Foto
WELKOM OP DE CLUBSITE VAN DE WINKELSE STAPPERS
Inhoud blog
 • Vanuit Huizingen langs lambiek, geuze en de Groene Gordel
 • IN PRIMEUR FOLDER VAN ONZE WANDEL MEE DAG
 • De Winkelse Stappers huldigen medewerkers en verdienstelijke leden
 • Paardenwandeling komt eraan
 • 17° LENTETOCHT - KW WANDELTROFEE
 • Winkelse stappers in het Nieuwsblad
 • Winkelse stappers gespot
 • WINKELSE STAPPERS GESPOT
 • WINKELSE STAPPERS GESPOT
 • Onverhoopt succes voor 17° Nieuwjaarstocht
  MIJN FAVORIETEN
 • AKTIVIA, de wandelsportfederatie
 • Waterhoekstappers Heestert
 • Wsv Moedige wandelaars
 • Nooit Moe Boezinge
 • Heuvellandstappers
 • Nacht van Vlaanderen Torhout
 • Drevetrotters Zonnebeke
 • W.S.V. Wervik
 • Brigandtrotters Ingelmunster
 • Westhoekstappers
 • DE WINKELSE STAPPERS
 • Foto
  Foto
  Foto
  DE WINKELSE STAPPERS
  LID 323 bij AKTIVIA, de wandelsportfederatie
  30-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS GESPOT

  We hadden het reeds enige tijd terug gemeld, geen enkele Winkelse stapper is nog veilig op de Vlaamse wandelwegen. Ook tijdens de organisatie van Kortrijk Feeëriek wist onze paparazzi medewerker enkele leden te spotten.

  Walter Declercq , vrouwlief Magdalena en dochter Veronique dachten in alle gezelligheid en in familie verband van een gezellige kerstwandeling te gaan genieten.  Weliswaar zonder onze fotograaf gerekend.

  Ook Eddie Vanneste en zijn vrouwtje Rita konden niet ontsnappen. En zo te zien weten ze een lekker jenevertje best te appreciëren.
  17-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Winkelse stappers in het Nieuwsblad

  Winkelse Stappers wandelen het nieuwe jaar in - 16/12/2010

   
  Ledegem - Op zondag twee januari 2011 organiseren de Winkelse Stappers hun Nieuwjaarstocht. Voor de wandelclub is dit meteen de start van het nieuwe wandeljaar. De organisatoren hopen de kaap van 1500 deelnemers te overschrijden.

  Meer dan 1500 wandelaars
  Het is alweer de zeventiende editie van de Nieuwjaarstocht. Deze is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Vlaanderens grootste wandelsportfederatie AKTIVIA. Vorig jaar liepen meer dan 1500 wandelaars mee en de organisatie hoopt deze kaap dit jaar te overschrijden.
  Het is meteen de ideale gelegenheid om te onthaasten na de drukke feestdagen en alvast te klinken op een gezond 2011.

  6 tot 21 kilometer
  Er werd gezorgd voor verschillende omlopen, gaande van zes tot en met 21 kilometer. Het rustige, agrarische gebied in en rond Sint-Eloois-Winkel wordt hiermee in de kijker gezet. Zo wordt er ondermeer gewandeld langs het Groot en Klein Schardauw, de klare Gracht, de Bosmolens en het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof.

  Druk wandeljaar
  Met de Nieuwjaarswandeling wordt de aftrap gegeven van een druk wandeljaar. Op Paaszondag (24 april) is er een Lentewandeling en midden september vindt een Paardenwandeling plaats, uiteraard in het thema van Winkel Koerse. Op 11 november richten de Winkelse Stappers in samenwerking met de gemeente Ledegem en de sportdienst een Wandel Mee dag in.
  Naast de vele wandelingen zorgt de wandelvereniging ook voor tal van andere activiteiten.

  Voor iedere deelnemer wordt er een geschenkje voorzien.

  Wanneer: Zondag 2 januari 2011, start tussen 7u30 en 15u.
  Waar: vertrek in De L!nk, Sint-Eloois-Winkel
  Kostprijs: € 1,5 (€ 0,40 korting voor AKTIVIA-leden)

  Meer inlichtingen kunnen bekomen worden bij Gilbert Pieters, voorzitter van de Winkelse Stappers (056/50 13 72) of bij Stefaan Bailleur, secretaris (0478/32 86 75)

  Jens Verdure   Bron : Het Nieuwsblad

  14-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS GESPOT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geen enkele Winkelse stapper is nog veilig op de Vlaamse wandelwegen. Onze paparazzi spotters zijn overal te lande om hen op de gevoelige plaat te vereeuwigen.

  Hier onze kersvers bestuurslid Joris , tijdens de wandeling bij de Aviflorastappers.

  Druk op de foto om deze te vergroten.


  09-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in 2011 op stap met de Winkelse stappers
  Het jaareinde wenkt , hoopvol kijken de Winkelse stappers 2011 tegemoet. OOK in 2011 staat de wandelvereniging garant voor vijf uitgelezen organisaties in het hinterland van de Rijstpoepkesgemeente ...

