Ik ben Juf Sabine
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is juf in het vierde leerjaar.
Ik ben geboren op 01/08/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, sporten, reizen.
Samen met de kinderen van de klas beleef ik allerlei avonturen.
Die kun je regelmatig hier lezen
vierde leerjaar
Hier kun je de belevenissen volgen van de kinderen van klas 4
22-04-2013
Sportweek - dag 1
Beste bloggertjes,
op onze eerste dag van de sportweek begonnen we met duurloop in de gezonde buitenlucht : 1 min lopen en 1 min stappen. We waren meteen wakker hoor!
Daarna kregen we les van juf Véronique : korf- en basketbal. Het was moeilijk maar superleuk.
In de namiddag mocht juf Gudrun ons entertainen : teambuilding. In groepjes van 2 of 3 voerden we verschillende opdrachten uit. Samenwerken was hier wel heel belangrijk!..
donderdag gingen we samen met het 3de leerjaar weer de sportieve toer op : de park- en bosspelen in het Patersbos te Tielt. Alles stond in het teken van stripverhalen.
We werden ontvangen door de "Grote Smurf" en "Smurfin" en die wezen ons de weg naar de tekenares. Die had een groot probleem : de aap "Choco" had haar tekenmateriaal gestolen en zo kon ze niets meer tekenen.
Na wat overleg besloten we om aan ruilhandel te doen : de tekendoos in ruil voor nootjes, want een aap eet dit graag hé!
We kregen allerlei soorten opdrachten om nootjes te verdienen - en na anderhalf uur hadden we al twee flessen vol!!! Met die nootjes werd de aap Choco naar de open plaats gelokt en zo konden we het tekenmateriaal terug geven een de rechtmatige eigenaar.
vandaag vertelde onze juf dat haar broer - die in Mexico woont - een groot probleem heeft. Ze kunnen daar geen eieren meer kopen, want al de kippen zijn ziek. En de broer van de juf eet zo graag een omelet als ontbijt......
We besloten om hem te helpen. De opdracht was : stuur een rauw ei op met de post naar Mexico en maak dat het daar heelhuids aankomt...
We werden verdeeld in groepjes van 3 of 4 en kregen verschillende soorten materialen om het ei te verpakken : klei, hout, zand, pluimen, plastiek, touw, stof, lijm, karton,... Er was nog één voorwaarde : het pakje mocht niet meer dan 500 g wegen.
Iedereen ging aan de slag : er werd gehamerd, geklopt, met klei gewerkt, stoffen aan elkaar genaaid, enz...
Daarna deed onze juf de proef op de som. De pakjes werden gewogen en iedereen scoorde daarop goed. Dan liet juf de pakjes vallen om te kijken of het breekbaar was of niet. Op het eerste zicht is dat bij iedereen gelukt, maar dat zal moeten blijken als de broer van de juf de pakjes zal opendoen....... Zal hij een lekker omelet kunnen maken of niet?
En nu maar afwachten op het goede (of minder goede nieuws) van de broer van juf!
De voorbije twee weken was het jeugdboekenweek. Elk jaar mogen de leerlingen dan een bezoek brengen aan de bieb te Tielt, waar ze leuke opdrachten krijgen.
Dit jaar stond in het teken van de geschiedenis - een zee van tijd. De leerlingen werden onmiddellijk ondergedompeld in een spannend verhaal met Lowie en Janne. Zij vonden in de bieb een spannend boek dat hen terug bracht naar het verleden.
Aan de hand van dit verhaal konden de leerlingen opdrachten uitvoeren en zo stempels verzamelen. Hoe meer stempels ze verzamelden, hoe verder Lowie kon reizen in de tijd.
Dus heeft iedereen natuurlijk zijn beste beentje voorgezet!
gisteren was het dan eindelijk zover - de apotheose - het moment waarop de kinderen al hun talenten mochten tonen aan de mama's en papa's, oma's en opa's. Van 's morgens vroeg waren ze al zenuwachtig, maar de juf verzekerde hen dat dit voor niets nodig was.
Rond 10 uur mochten ze dan het podium betreden : iedereen was verkleed in het kader van de toneelopvoering.
De juf stelde het project voor en dan kwamen een paar kinderen aan het woord die vertelden wat ze de voorbije week allemaal hadden geleerd en uitgeprobeerd.
Als kers op de taart kwam het toneeltje "Cirkeltje, Cirkeltje,...". De kids speelden de pannen van het dak - het was echt super. En nadien werd iedereen nog getrakteerd op een drankje en een hapje.
Bedankt lieve schatten van mij - jullie waren geweldig! Ik ben echt supertrots op jullie! Dikke knuffel voor jullie allemaal x
wij zijn deze week volop bezig geweest met ons project drama. Op donderdagnamiddag kwam er een Hollandse meneer naar onze klas, en die nam ons onmiddellijk mee naar de overdekte speelzaal. Die meneer heette Robert, en vertelde ons dat hij een koning was en wij waren dus de prinsen en prinsessen...
We hebben gedanst voor de koning, net zoals aan het Franse en Engelse hof - en we hebben toneeltjes gespeeld. Zelfs het sprookje van Sneeuwwitje en Assepoester hebben we uitgebeeld.
Het was supertof, alleen die kusscènes........die waren een beetje raar! Maar Robert was met een kushandje of een zoen op de wang ook al best tevreden - oef!
Vele groetjes van de dappere prinsen en de lieftallige prinsesjes van klas 4
Brr,...vandaag "Dikke Truiendag" - dus ideaal met dit koude weer!
De kinderen van de leerlingenraad hadden een paar leuke activiteiten bedacht om te doen tijdens de "Dikke truiendag"
Iedereen had een extra trui, muts, sjaal,.. aangetrokken om gewapend te zijn tegen de kou. Op de speelplaats werden spelletjes gespeeld : zoals "Dikke Bertha, dassenspel,...". En om onze krachten te tonen werd er aan touwtrekken gedaan. Ook de leerkrachten konden natuurlijk niet ontbreken.
Als afsluiter zongen we samen nog het klimaatlied.
deze week zijn we in klas 4 gestart met een superleuk project rond drama. De juf heeft ons al een paar activiteiten verklapt - en het wordt heel tof!!!
Deze namiddag waren we te gast in het Vossenhol - in het CC Gildhof. Daar werden we ontvangen door juf Ann Depuydt - een lesgeefster van de Academie voor Woord te Tielt.
We werden onmiddellijk ondergedompeld in een vat vol gevoelens - en dit mochten we dan ook tonen : in groep, alleen of per twee. We lieten onze fantasie de vrije loop, en zo speelden we heel leuke, grappige, droevige, aparte,... situaties. Bedankt juf Ann, wij komen dit schooljaar zeker nog eens terug!
Onze eigen juf was super content en heel trots op ons!
Veel groetjes van de acteurs en actrices van klas 4
In het vierde leerjaar krijgen de kinderen verschillende opdrachten zoals : actuaronde, spreekbeurten en boekbesprekingen. Tijdens de actuaronde brengen de kinderen een zelfgekozen krantenartikel met hun eigen woorden, voor de klas. Ze zijn op dat moment nieuwslezers en "vervangen" Martine Tanghe of Wim Devilder...
Elke maand krijgen ze een opdracht om een gelezen boek te bespreken. Daar zit veel variatie in : van personages bespreken, het verhaal kort vertellen tot zelfs een kaft ontwerpen voor het boek, door een andere illustratie te maken.
Ook komen ze twee keer per jaar voor de klas te staan met hun spreekbeurt. De eerste spreekbeurt gaat altijd over dieren.
Gisteren was het de beurt aan Quiana en die vertelde over haar nieuw puppy'tje, dat luistert naar de naam Xayro. Het schattige hondje had meteen al de harten veroverd! De spreekbeurt van Quiana was subliem - een dikke duim hoor meid!
Geniet ondertussen maar mee van de foto's.
Vele groetjes van juf Valerie En van juf Sabine allemaal een grote knuffel xxx
Vanavond is het rapportavond, en ik hoop dat iedereen met een mooi kerstrapport naar huis kan.
Morgen wordt het nog supertof, want dan is het feest. In de voormiddag gaan we al toasten op het nieuwe jaar en mogen de kinderen gezelschapsspelletjes spelen. In de namiddag kijken we samen met L3 naar een leuke kinderfilm.
Ik wens alvast iedereen een prettige kerstvakantie en een supertof 2013 toe.
In de maand december werken we in het vierde leerjaar rond het thema "Niet alle natuur leeft..."
Dus gingen we aan de slag om natuurlijke verschijnselen te bestuderen : waar komt de regen vandaan, waarom valt een appel naar beneden, wat doet een luchtballon stijgen, enz...
Een wetenschapper wil voor alles wat hij ziet, hoort,... een verklaring vinden. Want als hij begrijpt wat hij ziet, hoort....kan hij immers nieuwe dingen bedenken die ons kunnen helpen. Naar het goede voorbeeld van Copernicus, Newton , Einstein,...gingen we aan de slag - de kinderen konden er proeven van proefjes.
Gewapend met fiches van experimenten en het nodige materiaal gingen ze aan de slag. Ze deden onder andere een proef met een fles en een ballon, de proef met de brandende kaars, de proef met de ijsblokjes,... De resultaten van de proefjes worden gedurende het ganse thema gebruikt en vergeleken met natuurverschijnselen.
Iedereen was vastbesloten om enkele proefjes thuis uit te proberen - en hun huisgenoten te verrassen!
Vandaag was het weer zover : de Sint en zijn twee zwarte pieten kwamen naar onze school.
Groot was onze verbazing dan ook toen we plots de sirene van de 100 hoorden!!! Wat was er gebeurd???
De ambulance reed met een grote zwaai onze speelplaats op - en daar stapten de Sint en de 2 pieten uit. Wat was er nu gebeurd : de zwarte pieten waren de nacht ervoor van het dak gevallen en hadden iets gebroken. De éne een gebroken arm en de andere een been in het gips. Gelukkig waren ze nog fit genoeg om ons te komen bezoeken.
In de voormiddag gaven de kleutertjes en de kindjes van het eerste leerjaar een spetterende show voor de Sint. Iedereen heeft er super van genoten.
In de namiddag stond clown Pleks weer op de planken - dus sensatie en amusement verzekerd.
Toen kwamen de Sint en de pieten nog eens naar de klassen, en zo was de dag weer vlug voorbij.
vandaag kwamen "meester" Jozef en "meester" Bart naar onze klas om ons te leren scrabbelen.
Scrabble is een letterspel waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters, woorden moeten gelegd worden op een speelbord. Hierbij gaan vernuft en geluk hand in hand, omdat de letters willekeurig getrokken zijn en het de kunst is hiermee een zo hoog mogelijke score te behalen. Tijdens het scrabbelen oefenen de leerlingen op een speelse manier nieuwe woordenschat in, en leren ze ook hun score berekenen door de punten van de letters op te tellen.
In de klas leerden de kinderen "duplicate" scrabbelen : dit wil zeggen dat ze met dezelfde letters werkten zoals meneer Jozef. Dus iedereen werkte heel goed mee om zoveel mogelijk letters te gebruiken. Mika heeft de hoogste score behaald : 308 punten. Proficiat jongen!
En vanaf nu kunnen de kinderen ook scrabbelen tijdens hoekenwerk.
Deze morgen bracht Aylin haar nieuw hondje mee naar de klas. Het heet Maicy en is wit met bruine vlekken. De juf was er direct verliefd op en wou het meedoen naar huis, maar dat zou Aylin natuurlijk niet leuk vinden hé! Misschien loopt er dan binnenkort in Beernem toch een puppy'tje rond..........
In het vierde leerjaar krijgen de kinderen verschillende opdrachten zoals actuaronde, spreekbeurten en boekbesprekingen. Tijdens de actuaronde brengen de kinderen een zelfgekozen krantenartikel voor de klas, met hun eigen woorden. Ze zijn dat op dat moment nieuwslezers en "vervangen" Martine Tanghe of Wim Devilder....
Elke maand krijgen ze een opdracht om een gelezen boek te bespreken. Daar zit veel variatie in : van personages bespreken, het verhaal kort vertellen tot zelfs een kaft maken voor het boek door een andere illustratie te maken.
Ook komen ze twee keer per jaar voor de klas te staan met hun spreekbeurt. De eerste spreekbeurt gaat altijd over dieren, en het tweede onderwerp mogen ze zelf kiezen.
Vorige donderdag was het zo ver : de eerste kinderen mochten de spits afbijten....
Rune stond als eerste in de rij en deed zijn spreekbeurt over de "blauwe vinvis". Hij had zijn spreekbeurt super goed voorbereid en ook een mooie wandplaat gemaakt.
Kniebel, knabbel, knuisje....wie komt er aan mijn huisje???
Tijdens de les techniek mochten de leerlingen experimenteren met het bouwen van een huis.
De opdracht was om een huis te bouwen met suikerklontjes. Aan de hand van het sprookje "De drie biggetjes" werd er overeengekomen hoe men een stevig huis bouwt. Namelijk door te zorgen voor goede cement en een juiste opbouw van de stenen.
Zo gezegd, zo gedaan. De kinderen gingen aan de slag met het bouwen. Voor het cement gebruikten ze poedersuiker en water, en voor de stenen werd er met suikerklontjes gewerkt. En zo ontstond hun "suikerhuisje"
Dat het niet zo gemakkelijk was als het eruit zag, hebben ze ook ondervonden. Het was niet zo eenvoudig om sterke "cement" te maken, en soms vielen de muren weer in elkaar. Maar elke groep heeft het gehaald.
net zoals de andere basisscholen van Tielt doen wij ook mee aan het project "Wij varkenland"
De opdracht was om vragen te beantwoorden i.v.m. de persoonlijkheid van de leerlingen. Maar het zwaarste kluwen was wel om de Halletoren te transformeren naar 500 jaar later.
De leerkrachten en de leerlingen van het 4de, 5de en 6de hebben de koppen bij elkaar gestoken, en kwamen tot een gezamenlijk idee. Iets rond computers, aliens, robotten, ruimte, ...
Zo gezegd, zo gedaan... Het vierde leerjaar ging voor de aliens. Dus iedereen was in de ban van de vreemde wezens. Quiana kwam gisteren op school met een hele speciale pruik op... Natuurlijk mocht er een foto bij het paneel van de aliens niet ontbreken!!!