Gebakken aardappelen
Nodig? Voor 2 pers
Gebakken
aardappelen
|
500g aardappelen
|
50g boter
|
zout
|
zwarte peper
|
Bereiding?
-
Kook
de aardappelen volgens het basisrecept, tot ze nog wat weerstand vertonen bij
het prikken (ong. 15 minuten)
-
Giet
af en koel de aardappelen onmiddellijk af in ijskoud water
-
Dep
de afgekoelde aardappelen droog
-
Snij
in vieren of plakken
-
Laat
de boter bruisen in een antiaanbakpan en bak de aardappelen op hoog vuur
goudbruin
-
Kruid
met peper en zout
Technieken: tips en tricks
-
We
koken de aardappelen niet volledig gaar,
zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.
-
Het
is zeer belangrijk de gekookte aardappelen volledig
te laten afkoelen! Warme aardappelen
zijn broos en vallen snel uit elkaar, zowel tijdens het in plakken snijden, als
tijdens het bakken.
-
We
bakken de aardappelen goudbruin in een antiaanbakpan.
Het zetmeel in de aardappelen bakt immers snel aan en dat zou de aardappelen
vermassacreren.
|