Inhoud blog
  • etappe 39 De Schans (Halsteren) NL naar Wouse Plantage (grens NL/B) 19,6 km / etappe 40 van Petit Thier tot in Commanster 15 km
  • etappe 37 en 38 DE START : Hoek van Holland - Oostvoorne
  • etappe 36 Ehnen - Remich
  • etappe 35 Machtum - Ehnen (Wormeldange)
  • etappe 34 Manternach - Machtum
  • etappe 32 Moersdorf - Mertert (luxemburg)
  • etappe 33 Mertert - Manternach
  • etappe 19 en 20 : domain de Berinzenne (Spa) tot enkele km voor Vielsalm
  • etappe 18 + start van etappe 19 die we nooit zullen kunnen aanvatten
  • etappe 16 en 17 Vaux-sous-olne naar La Reid en van La Reid naar Domein de Bérinzenne
  • etappe 15 Barchon - Vaux-sous-Olne
  • etappe 14 Haccourt - Barchon
  • Etappe 13 Kanne - Haccourt
  • Etappe 12 Lanaken - Kanne
  • Etappe 11 Zutendaal - Lanaken
  • Etappe 10 Bokrijk - Zutendaal
  • Etappe 9 Stokrooie - Bokrijk station
  • etappe 8 Brecht station Noorderkempen - Zandhoven
  • Etappe 7 Lummen - Stokrooie
  • Etappe 6 Diest - Lummen
  • etappe 5 Zichem via Scherpenheuvel naar Diest
  • Etappe 4 Averbode - Zichem
  • etappe 3 Zandhoven - Herentals
  • etappe 2 Westerlo - Averbode 15,5 km doorheen de Kempische Merodebossen
  • etappe 1 Herentals - Tongerlo
    Zoeken in blog

    op avontuur ... de GR5

    25-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.etappe 5 Zichem via Scherpenheuvel naar Diest
    Vrijdag 25 december 2020 ... KERSTMIS ... een prachtige kerstdag met geweldig mooi zonnig weer en dat in Coronatijd ... dus we gaan alweer op stap. Dit keer staat er een tocht van 16 km op het programma.
    We vertrekken vandaag aan het station van Zichem waar we de trein verlaten. We hebben namelijk onze auto geparkeerd in Diest aan het station waar we straks onze tocht beëindigen. Na een rit van 5 minuten per trein komen we al aan in Zichem ... moeten wij hier enkele uren voor stappen om terug te geraken in Diest!

    We doen het laatste stukje van onze vorige tocht nog eens opnieuw ... dus opnieuw langs de Maagdentoren (waar we ondertussen de legende van kennen ... een leuke om eens op te zoeken). Daarna terug langs het voetbalveld van Zichem om de route terug op te pikken. We merken onmiddellijk dat het volledig vlakke terrein verleden tijd is ... de eerste glooiingen komen er aan. Hierdoor wordt het landschap anders en beginnen we te kunnen genieten van vergezichten ... toch mooi en slechts een 20 km van thuis.
    Na een kleine 4 uur bereiken we de stad Diest waar we het recreatiedomein De Halve Maan passeren, een prachtige molen passeren, en tenslotte houden we halt aan de Poort naar Schaffen. Deze poort (beschermd monument) was een onderdeel van de beschermingsmuur rond Diest.
    Hier stopt ons traject voor vandaag. Onze 2 viervoeters hadden gerust nog wat verder willen gaan (zie foto in tunnel) ... maar dit zal voor een volgende keer zijn jongens. We stappen dan naar Lummen.
    Vandaag was er echt eentje om te genieten ... en we hebben onze eerste 150 hoogtemeters achter de kiezen :) :) :) 
    What do you want to do ?
    New mail


































    25-12-2020 om 19:25 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etappe 4 Averbode - Zichem

    What do you want to do ?
    New mail
    Zondag 20 december 2020 ... Een speciale dag, want er zijn er 2 jarig in de familie ... ons vader die 78 jaar wordt en neef Hendrik. Maar omwille van Corona is feesten niet mogelijk. Hopelijk volgend jaar andere tijden waardoor feesten terug mogelijk wordt. We missen dit wel want we zijn nu eenmaal 'sociale beesten'.
    Dus nu tijd om alweer een stukje te stappen. Vandaag krijgen we het gezelschap van onze schoonbroer en -zus, Jan en Carine. Dus we passen de afstand een beetje aan zodat het voor iedereen leuk blijft.
    De tocht start aan de abdij van Averbode om daarna richting Testelt te stappen. De tocht gaat door natuurgebied het Demerbroek. Hier hadden we beter de omleiding gevolgd (is voorzien wanneer het broek te vochtig is om door te wandelen) want het was toch al vrij drassig. Nog net te doen. Louis vond de temperatuur van het water in de talrijke waterplassen nog goed om een plons te maken.
    We zetten onze weg verder en komen aan bij het station van Zichem. We kruisen de grote baan en gaan richting de Maagdentoren. Daarna is het nog even doorstappen tot aan het voetbalveld van Zichem waar we onze auto's hadden geparkeerd.
    Een leuke tocht ... en dankjewel Jan en Carine voor het toffe gezelschap.
    De leuke afsluiter mocht er gerust zijn. Op de parking van de voetbal stond onze andere schoonbroer en -zus ons op te wachten met wat lekkers om te drinken ... schol !
    What do you want to do ?
    New mail














    20-12-2020 om 00:00 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.etappe 3 Zandhoven - Herentals
    Vandaag wandelen we met Siegje en Wim, 2 supervrienden die ook de GR5 gaan doen. We gaan elkaar nog dikwijls vergezellen, samen met onze viervoeters.
    Onze tocht start aan het station van Herentals waar we onze auto's geparkeerd hebben. Onze tocht van vandaag zal hier eindigen straks. Op zondagochtend 09.45u de bus richting Antwerpen nemen ... dit hebben we nog nooit gedaan. Gewoon het openbaar vervoer nemen is voor ons al een unicum. Onze honden maken er alvast niets uit.
    In Pulderbos - Zandhoven stappen we uit de bus aan de halte van de Okay. Van daaruit is het een kleine km stappen voor we op het GR pad zitten.

    Deze tocht start normaal in Zoersel maar we gaan het eerste klein stukje van deze etappe (een 4-tal km) toevoegen aan de etappe van Brecht naar Zoersel.

    Via leuke paadjes wandelen we langs de rand van Pulderbos naar Vorselaar. We passeren een mooi natuurgebied Lovenhoek. Via de grens van Vorselaar komen we in Grobbendonk aan een prachtige locatie, de watermolen. Deze plek is gekend onder de fotografen die huwelijksreportages maken. Een schilderachtige plek waar een leuke picknicktafel staat. Ideaal om een pauze in te lassen.

    Van daar gaat het verder richting Herentals. We wandelen langs de Kleine Nete die ons in Herentals brengt. Een mooie wandeling waar we op deze zondag van genoten hebben.

    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
















    13-12-2020 om 19:08 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.etappe 2 Westerlo - Averbode 15,5 km doorheen de Kempische Merodebossen
    Onze tocht vertrekt vandaag aan het boswachtershuisje te Westerlo. Maar eerst hebben we één van onze auto's aan de abdij van Averbode gaan parkeren ... dit wordt straks de taxi naar huis.
    Dit eenvoudig vervoer lukt nu nog omdat we zo dicht bij huis zijn.

    Het is koud vandaag, maar ze voorspellen een zonnige zondag. Het is 1,5 °C wanneer we om 11.00u vertrekken. De wandeling start op vertrouwd terrein, langsheen de ster , het natuurgebied de Kwarekken wandelen we langsheen het Kasteel van de Merode . Daarna gaan we richting Bergom door de mooie dreef.

    Op het einde van de dreef komen we aan de grot met Mariabeeld   waar we even halt houden om iets te eten. Daarna gaan we verder door de bossen richting Blauberg. We passeren vlakbij de kerk van Blauberg en gaan dan richting ons einddoel van de dag, de abdij van Averbode.

    We mogen gerust zeggen dat het oorspronkelijk heidelandschap dat men terug gecreëerd heeft fantastisch is. Op verschillende plaatsen zijn er ook vennen aangebracht .
    Nog enkele landduinen trotseren en dan komen we aan op ons volgend einddoel, de mooie abdij van Averbode.

