Bereidingstijd Ongeveer 10 tot 15 minuten (exclusief baktijd).
Bereidingswijze 1) Verwarm de over voor. 2) Bekleed de bakplaat met bakpapier. 3) Doe de mix in een kom en voeg het water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat). 4) Meng het geheel met de hand of met een lepel totdat het water is opgenomen en er kruimels zijn gevormd. 5) Kneed met de hand net zo lang tot dat de kruimels een deeg vormen. 6) Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen. 7) Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel elk deel weer door de helft. 8) Verdeel nogmaals elk deel deeg door de helft, zo ontstaan er 8 rolletjes deeg. 9) Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes. 10) Draai van de stukjes deeg kleine bolletjes. 11) Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg er voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van ongeveer 3 - 5 cm). 12) Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. 13) Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.
In de klas worden verschillende lessen gegeven rond wegen en meten van inhouden en gewichten. Maar hoe kunnen we dit nu thuis oefenen? Onze kinderen kregen een week de tijd om een recept uit te werken en hierbij natuurlijk zelf alle ingrediënten juist en gepast te wegen en af te meten. De resultaten waren super! Er waren enkele jongens en meisjes die hun eigen koekjes, cakejes of taarten mee naar school brachten. Zo konden wij het resultaat zien. Van sommige lekkernijen mochten we zelfs proeven. Maar er waren ook heel wat trotse ouders die foto's trokken tijdens het bakken. En daar willen wij natuurlijk allemaal naar kijken.