Diepvriesmeisje
Koken en zo
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu IJs
Deze tiramisu ijstaart is weer eens wat anders dan de gewone tiramisu. Zeer geschikt als toetje bij het kerstdiner. Maar let op: niet voor kinderen.

Ingrediƫnten
200ml espresso koffie
75ml Marsala wijn
250g lange vingers
200g koffie-ijs
200g vanille-ijs
cacaopoeder

Bereiding
1. Voor de ijstaart, giet de espressokoffie en Marsala wijn in een kom en weekde lange vingers in het mengsel maar niet al te lang want anders worden ze te zacht en vallen ze uit elkaar. Doe de lange vingers in een schaal die in de diepvriezer kan en leg ze netjes naast elkaar.
2. Doe de koffie en vanille-ijs in een kom en roer goed met een houten lepel tot het een gladde massa wordt.
3. Giet het ijs over de lange vingers heen en strijk met de achterkant van de lepel glad.
4. Doe de overgebleven lange vingers weer in het koffiemengsel en leg ze netjes over het ijs heen.
5. Strooi de cacaopoeder over het ijs heen en zet het in de diepvriezer voor ten minste 20 minuten

20-11-2009 om 10:59 geschreven door diepvriesmeisje  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passievrucht pudding
Ingrediƫnten
  • 25g boter
  • 125g basterdsuiker
  • 40g meel
  • 1 el volle melk
  • 2 scharreleieren
  • 8 passievruchten, met de pulp
  • boter om in te vetten
  • voor de saus:
  • 200g basterdsuiker
  • 200ml water
  • 50ml kokoslikeur
  • slagroom, stijf geklopt
Bereiding
1. Verwarm de over voor op 180C/365F/Gas 4.
2. Doe de boter en suiker in een keukenmachine en klop tot een luchtige massa.
3. Voeg de melk, eierdooiers en de helft van een passievrucht toe.
4. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze stijf beginnen te worden.
5. Haal het mengsel uit de keukenmachine en vouw de eiwitten er zachtjes door heen.
6. Verdeel het puddingmengsel over vier in gevette ovenschaaltjes en leg deze op een bakplaat.
7. Plaats in de oven voor 12 minuten.
8. Voor de saus: meng de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook gedurende15 minuten tot het een dikke siroop wordt. Laat vervolgens afkoelen.
9. Voeg de restant passievrucht pulp toe en de kokoslikeur en meng goed.
10. Om te serveren leg de bakjes op een bord en doe er de saus en een eetlepel slagroom bovenop.

19-11-2009 om 12:49 geschreven door diepvriesmeisje  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:recept, kokoslikeur, passievrucht, pudding
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste bericht
Dit is mijn eerste bericht. Ik zal hier bloggen over koken, recepten, lifestyle en meer!

16-11-2009 om 23:05 geschreven door diepvriesmeisje  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/06-17/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs