leuke weetjes en informatie voor vrouwen. www.bloggen.be/fun_for_vrouwen
08-02-2010
Valentijnseettips voor de perfecte valentijn
Wil jij de perfecte valentijnsdag hebben... lees dan deze blog. Hier geef ik je tips om een leuke valentijnsdag voor te bereidde voor je geliefde op culinair vlak
Er gaat niets boven zelf koken voor je geliefde. Geen zorg als je niet kan koken. Geef ik je graag een paar makkelijke valentijnsgerechtjes. Je kan beter niet op restaurant gaan want dat kost op die dag echter wat centen. Zeker op deze tijd van de crisis is zelf koken het beste idee. Maak de eettafel gezellig. Met veel rode accenten. Vouw de napjes speciaal op. En koop goedkope cava. Zo zijn er ook bubbels op tafel. Brand gezellig een paar kaarsjes. Zelf mannen vinden dit gezellig. En trek je mooiste kleed aan.
Receptjes:
Als liefdesdrankje stel ik graag voor de liefdescocktail: 6 dl creme de bananas 3 dl wodka 9 dl cranberrysap en een handvol ijsblokjes
Voeg de creme de bananas in een shaker en voeg de wodka erbij. Schud zachtjes. Voeg er dan de cranberrysap bij en schud nogmaals zachtjes. Dan doe je de ijsblokjes in de shaker en schud eens goed door. Verdeel dit sap dan in de cocktail glazen en doe als afwerking er een gesnede limoentje in of een halve aarbeien;
Als voorgerecht stel ik voor scampi's in kruidenboter. 16 scampi's 2 etl kruidenboter paprikapoeder een snuifje cayennepeper bakboter stokbrood
Doe de bakboter in pan en verhit deze todat ze niet meer schuimt. Bak de scampi's snel aan beide kanten en voeg de paprikapoeder en cayennepeper er aan toe. Haal de pan van het vuur en voeg er de kruidenboter aan toe. Bak het een beetje verder op een laag vuurtje. (Max. 1 minuut). Dien dit gerecht op met een half stokbrood.
Als hoofgerecht stel ik voor frikandellen met krieken. 500 gr gehakt 1 ei paneelmeel zout en peper muskaatnoot 1 pot ontpitten krieken
Meng het gehakt met het ei, het paneelmeel zou en peper en het muskaatnoot. Maak er half grote gehaktballetjes van. Maak zo groot als de helft van je hand. Daarna brengt genoeg water aan de kook en bak je daarin de balletjes. ( Rond de 8 minuten.) Giet het water af en laat de balletjes rustig uitlekken. Bak ze daarna mooi bruin in een pan. serveer ze op een bord en voeg er de krieken aan toe. Deze kan je er koud of warm aan toe voegen. Dit is naar keuze.
En als dessert kun je aardbeipiza maken. 1 pizabodem 2 dl banketbakkersroom 2 el advocaat 250 gr aarbeien 200 mozarella
Meng de advocaat met de banketbakkersroom en smeer deze op de pizabodem. Bedek deze room dan met de plakjes aarbei en leg er dan de dungesneden mozarella boven op. Laat deze piza dan een half uur bakken in oven die op 235 graden staat.
en als tussendoortjes jamkoekjes.
125 gr koude room boter 50 gr suiker 1 eidooier 100 gr tarwebloem 75 gr maizena 2 el amandelschaafsels 100 gr jam
Meng al de ingredienten bij elkaar behalve de jam en kneed ze goed. Laat ze dan 2 uur lang in de koelkast afgedekt rusten. Verwarm de over voor op 175 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en verdeel deze in 30 a 35 stukjes. leg ze op de bakplaats en duw met je duim er een kuiltje in. vul dit kuiltje telkens met de jam. Bak dan deze koekjes 15 min. Tip je kunt verschillende smaken jam gebruiken.