Inhoud blog
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    feesten in aantocht
    aperitiefhapjes
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Driekleur met maatje

    Voor 6 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina 7)

     

    Ingrediënten

    • 3 maatjes (diepvries) (of vers in het seizoen)
    • 3 krielaardappelen
    • 3 tapastomaatjes
    • 2 sjalotten
    • 3 takjes peterselie (vers)

    Voorbereiding

    - Kook de krielaardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water gedurende ± 15 min.
    - Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
    - Laat de maatjes ontdooien als u diepvriesmaatjes gebruikt.

    Bereiding 

    ()

    1. Snij de krielaardappelen in schijven en verwijder de bolle uiteinden.
    2. Neem tomaten van dezelfde grootte als de aardappelen en snij in schijfjes.
    3. Maak een torentje van aardappel- en tomatenschijfjes en beleg met een stukje maatjesharing.
    4. Garneer met wat fijngesnipperde sjalot en peterselie.

    Afwerking

    Presenteer dit hapje in een papieren vormpje voor een mooi resultaat.

     

    Lookbroodjes

    Voor 16 broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)

    Ingrediënten

    • 1 voorgebakken ciabatta
    • 2 teentjes knoflook
    • 80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
    • 4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
    • 3 eetl. olijfolie
    • 0.25 plantje bieslook (vers)
    • 1 plantje basilicum
    • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
    • 1 koffiel. paprikapoeder
    • zwarte peper (molen)
    • zeezout (molen)

    Voorbereiding

    - Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm dik.
    - Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm, boter en olijfolie.

    Bereiding 

    Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af met wat paprikapoeder.
    Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).

    Afwerking

    Ook lauw zijn deze lookbroodjes lekker.

     

       


    09-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Snelle prikkertjes - portie gemengd

    Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten (pag. 10)

    12 hapjes

    Ingrediënten

    • Prikker 1:
    • 12 kaasblokjes Postel (of gouda)
    • 12 maraskinokersen met steeltje (bokaal)
    • Prikker 2:
    • 12 blokjes salami
    • 12 groene olijven gevuld met pimentpasta

    Bereiding 

    Steek kubusjes kaas met een cocktailkers op een prikker. Maak op dezelfde wijze prikkertjes met blokjes salami en een olijfje.

    Snelle prikkertjes - Matrozenhap

    Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten (pag. 10)

    12 hapjes

    Ingrediënten

    Prikker 1:

    • 120 g gerookte zalmfilet (versmarkt)
    • 2 eetl. olijfolie
    • 5 takjes dille (vers)
    • 1 komkommer
    • Prikker 2:
    • 12 partyscampi's (diepvries)
    • 0.25 ananas
    • 1 eetl. kerriepoeder

    Snij de gerookte zalmfilet in blokjes en laat een uurtje marineren in olijfolie en verse dille.

    ()()Maak prikkertjes met:

    - blokjes gerookte zalm met een bolletje komkommer
    - partyscampi's met een blokje ananas en kerriepoeder



    10-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Driekleurig glaasje met avocado

    Voor 8 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina 8

    Ingrediënten

    • 75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. wittewijnazijn
    • 0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
    • peper en zout

    Bereiding 

    1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.
    2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe.
    3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
    4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met een blaadje dragon.


    11-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs