spreekbeurten
info nodig over iets, dan ben je in de goeie blog
Inhoud blog
  • uglydolls
  • info over geld
  • info over Titanic
  • info over computermuis
  • info over Douglas Engelbart
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten van ijs

    Aardbeienijs

    1/2 liter room

    1/2 liter aardbeienpuree

    wat citroensap

    1 blaadje rode en 1 blaadje witte gelatine

    400 gr suiker -- (poeder- of basterd)

    Zet de koelkast in de koudste stand.

    Los de gelatine op in zo weinig mogelijk water.

    Roer de suiker door de vruchtenpuree tot ze geheel is opgelost.

    Meng de opgeloste gelatine erdoor en het laatst de room.

    Vul het bakje voor driekwart.

    Tijdens het bevriezen af en toe roeren.

    Als het ijs bijna bevroren is, weer luchtig mixen.

    Vier a vijf uur laten vriezen.


    Aardbeiensorbet

    (2 personen)

    3 dl aardbeienpuree

    1 el citroensap

    125 gr suiker

    1 dl water

    Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.

    Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.

    Doe het mengsel over in de ijsmachine.

    U kunt de suiker en het water vervangen door 2 dl rietsuikerstroop.


    Ananassorbet

    5 dl ananaspuree

    125 gr suiker

    5 druppels vanille-essence

    2 el rum

    Zeef de puree om de vezels te verwijderen.

    Laat de suiker smelten in de puree; voeg de vanille-essence en de rum toe.

    Goed doorroeren.

    Doe het mengsel over in de ijsmachine.

    Vul er een uitgeholde ananas mee.


    Bananenijs

    300 gr rijpe bananen

    130 gr fijne kristalsuiker

    sap van 1 citroen

    1 eidooier

    1 dl slagroom

    3 dl volle melk

    Pureer de bananen samen met de eidooier, suiker en citroensap.

    Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk.

    Plaats het vrieselement in de machine, schakel de motor in en giet het mengsel in de kom.

    Bereidingstijd ong.

    50 minuten.

    Serveren: Doe op een fantasievolle manier in een coupe wat plakjes banaan, 1 el advocaat, 1 el bananenlikeur, plakjes kiwi, 2 ontpitte dadels (opengesneden) met daarin een halve walnoot en 2 bolletjes bananenijs.

    Evt.

    wat half geklopte slagroom.


    Bessen roomijs

    280 gr bessen of vergelijkbare vruchten

    suiker -- (naar smaak:)

    het sap van 1 citroen

    1/4 liter slagroom

    1 blad rode gelatine

    De vruchten door een zeef wrijven of met een blender pureren.

    Suiker naar smaak toevoegen.

    Verhit dit, zonder het te laten koken.

    Voeg dan de gelatine toe en breng het op smaak met het citroensap.

    Zodra de massa begint te binden, voeg je stijfgeklopte slagroom toe.

    Doe deze crème in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van een koelkast.

    Tijdens het eerste kwartier moet men de massa regelmatig omspatelen.

    Laat dit zo'n 1 1/2 a 2 uur invriezen.


    Cappucino-IJs

    12 eierdooiers

    250 cc volle melk

    150 cc slagroom

    75 gr witte bastardsuiker

    5 gr vanillesuiker

    1 twee zakjes Nescafe oploscappucino

    1 reep pure chocolade

    Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig.

    Voeg al roerende de melk toe.

    Klop de slagroom bijna stijf.

    Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten.

    Voeg toe het zakje (of twee) Cappucino.

    Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengesel.

    Het mengesel gaat vervolgens 40 a 50 minuten in de ijsmachine.

    Het ijs is klaar als de machine stopt (bij mij) of als het ijs voldoende stevig is.

    Tip: Serveer met niet al te zoete slagroom, decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao.

    Direct koffie erbij serveren.


    Caramel-ijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    1/2 l melk

    1 tl vanille-essence of

    1 vanillestokje -- in 2-en

    caramel van

    100 gr suiker

    Breng de melk aan de kook, los er de caramel in op.

    Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Voeg de vanille-essence toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.


    Chocolade ijs

    3/4 liter melk

    225 gr suiker

    125 gr bittere chocolade -- grof geraspt

    Breng in een pan de melk aan de kook en los er al roerend de suiker in op .

    Roer de chocolade erdoorheenen laat deze helemaal oplossen.

    Laat het mengsel afkoelen en laat het bevriezen in de ijsmachine.


    Citroensorbet

    4 dl vers uitgeperst citroensap

    300 gr suiker

    1/3 l water

    Doe het water en de suiker in een pan.

    Breng aan de kook en laat 3 minuten op matig vuur doorkoken.

    Neem van het vuur af en laat de siroop afkoelen.

    Voeg het citroensap toe aan de siroop en doe het mengsel in de ijsmachine.

    U kunt deze sorbet opdienen in cocktailglazen overgoten met ijskoude wodka.

    (Vul er uitgeholde citroenen mee, waarbij tenminste 1 cm boven de schil uitsteekt.)


    Druiven-sorbetijs

    (2 personen)

    2 dl rood druivensap

    25 gr suiker

    1 eetlepel citroensap

    50 gr blauwe druiven

    Voorbereiden: breng het druivensap met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.

    Roer het citroensap erdoor.

    Laat het mengsel afkoelen en doe het in een diepvriesdoosje.

    Laat het in ± 4 uur bevriezen.

    Roer het ijsmengsel elk half uur goed door.

    Was de druiven en halveer ze.

    Verwijder de pitjes.

    Bereiden: schep kleine bolletjes druivenijs in 2 coupes en rangschik de druiven ertussen.

    Magnetron: doe het druivensap met de suiker in een schaaltje en verhit het onafgedekt ± 2 1/2 minuut op vo1 vermogen tot de suiker is opgelost.

    Wijntip: een Moscato d'Asti is een licht mousserende witte wijn met een druivige smaak.

    Verrukkelijk bij het druiven-sorbetijs.


    Frambozen-ijs

    250 gr frambozenpuree

    250 cc siroop

    sap van 1 sinaasappel

    sap van 1 citroen toe

    suikersiroop

    125 cc ongeklopte gekoelde room

    250 gr frambozenpuree vermengen met 250 cc siroop, voeg het sap van 1 sinasappel en 1 citroen toe.

    Vereist suikergehalte 16-18 graden, voeg zoveel siroop of gekookt en afgekoeld water toe totdat het gewenste suikergehalte bereikt is.

    Voeg 125 cc ongeklopte gekoelde room toe.

    Het mengsel koelen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.


    Frambozensorbet

    3 dl frambozensap

    150 gr suiker

    1 dl water

    Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.

    Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.

    Doe het mengsel over in de ijsmachine.

    Om de smaak te accentueren kunt u 5 cl frambozensap vervangen door sinaasappelsap.

    U kunt de suiker en het water vervangen door 2 dl rietsuikerstroop.

    U kunt deze sorbet in champagneglazen opdienen, overgoten met ijskoude champagne.


    Honingijs

    250 cc (volle)melk

    125 gr bloemenhoning

    2 eierdooiers

    1 1/2 dl crème frache

    Breng de melk aan de kook en voeg zodra de melk kookt de honing toe en breng het mengsel al roerende opnieuw aan de kook.

    Klop de eierdooiers los en voeg al kloppende de crme frache toe.

    Giet, als beide ingredienten goed vermengd zijn de kokende melk toe onder stevig kloppen met de garde.

    Passeer door een zeef, laat het mengsel goed afkoelen, draai er ijs van volgens de handleiding van de sorbetire.

    Het ijs is een uitstekende vervanger van vanilleijs en rode vruchten zijn perfecte metgezellen van het honingijs.


    Kastanje-ijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    1/2 l melk

    1 tl vanille-essence of

    1 vanillestokje -- in 2-en

    7 el kastanjepuree

    Breng de melk aan de kook.

    Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Voeg de vanille-essence toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen, voeg de kastanjepuree toe en doe hem in de ijsmachine.


    Kiwisorbet

    400 gr gepureerde kiwi

    100 gr suiker

    1 dl water

    1 el limoensap

    1 el witte rum

    Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.

    Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.

    Voeg rum toe.

    Doe het mengsel over in de ijsmachine.


    Koffie-ijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    1/2 l melk

    1 tl vanille-essence of

    1 vanillestokje -- in 2-en

    2 el oploskoffie

    Breng de melk aan de kook.

    Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Doe de oploskoffie bij de melk.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Voeg de vanille-essence toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.


    Kokos-ijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    6 dl melk

    125 gr geraspte kokos

    2 druppels vanille-essence

    Breng de avond van tevoren melk aan de kook en voeg er vervolgens de geraspte kokos aan toe.

    Laat dit de hele nacht trekken.

    De volgende ochtend filtert u de melk (u moet een halve liter overhouden, zo niet, voeg dan wat verse melk toe).

    Ze de kokospulp opzij.

    Doe de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Voeg de vanille-essence toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen, voeg de vanille-essence en 2 el kokospulp toe.

    Roer het geheel goed door en doe hem in de ijsmachine.


    Meloenijs

    3 kleine rijpe meloenen van ongeveer 300

    gr.

    per stuk

    75 cc (volle)melk

    50 gr witte poedersuiker

    1 eetlepel witte rum

    In een kleine pan de melk met de poedersuiker aan de kook brengen en daarna af laten koelen.

    Het vruchtvlees en het opgevangen sap pureeren in de blender.

    Voeg de afgekoelde zoete melk en de rum toe, laat de blender ongeveer 15 seconden draaien om het geheel te mengen.

    Giet het mengsel in de sorbetire en laat deze ongeveer 30 minuten draaien tot het ijs klaar is.

    Garneren met in rum gedrenkte bosaardbeien maakt het helemaal af.


    Muntijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    1/2 l melk

    1 el muntlikeur

    enkele druppels groene kleurstof

    50 gr geraspte bittere chocolade

    Breng de melk aan de kook.

    Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen, roer er de likeur en chocolade door en doe hem in de ijsmachine.


    Passievruchtensorbet

    1/4 l vruchtvlees van passievruchten (ongeveer

    8 tot 10 passievruchten)

    1/8 liter suikersiroop

    1/4 liter mineraalwater zonder koolzuur

    Maak puree van het vruchtvlees en het mineraalwater, voeg de suiker siroop toe en laat bevriezen in de ijsmachine.


    Perenijs

    500 gr rijpe zachte peren

    250 gr poedersuiker

    Het sap van een 0 -- 5 citroen

    Rijpe zachte peren schillen en fijnmaken met 250 gr poedersuiker op 250 gr vruchtvlees.

    Het sap van een 0,5 citroen toevoegen.

    Door een zeef wrijven en verdunnen met gekookt water tot een suikergehalte van 22 graden.


    Perzikensorbet

    400 gr vruchtvlees van perziken

    150 gr suiker

    2 dl water

    1 el citroensap

    Doe het water en de suiker in een pan; goed doorroeren.

    Laat het geheel 1 min koken en vervolgens afkoelen alvorens het aan het sap toe te voegen.

    Doe het mengsel over in de ijsmachine.


    Perzikijs

    2 1/2 dl puree van verse perzik

    sap van 1 citroen

    2 1/2 dl siroop

    2,5 dl puree van verse perzik mengen met het sap van 1 citroen en 2,5 dl siroop.

    Gewenst suikergehalte: 18-19 graden.


    Pinda ijs

    3 eidooiers

    125 gr suiker

    125 gr honing

    1/4 liter melk

    250 gr.pindakaas met stukjes noot

    3/8 liter slagroom

    vanille essence naar smaak.

    Klop de dooiers met de suiker of honing tot het mengsel dik is.

    Verhit de melk in een kom boven een pan met kokend water(niet te hard laten koken) voeg het dooiermengsel toe en blijf roeren tot het dik is.

    haal de kom van de pan af, klop er de pindakaas door en blijf dan kloppen tot het koud is.

    meng er de vanille door.

    Doe dit mengsel samen met de slagroom in de ijsmachine en laat bevriezen.

    Lekker in combinatie met nootjes of chocola


    Pruimenijs

    2 1/2 dl puree van verse pruimen

    sap van 1 citroen

    2 1/2 dl siroop

    2,5 dl puree van verse pruimen mengen met het sap van 1 citroen en 2,5 dl siroop.

    Gewenst suikergehalte: 18-19 graden.


    Sinaasappelsorbet

    4 dl vers uitgeperst sinaasappelsap

    250 gr suiker

    2 el citroensap

    1/3 l water

    Doe het water en de suiker in een pan.

    Breng aan de kook en laat 3 minuten op matig vuur doorkoken.

    Neem van het vuur af en laat de siroop afkoelen.

    Voeg het sap toe aan de siroop en doe het mengsel in de ijsmachine.

    U kunt deze sorbet opdienen in cocktailglazen overgoten met ijskoude wodka.

    (Vul er uitgeholde sinaasappels mee, waarbij tenminste 1 cm boven de schil uitsteekt).


    Stracciatella-ijs

    100 gr fijne kristalsuiker

    5 gr vanillesuiker

    3 eidooiers

    300 ml volle melk

    200 ml slagroom

    geraspte chocolade

    Kristalsuiker met vanillesuiker en eidooiers kloppen en al roerende de volle melk eraan toevoegen.

    Slagroom apart kloppen tot bijna stijf, en meng dit met het eidooier-suikermengsel.

    De laatste 5 minuten geraspte chocolade toevoegen.

    Het mengsel in de ijsmachine doen.


    Vanille-ijs

    100 gr suiker

    4 eidooiers

    1 tl maizena

    1/2 l melk

    1 tl vanille-essence of

    1 vanillestokje -- in 2-en

    Breng de melk aan de kook.

    Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.

    Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.

    Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.

    Voeg de vanille-essence toe.

    Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.

    Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2011, 22:24 geschreven door iemand  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over noordpool en zuidpool.

    Ontdekking van de Zuidpool en de Noordpool

    In 1910 begonnen de voorbereidingen voor een race naar de Zuidpool. Robert Falcon Scott (een Engelsman) en Roald Amundsen (een Noor) streden tegen elkaar om als eerste de Zuidpool te bereiken. De race werd gewonnen door Amundsen. Scott en zijn gehele bemanning kwamen om tijdens de race.

    De Noordpool en de Zuidpool

    Er zijn twee polen: de Noordpool en de Zuidpool. Beide zijn het uitgestrekte, witte vlaktes. Toch zijn er nogal wat verschillen tussen de twee polen.

    De Noordpool wordt Arctica genoemd, de Zuidpool Antarctica. De twee polen beslaan samen zo’n 8% van het aardoppervlak. De woorden Arctica en Antarctica zijn afkomstig van de Grieken: arctisch betekent namelijk ‘beer.’ Antarctisch betekent ‘tegenover de beer.’ De Grieken gaven het sterrenbeeld boven de Noordpool deze naam, dit sterrenbeeld had de vorm van een beer.

    De Noordpool is een stuk bevroren oceaan, onder de Zuidpool gaat echter een heel continent schuil! Vroeger was alle land op aarde een geheel, door diverse omstandigheden werd het land echter opgebroken. Onder een van deze stukken was Antarctica. Grappig feit is dat dit landschap ooit een tropisch oord was, er zijn fossielen gevonden van planten en dieren die ook voorkwamen in Australië en Zuid-Amerika. Tegenwoordig is het echter warmer op de Noordpool. Op de Zuidpool is de gemiddelde temperatuur -49, op de Noordpool is dat 0 graden in de zomer, en -30 in de winter. Ook kan het op de polen hard waaien, vlagen van 200 km/u zijn geen uitzondering. De gevoelstemperatuur is daarom nog veel kouder.

    Het is zo koud op de polen doordat de oppervlaktes wit zijn. Zonlicht wordt weerkaatst door lichte kleuren, en wordt geabsorbeerd door donkere kleuren. Dit verschijnsel wordt albedo-effect genoemd.

    Geloof het of niet: de polen zijn woestijnen! Het woord woestijn geeft namelijk aan dat er zeer weinig regen (maximaal 250 mm per jaar) valt op een bepaalde plaats. Op de Zuidpool valt gemiddeld slechts 50mm regen per jaar, wat deze pool dus een woestijn maakt!

    Op de Noordpool komen geen pinguïns voor.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    10-03-2011, 22:14 geschreven door iemand  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/filipe

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    10-03-2011, 22:04 geschreven door  
    Archief per week
  • 07/03-13/03 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs