Inhoud blog
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    feesten in aantocht
    aperitiefhapjes
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Gevuld cocktailtomaatje

    Voor 24 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Onder vrienden pag. 7)

    Ingrediënten

    • 250 g tapastomaatjes
    • 3 lente-uitjes
    • 150 g ricotta
    • 2 eetl. pijnboompitten
    • peper en zout

    Bereiding 

    1 Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
    2 Meng de ricotta met de pijnboompitten en de uiringetjes. Kruid met peper en zout.
    3 Snij hoedjes van de tomaten en hol uit. Vul op met het ricottamengsel. Plooi de hoedjes in 2 en zet op de kaas.

     

    Peperkoektorentjes met zwarte pens en mango

    Voor 10 hapjes (Colruyt recept)

    Ingrediënten

    • 300 g zwarte pensen (beenhouwerij)
    • 5 sneetjes peperkoek
    • 0.5 mango
    • 2 eetl. uienkonfijt

    Bereiding 

    - Snij 300 g zwarte pensen à l’ancienne (beenhouwerij) in 10 schijfjes van ± 1 cm dik. Verwijder het vel.
    - Snij 5 sneetjes peperkoek in 2. Steek uit elke helft een cirkel ter grootte van de schijfjes pens met een uitsteekvormpje.
    - Schil de halve mango en snij eerst in plakken van 1/2 cm dik en daarna in 10 schijfjes ter grootte van de schijfjes pens.
    - Maak 10 torentjes met telkens 1 schijfje peperkoek, 1 schijfje mango en 1 schijfje pens. Verdeel 2 eetl. uienkonfijt over de torentjes.
    - Steek eventueel vast met een prikkertje.


    07-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Driekleurig glaasje met avocado

    Voor 8 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina 8

    Ingrediënten

    • 75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. wittewijnazijn
    • 0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
    • peper en zout

    Bereiding 

    1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.
    2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe.
    3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
    4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met een blaadje dragon.

    Pittig gevulde minitomaten

    Voor 24 hapjes (tUit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pag. 17)

    Ingrediënten

    • 12 minitrostomaatjes
    • 100 g blauwgeaderde kaas (roquefort, blue stilton ...)
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. komijnzaadjes

    Bereiding 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    2. Snij de minitrostomaten in 2 en hol uit met een koffielepel.
    3. Snij de kaas in blokjes.
    4. Vul elke halve minitomaat met een blokje kaas en verdeel er de komijn over. Besprenkel met de olijfolie en zet 7 min. in de voorverwarmde oven.

    Romig pompoensoepje met garnaaltjes

    Voor 10 glazen (Uit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pagina 11)

    Ingrediënten

    • 150 g grijze garnalen (versmarkt)
    • 300 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
    • 2 wortelen
    • 1 preiwit (groot)
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 175 g verse kaas (met tuinkruiden en look)
    • 1.5 dl lichte room
    • 1 eetl. boter
    • 1 L vetarme kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
    • 2 blaadjes laurier
    • 1 mespunt kerriepoeder
    • cayennepeper
    • zout

    Voorbereiding

    - Snij verse pompoen in blokjes.
    - Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
    - Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.

    Bereiding 

    1. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
    2. Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.
    3. Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
    4. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.
    5. Roer er de verse kaas onder en mix tot een ‘schuimige’ soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.


     

    Afwerking

    Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).

    Tip

    - U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten koken) en gaat u verder met stap 5.
    - Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme toasts bij.
    - Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte zalm.

    08-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Driekleur met maatje

    Voor 6 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina 7)

     

    Ingrediënten

    • 3 maatjes (diepvries) (of vers in het seizoen)
    • 3 krielaardappelen
    • 3 tapastomaatjes
    • 2 sjalotten
    • 3 takjes peterselie (vers)

    Voorbereiding

    - Kook de krielaardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water gedurende ± 15 min.
    - Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
    - Laat de maatjes ontdooien als u diepvriesmaatjes gebruikt.

    Bereiding 

    ()

    1. Snij de krielaardappelen in schijven en verwijder de bolle uiteinden.
    2. Neem tomaten van dezelfde grootte als de aardappelen en snij in schijfjes.
    3. Maak een torentje van aardappel- en tomatenschijfjes en beleg met een stukje maatjesharing.
    4. Garneer met wat fijngesnipperde sjalot en peterselie.

    Afwerking

    Presenteer dit hapje in een papieren vormpje voor een mooi resultaat.

     

    Lookbroodjes

    Voor 16 broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)

    Ingrediënten

    • 1 voorgebakken ciabatta
    • 2 teentjes knoflook
    • 80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
    • 4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
    • 3 eetl. olijfolie
    • 0.25 plantje bieslook (vers)
    • 1 plantje basilicum
    • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
    • 1 koffiel. paprikapoeder
    • zwarte peper (molen)
    • zeezout (molen)

    Voorbereiding

    - Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm dik.
    - Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm, boter en olijfolie.

    Bereiding 

    Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af met wat paprikapoeder.
    Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).

    Afwerking

    Ook lauw zijn deze lookbroodjes lekker.

     

       


    09-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Snelle prikkertjes - portie gemengd

    Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten (pag. 10)

    12 hapjes

    Ingrediënten

    • Prikker 1:
    • 12 kaasblokjes Postel (of gouda)
    • 12 maraskinokersen met steeltje (bokaal)
    • Prikker 2:
    • 12 blokjes salami
    • 12 groene olijven gevuld met pimentpasta

    Bereiding 

    Steek kubusjes kaas met een cocktailkers op een prikker. Maak op dezelfde wijze prikkertjes met blokjes salami en een olijfje.

    Snelle prikkertjes - Matrozenhap

    Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten (pag. 10)

    12 hapjes

    Ingrediënten

    Prikker 1:

    • 120 g gerookte zalmfilet (versmarkt)
    • 2 eetl. olijfolie
    • 5 takjes dille (vers)
    • 1 komkommer
    • Prikker 2:
    • 12 partyscampi's (diepvries)
    • 0.25 ananas
    • 1 eetl. kerriepoeder

    Snij de gerookte zalmfilet in blokjes en laat een uurtje marineren in olijfolie en verse dille.

    ()()Maak prikkertjes met:

    - blokjes gerookte zalm met een bolletje komkommer
    - partyscampi's met een blokje ananas en kerriepoeder



    10-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Driekleurig glaasje met avocado

    Voor 8 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk 4 pagina 8

    Ingrediënten

    • 75 g sneetjes kipfilet (beenhouwerij)
    • 1 avocado
    • 2 tomaten
    • 2 eetl. citroensap
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. wittewijnazijn
    • 0.3 plantje dragon (vers) (+ enkele blaadjes ter versiering)
    • peper en zout

    Bereiding 

    1 Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.
    2 Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe.
    3 Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.
    4 Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met een blaadje dragon.


    11-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs