Ricotta & Parmesan, Schildknaapstraat 31, 1000 Brussel, www.ricottaparmesan.com
Ricotta en Parmesan is gevestigd in een oude wapenfabriek in het centrum van Brussel. Het is klein en gezellig. Oude potten en pannen, pollepels en keukengerei waar ik zelfs de naam niet van ken, versieren de muren en toch heeft het niks hoeve-achtigs of Vlaamsch, gelukkig! Het oogt trendy en er zijn leuke details zoals vb. de manier waarop je de rekening krijgt. Een interieur volledig naar mijn smaak. 5 eekhoortjes.
De kwaliteit van het eten verdient zonder twijfel 5 eekhoorntjes. Al is er waarschijnlijk geen enkele "echte" Italiaan in huis, de keuken is het wél echt: volle smaken, niet te veel geëxperimenteer met de gerechten maar de pure producten. Ik nam als voorgerecht parmezaan-kroketjes met rucola en daarna eend met een heerlijke caramelsaus en gefrituurde gnocchi (gaan we thuis ook eens proberen). Sabayon is niet direct mijn lievelingsdessert maar deze was wel lekker. Bij de koffie kregen we cantuccini. Wat ik leuk vind, is dat je veel groenten krijgt en dat die meer zijn dan enkel decoratie. Ik voelde me echt weer even in Italië
Het personeel spreekt overwegend Frans maar doet z'n best om ook Nederlands te begrijpen en te spreken. Zeer vriendelijke bediening. De flashy ober met zijn blinkend zwarte hemd met witte boord had wel iets, altijd een fijn extraatje! 4 eekhoorntjes.
Er is een ruime keuze uit pasta's en sauzen dus je vindt zeker iets dat de kinderen lusten. Het personeel is kindvriendelijk, al zijn ze niet expliciet op kinderen gericht (geen speelhoek of kindermenu's vb.) 4 eekhoorntjes
18-05-2009, 00:00 geschreven door De Parevisjes 
|