Voor
6 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4
pagina 7)
Ingrediënten
3 maatjes (diepvries) (of vers in het seizoen)
3 krielaardappelen
3 tapastomaatjes
2 sjalotten
3 takjes peterselie (vers)
Voorbereiding
- Kook de krielaardappelen gaar in de schil in
lichtgezouten water gedurende ± 15 min.
- Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
- Laat de maatjes ontdooien als u diepvriesmaatjes gebruikt.
Bereiding
()
1. Snij de krielaardappelen in schijven en verwijder
de bolle uiteinden.
2. Neem tomaten van dezelfde grootte als de aardappelen en snij in schijfjes.
3. Maak een torentje van aardappel- en tomatenschijfjes en beleg met een stukje
maatjesharing.
4. Garneer met wat fijngesnipperde sjalot en peterselie.
Afwerking
Presenteer dit hapje in een papieren vormpje voor
een mooi resultaat.
Lookbroodjes
Voor 16
broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)
Ingrediënten
1 voorgebakken ciabatta
2 teentjes knoflook
80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
3 eetl. olijfolie
0.25 plantje bieslook (vers)
1 plantje basilicum
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
zwarte peper (molen)
zeezout (molen)
Voorbereiding
- Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm
dik.
- Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm,
boter en olijfolie.
Bereiding
Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en
verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes
bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af
met wat paprikapoeder.
Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes
goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).
Voor
8 glaasjes (Uit
een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina
8
Ingrediënten
75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
1 avocado
2 tomaten
2 eetl. citroensap
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. wittewijnazijn
0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
peper en zout
Bereiding
1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng
er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met
peper en zout.
2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in
kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de
wittewijnazijn, peper en zout toe.
3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met
een blaadje dragon.