  17° NIEUWJAARSTOCHT - ZONDAG 2 JANUARI 2O11
  Het nieuwe wandeljaar inzetten met een attractieve landelijke wandeling.
  Startplaats :  Zaal De Link , Dorpsplein 17 te St-Eloois Winkel 
  Afstanden :   6-12-20 km
  Starturen :    7.30 - 15.00 uur

  17° LENTETOCHT - ZONDAG 24 APRIL 2011
  Prachtige lentetocht met de Manorhoeve, Het Kleine Meer en recreatiedomein Ter Bergelen
  Startplaats :  Zaal De Link , Dorpsplein 17 te St-Eloois Winkel
  Afstanden : 6-12-19-25 km   Starturen :  7.00 tot 15.00 uur 

  11° PAARDENWANDELTOCHT – WOENSDAG 7 SEPTEMBER 2011

  Op verkenning van St-Eloois Winkel, de West-Vlaamse paardengemeente bij uitstek. Organisatie in het kader van de jaarlijkse Winkelse Koerse.

  Startplaats :  Zaal De Link, Dorpsplein 17 te St-Eloois-Winkel

  Afstanden : 7-14 km     Starturen : 9.00-17.00 uur

   

  WANDEL MEE DAG – VRIJDAG 11 NOVEMBER 2011

  In het kader van Vlaanderen Wandelt stappen we langs de oude spoorwegzate Menen-Roeselare

  Startplaats : Zaal Samenkomst , St Eloois Winkelstraat 84 te Ledegem

  Afstanden : 7-14 km     Starturen :  7.30-15.00 uur


  11-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS ZET VERDIENSTELIJKE MEDEWERKERS IN DE BLOEMETJES

  Als afsluiter van zijn 16-jarig jubileum heeft wandelclub De Winkelse Stappers vrijdag 24  september ll. tijdens een gezellig samenzijn in het Kleine Meer haar ‘verdienstelijke medewerkers’ in de bloemetjes gezet.

  DSC_0039

  “Een vereniging zou niet kunnen bestaan zonder al zijn vrijwilligers en medewerkers.”, weet voorzitster Rachel Pype.  En dit is uiteraard niet anders bij de Winkelse stappers. Daarom wordt er een heus 'medewerkersfeestje' gegeven.

  “Hierbij willen we iedereen bedanken voor hun inzet en enthousiasme gedurende het voorbije jaar.”, vult manusje van alles en penningmeester Gilbert Pieters aan.  “ We kunnen terugblikken op een al bij al geslaagd wandeljaar, jammer genoeg kregen we dit jaar de weergoden niet met ons mee “.  “ Onze nieuwjaarstocht bleek nog maar eens het succes van de vereniging te zijn. Na de drukke eindejaarsperiode komen immers velen een frisse neus ophalen aan de hand van een gezellige wandeling.  Dit jaar speelde in de voormiddag gladde wegen alsnog roet in het eten, maar gelukkig zorgden tegen de middag de broodnodige opklaringen en een heerlijk winterzonnetje ervoor dat  menig wandelaar de weg vond naar Winkel St-Elooi “.

  DSC_0044 DSC_0042

   

  “ Steevast kunnen de wandelaars rekenen op een hartelijke ontvangst , mooie omlopen en een vriendelijke lach van onze medewerkers.  Pieterke, zorgt af en toe voor de muzikale noot … “ benadrukt Rachel al lachend.  “ Wandelaars komen dan ook heel graag naar onze organisaties. Jammer dat onze midweekse Paardenwandeling in september, letterlijk en figuurlijk in het water viel.  Dagen en uren van voorbereiding allemaal voor niks … En op onze leeftijd laten we het dan allemaal nog eens extra aan ons hart komen …  “.

   

  DSC_0048 DSC_0049


  “ We zeggen soms wel tegen elkaar dat we er beter zouden mee ophouden, dat het tijd is dat anderen de fakkel moeten overnemen. Maar iets dat men doorheen de jaren met plezier  en met succes opbouwde … geeft men zomaar niet uit handen zeker … “  aldus Gilbert Pieters.

   

  DSC_0045 DSC_0052

   

  “ Maar kom laten we tikken op een goeie gezondheid en de gezelligheid van onze kleine familiale maar bloeiende Winkelse stappers “, sluit voorzitster Rachel af. Onder de tonen van een dweilorkestje die de avond animeerde nemen we afscheid van het sympathieke wandelkoppel en haar schare medewerkers. Hopelijk mag het zonnetje nog lange schijnen daar bij de Winkelse stappers.


  08-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardjes kijken met Winkelse stappers

  Sint Eloois Winkel profileert zich reeds sinds mensenheugenis als de paardengemeente bij uitstek. Op de eerste dinsdag van oktober vind reeds voor de 153ste maal de “ paardenkoers aan de Stene Molen “ plaats of kortweg “ Winkel Koerse “.

  DSC_0046

  In dit kader organiseerde de Winkelse stappers woensdag  8 september ll. een heuse “ paardenwandeling “ .  Vanuit de Moorselestraat alwaar in de gezelligheid van het plaatselijke clublokaal de inschrijvingen verliepen trokken we meteen het licht glooiend agrarisch landschap van ’t Rijstpoepke in , gestuwd door de drukte en het lawaai van de nabij gelegen autosnelweg. Verwijzend naar de spotnaam van de Winkelse inwoners , zijnde rijstkakkers hadden we wel  onze bedenkingen.  Er waren in de verste verte geen rijstvelden te ontwaren , alleen wat volgestouwde groentevelden en groenrijke kouters. Doch rijstkakkers verwijst naar het feit dat destijds de tramhalte van Sint Eloois Winkel de laatste was op weg naar Kortrijk. De Tram zat natuurlijk altijd overvol , zodat de Winkelnaars moesten plaats nemen in het goederencompartiment tussen de rijstzakken.

    

  In tussentijd hadden we de industriezone van Moorsele-Gullegem bereikt alwaar een bekoorlijk goed onderhouden veldwegel geprangd tussen de gebouwen ons de richting uitstuurde van de Drie Masten en een eerste rust na een drietal kilometers. Hierna stuurde een riante veldweg tussen twee rijen bomen ons definitief naar de boerenbuiten. Vlakbij ‘ het kleine Meer ‘ kwamen we weer op de openbare weg en kabbelde de wandeling verder door het sluimerende landschap van de Tuileboom.  Een tijdlang volgden we nu gestaag de Kapellekesroute , prettig wandelen in ieder geval waarbij zich aan de horizon steevast op een hoogte een watertoren  protesteerde en in de verte de donkere contouren van het Steenbeekbos schril contrasteerden met enkele dreigende wolken.

  Tot het Steenbeekbos kwam het niet , we bleven rustig kuieren tussen de velden en weiden , hier en daar keurig gekleurd met enkele oogstrelende frêle merries en stoere hengsten.  Precies halfweg waren we toen we in manege ’t Wilgenhof een tweede rust troffen en een jonge amazone ons wat van haar rijkunstjes bracht. Waarna we langs de manege om eventjes een hobbelige veldweg aftastten die ons de richting uitstuurde van de geklasseerde hoeve ‘ Groot Schardauw “ .  Het was een eikendreef die ons   nu lijnrecht  op weg zette naar de Winkelse dorpskern , teneinde tussen de huizen door een einde te maken aan deze geslaagde paardenwandeling.

  In de aftandse bergplaats van de Winkelse stappers heerste in tussentijd een gezellige sfeer waarbij de komende en gaande wandelaars door manusje-doet-het-alles “ Pieterke “ werden geëntertaind  , terwijl vrouwlief Rachel en haar metgezellen zich ontfermden over de geurige pannenkoeken en een frisse pint.   ( Bron : www.wandelgazette.be   editie 2009 )


  Uitslag  10° PAARDEWANDELTOCHT

  Woensdag 08 September 2010

  Plaats

  Fed.

  Nr

  Club

  Aantal deelnemers

  1

  AKTIVIA

  245

  W.S.V.De Brigandtrotters Ingelmunster

  25

  2

  AKTIVIA

  61

  W.S.V.Wervik

  19

  3

  AKTIVIA

  323

  De winkelse Stappers

  16

  4

  AKTIVIA

  78

  Drevetrotters Zonnebeke

  13

  5

  AKTIVIA

  314

  Sterrebosstappers Roeselare

  13

  6

  AKTIVIA

  216

  Gitse Wandelclub”Voetje voor Voetje”

  8

  7

  AKTIVIA

  89

  Heuvelandstappers Ieper

  7

  8

  AKTIVIA

  233

  Hanske De Krijger Oudenaarde

  7

  9

  AKTIVIA

  12

  W.S.K.Marke v.z.w.

  6

  10

  AKTIVIA

  217

  De 12 uren van Lauwe

  6

  11

  AKTIVIA

  140

  A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

  5

  12

  AKTIVIA

  34

  Omloop Kluisbergen v.z.w.

  4

  13

  AKTIVIA

  332

  De Mirakelstappers Waregem v.z.w.

