Inhoud blog
  • Brunch op zaterdag...
  • Vrijdag veggiedag...
  • Annekesalade
  • Een gewone donderdag...
  • Tandarts en fastfood, hoe regel je dat?
    Categorieën
  • Dagelijkse menu's (6)
  • Recepten (3)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Voedingsdagboek
    Met gezonde ideeën
    28-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annekesalade
    Een heerlijke, gezonde salade. Hieronder de standaardingrediënten:

    - 1/3e krop Romeinse salade
    - 1 gele of rode paprika
    - 1/3e komkommer
    - 1 hand noten of pijnboompitten
    - gerookte zalm of kippefilet
    - dressing: 1 oz olijfolie met saldakruiden

    Veel zaken kunnen er nog bij. Denk aan tomaten, kerstomaten, zoete paprika (mijn favoriet), maïs, wortels, bloemkool, ...
    De noten/pijnboompitten kunnen ook vervangen worden door wat rijst, pasta, aardappel of een toastje. Zorg er wel voor dat je steeds iets van deze zaken erin verwerkt.

    28-08-2014 om 22:18 geschreven door Anneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    26-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghettisaus
    De standaard spaghettisaus kent iedereen wel. Hieronder de ingrediënten voor een aangepaste variant.

    - 1 doosje tomatensaus
    - 250 gram champignons
    - 2 uien
    - 1 teentje knoflook
    - 4 tomaten, klein gesneden
    - 3 wortels
    - 250 gram champignons
    - spaghettikruiden
    - 1 oranje paprika
    - 1 rode paprika
    - eventueel 250 gram kippengehakt

    Zorg voor de pasta steeds voor volkorenpasta.Veel gezonder, bovendien vult het ook beter.

    26-08-2014 om 19:40 geschreven door Anneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    25-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep
    Ingrediënten:
    - 4 kippenbouillonblokjes
    - 4 liter water
    - 3/4e bloemkool
    - 500 gram prei
    - 1 ajuin
    - peper
    - eventueel 1 kleine aardappel

    Bereiding
    - Snij de ajuin in stukjes. Doe deze in de kookpot met een beetje olijfolie en stoof aan.
    - Snij de prei in kleine stukken. Doe deze bij de ajuin en voeg het water en de bouillonblokjes toe.
    - Snij de bloemkool in kleine roosjes. Voeg deze bij in de kookpot.
    - Voor een iets vastere soep kan je eventueel 1 aardappel in kleine stukken toevoegen. Hierdoor wordt de soep wel minder mager.
    - Laat doorkoken tot de bloemkool mals is en mix fijn.
    - Kruid bij met peper

    25-08-2014 om 20:19 geschreven door Anneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten


    Archief per week
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs