Voor
8 glaasjes (Uit
een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina
8
Ingrediënten
75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
1 avocado
2 tomaten
2 eetl. citroensap
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. wittewijnazijn
0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
peper en zout
Bereiding
1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng
er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met
peper en zout.
2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in
kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de
wittewijnazijn, peper en zout toe.
3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met
een blaadje dragon.
Voor
6 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4
pagina 7)
Ingrediënten
3 maatjes (diepvries) (of vers in het seizoen)
3 krielaardappelen
3 tapastomaatjes
2 sjalotten
3 takjes peterselie (vers)
Voorbereiding
- Kook de krielaardappelen gaar in de schil in
lichtgezouten water gedurende ± 15 min.
- Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
- Laat de maatjes ontdooien als u diepvriesmaatjes gebruikt.
Bereiding
()
1. Snij de krielaardappelen in schijven en verwijder
de bolle uiteinden.
2. Neem tomaten van dezelfde grootte als de aardappelen en snij in schijfjes.
3. Maak een torentje van aardappel- en tomatenschijfjes en beleg met een stukje
maatjesharing.
4. Garneer met wat fijngesnipperde sjalot en peterselie.
Afwerking
Presenteer dit hapje in een papieren vormpje voor
een mooi resultaat.
Lookbroodjes
Voor 16
broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)
Ingrediënten
1 voorgebakken ciabatta
2 teentjes knoflook
80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
3 eetl. olijfolie
0.25 plantje bieslook (vers)
1 plantje basilicum
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
zwarte peper (molen)
zeezout (molen)
Voorbereiding
- Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm
dik.
- Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm,
boter en olijfolie.
Bereiding
Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en
verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes
bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af
met wat paprikapoeder.
Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes
goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).
Voor 8
glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4
pagina 8
Ingrediënten
75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
1 avocado
2 tomaten
2 eetl. citroensap
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. wittewijnazijn
0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
peper en zout
Bereiding
1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng
er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met
peper en zout.
2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in
kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de
wittewijnazijn, peper en zout toe.
3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met
een blaadje dragon.
Pittig
gevulde minitomaten
Voor
24 hapjes (tUit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pag. 17)
Ingrediënten
12 minitrostomaatjes
100 g blauwgeaderde kaas (roquefort, blue stilton ...)
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. komijnzaadjes
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snij de minitrostomaten in 2 en hol uit met een koffielepel.
3. Snij de kaas in blokjes.
4. Vul elke halve minitomaat met een blokje kaas en verdeel er de komijn over.
Besprenkel met de olijfolie en zet 7 min. in de voorverwarmde oven.
Romig
pompoensoepje met garnaaltjes
Voor 10
glazen (Uit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pagina
11)
Ingrediënten
150 g grijze garnalen (versmarkt)
300 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
2 wortelen
1 preiwit (groot)
1 ui
2 tenen knoflook
175 g verse kaas (met tuinkruiden en look)
1.5 dl lichte room
1 eetl. boter
1 L vetarme kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
2 blaadjes laurier
1 mespunt kerriepoeder
cayennepeper
zout
Voorbereiding
- Snij verse pompoen in blokjes.
- Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
- Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.
Bereiding
1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de
fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
2. Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer
goed en laat even stoven.
3. Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon
bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
4. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel
fijn.
5. Roer er de verse kaas onder en mix tot een schuimige soep. Kruid met het
kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.
Afwerking
Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de
soep over. Serveer met grissini (soepstengels).
Tip
- U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf
klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten
koken) en gaat u verder met stap 5.
- Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme
toasts bij.
- Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte
zalm.
Voor
24 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Onder vrienden pag. 7)
Ingrediënten
250 g tapastomaatjes
3 lente-uitjes
150 g ricotta
2 eetl. pijnboompitten
peper en zout
Bereiding
1 Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een
pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
2 Meng de ricotta met de pijnboompitten en de uiringetjes. Kruid met peper en
zout.
3 Snij hoedjes van de tomaten en hol uit. Vul op met het ricottamengsel. Plooi
de hoedjes in 2 en zet op de kaas.
Peperkoektorentjes
met zwarte pens en mango
Voor 10 hapjes (Colruyt recept)
Ingrediënten
300 g zwarte pensen (beenhouwerij)
5 sneetjes peperkoek
0.5 mango
2 eetl. uienkonfijt
Bereiding
- Snij 300 g zwarte pensen à lancienne
(beenhouwerij) in 10 schijfjes van ± 1 cm dik. Verwijder het vel.
- Snij 5 sneetjes peperkoek in 2. Steek uit elke helft een cirkel ter grootte
van de schijfjes pens met een uitsteekvormpje.
- Schil de halve mango en snij eerst in plakken van 1/2 cm dik en daarna in 10
schijfjes ter grootte van de schijfjes pens.
- Maak 10 torentjes met telkens 1 schijfje peperkoek, 1 schijfje mango en 1
schijfje pens. Verdeel 2 eetl. uienkonfijt over de torentjes.
- Steek eventueel vast met een prikkertje.
Voor
20 brochettes (Uit een Colruyt-kookboek Onder
vrienden pagina 6)
Ingrediënten
20 minimozzarellabolletjes
4 sneetjes Italiaanse ham (prosciutto)
20 halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
20 blaadjes basilicum
Bereiding
(5 min.)
1 Snij elk sneetje ham in 5 repen van ± 2 cm breed.
2 Steek alle ingrediënten afwisselend op spiesjes.
Pensenhapje
Voor
12 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten pag. 9)
Ingrediënten
1 Luikse pens (beenhouwerij) (of witte, of zwarte)
6 eetl. appelmousseline
2 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
2 eetl. sinaasappelmarmelade
Bereiding
1. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud
water. Warm de appelmousseline op in een steelpannetje, voeg de uitgeknepen
gelatineblaadjes toe en roer goed om. Lepel de appelmousseline 1/2 cm hoog in
een kom of vorm en laat volledig opstijven in de koelkast.
2. Verwijder het vel van de pens en snij in plakjes van 1 cm dik. Snij ook de
opgesteven appelmousseline in plakjes en leg op de stukjes pens. Garneer met
sinaasappelmarmelade.
Voor
8 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk ! 4 pag. 8)
Ingrediënten
150 g grijze garnalen (versmarkt)
2 appelen (jonagold)
1 eetl. citroensap
2 eetl. zure room
1 koffiel. kerriepoeder
0.3 plantje dille (vers) (+ enkele takjes ter versiering)
peper en zout
Bereiding
1 Meng de grijze garnalen met de zure room, het
kerriepoeder, peper en zout.
2 Rasp de appelen fijn en meng er het citroensap door.
3 Snipper de dille fijn, u hebt 2 eetl. nodig.
4 Verdeel de geraspte appel over de aperitiefglaasjes. Strooi er telkens wat
fijngesnipperde dille over en vul aan met een laagje garnalen in zure room.
Werk af met een fijn takje dille.
(5 min. + minstens 30 min. marineren)
- Snij de mozzarellabolletjes in 2 en meng er de groene pesto onder. Laat
minstens 30 min. marineren in de koelkast.
- Snij intussen de tapastomaten in 4 partjes.
- Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
- Verwijder de korst van het brood en snij de rest in blokjes.
- Snipper het basilicum fijn.
- Snij de sneetjes ham in 2.
Bereiding
(10 min.)
1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de
broodblokjes goudbruin en krokant. Meng er het fijngesnipperde basilicum onder.
2. Verdeel de rucola, de halve mozzarellabolletjes en de 2 soorten tomaten over
20 glaasjes. Werk af met de gebakken broodblokjes.
3. Prik de sneetjes ham in accordeonvorm op cocktailprikkers en zet schuin in
de glaasjes.
Voor
25 balletjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 6)
Ingrediënten
300 g gehakt van rund en varken (beenhouwerij)
1 sjalot
1 sneetje brood (mag oud zijn)
1 ei
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. komijn
1 koffiel. korianderbolletjes
peper en zout
Voorbereiding
- Plet de koriander fijn (tussen twee lepels bv.).
- Snipper de sjalot fijn.
Bereiding
1. Meng de fijngesnipperde sjalot met het gehakt,
het verkruimelde brood, het ei, de komijn, de koriander, peper en zout.
2. Rol balletjes van het gehakt en bak 4 min. aan elke kant in 1 eetl.
olijfolie.
Afwerking
Serveer op een schaaltje of in papieren
cakevormpjes.
Tip
Lekker warm of koud. Zorg zeker voor een dipsausje.
Voor
6 flapjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 36)
Ingrediënten
1 appel
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
150 g brie
1 ei
0.5 citroen (alleen het sap)
3 koffiel. tijm (gedroogd)
peper en zout
Voorbereiding
- Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met
het citroensap.
- Snij de brie in blokjes.
- Klop het ei los.
- Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en snij in 6 gelijke stukken van 15
cm op 15 cm.
Bereiding
1. Verdeel de appel- en kaasblokjes over het
bladerdeeg en kruid met tijm, peper en zout.
2. Plooi dicht tot driehoekige flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in
met het losgeklopte ei. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Tip
Variant
Vervang de appel door abrikozencompote.
Sneltip
U kan het bladerdeeg vervangen door kant-en-klare bladerdeegpasteitjes. Met de
ingrediënten hierboven kan u 4 à 6 pasteitjes vullen. 10 min. in de oven volstaat.
Voor
9 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 48)
Ingrediënten
2 avocado's
1 limoen
200 g yoghurt natuur
8 dl gazpacho
peper en zout
Voorbereiding
- Ontpit en schil de avocado.
- Pers de limoen.
Bereiding
1. Mix het vruchtvlees van de avocado met de
yoghurt en 2 eetl. limoensap. Kruid met peper en zout.
2. Vul 8 à 10 glaasjes voor 1/3 met de avocadomousse en overgiet met de
gazpacho. Dien op met grissini (soepstengels).
Minigratin
Neptunus
Voor
12 schaaltjes (Uit een Colruyt-kookboek Onder
vrienden pag.8)
Ingrediënten
36 mantelschelpnoten (diepvries)
2 sjalotten
1 teentje knoflook
3 eetl. paneermeel
3 eetl. olijfolie
1 eetl. peterselie (vers)
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding
- Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.
Snij in 2 of 4 naargelang de grootte.
- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
Bereiding
1 Meng de mantelschelpnoten met de fijngesnipperde
sjalotten, het knoflook, de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met
nootmuskaat, peper en zout.
2 Verdeel over 12 ovenschaaltjes en bestrooi met paneermeel.
3 Zet gedurende 5 min. onder de hete grill. Opgepast: ze branden snel aan.
Tip
Verdeel de bereiding (dezelfde hoeveelheden) over 4
ovenschaaltjes en u hebt een voorgerecht.
Voor 16
broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)
Ingrediënten
1 voorgebakken ciabatta
2 teentjes knoflook
80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
3 eetl. olijfolie
0.25 plantje bieslook (vers)
1 plantje basilicum
1 koffiel. tijm (gedroogd)
1 koffiel. paprikapoeder
zwarte peper (molen)
zeezout (molen)
Voorbereiding
- Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm
dik.
- Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm,
boter en olijfolie.
Bereiding
Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en
verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes
bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af
met wat paprikapoeder.
Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes
goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).
Voor 12
hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pagina
17)
Ingrediënten
1 avocado
0.5 limoen (enkel het sap)
1 plantje platte peterselie
2 tenen knoflook
1 voorgebakken stokbroodje
2 eetl. pijnboompitten
1 dl olijfolie
zwarte peper (molen)
zeezout (molen)
Voorbereiding
Bereiding
(15 min.)
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet
opzij en laat afkoelen.
3. Pel de knoflookteentjes en mix met de olijfolie en de platte peterselie (hou
enkele blaadjes opzij voor de versiering) tot een gladde pesto. Kruid met
zwarte peper en zeezout.
4. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het
limoensap en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng er de geroosterde
pijnboompitten onder.
5. Bak het stokbrood af in de oven en snij in 12 sneetjes. Besmeer met de
peterseliepesto. Verdeel er het avocadomengsel over en versier met een blaadje
platte peterselie.
Voor
12 stuks (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk ! 3 pag. 6)
Ingrediënten
12 toastjes
1 camembert
1 jonagoldappel
1 citroen
12 blaadjes basilicum
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. paprikapoeder
Voorbereiding
- Snij de appel in vier en verwijder het klokhuis.
Snij de stukken appel vervolgens in schijfjes van 2 mm en besprenkel met
citroensap.
- Snij de camembert in dunne plakjes.
Bereiding
Leg op elk toastje enkele schijfjes appel en een
plakje camembert. Versier met een blaadje basilicum en een snuifje
paprikapoeder. Overgiet met een beetje olijfolie. Zet de toast gedurende 2,5
min. onder de grill. De kaas moet licht gesmolten zijn. U kan de toastjes
vooraf al ovenklaar maken.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!