  4

  14

  AKTIVIA

  493

  Aviflorastappers Ingelmunster

  4

  15

  AKTIVIA

  207

  Gezinswandelclub”Nooit Moe Boezinge”

  3

  16

  AKTIVIA

  256

  Warden Oom Stappers

  3

  17

  AKTIVIA

  330

  W.S.V.De Molenstappers Ruiselede

  3

  18

  AKTIVIA

  391

  De Spartastappers Ardooie

  3

  19

  AKTIVIA

  422

  Wandelclub Herzele

  3

  20

  AKTIVIA

  137

  Vier op Een Rij-Zedelgem

  2

  21

  AKTIVIA

  180

  De Witsoone Stappers Krombeke

  2

  22

  AKTIVIA

  276

  Margrietestappers Lichtervelde

  2

  23

  AKTIVIA

  328

  W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden

  2

  24

  AKTIVIA

  412

  Kreketrekkers Kortemark

  2

  25

  AKTIVIA

  469

  Klinkerclub Kuurne

  2

  26

  AKTIVIA

  496

  Oostnieuwkerkse Stappers

  2

  27

  AKTIVIA

  A013

  De Kleitrappers

  2

  28

  AKTIVIA

  91

  PWC Merelbeke

  1

  29

  AKTIVIA

  100

  WSJV Nacht Van Vlaanderen

  1

  30

  AKTIVIA

  105

  Sceldestappers-Zingem

  1

  31

  AKTIVIA

  347

  Velodroomvrienden Moorslede

  1

  32

  AKTIVIA

  303

  WTC-Nieuwpoort

  1

  33

  AKTIVIA

  411

  De 7Mijl-Stappers Moorsele

  1

  34

  AKTIVIA

  429

  Brugse Metten Wandelclub

  1

  35

  AKTIVIA

  514

  Ons Erf Stappers Sint-Michiels

  1

  36

  Individuelen

  9

  Totaal

  185


  22-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met 670 stappers langsheen Gullegemse Vlassersgemeente

  Uitslag  16de ZOMERSERIE-11DE VLASWANDELROUTETOCHT

  Zondag 22 augustus 2010

  Plaats

  Fed.

  Nr

  Club

  Aantal deelnemers

  1

  AKTIVIA

  323

  De winkelse Stappers

  58

  2

  AKTIVIA

  217

  De 12 uren van Lauwe

  84

  3

  AKTIVIA

  61

  W.S.V.Wervik

  53

  4

  AKTIVIA

  411

  De 7Mijl-Stappers Moorsele

  45

  5

  AKTIVIA

  78

  Drevetrotters Zonnebeke

  43

  6

  AKTIVIA

  314

  Sterrebosstappers Roeselare

  31

  7

  AKTIVIA

  12

  W.S.K.Markev.z.w.

  28

  8

  AKTIVIA

  345

  De Waterhoekstappers Heestert

  23

  9

  AKTIVIA

  492

  De Spiegelstappers-Ieper

  20

  10

  AKTIVIA

  245

  W.S.V.De Brigandtrotters Ingelmunster

  18

  11

  AKTIVIA

  207

  Gezinswandelclub”Nooit Moe Boezinge”

  16

  12

  AKTIVIA

  361

  De Texstieltrekkers Vichte v.z.w.

  16

  13

  FFBMP.HT

  067

  Les Hurlos en Ballade Moeskroen

  15

  14

  AKTIVIA

  89

  Heuvelandstappers Ieper

  12

  15

  AKTIVIA

  499

  Guldenbergstappers-Wevelgem

  11

  16

  AKTIVIA

  180

  De Witsoone Stappers Krombeke

  10

  17

  AKTIVIA

  332

  De Mirakelstappers Waregem v.z.w.

  10

  18

  AKTIVIA

  100

  WSJV Nacht Van Vlaanderen

  8

  19

  AKTIVIA

  391

  De Spartastappers Ardooie

  7

  20

  AKTIVIA

  34

  Omloop Kluisbergen v.z.w.

  6

  21

  AKTIVIA

  59

  Godelievestappers Ruddervoorde v.z.w.

  6

  22

  AKTIVIA

  105

  Sceldestappers-Zingem

  6

  23

  AKTIVIA

  216

  Gitse Wandelclub”Voetje voor Voetje”

  6

  24

  AKTIVIA

  256

  Warden Oom Stappers

  6

  25

  AKTIVIA

  9

  W.S.V.De Moedige Wandelaars Beernem vzw

  5

  26

  AKTIVIA

  205

  Wandelclub”de Westhoekstappers”

  5

  27

  AKTIVIA

  140

  A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

  4

  28

  AKTIVIA

  328

  W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden

  3

  29

  AKTIVIA

  347

  Velodroomvrienden Moorslede

  3

  30

  AKTIVIA

  371

  De Moense Gordel v.z.w.

  3

  31

  AKTIVIA

  27

  Tornado boortmeerbeek v.z.w.

  2

  32

  AKTIVIA

  72

  WNZB Knokke –Heistv.z.w.

  2

  33

  AKTIVIA

  91

  PWC Merelbeke

  2

  34

  AKTIVIA

  128

  Gentbrugse Zwalmvrienden

  2

  35

  AKTIVIA

  139

  W.S.V.De Vossen-Buggenhout

  2

  36

  AKTIVIA

  226

  Denderklokjes-Lebbeke

  2

  37

  AKTIVIA

  271

  Road Runners-Torhout v.z.w.

  2

  38

  AKTIVIA

  276

  Margrietestappers Lichtervelde

  2

  39

  AKTIVIA

  370

  De Beitemse Voskens

  2

  40

  V.W.F.

