voorspatborden. In 1965 kwam de 500 F op de markt. Deze had normaal openslaande deuren, een hogere voorruit, smallere dorpels en een andere benzinetank. Verder werd de motor weer aangepast. In 1975 was het gedaan met onze lieveling.
7 jaar geen alcohol gedronken.... 7 jaar niet gerookt...
7 jaar geen sex gehad... ..... ..... ..... ..... .....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
.....
..... .....
..... ... .....
en toen deed ik mijn communie,en is eigenlijk alles begonnen...!
04-07-2007 om 20:36
geschreven door Hans
02-07-2007
Bouwen wordt opnieuw duurder
Bouwen wordt dit jaar weer 5 procent duurder
Een huis bouwen wordt voor het tweede jaar op rij minstens 5 procent duurder. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw. "Blijven de grondstofprijzen stijgen, dan kan dat nog meer zijn", aldus Véronique Vanderbruggen van de VCB.
Vorig jaar hadden de stijgende grondstofprijzen nog niet zo'n impact, omdat de rente laag was. Maar nu trekken de banken ook de rente op. "Dat betekent dat mensen ofwel hun bouwplannen uitstellen - we zien nu al dat het aantal bouwaanvragen daalt - ofwel dat ze op steeds langere termijn moeten lenen. De formules voor leningen op veertig jaar zijn al in trek en die vraag zal alleen maar toenemen", meent Vanderbruggen.
Volgens de federale overheidsdienst Economie gaan de prijzen voor grondstoffen al maanden de hoogte in. Tussen januari 2006 en mei dit jaar werden kabels en draad 25,6% duurder, metaal 17,2%, houtbewerking 15,8% en verf 12,9%. Aannemers rekenen dit door aan de consument.
02-07-2007 om 23:00
geschreven door Hans
Concert for Diana
500 miljoen kijkers stemden af op "Concert for Diana"
Het concert ter ere van Diana in het Londense Wembleystadion kluisterde gisteren miljoenen kijkers aan de buis. Tot het einde van het concert was het afwachten of Elton John zijn aangepaste versie van "Candle in the Wind" nog een keer ten gehore zou brengen, maar de fans waren eraan voor de moeite: de excentrieke zanger zong het lied niet.
In het Wembleystadion waren 63.000 toeschouwers bijeen gekomen voor het concert dat Diana moest eren en gedenken. Het gebeuren was op televisie te volgen in 140 landen en liefst 500 miljoen kijkers stemden af op het concert.
Elton John gaf de aftrap voor het concert met de klassieker "Your Song". Verwacht werd dat hij op het einde van het concert zijn "Candle in the Wind", dat legendarisch werd toen de zanger het lied aanpaste voor de begrafenis Ladi Di, zou brengen. Nochtans had Elton John eerder te kennen gegeven dat hij het lied nooit meer zou zingen. En daar hield hij zich ook aan in het Wembleystadion.
Het concert was een initiatief van de prinsen William (25) en Harry (22), die hulde wilden brengen aan hun moeder, die op 31 augustus 1997 overleed na een ongeval in een Parijse tunnel. Op 1 juli zou ze 46 jaar geworden zijn.
Paris Hilton zegt het bruisende Hollywood vaarwel en gaat in Beverly Hills op zoek naar meer rust in haar leven. De beslissing komt er nadat de pas vrijgelaten hotelerfgename bedolven werd onder uitnodigingen van haar vrienden om stevig het feestvarken te gaan uithangen. Dat leven van alcohol en wilde party's wil ze nu definitief vaarwel zeggen.
Of ze zal gedijen in het saaiere Beverly Hills, een rustoord voor sterren op hun retour à la Jack Nicholson, is dan weer een andere vraag. "Paris wil laten zien dat ze het echt meent met haar imagoswitch. Waar ze nu woont, lonkt de verleiding om elke hoek", laat een goede vriend van de (ex?)-jetsetslet weten.
Paris laat de zoektocht naar een nieuwe stek over aan haar vader Richard. Intussen geniet La Hilton zelf van een heerlijk relaxende vakantie in Hawaï, waar ze al surfend zo snel mogelijk haar verloren bruin kleurtje hoopt terug te winnen.
Er werden op de testlocaties van BMW al geruime tijd gecamoufleerde exemplaren van de BMW 1-serie Coupé gespot, maar het bleef gissen naar het definitieve uiterlijk van de kleine BMW. Nu heeft BMW eindelijk het doek van de apart gelijnde koets getrokken.
Pittige auto De BMW 1-serie Coupé wordt van bij de introductie een pittige auto. De basisversie is namelijk de 120d, met een 177 pk en 350 Nm sterke turbodieselmotor onder de kap. Ondanks deze prestaties verbruikt de instapper volgens BMW slechts 4,8 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot van de diesel bedraagt 128 gram per kilometer.
Nieuwe twinturbo Een stapje hoger in het programma vinden we de 123d, met de nieuwe twinturbodieselmotor die we al kennen uit de hatchback-variant van de 1-serie. Deze 2,0-liter dieselkrachtbron levert 204 pk, een vermogen van meer dan 100 pk per liter dus. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,2 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot komt uit op 138 gram per kilometer.
Topper De topper uit het voorlopige gamma heeft een benzinemotor aan boord: de 135i. De 3,0-liter benzinemotor is eveneens voorzien van twee turbos en levert 306 pk en 400 Nm koppel. Deze topversie sprint in 5,3 seconden naar 100 kilometer per uur; de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.
BMW 2002 Turbo BMW vergelijkt de 135i Coupé met de BMW 2002 Turbo, die in 1973 op de markt kwam. Die eveneens kleine coupé was de eerste auto met turbo die in serieproductie ging. De 2002 Turbo was dus een mijlpaal en met de 170 pk was ook niets mis. Helaas maakte de oliecrisis voortijdig een einde aan de productie van deze klassieker.
BMW toont de 1-serie Coupé op de IAA in Frankfurt, die start op 11 september, voor het eerst aan het grote publiek.