    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail

    06-12-2020 om 21:33 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.etappe 1 Herentals - Tongerlo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    What do you want to do ?
    New mail
    We gaan op stap met onze geweldige vrienden Jan en Vanessa, die ons graag vergezellen op onze eerste etappe. Hoewel het vlakbij huis is gaan we toch op plaatsen komen waar we nog niet geweest zijn. Benieuwd dat we zijn.

    We starten in Herentals centrum en vervolgens naar het Kempisch kanaal waar we een stukje langs wandelen. Hier vinden we een GEO-cach punt met een toch wel gevaarlijk attribuut erbij. Mogelijk vergeten werk van een visser ... hopelijk Smile

    We passeren het ART centre Hugo Voeten en vervolgen onze weg richting Olen.
    Tussen Herentals en Olen houden we even halt aan de molen in Hoogbuul  waar we even pauzeren voor iets te knabbelen. Deze molen is gebouwd vlakbij het sluizencomplex van Olen.

    Na Olen-centrum wandelen we het domein Teunenberg in om daarna via Oevel naar Tongerlo te stappen.

    Na 3u en 15 min gestapt te hebben komen we terug thuis en kunnen we Coronaproof iets nuttigen met onze vrienden ... een Duvel mag dan niet ontbreken en een fles Cava wordt open gedaan. Missie 1 was een geslaagd begin.

    Dankjewel Jan en Vanessa voor het leuke gezelschap ... hopelijk vergezellen jullie ons nog een keertje.
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail

    Bijlagen:
    foto22.jpg (68.6 KB)   
    foto33.jpg (89.2 KB)   
    foto55.jpg (55 KB)   
    foto66.jpg (39.3 KB)   
    foto88.jpg (78.6 KB)   

    28-11-2020 om 00:00 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar beginnen we toch aan ... yes we will go for it ... van noord naar zuid ... van Holland naar Frankrijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dankzij de fantastische reeks op TV over de GR5, dankzij onze buren die voorbije zomer ook gestart zijn en dolenthousiast steeds terugkwamen, dankzij Corona dat ons nog meer aan het wandelen heeft gezet, ... dankzij onze 2 schattige viervoeters die ook steeds staan te popelen om te gaan stappen ...
    en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

    Stien en ik maken er een volgend doel van in ons leven waar we samen naar uitkijken. Samen op stap gaan, samen de prachtige natuur verkennen, samen sporten, ook gewoon samen zijn en andere mensen ontmoeten.

    We zijn er zeker van dat het een tocht gaat worden waarin we ook onszelf gaan tegenkomen, de ander, het onverwachte, ...

    Natuurlijk doen we dit niet in één keer. We maken er een meerjarenplan van maar hopen toch stilletjes het op een tijdspanne van 5 à 6 jaar te kunnen afwerken.

    Regelmatig ga je iets van ons horen ... de ene periode al wat vaker dan een andere...

    En starten doen we op enkele meters van de deur namelijk aan de abdij van Tongerlo. Ons dorp waar gewoon die rood-witte schildjes tegen palen hangen. Dichterbij kan niet en wetende dat we daar in het verleden nooit bij stilgestaan hebben.
    We zijn op een dag gewoon gaan verkennen. Hoe de wegaanduiding werkt? Is het goed aangegeven?

    We waren nog maar net aan het stappen richting Westerlo toen we 2 mannen tegenkwamen met rugzak ... jawel de GR5 aan het doen! Twee jongemannen van het Gentse die van Herentals naar Zichem gingen dit weekend. Na even wat info uitgewisseld te hebben was het voor ons duidelijk ... hoe leuk is dit.

    In Westerlo aan het Boswachtershuis aangekomen hadden we voldoende uitgetest ... we konden eraan beginnen.

    Dit was dus de inloopetappe van jawel, 4km.

    Op naar het echte werk ...



    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail
    What do you want to do ?
    New mail

    Bijlagen:
    abdij start.jpg (38.5 KB)   

    15-11-2020 om 00:00 geschreven door GR5stienengert  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs