Bereiding 1. Voor de ijstaart, giet de espressokoffie en Marsala wijn in een kom en weekde lange vingers in het mengsel maar niet al te lang want anders worden ze te zacht en vallen ze uit elkaar. Doe de lange vingers in een schaal die in de diepvriezer kan en leg ze netjes naast elkaar. 2. Doe de koffie en vanille-ijs in een kom en roer goed met een houten lepel tot het een gladde massa wordt. 3. Giet het ijs over de lange vingers heen en strijk met de achterkant van de lepel glad. 4. Doe de overgebleven lange vingers weer in het koffiemengsel en leg ze netjes over het ijs heen. 5. Strooi de cacaopoeder over het ijs heen en zet het in de diepvriezer voor ten minste 20 minuten
20-11-2009 om 10:59
geschreven door diepvriesmeisje
Bereiding 1. Verwarm de over voor op 180C/365F/Gas 4. 2. Doe de boter en suiker in een keukenmachine en klop tot een luchtige massa. 3. Voeg de melk, eierdooiers en de helft van een passievrucht toe. 4. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze stijf beginnen te worden. 5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en vouw de eiwitten er zachtjes door heen. 6. Verdeel het puddingmengsel over vier in gevette ovenschaaltjes en leg deze op een bakplaat. 7. Plaats in de oven voor 12 minuten. 8. Voor de saus: meng de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook gedurende15 minuten tot het een dikke siroop wordt. Laat vervolgens afkoelen. 9. Voeg de restant passievrucht pulp toe en de kokoslikeur en meng goed. 10. Om te serveren leg de bakjes op een bord en doe er de saus en een eetlepel slagroom bovenop.
19-11-2009 om 12:49
geschreven door diepvriesmeisje