  A050

  De Pompoenstappers-Geel

  2

  41

  FFBMP

  HT075

  Mont Marche Tournai

  2

  42

  ATB Lendelede

  2

  43

  Vaste Vuist-Lauwe

  2

  44

  AKTIVIA

  8

  De Duintrappers-Westende v.z.w.

  1

  45

  AKTIVIA

  43

  Diksmuidse Wandelclub

  1

  46

  AKTIVIA

  70

  W.S.V.De Stormvogels Oostende

  1

  47

  AKTIVIA

  233

  Hanske De Krijger Oudenaarde

  1

  48

  AKTIVIA

  304

  W.T.C.Nieuwpoort

  1

  49

  AKTIVIA

  364

  De Trompe-Deerlijk

  1

  50

  AKTIVIA

  412

  Kreketrekkers Kortemark

  1

  51

  452

  N.V.G.-Ieper

  1

  52

  Individuelen

  75

  Totaal

  670

   

  25-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurovergoten Lentetocht bij Winkelse stappers

  Op zondag 25 april gingen wij eventjes onze neus ophalen in het paardendorpje Sint Eloois Winkel een deelgemeente van Ledegem. Het dorp is vooral gekend voor zijn jaarlijkse paardenkoers , daar zouden de Winkelse Stappers op inspelen tijdens hun 16de lentetocht waarbij vanuit de jongensschool verschillende parcours aangeboden werden tussen de 6 en 25km . Hoefgetrappel en authentieke koetsen stonden garant voor een onvergetelijke wandeldag in een originele omgeving. Het zou wandelen worden door de groene long in de nabijheid van een natuureiland , Manor genoemd.


  Bij het verlaten van de dorpsschool liep het even over het dorpsplein en zo op weg naar een eerste natuurdoorsteek langs een zanderige boerenweg . Onder een stralende zon verscheen het koude ochtendzweet op het gras van de weilanden, alvast een voorbode van een heerlijke wandeldag. Rustige landelijke wegen stuurden ons langs de vele mooie boerderijen  waarbij men ons liet genieten van het agrarisch landschap en enkele mooie zichten in de ruime omgeving.  Menige kleine gehuchten werden doorlopen op onze weg naar Lendelede. Ter hoogte van de Sint Arnolduswijk werden we de Sint Anthoniusstraat op gestuurd, hier hadden ze werkelijk iets te maken met heiligen , maar werd de nadruk vooral gericht op landelijk wandelen. Na enige tijd liep het op de grondvesten van Heule met zijn  Sint Katharina wijk en de Groene Boomgaerd om via een kleine landelijke weg tussen de groene weilanden onze weg door te trekken naar stoeterij Manor, een natuurdomein die ieders verbeelding zou overtreffen , zo mooi .

  De Manorhoeve is gelegen midden een rustgevende natuur. Een sprookjesdomein met een landelijke tuin en vijver, laantjes en idyllische plekjes waar men zich in een zorgloze wereld waant. Langs de kleine paadjes liep het even rond het aanpalend bosje met kikkerpoel om zo uit te lopen op het prachtige koetsenhuis waar men  tussen de vele prachtige exemplaren van koetsen eventjes op rust konden komen.


  Na een natje en een droogje mocht men verder kennis maken met het domein, kleine paden stuurden ons om de vijver heen door de prachtige tuin,  badend in een oase van rust en groen, waar de fauna  en flora voor uitstraling zorgde, werkelijk een paradijs op aarde. Na dit aangrijpende spektakel verliet men het domein langs een mooie kasseiweg overgaand op een brede kiezelweg . Om te zien of we bekomen waren van al dit moois konden wij hier onze bloeddruk en hartslag laten meten alvorens we de Zuidhoek opstapten, hier kon men genieten van de vele landelijke huisjes en hun met groen geplaveide tuintjes.


  Opnieuw stuurde men ons een mooie zandige boerenweg op tussen de velden die uitliep op het Steenbeekpad, een wandelpad lopend door een groengebied in de dichte nabijheid van het recreatiedomein “ Het Kleine Meer”. Hier zorgde secretaris Gilbert Pieters andermaal voor een verrassing toen hij ons het “ Kleine Meer wandelpad “ opstuurde , een klein aarden weggetje die zich een weg slingerde door een prachtig natuurdecor, afgeboord met veel groen, struiken en bomen die ons heerlijke wandelmomenten lieten beleven . En nog was het niet gedaan, we vielen van de ene verrassing in de andere , in de nabijheid van een grote fruitkwekerij konden wij meegenieten van de fruitbomen waar Witte en Roze bloesems de takken bekleden van de bomen , warempel een mooi aanzicht. Verder liep het langs licht op en af lopende wegen gekruid met uitgestrekte vergezichten lopend tot aan een stukje industrie op het Lindeke om achtereenvolgens enkele woonwijken te doorlopen aangevuld met kleine wandelpadjes die ons wisten af te zetten aan het voetbalveld van Winkel sport en zo op weg naar het einde van deze heerlijke tocht.

  Voorzitter Gilbert Pieters en zijn volledig team hebben ons een wisselbeker vol verrassingen voorgeschoteld , een feestdag opgeluisterd door heerlijke muziekkale klanken . Deze tocht meetellende voor de trofee De Krant van West Vlaanderen mag beschouwd worden als een der mooiste die de Winkelse Stappers tot op heden op kaart gezet hebben, gekruid met veel natuur , alvast een dikke proficiat waardig .

  UITSLAG 16° LENTETOCHT - AKTIVIA WISSELBEKERTOCHT

  PLAATS

  FED.

  NR

  CLUB

  AANTAL

  deelnemers

  1

  AKTIVIA

  245

  W.S.V.Brigandtrotters Ingelmunster

  118

  2

  AKTIVIA

  217

  De 12 uren van Lauwe

  89

  3

  AKTIVIA

  61

  W.S.V.Wervik

  82

  4

  AKTIVIA

  78

  Drevetrotters Zonnebeke

  81

  5

  AKTIVIA

  323

  Winkelse Stappers

  80

  6

  AKTIVIA

  207

  Nooit Moe Boezinge

  74

  7

  AKTIVIA

  314

  Sterrebostappers Roeselare

  70

  8

  AKTIVIA

  216

  Gitse Wandelclub Voetje Voor Voetje

  58

  9

  AKTIVIA

  12

  W.S.K.Marke v.z.w.

  50

  10

  AKTIVIA

  345

  De Waterhoekstappers Heestert

  50

  11

  AKTIVIA

  411

  De 7mijl Stappers Moorsele

  41

  12

  AKTIVIA

  328

  w.s.v.De Colliemolen Oostnieuwkerke-staden

  40

  13

  AKTIVIA

  391

  De Spartastappers Ardooie

  39

  14

  AKTIVIA

  361

  De Texstieltrekkers Vichte

  39

  15

  AKTIVIA

  256

  Warden Oom Stappers

  35

  16

  AKTIVIA

  332

  Mirakelstappers Warregem v.z.w.

  35

  17

  AKTIVIA

  89

  Heuvelandstappers Ieper

  32

  18

  AKTIVIA

  423

  Wattewystappers Tielt

  30

  19

  AKTIVIA

  499

  Guldenbergstappers Wevelgm

  26

  20

  AKTIVIA

  330

  W.S.V.De Molenstappers Ruiselede

  26

  21

  AKTIVIA

  233

  Hanske De Krijger Oudenaarde

  25

  22

  AKTIVIA

  274

  Op En Rond Tiegemberg

  23

  23

  AKTIVIA

  412

  Kreketrekkers Kortemark

  23

  24

  AKTIVIA

  347

  Velodroomvrienden Moorsele

  22

  25

  AKTIVIA

  140

  A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

  21

  26

  AKTIVIA

  100

  W.S.J.V.Nacht van Vlaanderen Torhout v.z.w.

  19

  27

  AKTIVIA

  376

  De Chatons Ronse

  18

  28

  AKTIVIA

  9

  W.S.V. De Moedige Wandelaars Beernem v.z.w

  17

  29

  AKTIVIA

  3

  W.S.V. Aalter

  17

  30

  FFBMP

  HT067

  Les Hurlos en Ballade Moescroen

  14

  31

  AKTIVIA

  276

  De Margrietestappers Lichtervelde

  14

  32

  AKTIVIA

  105

  Scheldestappers Zingem

  14

  33

  AKTIVIA

  34

  Omloop Kluisbergen v.z.w.

  12

  34

  AKTIVIA

  091

  Wandelclub Merelbeke

  12

  35

  AKTIVIA

  177

  W.J.S.V.De Brugsche Globetrotters

  11

  36

  AKTIVIA

  205

  Wandelclub “De Westhoekstappers”

  10

  37

  AKTIVIA

  328

  W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke Staden

  9

  38

  AKTIVIA

  364

  Wijkraad “De Trompe”

  8

  39

  AKTIVIA

  493

  Aviflorastappers-Ingelmunster

  8

  40

  AKTIVIA

  304

  W.A.K. Wandelclub al Kontent-Sleidinge

  8

  41

  AKTIVIA

  59

  Godelievestappers Ruddervoorde v.z.w.

  7

  42

  F.F.B.M.P.

  HT075

  Mont Marche Tournai

  7

  43

  AKTIVIA

  084

  Reigerstappers Eeklo

  7

  44

  AKTIVIA

  72

  WNZB Knokke-Heist v.z.w.

  7

  45

  AKTIVIA

  70

  WS.V.De Stormvogels Oostende v.z.w.

  6

  46

  AKTIVIA

  137

  Wandelclub Vier op een rij groot-zedelgem

  6

  47

  Vaste Vuist-Lauwe

  5

  48

  VL.A.M.

  007

  Ronse

  5

  49

  AKTIVIA

  294

  C.S.C.Lierde

  5

  50

  448

  Stap vooruit

  5

  51

  AKTIVIA

  143

  De Kwartels groot Assenede

  5

  52

  AKTIVIA

  302

  WK Maldegem

  5

  53

  AKTIVIA

  180

  De Witsoone Stappers Krombeke

  5

  54

  AKTIVIA

  127

  Wandelclub Koekelare v.z.w.

  4

  55

  AKTIVIA

  120

  Buitenbeentjes Landegem w.s.v.

  4

  56

  AKTIVIA

  282

  Everbeekse wandeltochten

  4

  57

  AKTIVIA

  423

  Staense Stappers

  4

  58

  AKTIVIA

  429

  Brugse Metten Wandelclub

  4

  59

  AKTIVIA

  142

  De Motestappers Koekelare

  4

  60

  AKTIVIA

  303

  W.T.C.Nieuwpoort

  4

  61

  AKTIVIA

  43

  Diksmuidse wandelclub

  3

  62

  AKTIVIA

  178

  De Rustige Bos-Stappers Jabeke

  3

  63

  AKTIVIA

  8

  Wandelclub De Duintrappers Westende v.z.w.

  3

  64

  AKTIVIA

  11

  W.S.V.De Keignaertttrippers-Oostende v.z.w.

  3

  65

  AKTIVIA

  447

  W.S.K.klavertje vier Oudenaarde

  3

  66

  AKTIVIA

  370

  De Beitemse Voskens

  3

  66

  V.W.F.

  A023

  W.V.K. Puurs

  3

  68

  AKTIVIA

  196

  W.S.V.Land van Rhode

  3

  69

  AKTIVIA

  300

  WSV Horizon Opwijk

  3

  70

  AKTIVIA

  103

  Florastappers Gent

  3

  71

  AKTIVIA

  414

  Comite 2000

  2

  72

  AKTIVIA

  395

  Terdijkestappers

  2

  73

  AKTIVIA

  447

  W.S.C.Klavertje vier

  2

  74

  AKTIVIA

  194

  100 km van Ieper

  2

  75

  AKTIVIA

  504

  Bavostappers bavikhove

  2

  76

  AKTIVIA

  443

  Sportraad Zuienkerke

  2

  77

  AKTIVIA

  163

  W.S.V. Eg Zottegem

  2

  78

  AKTIVIA

  135

  Padstappers Geeraardsbergen

  2

  79

  AKTIVIA

  371

  De Moense Gordel v.z.w.

  1

  80

  AKTIVIA

  477

  Het wandelend Paard-Waregem

  1

  81

  AKTIVIA

  349

  De Kadodders Sint katelijne waver v.z.w.

  1

  INDIVIDUELEN

  236

  TOTAAL

  1788


  03-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frivool winterzonnetje zorgde voor succesrijke Winkelse Nieuwjaarstocht

  Reeds 16 jaar na één staat Sint-Eloois-Winkel op de eerste zondag van het jaar in het teken van de wandelsport. Vanuit de rijstpoepkes gemeente houden de Winkelse stappers er immers traditioneel hun Nieuwjaarstocht over diverse afstanden gaande van 6 tem 20 kilometer. Een ideale gelegenheid om onze calorieën na de overdaad tussen kerst en nieuw terug op pijl te brengen, alleen gooien spekgladde wegen in de ochtend alsnog roet in het eten.


  Vooreerst nog kriskras langsheen de behuizing van de paardengemeente. Want jawel, ieder jaar begin oktober gaat  Sint-Eloois-Winkel immers steevast de geschiedenis in met haar befaamde straatpaardenkoersen. Doch het duurt niet lang vooraleer we via het ‘ Klein & Groot Schardauw’ met zijn imposante herenhoeve in een grillig mozaïek van uitgebreide landerijen zo effen als een biljarttafel terechtkomen.

  Het zonlicht schittert op de braakliggende winterse landelijkheid, terwijl als een baken twee windturbines sierlijk de maagdelijk blauwe hemel kleuren als we de richting van de ‘kleine gracht’ en de Izegemse deelgemeente ‘de Mol’ opdraven. We worden er opgenomen in de sprookjesachtige omgeving van het Provinciale Domein “Wallemote-Wolvenhof”, de jongste telg van de West-Vlaamse provinciedomeinen, alwaar heerlijk ondergesneeuwde boswegels ons meetronen langs het weelderige groen, de mooie onder gevroren dubbele vijver, diverse merkwaardige bomen en de feeërieke imposante kastelen eigendom van de gemeente Izegem.

  Best wel een verkwikkend en verrassend bosdoorsteekje, die ons bracht naar de Bosmolens en we halfweg onze benen mochten stilhouden voor een welverdiende rust nabij voorzitster ‘Rachel’ en haar equipe. Een warm vers tomatensoep gaat er best in, zodat eenmaal gesterkt we de wandeling heraanvatten langsheen een wel erg glibberig tussenstuk van een sociale woonwijk. Gelukkig slokte de gezonde boerenbuiten ons alras terug op, met een wijde kronkel langsheen winterse landelijke taferelen en enkele aftandse boerenhoven als zijn het Bosmolenhof en het Woestijnehof .

  We bevinden ons duidelijk ook in de gekende groentestreek van Vlaanderen, zodat de geurige winterprei, spruitjes en andere broccoliplanten fors onze neusgaatjes gaan kriebelen. De soep hebben we weliswaar reeds op, maar met dit oppeppertje wordt algauw terug de dorpskern van Sint-Eloois-Winkel bereikt, alwaar het silhouet van de Sint-Elooiskerk zich sierlijk boven de behuizing gedraagt en ons oog valt op een frivool figuurtje met ontblote bips en een eet- & soeplepel in de hand.  Het is het kunstwerk ‘ ’t Rijstpoepke’ verwijzend naar de spotnaam van de Winkelnaren.

  In de zaal gonst het ondertussen van de bedrijvigheid van komende en gaande wandelaars, Pieterke (zowat het boegbeeld van de Winkelse stappers) weet geen blijf met zijn geluk en het succes van deze 16de Nieuwjaarstocht. Op zijn gekende wijze sluit hij dan ook af met enkele Vlaamse schlagers à la Vader Abraham en Will Tura.  Ja : mooi, ’t leven is mooi … 
   


  01-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONS BESTUUR
  Het bestuur

  Voorzitter
  Gilbert Pieters
  Moorseelsestraat 13
  8880 St.-Eloois-Winkel
  Tel.: 056/ 50 13 72

  Erevoorzitster
  Elvira Vuylsteke
  K.Boudewijnlaan 40
  8880 St.-Eloois-Winkel
  Tel.: 056/50 21 32

  Secretariaat
  Bailleur Stefaan
  Leiekaai 19 - Bus 304
  8940 Wervik
  Tel. : 0478/32.86.75

  Penningmeester
  Pype Rachel
  Moorseelsestraat 13
  8880 St.-Eloois-Winkel
  Tel.: 056/50 13 72

  Verantwoordelijke parcours
  Geert Opsomer
  Kwadestraat 203
  8560 Gullegem
  Tel.: 056/40 11 34

  Verantwoordelijke materiaal
  Baert Joris
  Vlasschaardlaan 33
  8880 St.-Eloois-Winkel
  Tel.: 056/50 19 90

  28-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lid worden
  Hoe lid worden?

  Lid worden bij de Winkelse stappers betekent dat je automatisch lid wordt
  van de wandelfederatie Aktivia.


  Wat bieden wij:

  * Gratis verzekering op alle wandeltochten.
  * Goedkopere deelname op alle wandeltochten
  * Gratis naamklevers.
  * Gratis badges voor gewandelde km
  * 3-jaarlijks clubtijdschrift "Stapke Deure.".
  * Waardebon ter waarde van 3.70€ bij binnenbrengen van volledig wandelboekje voor aanschaf clubkledij
  * Jaarlijks clubfeest
  * Bij het wandelen van 24 wisselbekers (24 stempels) gratis Polo
  * Tijdschrift "Gezond op stap" uitgegeven door Aktivia


  Heeft u intresse of wenst u meer inlichtingen,zij worden u graag verschaft door onze
  Voorzitster of Penningmeester.

                                                     Rachel Pype
                                                     Moorseelsestraat 13
                                                     8880 St.-Eloois-Winkel
                                                     Tel.: 056/ 50 13 72

                                                     Gilbert Pieters
                                                     Moorseelsestraat 13
                                                     8880 St.-Eloois-Winkel
                                                     Tel.: 056/ 50 13 72  31-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nuttige tips
  Nuttige tips bij het wandelen.

  Hoe voorkom ik blaren.

  Blaren onstaan meestal door langdurige wrijving van de huid.

  * Goede keus kousen
  * Goede keus schoenen
  * Een dagelijkse voetverzorging
  * Zorg voor verse kousen tijdens de wandeling


  Wat doe ik indien ik toch blaren heb?

  We onderscheiden twee sorten blaren: De gesloten blaar en de open blaar.

  Bij een kleine gesloten blaar laat men dit best intact.
  Wilt u echter verder blijven wandelen, kan men best  
  de blaar afplakken met een 2de huidpleister.

  Blijft de blaar u echter hinderen dan kunt u ze open prikken.

  * Ontsmet blaar en omgeving
  * Doorprik met een ontsmette naald de blaar
  * Duw het vocht uit de blaar (steriel)
  * Leg een steriel verband aan

  Bij een open blaar

  * Eerst ontsmetten
  * Loshangende deeltjes wegknippen (steriel)
  * Een steriel  verband aanleggen
  Foto


  Blog als favoriet !  Laatste commentaren

  Gastenboek
 • Top 10 WordPress Themes
 • hostgator web hosting coupon
 • www.office.com/setup - enter your key here
 • op zoek naar adres van 2 stappers
 • how much is 5 mg cialis

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  joggingmario
  www.bloggen.be/jogging


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!